Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

Az eddigi hozzászólások

2008. 06. 26. csütörtök 19:11  #235
Szoni Szoni
Az oroszokra tippelnek... wink Mivel:
-Nehez ketszer,rövid idön belül ugyanazt az ellenfelet legyözni.
-A gyöztes akaratlanul is magaval viszi a "bogarat" a fejeben : "mar gyöztem ellene,most is kialakul".
-Ez minden egyeni sportagban igy van,itten meg 11 emberröl van szo. Eleg ha 3-4-nek meg az agyaban motoszkal a 4-1.
-Az orosz mindenkepp pszhikai elönyben van,mar igy is többet elertek minden varakozasnal.
-Fiatal,ambicios,pimasz fiukrol van szo,kik focizni is tudnak,a kondijuk 1000,no meg hiresek is akarnak lenni.Ha jol tudom,csak ket orosz fiu keresi penzet külföldön,ezen biztos valtoztatni akarnak !
-Edzöjük az egyik legjobb a vilagon
smile
Tehat...hajra oroszok ! No meg ha 11-es rugasra kerülna a sor,a bikakinzok biztos gatyaba tojnak...

Diana Ross Fifa World Cup USA '94 cringe 1994
2008. 06. 26. csütörtök 10:58  #234
tom1019 tom1019 VIP Admin
A spanyolok győzni, az oroszok focizni akarnak!
Habár a spanyol válogatott két hete 4-1-re verte Oroszországot, ennek az eredménynek gyakorlatilag senki sem tulajdonít jelentőséget, a megtáltosodott szbornaja ugyanis azóta sorra intézte el az ellenfeleit, ráadásul olyan meggyőző futballt mutatott be, hogy még Xavi szerint is a torna esélyesévé lépett elő. A spanyolok ugyanakkor eddig szintén hibátlanok, s a több mint másfél éve veretlen válogatott tagjai nem félnek már az elődöntő előtt az Európai-bajnoki címről beszélni. Kiderült, hogy Luis Aragonés nem szereti a sárgát, de a mustárral kiegyezik, Guus Hiddink pedig elárulta az orosz futball titkát, és még az egyik játékosát is sikerült szóra bírni.

Hiddink szerint Arsavin nem szállt el, jó példakép lehet belőle

Guus Hiddink: Arra vezet az út a döntőbe!

Nyújtok, főnök, persze, de azért...

Nagy meglepetés lenne, ha megismétlődne az első mérkőzés forgatókönyve
A várható kezdő csapatok:
Oroszország: Akinfejev - Anjukov, V. Berezuckij, Ignasevics, Zsirkov - Szaenko, Szemak, Szemsov, Arsavin, Zirjanov - Pavljucsenko. Szövetségi kapitány: Hiddink.
Spanyolország: Casillas - Sergio Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila - Marcos Senna, Iniesta, Xavi, Silva - Villa, Fernando Torres. Szövetségi kapitány: Aragonés.
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 06. 26. csütörtök 10:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 26. csütörtök 10:29
mélységesen egyetértek a hozzá fűzött kommenteddel!

nemtom emlékszel-e még a topic indítása körül adott hsz-eimre... a spanyolokról ugyanezt írtam!

de az oroszok focija télleg gyönyörű!

most már hajrá spanyolok! de nem dőlök a kardomba ha egy másik kedvenc csapatom jut a döntőbe... és újra jáccák a második volágháborút!!!

persze más lenne a helyzet ha a csehek vagy a portugálok lennének a németek helyén a döntőben...
2008. 06. 26. csütörtök 10:29  #233
surdapapa surdapapa
mélységesen egyetértek a hozzá fűzött kommenteddel!

nemtom emlékszel-e még a topic indítása körül adott hsz-eimre... a spanyolokról ugyanezt írtam!

de az oroszok focija télleg gyönyörű!

most már hajrá spanyolok! de nem dőlök a kardomba ha egy másik kedvenc csapatom jut a döntőbe... és újra jáccák a második volágháborút!!!

