Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Idézetek

Rövid, frappáns részletek könyvekből, versekből, filmekből, híres emberek mondásaiból.
(lehetőség szerint tartalmazza az idézett személy nevét)

1 nap maximum 1 db hsz lehet, amiben lehet több idézet is!

Az eddigi hozzászólások

2011. 12. 18. vasárnap 17:42  #1265
menyus 100 menyus 100
A két bugyisomnak!! smile
“Az élet rövid, ezért nincs sok időnk megörvendeztetni azok szívét, akik velünk együtt utaznak ezen a ködös úton. Siessünk hát szeretni! Siessünk kedvesek lenni.” (Henri-Frédéric Amiel)
2011. 12. 18. vasárnap 09:06  #1264
PIROSTANGA PIROSTANGA
Csak ment előre, bizonytalanul, s most már egészen irányt vesztve. Imént még kutatott valami után, most már csak menekült. Nem éhezett már, nem fázott, csak félt. Egyik ösztön kiszorította a másikat. Egyetlen gondolata az volt: menekülni, menekülni. Mi elől? Minden elől. Az élet szörnyű falakkal zárta körül mindenfelől. Ha szökni tudott volna a világból, megtette volna.

Victor Hugo

Mert a félelem az ördög varázsfazeka. Megpillantlak. Egész kedvesnek látszol. Közeledünk egymáshoz. És egyszerre félni kezdek tőled. Mert ki tudhatja, hátha rosszat akarsz nekem, bántani fogsz. Védekeznem kell. Rád vicsorgok. Mire te is félni kezdesz tőlem. Most már ketten vicsorgunk egymásra: ne közeledj! Nézd, mekkora kő van a kezemben. És hordozható rakéta a vállamon. Maradj távol tőlem, vagy még jobb, ha eltűnsz. Különben agyonütjük egymást. Később már ezzel kezdjük. Állatokkal különösen. Mi leszünk a Karinthy-féle nyuszi gazdája, a menekülő nyúlé, akit agyonverek, mert nem érti a rohadt, hogy csak meg akarom simogatni.

Popper Péter

Félek a haláltól, de nem akarom elszalasztani az életet. Félek a szerelemtől, mert olyan dolgok kapcsolódnak hozzá, amiket emberi ésszel nem lehet fölfogni: hatalmas a fénye, de az árnyéka megrémiszt.

Paulo Coelho

A démonoknak akkor se higgyünk, ha igazat mondanak.

Gabriel García Márquez
2011. 12. 18. vasárnap 06:27  #1263
Törölt felhasználó (824252)
"Akit érdekelsz-keres téged...Aki látni akar-szakít rád időt...Akinek fontos vagy-megtalál...a többi csak kifogás."

REGGELI GONDOLAT ...

A piti emberektől ne zavartasd magad. Ha belemész, beleragadsz. Rád zárják a korlátoltság humortalan, fantáziátlan, fölösleges szorongások gyötrelmeivel teli kalodáját.

Emelkedj föléjük, tudd, mi a fontos. A fontos te magad vagy, az egyéniséged és a lelked, amelyen át a maga tágasságával, csodálatosságával érzékeled a világ szépségeit, furcsaságait, fájdalmait ...

Szenvedély. Egy hatalmas erő, ami akkor is emlékünkben él, mikor már régen elhamvadt. Egy csábító vágy, ami váratlan szeretők karjaiba taszít minket. Egy mindent elsöprő érzelem, ami ledönti a falat, amit a szívünk védelmére emeltünk. Egy olthatatlan szerelem, ami újra és újra fellángol, hiába is próbáltuk hamu alatt tartani. Igen. Minden érzések közül a szenvedély az, ami értelmet ad annak, hogy élünk, és mentséget arra, hogy elkövetünk mindenféle bűnt.

Tangámnak és Menyusomnak sok szeretettel:

Továbblépsz, mert ez az élet rendje; mert csak ezt teheted. Addig mész, amíg elmúlik a fájdalom, vagy találsz valami újat, ami még ennél is jobban fáj.
2011. 12. 18. vasárnap 06:25  #1262
Tangámnak sok szerettel

Mindannyian tettünk olyasvalamit az életben, amit szégyellünk. Van, amelyikünk a rossz férfiba szeretett bele..........van, aki elengedte az igazi nőt,vannak, akik szégyent hoztak a szüleikre, és akik cserben hagyták a gyermeküket..........Igen, mindannyian követünk el hibákat, amik lealacsonyítanak minket és szeretteinket. Igen,van megváltás,de elfelejteni sosem fogod!
2011. 12. 16. péntek 09:33  #1261
kívánós kata kívánós kata
Ha gyanú férkőzik valakinek a szívébe, az olyan, mint valami lassan ölő méreg.

Susanna Tamaro
2011. 12. 15. csütörtök 12:36  #1260
Hosszú évek tapasztalata megtanított arra, hogy kutyák, sólymok és nők mindig visszajönnek, ha az ember ott marad, ahol volt, és vár.

Tracy Chevalier
2011. 12. 15. csütörtök 12:34  #1259
A türelem tulajdonképpen a szeretet építőművészete. Egyfajta "passzív" alkotás, amikor a belőlünk áradó szeretet és bizalom éppen azáltal készteti változásra a másik embert, hogy nem szólunk bele az életébe, nem sürgetjük, nem szabunk neki sem határidőt, sem feltételeket. Egyszerűen csak várunk rá. Ez a legfontosabb.

