Erich Maria Remarque valóban
(Ez egy válasz Denipapa üzenetére (2011. 11. 18. péntek 21:41), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 11. 18. péntek 21:41
Azt hiszem Erich Maria Remarque. Nem biztos, de lehet Erich Fromm is a Szeretet művészete című könyvből. De inkább az első.
Azt hiszem Erich Maria Remarque. Nem biztos, de lehet Erich Fromm is a Szeretet művészete című könyvből. De inkább az első.
(Ez egy válasz X üzenetére (2011. 11. 14. hétfő 08:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (743234)
VIP
2011. 11. 14. hétfő 08:53
ki mondta?
Sose akarj többet tudni a kelleténél! (...) Minél kevesebbet tud az ember, annál gondtalanabbul él. A tudás szabaddá tesz - de boldogtalanná is.
Sose akarj többet tudni a kelleténél! (...) Minél kevesebbet tud az ember, annál gondtalanabbul él. A tudás szabaddá tesz - de boldogtalanná is.
ki mondta?
harcosok klubja c film.
(Ez egy válasz Clown666 üzenetére (2011. 11. 14. hétfő 08:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 11. 14. hétfő 08:40
Miből van?
"Ne akarj mindent megszerezni! Ne akarj tökéletes lenni! Te egyszerűen csak élj a világba, hadd jöjjön, aminek jönnie kell!"
"Ne akarj mindent megszerezni! Ne akarj tökéletes lenni! Te egyszerűen csak élj a világba, hadd jöjjön, aminek jönnie kell!"
Miből van?
Szókratész
(Ez egy válasz KíváncsiKata üzenetére (2011. 11. 09. szerda 09:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 11. 09. szerda 09:59
Ki mondta?
“Amikor valakivel beszélsz, sose azzal kezdd, amiben eltér a véleményetek. Kezdd azzal, hogy kiemeled és hangsúlyozod azokat a dolgokat, amiben megegyeztek.”
“Amikor valakivel beszélsz, sose azzal kezdd, amiben eltér a véleményetek. Kezdd azzal, hogy kiemeled és hangsúlyozod azokat a dolgokat, amiben megegyeztek.”
Ki mondta?
Tiéd a következő kör!
(Ez egy válasz KíváncsiKata üzenetére (2011. 11. 09. szerda 07:54), amit ide kattintva olvashatsz)
Holt költők társasága
(Ez egy válasz Clown666 üzenetére (2011. 11. 09. szerda 07:04), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 11. 09. szerda 07:04
Remélem nem lesz nehéz:
"Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad."
"Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad."
Remélem nem lesz nehéz:
Korrekt!
Tiéd a következő kör! (Ez egy válasz Clown666 üzenetére (2011. 11. 08. kedd 06:38), amit ide kattintva olvashatsz)
Tiéd a következő kör! (Ez egy válasz Clown666 üzenetére (2011. 11. 08. kedd 06:38), amit ide kattintva olvashatsz)
Ha jól emlékszem:
Tango & Cash
Macskafogó (Ez egy válasz Denipapa üzenetére (2011. 11. 07. hétfő 22:16), amit ide kattintva olvashatsz)
Tango & Cash
Macskafogó (Ez egy válasz Denipapa üzenetére (2011. 11. 07. hétfő 22:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 11. 07. hétfő 22:16
Hát ha nincs újabb kvíz jelentkező, akkor bizony felteszek egy következő kérdést.
Melyik filmben hangzott el a következő mondat:
"Zsaruuuuk!!!! Ide tegyék őket!
És a másik:
"Pedro, amigo mio. Ma is csak is csak konzervvért iszunk. Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért!"
És a másik:
"Pedro, amigo mio. Ma is csak is csak konzervvért iszunk. Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért!"
Hát ha nincs újabb kvíz jelentkező, akkor bizony felteszek egy következő kérdést.
És a másik:
És a másik:
Ott a pont!