persze más lenne a helyzet ha a csehek vagy a portugálok lennének a németek helyén a döntőben...
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 06. 26. csütörtök 10:14), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 26. csütörtök 10:14
azért egy német-orosz döntő frenetikus lenne... eplus2
ettől én még a spanyoloknak drukkolok, mert már végre megérdemelnék, hogy egy világversenyen a döntőbe verekedjék magukat...de csak akkor, ha valóban jó focit látunk tőlük és nem egy "csak a továbbjutás a fontos" antifoci meccset, persze ez nagyban függ az oroszoktól is...
(összességében győzzön a jobbik csapat, hajrá jó és élvezetes foci)! smile
-------------------------------------------------

Török taktikával jutott Eb-döntőbe Németország!
Németország bejutott az osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléjába, miután a bázeli elődöntőben, változatos mérkőzésen 3-2-re legyőzte Törökországot. A tartalékos törökök Boral Ugur góljával négy percig vezettek, majd sokáig 1-1-re állt a meccs, s a hajrában kétszer is "győztes gólt" kellett szerezniük Philipp Lahméknak a hősiesen küzdő félholdasok ellen. A döntőben a csütörtöki orosz-spanyol párharc győztesével mérheti össze erejét Joachim Löw együttese.
Hősi halált haltak a törökök Bázelben!
Ha csak az eredményt nézzük, nem történt meglepetés az Európa-bajnokság első elődöntőjében, hiszen a nagy esélyes Németország 3-2-re legyőzte Törökországot. Azonban a rengeteg sérültet és eltiltottat nélkülöző törökök alaposan megizzasztották Joachim Löw csapatát, amely a félholdasokat a saját fegyverével győzte le, Philipp Lahm ugyanis akkor szerezte a döntőt érő gólt, amikor a rivális már nem tudott válaszolni.

Az első török gól előtti pillanat: Ugur Boral perdítése már Lehmann lába között

Altintop is mindent megtett a sikerért, azúttal azonban ez is kevés volt

A végletekig kihajtotta magát az Eb meglepetéscsapata
Győzött tehát Németország, amely 1996 után jutott ismét Eb-döntőbe, Törökország pedig egy álommal szegényebb lett.

A törökök körében népszerű volt a pókemberes álarc

Egyesek nem tömegközlekedéssel közelítették meg a stadiont

Németország - Törökország 3-2 (1-1), gól: Schweinsteiger (26.), Lose (79.), Lahm (90.), illetve Boral (22.), Semih Sentürk (86.) Bázel, 39 ezer néző v.: Massimo Busacca (svájci)

A német-török párharc érdekessége, hogy a 82 millió lakosú Németországban közel 3 millió török él, s ezzel az övék a legnagyobb kisebbség Európában.
Németország rendkívül fordulatos meccsen jutott be a vasárnapi döntőbe, ahol a csütörtöki orosz-spanyol találkozó nyertesével méri össze erejét Bécsben. Fatih Terim gárdája bronzéremmel vigasztalódhat.

A német válogatott utoljára 1996-ban az angliai kontinensviadalon játszott döntőt, akkor aranygóllal nyert 2-1-re Csehország ellen.
2008. 06. 26. csütörtök 10:14  #232
azért egy német-orosz döntő frenetikus lenne... eplus2
ettől én még a spanyoloknak drukkolok, mert már végre megérdemelnék, hogy egy világversenyen a döntőbe verekedjék magukat...de csak akkor, ha valóban jó focit látunk tőlük és nem egy "csak a továbbjutás a fontos" antifoci meccset, persze ez nagyban függ az oroszoktól is...
(összességében győzzön a jobbik csapat, hajrá jó és élvezetes foci)! smile
-------------------------------------------------

Török taktikával jutott Eb-döntőbe Németország!
Németország bejutott az osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléjába, miután a bázeli elődöntőben, változatos mérkőzésen 3-2-re legyőzte Törökországot. A tartalékos törökök Boral Ugur góljával négy percig vezettek, majd sokáig 1-1-re állt a meccs, s a hajrában kétszer is "győztes gólt" kellett szerezniük Philipp Lahméknak a hősiesen küzdő félholdasok ellen. A döntőben a csütörtöki orosz-spanyol párharc győztesével mérheti össze erejét Joachim Löw együttese.
Hősi halált haltak a törökök Bázelben!
Ha csak az eredményt nézzük, nem történt meglepetés az Európa-bajnokság első elődöntőjében, hiszen a nagy esélyes Németország 3-2-re legyőzte Törökországot. Azonban a rengeteg sérültet és eltiltottat nélkülöző törökök alaposan megizzasztották Joachim Löw csapatát, amely a félholdasokat a saját fegyverével győzte le, Philipp Lahm ugyanis akkor szerezte a döntőt érő gólt, amikor a rivális már nem tudott válaszolni.

