Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

FIGYELEM! Minden bejegyzés, ami társ és partnerkeresést tartalmaz, vagy időpont egyezésről szól, az törlésre kerül, továbbá a bejegyző 1 hetes tiltást is kap!. VAN PARTNERKERESŐ!

INGYENES TÁRSKERESŐHÖZ KLIKK IDE!
Naturizmus, nem más, mint a harmónia. Harmónia, önmagunkkal, a többi emberrel és a természettel.
Nudizmus, nem más, mint ruhátlanság választása, akár a naturalizmust követve, akár „egyenletes barnaság” szelemét és sok egyéb dolgot. Persze a szexualitás csak egy kellemes mellékhatás. Amit természetesen privát körülmények között visszavonultan old meg az ember!
Nudista: az, aki időnként a ruhátlanságot választja;
Naturista pedig, ha akarja, a ruhátlanságot választja, de filozófiájának nem elengedhetetlen része alkalmi meztelenség, azaz nem biztos hogy nudista. Tehát egyszerű meztelenkedésnél, nem meztelenkedésnél többet foglal magába a szemlélete: környezettudatosságot, vegetarianizmust, és a természettel való szorosabb viszonyt (természetes öltözet, eszközök stb.)
Naturista strandon ne legyél meglepődve, hogy textilesek is vannak, de evidensnek veheted azt, hogy annak anyaga természetes anyag.
Nudista strand az a hely ahol elvárt a meztelenkedés.
A nudista strandon tett látogatás felhatalmazhat arra, hogy nudistának nevezd magad, de még nem tesz naturalistává!
Nudizmus-t - naturalizmus-t nem keverni nem egy a kettő (sajnos sok nudizmus számára helyet biztosító létesítmények, területek előszeretettel aggatják ki a „naturalista” szót csak a jobb úriasabb hangzás kedvért)
A nudizmus nem egyenlő az exhibicionizmussal!

Nem társkereső! Időpont és helyszín egyeztetést csak priviben vagy a társkeresőben. Az ilyen bejegyzések moderálásra kerülnek.
Csak tapasztalatokat és élményeket írjatok ide!

FIGYELEM! Minden bejegyzés, ami társ és partnerkeresést tartalmaz, vagy időpont egyezésről szól, az törlésre kerül, továbbá a bejegyző 1 hetes tiltást is kap!. VAN PARTNERKERESŐ!

Az eddigi hozzászólások

2023. 07. 21. péntek 11:22  #6576
Timkat Timkat
Sziasztok! Tud vki esetleg egy olyan magyar oldalt, ahol lehet ismerkedni, barátkozni szintén naturistákkal, és nem egy megszokott baráti társaság van csak, akik másokat nem akarnak befogadni? Sajnos ez a tapasztalatunk.
2023. 07. 21. péntek 11:03  #6575
Nudistapár Nudistapár
Nyilván az ember élvezni akarja a nyarat,életet,társaságot...de ez a közösség"átka",hogy alkalmazkodni kell az ilyen helyeken,és sokan csak pihenni akarnak naturista módon.
Az éjszakai fürdőzés meg szimplán tilos a balcsin,nem véletlenül...és ennek betartatása felelőségük is.Egyébként mi is szeretjük..: D
(Ez egy válasz Felhőék üzenetére (2023. 07. 21. péntek 08:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 21. péntek 08:56
Nem tudom a forgalom visszaesést mire értetted Berényben… az étterem vagy összeségében a látogatók számában. Az étterem jelenleg elég kihalt, nem akarom őket bántani többet, megoldottuk máshogy. A kemping amúgy teljesen tele, alig találni szabad parcellát, lent a nádas mellett is már alig látni szabad helyet sátrazni. De berénynek és még anno akalinak is az volt számunkra a vonzereje, hogy nem mint a heringek vagyunk a parton mint máshol. Itt van hely bőven, csend és nyugalom, jó a víz bár egyes szakaszokon sok a hínár. Esték sem unalmasak ha van társaság. Mi egy baráti társasággal voltunk bizony éjjelig ment a sztorizás, meg az iszogatás, de baromi jó éjjel még fürdeni egyet. Kicsit zavaró volt hogy az éjjeli őr szinte zaklatott minket, legyen az az éjjeli fürdőzés illetve az állítólagos hangoskodás miatt. Szinte gyereknek nézett minket, szóval ez nem volt pozitív. Amúgy minden nagyon jó minden nagyon szép Berényben.
