"Ne gondold, hogy ami neked nehezedre esik,
az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel,
hogy ami emberileg lehetséges
és megszokott, azt te is elérheted."
(Marcus Aurelius)
az emberileg lehetetlen. Inkább úgy fogd fel,
hogy ami emberileg lehetséges
és megszokott, azt te is elérheted."
(Marcus Aurelius)
"Ha az egész órát
úgy betöltöd,
hogy benne érték
hatvan percnyi van
minden kincsének
bírod ezt a földet,
S ami még több,
ember vagy, fiam"
(Kipling)
úgy betöltöd,
hogy benne érték
hatvan percnyi van
minden kincsének
bírod ezt a földet,
S ami még több,
ember vagy, fiam"
(Kipling)
"Ne légy ma ez
holnap emez
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy mely
mindig egy marad
ne törmelék - dirib - darab.
(Ibsen)
holnap emez
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy mely
mindig egy marad
ne törmelék - dirib - darab.
(Ibsen)
"Tetteidnek tudjál örülni,
más tetteit tudd megbecsülni,
főként ne gyűlölj egy embert se,
s a többit hagyd az Úristenre!"
(Goethe)
más tetteit tudd megbecsülni,
főként ne gyűlölj egy embert se,
s a többit hagyd az Úristenre!"
(Goethe)
" Mindennek van határa."
(magyar szólás)
"Senkinek sem kötelessége
Hogy nagy ember legyen
Már az is nagyon szép,
Ha valaki ember tud lenni."
(Alfred Capus)
(magyar szólás)
"Senkinek sem kötelessége
Hogy nagy ember legyen
Már az is nagyon szép,
Ha valaki ember tud lenni."
(Alfred Capus)
"Halálom napján
Mikor a szívem már egyet sem üt
Remélem, elveimért és mitemért
Szűnik meg dobogni, melyekért éltem,
Idő előtt halok meg,
Már érzem a mélység árnyát.
Annyi mindent szerettem, akartam
Véghez vinni, mégis a halál jött el értem,
Beletörödtem sorsomba,
Halálom napjára
Letöröltem utolsó könnyemet:
Szerettem mindenkit
Aki mellettem ált."
Tupac Shakur
1992
Mikor a szívem már egyet sem üt
Remélem, elveimért és mitemért
Szűnik meg dobogni, melyekért éltem,
Idő előtt halok meg,
Már érzem a mélység árnyát.
Annyi mindent szerettem, akartam
Véghez vinni, mégis a halál jött el értem,
Beletörödtem sorsomba,
Halálom napjára
Letöröltem utolsó könnyemet:
Szerettem mindenkit
Aki mellettem ált."
Tupac Shakur
1992
Ok renben tom barátom , igazad van!
Micsoda kis rész jut egy-egy emberre a végtelen és mérhetetlen időből! Milyen gyorsan eltűnik ez is a feneketlen időben! Milyen kis rész az egész anyagból! Milyen kis hányad a világlélekből. S az egész földnek mekkora kis rögén csúszol- mászol! Gondold meg mindezt... Gondold meg, hogy ami téged láthatatlan szálakkal ide-oda rángat, az benned van elrejtve."
Marcus Aurelius
"Nagyon meg volt elégedve magával. Talált valami jobbat ahelyett, hogy megölje magát."
Ötödik Sally
Marcus Aurelius
"Nagyon meg volt elégedve magával. Talált valami jobbat ahelyett, hogy megölje magát."
Ötödik Sally
"Eszem szerint pesszimista vagyok, akaratom és hitem arra vezet, hogy optimista legyek."
Antonio Gramsci
"Csak esztelen ember vallhatja azt a nézetet, hogy a végtelen térség számtalan égitestjén (amelyek többsége bizonnyal a miénknél szerencsésebb sorsot mondhat magáénak) nincs egyéb, csak fény, amelyet észlelünk. Merő ostobaság feltételezn i, hogy nincsenek más élőlények, nincs más gondolkodási képesség, nincsenek más érzékszervek, csak azok, amelyeket mi ismerünk."