Az első török gól előtti pillanat: Ugur Boral perdítése már Lehmann lába között

Altintop is mindent megtett a sikerért, azúttal azonban ez is kevés volt

A végletekig kihajtotta magát az Eb meglepetéscsapata
Győzött tehát Németország, amely 1996 után jutott ismét Eb-döntőbe, Törökország pedig egy álommal szegényebb lett.

A törökök körében népszerű volt a pókemberes álarc

Egyesek nem tömegközlekedéssel közelítették meg a stadiont

Németország - Törökország 3-2 (1-1), gól: Schweinsteiger (26.), Lose (79.), Lahm (90.), illetve Boral (22.), Semih Sentürk (86.) Bázel, 39 ezer néző v.: Massimo Busacca (svájci)

A német-török párharc érdekessége, hogy a 82 millió lakosú Németországban közel 3 millió török él, s ezzel az övék a legnagyobb kisebbség Európában.
Németország rendkívül fordulatos meccsen jutott be a vasárnapi döntőbe, ahol a csütörtöki orosz-spanyol találkozó nyertesével méri össze erejét Bécsben. Fatih Terim gárdája bronzéremmel vigasztalódhat.

A német válogatott utoljára 1996-ban az angliai kontinensviadalon játszott döntőt, akkor aranygóllal nyert 2-1-re Csehország ellen.
2008. 06. 26. csütörtök 09:47  #231
surdapapa surdapapa
AMEN...

benne vannak rusznyákék abba az 5ösbe akik nekem szimpatikusak voltak!

de én most bajba vagyok!
mellik ujjam harapjam meg???

az oroszok gyönyörű focit jáccanak! és nincs is itt a csatárzsenijük Pobrevnyak... de ez az Arshavin is egy zseni!!!

azt gondolom, h a ma esti elődöntő győztese lesz az EB győztes!
mindkettő jobb a németeknél!!! de valamiért az az érzésem, h spanyolok győznek... az ájvivon is őket tettem meg... igaz az utóbbi időbe semmit se találtam telibe...
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 06. 26. csütörtök 09:09), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (233911) VIP Admin
2008. 06. 26. csütörtök 09:09
Nem vagyok német szurkoló. Mióta a magyar foci a béka segge alatt van annak szurkolok aki megérdemli, és jó focit produkál. Abban igazad van, hogy akiket nagyon érdekel a foci emlékszik a részletekre, de a nagy többség nem. Én is emlékszem az 1954-es berni döntőre, amit élőben hallgattam rádióban Szepesi által, gondolom nem kell elemezni, akkor abban a 90 percben a németek jobbak voltak nálunk. Ha megismételték volna a meccset egy hét múlva, lehet kaptak volna egy ötöst. DE a fociban úgy mint sok másban nincsen ha. Lehet boncolgatni, elemezni, rágódni rajta a végeredmény fog átmenni a köztudatba. Részemről a mai foci már csak az esti meccsre korlátozódik, és a tovarisoknak szurkolok, mert szimpatikus csapat. A horvát csapat is szimpatikus volt.

eljen
2008. 06. 26. csütörtök 09:09  #230
Nem vagyok német szurkoló. Mióta a magyar foci a béka segge alatt van annak szurkolok aki megérdemli, és jó focit produkál. Abban igazad van, hogy akiket nagyon érdekel a foci emlékszik a részletekre, de a nagy többség nem. Én is emlékszem az 1954-es berni döntőre, amit élőben hallgattam rádióban Szepesi által, gondolom nem kell elemezni, akkor abban a 90 percben a németek jobbak voltak nálunk. Ha megismételték volna a meccset egy hét múlva, lehet kaptak volna egy ötöst. DE a fociban úgy mint sok másban nincsen ha. Lehet boncolgatni, elemezni, rágódni rajta a végeredmény fog átmenni a köztudatba. Részemről a mai foci már csak az esti meccsre korlátozódik, és a tovarisoknak szurkolok, mert szimpatikus csapat. A horvát csapat is szimpatikus volt.

eljen
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 06. 26. csütörtök 09:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 26. csütörtök 09:00
wow1 miért Te német szurkoló vagy confused
eddig azt hittem, h horvát...