Simon András
2011. 12. 15. csütörtök 10:22  #1258
A távollét szerelmesek közt úgy hat, mint a szél a tűzre: a kis szerelmet eloltja, a nagyot tűzvésszé növeli.

Füst Milán
2011. 12. 15. csütörtök 06:29  #1257
Törölt felhasználó (805295)
Nem tudom, merre vagy, de valahol már élsz a világban, és egy napon te meg én megérintjük majd ezt a kaput, ezen a ponton, ahol most én. Aztán majd bemegyünk a kapun, betölt minket a jövőnk és a múltunk, és annyit fogunk jelenteni egymásnak, amennyit soha egyetlen ember sem a másiknak. Még nem találkozhatunk, nem tudom, miért. De egy nap minden kérdésünkre feleletet kapunk majd. Minden lépésem közelebb visz egy hídhoz, amelyen át kell mennünk, hogy találkozhassunk. Ugye, nem lesz nagyon sokára? Ugye nem?
/ Richard Bach /
2011. 12. 08. csütörtök 09:15  #1256
.. " Légy illatos kávé egy fáradt reggelen, légy őrjítő vágy s az értelem
Adj magadból többet, add egész önmagad
Kívánom önzőn: ne ölelj többé másokat
Légy most már vak, hisz láttál mezítelen, agyad hátsó zugában is
csak nekem legyen helyem. " (burkolt célzás... ) nyes

/ Kormorán /
2011. 12. 07. szerda 18:08  #1255
Gabi13 Gabi13
Az, hogy rátalálsz valami fontos dologra az életben,
nem azt jelenti, hogy minden mást fel kell adnod.
Paulo Coelho / BRIDA/
2011. 12. 06. kedd 18:24  #1254
vazelinator vazelinator VIP Admin
Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék.

Friedrich Nietzsche
2011. 12. 05. hétfő 09:17  #1253
"Veszélyes a boldogság: az ember túl hamar érzi magát biztonságban."
Szenvedélyek viharában c. film
(sajnos tapasztaltam )
2011. 12. 05. hétfő 08:59  #1252
vöröscicus vöröscicus
-Álmainkért küzdeni kell, a cél eléréséhez összpontosítanunk kell, erőfeszítéseket kell tennünk. Ám arról se feledkezzünk meg, hogy az élet apró örömök szövete. Amit azért kaptunk, hogy bátorítsanak.
Paulo Coelho

-Kezdetben mindig vannak reménytelennek tűnő időszakok, ezen túl kell esni. Sokszor még most is előfordul, hogy valami nem úgy sikerül, ahogy akartam. Ez elgondolkodtat, kétségbe ejt. Igyekszem folyamatosan fejleszteni magamat, és a műsort, és ebben benne van, hogy olykor kétségbe kell esni.
Bödőcs Tibor
2011. 12. 01. csütörtök 06:32  #1251
PIROSTANGA PIROSTANGA
menyus100...... smile

"Az igaz barát a kezedet fogja, és a szívedet simítja."

(Gabriel García Márquez)
2011. 11. 30. szerda 19:42  #1250
menyus 100 menyus 100
A két bugyisomnak smile

A magányban, a betegségben, a zűrzavarban a barátság puszta gondolata is lehetővé teszi a túlélést, még ha barátunknak nem is áll hatalmában segíteni bennünket. Elég a tudat, hogy ő létezik. A barátságot nem halványítja el a távolság vagy az idő, a börtön vagy a háború, a szenvedés vagy a súlyos csend. Éppen ezekben a dolgokban gyökeredzik a legmélyebben, és ilyen talajból bontja ki legszebb virágait.
2011. 11. 30. szerda 06:52  #1249
PIROSTANGA PIROSTANGA
franciabugyi2... smile

Ami volt egyszer, annak nincsen sohase vége,
vétkes vagy áldozat: nem felejtesz, nem felejtek,
a sérelem sérelmet szül, a seb
sebezne, és nincsen, ki mint bokára ejtett
szoknyából vetkező, a múltjából kilépne,
s azt mondaná: "Igen, én ezt tettem veled,
ahogy mások velem: bocsáss meg érte!"

Rakovszky Zsuzsa
2011. 11. 29. kedd 18:28  #1248
Gabi13 Gabi13
Az embernek választania,
nem pedig elfogadnia kell a sorsát.
Paulo Coelho / Az ötödik hegy /
2011. 11. 29. kedd 16:01  #1247
Tangámnak és finom Menyusumnak!

Neked csak az számít, hogy Én. Én. Én. Tudod mit? Most én jövök. Úgyhogy fogd be, és figyelj rám! Undok vagy velem, sértegetsz, és lefitymálod, bármit is teszek, és mindig leszúrsz engem, vagy kiszúrsz velem.
- Tényleg? Hogyha ilyen rossz vagyok hozzád, akkor miért jössz mindig vissza?- Mert ilyen egy barát, hogy mindig mindent megbocsát.

(Shrek c.film)
2011. 11. 28. hétfő 06:52  #1246
PIROSTANGA PIROSTANGA
Menyus.... smile

És üzenem volt barátaimnak,
kik megtagadják ma nevemet:
ha fordul egyet újra a kerék,
én akkor is barátjok leszek
és nem lesz bosszú, gyűlölet, harag.
Kezet nyújtunk egymásnak és megyünk
és leszünk Egy Cél és Egy Akarat.

Wass Albert