2023. 07. 21. péntek 08:56  #6574
Felhőék Felhőék
Nem tudom a forgalom visszaesést mire értetted Berényben… az étterem vagy összeségében a látogatók számában. Az étterem jelenleg elég kihalt, nem akarom őket bántani többet, megoldottuk máshogy. A kemping amúgy teljesen tele, alig találni szabad parcellát, lent a nádas mellett is már alig látni szabad helyet sátrazni. De berénynek és még anno akalinak is az volt számunkra a vonzereje, hogy nem mint a heringek vagyunk a parton mint máshol. Itt van hely bőven, csend és nyugalom, jó a víz bár egyes szakaszokon sok a hínár. Esték sem unalmasak ha van társaság. Mi egy baráti társasággal voltunk bizony éjjelig ment a sztorizás, meg az iszogatás, de baromi jó éjjel még fürdeni egyet. Kicsit zavaró volt hogy az éjjeli őr szinte zaklatott minket, legyen az az éjjeli fürdőzés illetve az állítólagos hangoskodás miatt. Szinte gyereknek nézett minket, szóval ez nem volt pozitív. Amúgy minden nagyon jó minden nagyon szép Berényben.
(Ez egy válasz bali36 üzenetére (2023. 07. 19. szerda 16:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 19. szerda 16:07
Mi , elötte is használtük Berénybe az éttermet föleg , ha nem a kempingbe voltunk csak strandolni mentünk be, hogy ne kelljen kimenni, de legközelebb már nem valószinű. Azért eddig 1 ebédet eltudtál ott fogyasztani, most meg se ettem az ételt mert ki hült. A szomszédos asztalnál vissza küldték az egyik ételt mert nem azt a köretett kapta amit kért , neki pár percre rá ki hozták tűzforróan, így ebből kiindulva inkáb vissza se küldtem ennyi várakozás után inkább otthagytam. Horvátországban is drágább lett minden mint tavaly volt, de a Balatonnál is , kint 1 kapucsinó 1 sör volt a tengerparton Baskaban a bárban 6 euró a Balatonnál ugyan ez mivel itt nem hoztak vizet ki a kapucsinóhoz az is lett véve kb. 7 euro, Kint a kajánk volt 21 euro a berényi étteremben volt 19 euro . A berényi után mikor kijöttünk még bementünk 1 gyorsétterembe így akkor összeségében ez volt a drágább nyes . Konobére ha kocsival bemész az +10 euro, de legalább nem kell sétállni. Baskabán amit soknak tartottunk nagyon az az hogy 2 nyugágy és 1 napernyő 30 euro ez azért nagyon durva ebben nagyon elszálltak. Konoben a nyugágyért napernyőért nem kértek + pénzt. A horvátországi nudi kempingekben jellemzően van bent konzum bolt ott megtudod venni italt ( még kaját is ) úgy olcsobbra jön ki. Évek óta járunk Berénybe meg Dél1-re is így látjuk mi is hogy igen csak vissza esett a forgalom mindkét helyen , régeben ilyen meleg napokon alig találtál helyet most meg ilyen gond nincsen. A horvát nudi kempingekben meg azt tapasztaltuk tavaly is meg idén is hogy 20-on éves fiatalok meg jelennek nudi strandon fürdeni, de fürdőruhásan.
2023. 07. 21. péntek 08:51  #6573
bambuszliget bambuszliget
Palacsinta sincs a kínálatában, ám rákérdeztünk, és rendelhető volt. smile ...
A lángoson viszont meglepődnék én is circling
(Ez egy válasz Felhőék üzenetére (2023. 07. 21. péntek 08:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 21. péntek 08:43
Mi nem láttunk lángost a kínálatban, bár nem is néztünk nagyon az étterem felé. Lángos van a normál strand soron… bár az árak… múlt évben még csak emlegettük az 1000 Forintos lángost… hol van már az. Egy sima lángos 1400, feltéttel már 2300-2400 körül van… igaz elég nagy méret.
2023. 07. 21. péntek 08:43  #6572
Felhőék Felhőék
Mi nem láttunk lángost a kínálatban, bár nem is néztünk nagyon az étterem felé. Lángos van a normál strand soron… bár az árak… múlt évben még csak emlegettük az 1000 Forintos lángost… hol van már az. Egy sima lángos 1400, feltéttel már 2300-2400 körül van… igaz elég nagy méret.