"Évek múlva a kutya f@sza sem fog emlékezni a részletekre. " ebbe biztos vagy? még mindég eszembe van nagyon sok fontos részlet a 82es VBről... Jean Marie Pfaff ámokfutására...
vagy Battiston kinyírására...
mindkét esetben megúszta a tettes!

nem emlkeznél a Zico, Socrates féle brazil válogatottra??? amelyet sokan minden idők legjobb csapatának tartanak... pedig nem is nyertek VB-t...

nem emlékeznél 86ban az isten kezére confused vagy arra a gyönyörű szlalomra amit a 2. gólnál tett???

ez komoly?

nem az alapján szinpatizálsz vagy utálsz egy-egy csapatot, amit tett az adott /világ/eseményen confused
a németeknél tegnap az első és a harmadik gól télleg gyönyörű volt!
de ennyi kurva kevés ahhoz egy világeseményen, h szimpatikussá váljanak! és /a lengyel meccs kivételével/ mást nem láthattunk Tőlük!!!
2008. 06. 26. csütörtök 09:00  #229
surdapapa surdapapa
wow1 miért Te német szurkoló vagy confused
eddig azt hittem, h horvát...

"Évek múlva a kutya f@sza sem fog emlékezni a részletekre. " ebbe biztos vagy? még mindég eszembe van nagyon sok fontos részlet a 82es VBről... Jean Marie Pfaff ámokfutására...
vagy Battiston kinyírására...
mindkét esetben megúszta a tettes!

nem emlkeznél a Zico, Socrates féle brazil válogatottra??? amelyet sokan minden idők legjobb csapatának tartanak... pedig nem is nyertek VB-t...

nem emlékeznél 86ban az isten kezére confused vagy arra a gyönyörű szlalomra amit a 2. gólnál tett???

ez komoly?

nem az alapján szinpatizálsz vagy utálsz egy-egy csapatot, amit tett az adott /világ/eseményen confused
a németeknél tegnap az első és a harmadik gól télleg gyönyörű volt!
de ennyi kurva kevés ahhoz egy világeseményen, h szimpatikussá váljanak! és /a lengyel meccs kivételével/ mást nem láthattunk Tőlük!!!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 06. 26. csütörtök 08:51), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 26. csütörtök 08:51
Biztosan igazad van sokmindenben. Csak egyet nem értek, sokan nem veszik tudomásul, hogy a játék szépségének megítélése egy szubjektív dolog. Aki haragszik valmelyik csapatra, vagy fan azzal nem érdemes vitatkozni. A focinak van egy érdekes tulajdonsága, az nyer aki többször az ellenfél hálójába rúgja a labdát, és a bíró meg is adja. Ki a faszt érdekel, ha valaki csúnya stílusban bunyózik, aztán mindenkit hülyére ver. Lehet vitatkozni, de az annalesekben már az fog szerepelni, hogy a németek megverték az elődöntőben a törököket 3:2-re. Évek múlva a kutya f@sza sem fog emlékezni a részletekre.

nyes
2008. 06. 26. csütörtök 08:51  #228
Biztosan igazad van sokmindenben. Csak egyet nem értek, sokan nem veszik tudomásul, hogy a játék szépségének megítélése egy szubjektív dolog. Aki haragszik valmelyik csapatra, vagy fan azzal nem érdemes vitatkozni. A focinak van egy érdekes tulajdonsága, az nyer aki többször az ellenfél hálójába rúgja a labdát, és a bíró meg is adja. Ki a faszt érdekel, ha valaki csúnya stílusban bunyózik, aztán mindenkit hülyére ver. Lehet vitatkozni, de az annalesekben már az fog szerepelni, hogy a németek megverték az elődöntőben a törököket 3:2-re. Évek múlva a kutya f@sza sem fog emlékezni a részletekre.

nyes
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 06. 26. csütörtök 08:20), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 26. csütörtök 08:20
hol láttál Te focit?

maximum a törököknél!

a németek az alábbiak miatt jutottak döntőbe:

Ricardo kapus -a Portugál válogatott leggyengébb láncszeme... mindhárom gólban benne volt!