Giordano Bruno
Antonio Gramsci
"Csak esztelen ember vallhatja azt a nézetet, hogy a végtelen térség számtalan égitestjén (amelyek többsége bizonnyal a miénknél szerencsésebb sorsot mondhat magáénak) nincs egyéb, csak fény, amelyet észlelünk. Merő ostobaság feltételezn i, hogy nincsenek más élőlények, nincs más gondolkodási képesség, nincsenek más érzékszervek, csak azok, amelyeket mi ismerünk."
Giordano Bruno
Szabaddá válunk, mert nem kényszerülünk rá, hogy csupán azt érezzük, amire megtanítottak."
Eric Berne: Emberi játszmák
"Amit tett, gondolt, létrehozott, annak mi is része lettünk: a megsemmisülése után bennünk él tovább."
Hank Jeff: Az átkozott lehetőség
Eric Berne: Emberi játszmák
"Amit tett, gondolt, létrehozott, annak mi is része lettünk: a megsemmisülése után bennünk él tovább."
Hank Jeff: Az átkozott lehetőség
"Szeretni egy férfit, egy asszonyt annyi, mint egy tökéletlen lényt, egy beteget, egy gyengét, egy bűnöst szeretni.
Ha valóban szereted, meggyógyíthatod, támogathatod, megmentheted."
(Michel Quoist)
Ha valóban szereted, meggyógyíthatod, támogathatod, megmentheted."
(Michel Quoist)
Katicika! Nem tudom hogy nézel ki,(mennyire vagy jó csaj)de a lelked az nagyon szép!(ráadásul még,intelligensnek is tünsz)
(Ez egy válasz X üzenetére (2005. 04. 22. péntek 22:27), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
2005. 04. 22. péntek 22:27
Neked van igazad. Sokszor beleszürkülünk önnön marhaságainkba, miközben az élet sava-borsa vár óhajunkra csak karnyújtásnyira szavainktól... Bocsáss meg, ha nem értékeltem vidítási szándékod, de most teszem azt. Csak így tovább!
Hát ez aztán érdekes! Miközben én a 102-ből 41 hozzászólással(amelyek 98 százaléka idézet!) vagyok jelen az általad Szent János idézettel nyitott topic-ban, te a második, és ezidáig utolsó hozzászólásodban engem kezdesz rendszabályozni, mint teljhatalmú kényúr a renitenskedő szolgáját, aki nem sütötte le elég hamar ártó tekintetét ura és parancsolója színe előtt. Vagy talán hozzáállásom nem smakkol valamelyik élesebb megfogalmazásban? Sajnálom, nem mindig én tehetek róla. Azért kellemes hétvégét mindenkinek!
(Ez egy válasz Honusz üzenetére (2005. 04. 22. péntek 19:40), amit ide kattintva olvashatsz)
Neked van igazad. Sokszor beleszürkülünk önnön marhaságainkba, miközben az élet sava-borsa vár óhajunkra csak karnyújtásnyira szavainktól... Bocsáss meg, ha nem értékeltem vidítási szándékod, de most teszem azt. Csak így tovább!
(Ez egy válasz xxxjani üzenetére (2005. 04. 22. péntek 22:13), amit ide kattintva olvashatsz)
2005. 04. 22. péntek 22:13
OK!Csak azt sok INTELLEKTUÁLLISSAKAT szerettem volna megtörni vele.
OK!Csak azt sok INTELLEKTUÁLLISSAKAT szerettem volna megtörni vele.
(Ez egy válasz X üzenetére (2005. 04. 22. péntek 22:01), amit ide kattintva olvashatsz)
2005. 04. 22. péntek 22:01
Hát.....erősen lényegretörő, de nem is baj. Őszinte, még ha egy ismert közmondás parafrázisa is. Tedd azt!
Hát.....erősen lényegretörő, de nem is baj. Őszinte, még ha egy ismert közmondás parafrázisa is. Tedd azt!
(Ez egy válasz xxxjani üzenetére (2005. 04. 22. péntek 21:56), amit ide kattintva olvashatsz)
Az előző idézetemről mi a véleményed?(...szerinted?)
(Ez egy válasz X üzenetére (2005. 04. 22. péntek 21:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2005. 04. 22. péntek 21:29
"Aha..." (xxxjani)
Az előző idézetemről mi a véleményed?(...szerinted?)
(Ez egy válasz X üzenetére (2005. 04. 22. péntek 21:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2005. 04. 22. péntek 21:29
"Aha..." (xxxjani)