A következő kérdés a tiéd! (Ez egy válasz Jenó üzenetére (2011. 06. 26. vasárnap 21:53), amit ide kattintva olvashatsz)
A következő kérdés a tiéd! (Ez egy válasz Jenó üzenetére (2011. 06. 26. vasárnap 21:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Henrik király, és az V. Henrik-ben...
(Ez egy válasz Denipapa üzenetére (2011. 06. 26. vasárnap 20:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 06. 26. vasárnap 20:17
Hát, olvastam pár könyvet rövidke életem alatt. A Robinson Crusoe-t talán 10-11 évesen olvastam először és utoljára. Azóta megmaradt bennem a szerencsétlen hajótörött története.
Ha már szépirodalom, akkor itt a következő. Ki mondta ezt a monológot és milyen műben?
E naptól fogva világvégeztéig,
S benne minket is megemlegetnek,
a boldog keveset, egy falka testvért;
Mert ki vérét velem ontja ma,
Fivérem lesz; s akármilyen alantas,
Megnemesíti helyzetét e nap.
S sok úr, ki Angliában ágyban van most,
Magát, hogy itt nem volt, sorsvertnek érzi,
S ocsolja férfivoltát, hallva mástól
Hogy velünk harcolt Szent Crispin-napon!
Ha már szépirodalom, akkor itt a következő. Ki mondta ezt a monológot és milyen műben?
Hát, olvastam pár könyvet rövidke életem alatt. A Robinson Crusoe-t talán 10-11 évesen olvastam először és utoljára. Azóta megmaradt bennem a szerencsétlen hajótörött története.
Igen, többek között az anyaság tesz széppé egy nőt, hiszen beszél róla, boldog, mert benne fejlődik egy élet. Nagyon sok nő akkor igazán boldog, amikor várandós, nem akkor amikor a párja hazaér. A nap is fényesebben süt, az eső is lágyabban esik, stb.
Amelyik nő nem tudja azt az állapotot élvezni, azt a magzat is megsínyli.
Amikre én lettem volna kíváncsi, az a kisugárzás, de ebben benne foglaltatik az is, amikor a nő várandós. (Ez egy válasz X üzenetére (2011. 06. 25. szombat 08:10), amit ide kattintva olvashatsz)
Amelyik nő nem tudja azt az állapotot élvezni, azt a magzat is megsínyli.
Amikre én lettem volna kíváncsi, az a kisugárzás, de ebben benne foglaltatik az is, amikor a nő várandós. (Ez egy válasz X üzenetére (2011. 06. 25. szombat 08:10), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (805295)
2011. 06. 25. szombat 08:10
Szépség relatív.. és persze nincs olyan hogy akkor a legszebb mindenkinek más és más..
deeeee.... nálam evidens a válasz.. anyukám gyerekkoromba megsúgta... és én is így gondolom
az --> anyaság s hogy miért--> a test és a lélek harmóniája kivetül az arcra.. egy áldott állapotban lévő nő (leendő anyuka) szépsége misztikus... nem földhöz ragadt.. a mosolyában oly sok minden van mikor a leendő kis lurkóról beszél.. jó evidens.. hogy többféle szépség van.. s te nem erre gondoltál
deeeee.... nálam evidens a válasz.. anyukám gyerekkoromba megsúgta... és én is így gondolom
az --> anyaság s hogy miért--> a test és a lélek harmóniája kivetül az arcra.. egy áldott állapotban lévő nő (leendő anyuka) szépsége misztikus... nem földhöz ragadt.. a mosolyában oly sok minden van mikor a leendő kis lurkóról beszél.. jó evidens.. hogy többféle szépség van.. s te nem erre gondoltál
Daniel Defoe: Robinson Crusoe
az is jó volt.. csak picit huncudtkodtam
(Ez egy válasz Jenó üzenetére (2011. 06. 25. szombat 15:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Oké. De ha a kakukktojás, nem kakukktojás, akkor vajh' micsoda ?!
(Ez egy válasz X üzenetére (2011. 06. 24. péntek 20:58), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (805295)
2011. 06. 24. péntek 20:58
nem