A portugál-török meccs játékvezetője: Peter Fröjdfeldt, aki miatt kétgólos hátrányba került portugália negyed órával a meccs vége előtt

Volkan Demirel, Törökország első számú kapusa, aki teljesen feleslegesen állíttatta ki magát a csehek ellen és pláne feleslegesen duplázta meg a büntetését!

Klikkelj a normál/tömörített mérethez

és végül lepkés Rüstü Recber, Törökország kapuvédője miatt!

a német csapat:
-nem láttam a lengyel meccset...
-a horvátok lefocizták Őket
-az osztrákok elleni teljesítmény=0
-ötlettelen foci... hatékony bírói segítség kapus teljesítmény
-a törökök 100* jobban megérdemelték volna a továbbjutást! semmi ötlet nem volt a németeknél, egy egész meccsen kialakított összesen 3 helyzetükből belőttek 2-t és kaptak egy ajándék gólt lepkés Rüstütől!

ez a német csapat egy nagy kalap szar! ezt a török C csapatot gólokkal kellett volna verniük, és a szokásos bányász szerencséjüknek köszönhették, h nem 3-4 góllal kikaptak, hanem nyertek!
2008. 06. 26. csütörtök 08:20  #227
surdapapa surdapapa
hol láttál Te focit?

maximum a törököknél!

a németek az alábbiak miatt jutottak döntőbe:

Ricardo kapus -a Portugál válogatott leggyengébb láncszeme... mindhárom gólban benne volt!

A portugál-török meccs játékvezetője: Peter Fröjdfeldt, aki miatt kétgólos hátrányba került portugália negyed órával a meccs vége előtt

Volkan Demirel, Törökország első számú kapusa, aki teljesen feleslegesen állíttatta ki magát a csehek ellen és pláne feleslegesen duplázta meg a büntetését!

és végül lepkés Rüstü Recber, Törökország kapuvédője miatt!

a német csapat:
-nem láttam a lengyel meccset...
-a horvátok lefocizták Őket
-az osztrákok elleni teljesítmény=0
-ötlettelen foci... hatékony bírói segítség kapus teljesítmény
-a törökök 100* jobban megérdemelték volna a továbbjutást! semmi ötlet nem volt a németeknél, egy egész meccsen kialakított összesen 3 helyzetükből belőttek 2-t és kaptak egy ajándék gólt lepkés Rüstütől!

ez a német csapat egy nagy kalap szar! ezt a török C csapatot gólokkal kellett volna verniük, és a szokásos bányász szerencséjüknek köszönhették, h nem 3-4 góllal kikaptak, hanem nyertek!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 06. 25. szerda 21:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 25. szerda 21:15
Nézitek a török-német meccset? vaaaan foci! (1:1)
2008. 06. 26. csütörtök 07:54  #226
MmePrune MmePrune VIP Admin
én látom csak úgy, hogy a törökök jobban játszottak?
2008. 06. 25. szerda 22:40  #225
vazze a végére visszajött a vonal (3:2 a németeknek)
az első megérzésem bejött a döntő első résztvevőjével kapcsolatban!
mind a két csapatnak gratula, ez foci volt a javából! eljen

Egyre több a női futballszurkoló!
Megdőlt az az állítás, hogy a futballt elsősorban a férfiak kedvelik. Wolfgang Eichler, az szervezőbizottság szóvivője szerint a mostani Eb egyik legfeltűnőbb jelensége, hogy a svájci és az ausztriai szurkolózónákat felkereső drukkerek fele nő.

Hiába szorított a svédekért szomoru1

Jé, ott kocognak Torresék hehe
2008. 06. 25. szerda 22:38  #224
Tom! nem kéne néznünk inkább nőitornát? nyes
Amíg leírtam, a meccsnek vége lett a jóslatom idáig bevált, a németek döntősök. Jó meccs volt és voltak gólok is! Foci volt!
Jóccakát!

eljen
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 06. 25. szerda 22:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 25. szerda 22:35
3:2 a németeknek (eddig bejött a jóslatom)! bee1
bassza meg az osztrák-svájci összes faszát, megint elment a közvetítő vonal egy ilyen jó és izgis meccsen! wow1 mf1
2008. 06. 25. szerda 22:36  #223
3:2 hűűűűűűűűűűűű wazzze, már őszülök, ez mecssss! vezetnek a németek!