(Ez egy válasz Resonance üzenetére (2023. 07. 19. szerda 17:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 19. szerda 17:18
Augusztusban még egy bő hét szabi van betervezve, de még nem döntöttem hogy újra Horvátország, Berény vagy maradok helyben. Igaz, mindez időjárás függő is. Berényt favorizálom, szeretem a kemping hangulatát. A kaját meg megoldom mint eddig is, részben vendéglőben, részben saját elkészítéssel.
Legalább van lángos az új étlapon? Mert eddig nem volt pardon1 és hiányoltam. Régen még bejárt egy idős asszony és főtt kukoricát árult. Az is már a múlté...vagy mégsem?
2023. 07. 21. péntek 08:41  #6571
vipboy vipboy
Köszi
(Ez egy válasz Meztelen érintés üzenetére (2023. 07. 20. csütörtök 16:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 20. csütörtök 16:32
Ki lehet ha szóltok , de minek? nincs ott semmi, az nem Siófok vagy Füred.
2023. 07. 21. péntek 08:39  #6570
Felhőék Felhőék
Na igen Berényben nem jellemző a nyüzsgő éjszakai élet. De ott van a kempinggel szemben a vasútállomás, fel kell ülni egy vonatra aztán vagy Keszthely van Fonyód felé talán találni valamit. Bár nincs jobb mint egy éjszakai fürdőzés Berényben.
(Ez egy válasz vipboy üzenetére (2023. 07. 20. csütörtök 09:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 20. csütörtök 09:54
Üdv.Sokszor voltunk már berényben,de most sátrazni készülünk.Az lenne a kérdésem,gyalogosan ki lehet éjszaka menni a kempingből?
2023. 07. 21. péntek 08:14  #6569
cp444 cp444
aug végén Krk-ra megyönk remélem sok olyan hely van ahol nudis élményeket szerezhetünk párommal.
2023. 07. 20. csütörtök 22:04  #6568
Törölt felhasználó (4712122)
Sziasztok!
Kezdő vagyok..
Az igaz, hogy 51 évesen de lelkesen!!
Szóval, hétköznap délutánonként Dunakeszire szoktam kijárni.
Élvezem a napot, a vizet, a nyugit.
Szuper hely. Kedves baratságos emberek, hatalmas terület, ha valaki magányra vágyik...
2023. 07. 20. csütörtök 17:51  #6567
csorbinorbi csorbinorbi
Na ma délután kicsit kinéztem az algyői vasúti híd alá, de sajna hamar el kellett jönnöm :s
Az első partszakaszra mentem, egész tetszetős, sajnálom, hogy nem tudtam tovább maradni... Holnap remélem nyugisabb lesz a nap, és meg tudom nézni a második partszakaszt is smile
Köszönöm a korábbi leírást ami itt. volt a fórumon, egész könnyen meg tudtam találni nyes
2023. 07. 20. csütörtök 16:32  #6566
Meztelen érintés Meztelen érintés
Ki lehet ha szóltok , de minek? nincs ott semmi, az nem Siófok vagy Füred.
(Ez egy válasz vipboy üzenetére (2023. 07. 20. csütörtök 09:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 20. csütörtök 09:54
Üdv.Sokszor voltunk már berényben,de most sátrazni készülünk.Az lenne a kérdésem,gyalogosan ki lehet éjszaka menni a kempingből?
2023. 07. 20. csütörtök 15:59  #6565
gáborgábor79 gáborgábor79
Soha nem voltam de kipróbálnám
2023. 07. 20. csütörtök 09:54  #6564
vipboy vipboy
2023. 07. 19. szerda 21:23  #6563
csorbinorbi csorbinorbi
Sziasztok!
Szegeden vagy a környéken Szikin kívül van valahol nudizni lehetőség? smile
Köszönöm a válaszokat előre is smile
2023. 07. 19. szerda 17:28  #6562
manocska77 manocska77
Sziasztok smile
Hát, most hétvégén Gárdonyba.
Pár, párba bele botlottatok volna smile
(Ez egy válasz Házaspárka üzenetére (2023. 07. 17. hétfő 10:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 17. hétfő 10:17
Vasárnap kinéztünk Dunakeszire. Rengetegen voltak, sokat kellett gyalogolni, hogy olyan helyet találjunk, ahol már nem volt tömeg. Szerencsére volt egy kis placc amit két oldalról takart a növényzet, úgyhogy kihasználtuk. Óvatosak voltunk, nem hívtuk fel magunkra a figyelmet, de egykét srác aki arra sétált, illetve a bokor túloldalán egyedül napozó fickó látott ezt-azt. Izgi lett volna, ha egy másik pár is letelepedett volna mellénk.