nyes
2008. 06. 25. szerda 22:35  #222
3:2 a németeknek (eddig bejött a jóslatom)! bee1
bassza meg az osztrák-svájci összes faszát, megint elment a közvetítő vonal egy ilyen jó és izgis meccsen! wow1 mf1
2008. 06. 25. szerda 22:31  #221
A közvetítővonal nem jó, a "szpíker" hülyeségeket beszél, nesze neked 21. század. Én meg lerágtam már az összes körmömet, többet nem nézek meccset.
Góóóóóóóóóóóól! (2:2) a törökök egyenlítenek, a vonal is megjavult. Műkörmöt fogok feltetetni, és még nincs végeeeeeeeee.
2008. 06. 25. szerda 22:29  #220
igen! jelenleg 2:1 a németeknek...
(a közvetítés meg egy nagy szar... szomoru1 )
86 percben 2:2 (nagyon jó meccs, köszönhetően a törököknek)! vigyor2
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 06. 25. szerda 21:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 25. szerda 21:45  #219
MmePrune MmePrune VIP Admin
nanáhogy..és még vér is folyik hehe
2008. 06. 25. szerda 21:15  #218
2008. 06. 25. szerda 20:32  #217
Szoni Szoni
" A foci egy csapatjatek,22 jatekos lohol egy labda utan,es a vegen mindig a nemetek nyernek "

Gary Lineker/England

A mostani nemet csapat eleg valtakozo teljesitmenyü,instabil. De ejsze csak tovabb jutnak egy megtepazott török ellen.
Nekem az Oroszok tetszenek nagyon,fiatal lendületes csapat. Szivesen neznek orosz-nemet döntöt egy remek Arschawinnal.

smile
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 06. 25. szerda 14:27), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 25. szerda 14:27
német-spanyol döntőt várok...német győzelemmel (sajnos a spanyolok is hajlamosak leblokkolni a nagy tét súlya alatt..és a német akarás, precizitás, hajtás, bizonyítási vágy győzelembe segítheti őket!) buck
---------------------------------------------------
"Szerdán eldől, hogy a korábbi háromszoros győztes német, vagy az Európa-bajnokságon ilyen magasságokban még nem járó török válogatott lesz-e az első döntős az oszrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalon. Egy nappal a találkozó előtt mindkét fél háza táján optimista nyilatkozatok születtek, de amíg a németek a meccs egyértelmű esélyesként érthetően magabiztosak, a törökök nem hajlandóak belenyugodni az áldozati szerepbe, és Fatih Terem szenvedélyes, érzelmektől sem mentes sajtótájékoztatóját látva Ballackék könnyen ráfázhatnak, ha kicsit is lebecsülik a rengeteg sérülés és eltiltás sújtotta félholdasokat." (origo)

Terim a szigorú arcát vette elő az edzésen

A török lányok körében is nagyon népszerű a válogatott.

"Az összecsapást Németországban az év mérkőzésének tekintik, amit - legalábbis a remény szerint - csak a vasárnapi döntő szárnyalhat majd túl. Az országban ugyanis felettébb kevés azoknak a száma, akik török győzelemre fogadnának.

A sajtó szerint pontosan 25 oka van annak, amiért a németek győzni fognak. Ezek között szerepel az, hogy az elmúlt évtizedekben valódi tétmérkőzést Németország csak egyet veszített a törökök ellen, s mérlege: 11 győzelem, három döntetlen és három vereség.

A várható időjárás is a németeknek kedvez. A meteorológusok szakadó esőt, erős szelet és mély talajt jövendölnek, akárcsak 1954-ben, Bernben, a magyarok elleni vb-döntőben. Mi kell még, hisz a mostani találkozó is Svájcban lesz, csak épp Bázelben.

Mindezen túlmenően a törökök erősen tartalékosak, az újságok szerint egyaránt hiányzik a "leggyorsabb, a legszorgalmasabb és a legtehetségesebb" török. Ezzel szemben a németek nem győznek válogatni a legjobbak közül. Akik egyidejűleg magasabbak, gyorsabbak, tapasztaltabbak és "értékesebbek" a török játékosoknál. A statisztika szerint a német válogatott pillanatnyi "piaci értéke" 10,19 millió euró, ezzel szemben az ellenfél "csak" 4,64 millió eurót ér.
A németek sikere mellett szól az is, hogy ott lesz a nézők között Angela Merkel kancellár, aki az elmúlt években jelenlétével eddig mindig szerencsét hozott. Igaz, hogy mellette Erdogan török kormányfő ül majd, de a sajtó szerint Merkelnek jóval nagyobb a kisugárzása.

Azután a szerdai lapok szinte kivétel nélkül idézték Gary Linekert, az angolok egykori kiválóságát, aki egyszer - éppenséggel egy vereség után - csalódottan úgy fakadt ki: "A futball egyszerű játék. 22 játékos 90 percen át kerget egy labdát, s a végén mindig a németek nyernek." Ennél szebben - mint a Die Welt írta - Mark Twain sem fogalmazhatott volna."
2008. 06. 25. szerda 14:27  #216
német-spanyol döntőt várok...német győzelemmel (sajnos a spanyolok is hajlamosak leblokkolni a nagy tét súlya alatt..és a német akarás, precizitás, hajtás, bizonyítási vágy győzelembe segítheti őket!) buck
---------------------------------------------------
"Szerdán eldől, hogy a korábbi háromszoros győztes német, vagy az Európa-bajnokságon ilyen magasságokban még nem járó török válogatott lesz-e az első döntős az oszrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalon. Egy nappal a találkozó előtt mindkét fél háza táján optimista nyilatkozatok születtek, de amíg a németek a meccs egyértelmű esélyesként érthetően magabiztosak, a törökök nem hajlandóak belenyugodni az áldozati szerepbe, és Fatih Terem szenvedélyes, érzelmektől sem mentes sajtótájékoztatóját látva Ballackék könnyen ráfázhatnak, ha kicsit is lebecsülik a rengeteg sérülés és eltiltás sújtotta félholdasokat." (origo)

Terim a szigorú arcát vette elő az edzésen

A török lányok körében is nagyon népszerű a válogatott.

"Az összecsapást Németországban az év mérkőzésének tekintik, amit - legalábbis a remény szerint - csak a vasárnapi döntő szárnyalhat majd túl. Az országban ugyanis felettébb kevés azoknak a száma, akik török győzelemre fogadnának.

A sajtó szerint pontosan 25 oka van annak, amiért a németek győzni fognak. Ezek között szerepel az, hogy az elmúlt évtizedekben valódi tétmérkőzést Németország csak egyet veszített a törökök ellen, s mérlege: 11 győzelem, három döntetlen és három vereség.

A várható időjárás is a németeknek kedvez. A meteorológusok szakadó esőt, erős szelet és mély talajt jövendölnek, akárcsak 1954-ben, Bernben, a magyarok elleni vb-döntőben. Mi kell még, hisz a mostani találkozó is Svájcban lesz, csak épp Bázelben.

Mindezen túlmenően a törökök erősen tartalékosak, az újságok szerint egyaránt hiányzik a "leggyorsabb, a legszorgalmasabb és a legtehetségesebb" török. Ezzel szemben a németek nem győznek válogatni a legjobbak közül. Akik egyidejűleg magasabbak, gyorsabbak, tapasztaltabbak és "értékesebbek" a török játékosoknál. A statisztika szerint a német válogatott pillanatnyi "piaci értéke" 10,19 millió euró, ezzel szemben az ellenfél "csak" 4,64 millió eurót ér.
A németek sikere mellett szól az is, hogy ott lesz a nézők között Angela Merkel kancellár, aki az elmúlt években jelenlétével eddig mindig szerencsét hozott. Igaz, hogy mellette Erdogan török kormányfő ül majd, de a sajtó szerint Merkelnek jóval nagyobb a kisugárzása.

Azután a szerdai lapok szinte kivétel nélkül idézték Gary Linekert, az angolok egykori kiválóságát, aki egyszer - éppenséggel egy vereség után - csalódottan úgy fakadt ki: "A futball egyszerű játék. 22 játékos 90 percen át kerget egy labdát, s a végén mindig a németek nyernek." Ennél szebben - mint a Die Welt írta - Mark Twain sem fogalmazhatott volna."
/ 16