2023. 07. 19. szerda 17:18  #6561
Resonance Resonance
Augusztusban még egy bő hét szabi van betervezve, de még nem döntöttem hogy újra Horvátország, Berény vagy maradok helyben. Igaz, mindez időjárás függő is. Berényt favorizálom, szeretem a kemping hangulatát. A kaját meg megoldom mint eddig is, részben vendéglőben, részben saját elkészítéssel.
Legalább van lángos az új étlapon? Mert eddig nem volt pardon1 és hiányoltam. Régen még bejárt egy idős asszony és főtt kukoricát árult. Az is már a múlté...vagy mégsem?
(Ez egy válasz bali36 üzenetére (2023. 07. 19. szerda 16:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 19. szerda 16:07
Mi , elötte is használtük Berénybe az éttermet föleg , ha nem a kempingbe voltunk csak strandolni mentünk be, hogy ne kelljen kimenni, de legközelebb már nem valószinű. Azért eddig 1 ebédet eltudtál ott fogyasztani, most meg se ettem az ételt mert ki hült. A szomszédos asztalnál vissza küldték az egyik ételt mert nem azt a köretett kapta amit kért , neki pár percre rá ki hozták tűzforróan, így ebből kiindulva inkáb vissza se küldtem ennyi várakozás után inkább otthagytam. Horvátországban is drágább lett minden mint tavaly volt, de a Balatonnál is , kint 1 kapucsinó 1 sör volt a tengerparton Baskaban a bárban 6 euró a Balatonnál ugyan ez mivel itt nem hoztak vizet ki a kapucsinóhoz az is lett véve kb. 7 euro, Kint a kajánk volt 21 euro a berényi étteremben volt 19 euro . A berényi után mikor kijöttünk még bementünk 1 gyorsétterembe így akkor összeségében ez volt a drágább nyes . Konobére ha kocsival bemész az +10 euro, de legalább nem kell sétállni. Baskabán amit soknak tartottunk nagyon az az hogy 2 nyugágy és 1 napernyő 30 euro ez azért nagyon durva ebben nagyon elszálltak. Konoben a nyugágyért napernyőért nem kértek + pénzt. A horvátországi nudi kempingekben jellemzően van bent konzum bolt ott megtudod venni italt ( még kaját is ) úgy olcsobbra jön ki. Évek óta járunk Berénybe meg Dél1-re is így látjuk mi is hogy igen csak vissza esett a forgalom mindkét helyen , régeben ilyen meleg napokon alig találtál helyet most meg ilyen gond nincsen. A horvát nudi kempingekben meg azt tapasztaltuk tavaly is meg idén is hogy 20-on éves fiatalok meg jelennek nudi strandon fürdeni, de fürdőruhásan.
2023. 07. 19. szerda 16:07  #6560
bali36 bali36
(Ez egy válasz Resonance üzenetére (2023. 07. 19. szerda 12:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 19. szerda 12:06
Uiii... mondjuk én eddig sem tartottam kiemelkedőnek a kemping vendéglőjét. Néha fogyasztottam ott, ok volt, de több nem. Szerencsére van/volt a településen (Berényben) olyan vendéglő, amely kulináris szempontból (legalábbis az enyémből) rendben van, viszont oda el kell cammogni vagy gurulni.
Idei árakat a balatoni gasztronómiában még nem nem volt lehetőségem élesben letesztelni, a horvát árak viszont igen borsosak. Pl. haltál 2 személyre 60€, ami eddig olyan 40-45 volt. 10 cevapi hagymával és ajvárral 10€, a köret +4€. Máshol a cevapi körettel 15. Üveges vagy csapolt sör 4,50€. Ezek a kempingen belül vagy a közvetlen közelében. Viszont lehet hogy ott, ahol több a vendéglő és nagyobb a konkurencia, az árak kedvezőbbek. A kemping árak is a tavalyihoz képest +10, +15%-al magasabbak. A növekvő árak és az alacsonyabb színvonal viszont máshol is mutatkozik. A közeli nudista strandon a három vendeglő-büféből idén már csak egy működik, a belépő ismét drágult és igen, feltűnő, hogy sokkal kevesebben vannak mint évekkel ezelőtt. Részemre még így is megfelelő, mert drótszamáron 20 perc alatt kiérek és élvezni tudom a textilmentes strandolást, vízisportot.
2023. 07. 19. szerda 12:06  #6559
Resonance Resonance
Uiii... mondjuk én eddig sem tartottam kiemelkedőnek a kemping vendéglőjét. Néha fogyasztottam ott, ok volt, de több nem. Szerencsére van/volt a településen (Berényben) olyan vendéglő, amely kulináris szempontból (legalábbis az enyémből) rendben van, viszont oda el kell cammogni vagy gurulni.
Idei árakat a balatoni gasztronómiában még nem nem volt lehetőségem élesben letesztelni, a horvát árak viszont igen borsosak. Pl. haltál 2 személyre 60€, ami eddig olyan 40-45 volt. 10 cevapi hagymával és ajvárral 10€, a köret +4€. Máshol a cevapi körettel 15. Üveges vagy csapolt sör 4,50€. Ezek a kempingen belül vagy a közvetlen közelében. Viszont lehet hogy ott, ahol több a vendéglő és nagyobb a konkurencia, az árak kedvezőbbek. A kemping árak is a tavalyihoz képest +10, +15%-al magasabbak. A növekvő árak és az alacsonyabb színvonal viszont máshol is mutatkozik. A közeli nudista strandon a három vendeglő-büféből idén már csak egy működik, a belépő ismét drágult és igen, feltűnő, hogy sokkal kevesebben vannak mint évekkel ezelőtt. Részemre még így is megfelelő, mert drótszamáron 20 perc alatt kiérek és élvezni tudom a textilmentes strandolást, vízisportot.
(Ez egy válasz bali36 üzenetére (2023. 07. 19. szerda 10:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 19. szerda 10:10
Horvátországból haza felé meg álltunk Berényben a natursita strandon, az idei évben ért is csalodás Berénybe. A strand stb. rendbe van, még a stégnél a bűfé is , de a konyha az valami nagyon színvonal aluli lett. Sajnálom a hölgyet aki egyedül próbál mindent megoldani míg 5-6 kollegája ott ül az asztalnál cigarettázik, telefonozik, így nem is csoda hogy elég sok időbe telik mire kihozzák az ételt, ami addigra épp hogy langyos. A horvát vendéglátáshoz képest ez ég és föld, de még Délegyházán Ági mikor egyedül van a Bermudán az is gyorsabb mint Berény és ott legalább nem hidegen kapjuk az ételt meg.
A balatoni árak a horváthoz képest, a belépö a strandra olcsóbb a Balatonnál Horvátországban 5 euró / fő a belépö a nudi kempingbe a strandra KRK szigeten , az ital és kaja árak szinte azonosak.
2023. 07. 19. szerda 11:35  #6558
zoleeka3443 zoleeka3443
Krk-ön voltunk mi is.Krk város Fkk palza ingyenes, ingyenes parkolás, mosdó+zuhany is. Konobe campingben voltunk még, ami nagyon tetszett, belépő 5 euro volt fejenként, ha kocsival bent akartunk parkolni az +10 euro, mi inkább sétáltunk első nap, de ezt megbántuk visszafelé, mert a hőségben felfelé a parton még megfürödtünk a saját levünkben. XD
Ha valaki oda szeretne menni, akkr javaslom a kocsival való bent parkolást.
(Ez egy válasz bali36 üzenetére (2023. 07. 19. szerda 10:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 07. 19. szerda 10:10
Horvátországból haza felé meg álltunk Berényben a natursita strandon, az idei évben ért is csalodás Berénybe. A strand stb. rendbe van, még a stégnél a bűfé is , de a konyha az valami nagyon színvonal aluli lett. Sajnálom a hölgyet aki egyedül próbál mindent megoldani míg 5-6 kollegája ott ül az asztalnál cigarettázik, telefonozik, így nem is csoda hogy elég sok időbe telik mire kihozzák az ételt, ami addigra épp hogy langyos. A horvát vendéglátáshoz képest ez ég és föld, de még Délegyházán Ági mikor egyedül van a Bermudán az is gyorsabb mint Berény és ott legalább nem hidegen kapjuk az ételt meg.
A balatoni árak a horváthoz képest, a belépö a strandra olcsóbb a Balatonnál Horvátországban 5 euró / fő a belépö a nudi kempingbe a strandra KRK szigeten , az ital és kaja árak szinte azonosak.
2023. 07. 19. szerda 10:10  #6557
bali36 bali36
/ 359