Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Izgat, ha megdugják, ha szopatják, ha kinyalják az ÁLLANDÓ PARTNEREDET.
Bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között. Ha ott vagy, ha nem vagy ott, de tudsz róla.
Vigyázz! Ne keverd össze a (sejthető) megcsalással!
Írj a topicba, ha kétségeid vannak, ha véleményed van róla, ha kérdésed van.

Írj, ha bizonytalan vagy, ha vágysz rá.
"a párod ne legyen más férfival, de Te miért ne lehetnél 2 nővel?"
"ha a téma számodra idegen, nem izgat vagy épp taszít, hát egyszerűen nem kell itt lenni. Mindenki menjen a saját templomába imádkozni."

Fel kellene már ébrednie néhányaknak. Nincs olyan, hogy félig swinger, játszásiból cuckold. A szellemet vagy kiengedjük a palackból és lesz ami lesz, de visszagyömöszölni ugyanoda, mert csípi a szemünket a füst, na az nem megy. A társunk, a párunk, a nő, akivel élünk, nem a játékszerünk, nem irányíthatjuk, nem azért él a Földön, hogy úri kedvünknek megfelelően hol erre a farokra, hol meg arra szökkenjen és ha mindezt eluntuk, akkor visszatérjen a mosógép meg a vasaló hatósugarába. Nincs olyan, hogy szopni lehet, de lenyelni tilos, nincs olyan, hogy érzelmeket tilos a szexbe keverni. Nem feltétlen szerencsés, de tessék csak az egész kalácsot elfogyasztani, még, ha a végére kicsit fullasztó, kicsit szikkadt is, nem csak a mazsolákat kipiszkálni.

Nem társkereső! Időpont és helyszín egyeztetést csak priviben vagy a GG társkereső részében lehet. Az ilyen bejegyzések moderálásra/törlésre kerülnek! MINDEN TÁRSKERESŐ legalább 1 hét tiltásra kerül!

Az eddigi hozzászólások

2015. 06. 10. szerda 09:43  #10858
Törölt felhasználó (69371)
És Te ebből következtetsz valamire? Nekem azt tanácsolták oda töltsek fel képet és akkor megváltozik a kép, ami korábbi feltöltésből maradvány, pedig törölve lett. A kép nem változott meg, viszont lett ilyen szar társkeresős adatlap, amit én nem akartam és meg sem tudom szüntetni.

Társadalmi elvárások? Ha egy pár keres, akkor főleg ők akarnak valamit (már ha valóban párról van szó, és a hölgy is tud a dologról). Ha ők akarnak valamit, akkor nekik kell anyagilag jobban megterhelni magukat. Miért? Ha elmész egy műszaki üzletbe, hogy TV-t akarsz, akkor nem az eladó fizet neked és adja oda a TV-t. Ha ők pénzt várnak el teljes egészében, akkor az prostitúció. Ami engem nem érdekel, nem élek ilyennel. Nyilván aki jelentkezik egy pár hirdetésére ő is akar valamit. Tehát kölcsönös. Így a felmerülő költségeknek is egyformának kellene lennie. Ez lenne az etikett, vagy mi fene. Így lenne normális. Az más kérdés, hogy adott esetben melyik fél mennyit vállal magára. De az erősködő párok, akiknek neked kell helyet biztosítani, több mint gyanús, főleg a mai világban, én nem engedném be magamhoz őket az biztos. Ezért kell egy semleges hely. Aki nem fogadja el a közös megosztást, elosztást, azok nem akarják igazán, vagy teljesen más a cél, mint a közös örömszerzés.
(Ez egy válasz X üzenetére (2015. 06. 10. szerda 09:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (911322)
2015. 06. 10. szerda 09:28
Most nézem az adatlapodat, fénykép és bemutatkozás helyett csak alap adatok vannak és cyber szexet keresel...így már megértem, hogy fogalmad nincs, hogyan is zajlik a szex férfi és nő között, mik az elfogadott társadalmi elvárások, azért írogatsz be ilyeneket a pálya széléről. violent
2015. 06. 10. szerda 09:28  #10857
Most nézem az adatlapodat, fénykép és bemutatkozás helyett csak alap adatok vannak és cyber szexet keresel...így már megértem, hogy fogalmad nincs, hogyan is zajlik a szex férfi és nő között, mik az elfogadott társadalmi elvárások, azért írogatsz be ilyeneket a pálya széléről. violent
(Ez egy válasz greatom üzenetére (2015. 06. 10. szerda 08:42), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 10. szerda 08:42
Aha... azért fordítsd már meg az egészet: Szeretjük, ha anyut kalákában dugjuk, de az se kutya, ha ez hoz is a konyhára?!
Ez így mennyivel hangzik jobban? A költségmegosztás miért is nem pálya? Senki ne fizessen senkinek, mert úgy fura stichje van az egésznek...
2015. 06. 10. szerda 09:24  #10856
Picit félre érthettél valamit, olvasd el figyelmesen az előzményeket. Szó sem volt arról, hogy "hozzon a konyhára", csak hogy oldja meg Ő a találkahelyet, ha szeretne valamit: Vagy rendelkezzen saját hellyel, ahol fogadhatja a párt, ha már saját nője nincsen...akkor nem kerül senkinek semmibe.
De akkor most Te gondolj bele: a pár egy férfiből és egy nőből áll, akik ha fizetnek a helyért, akkor nem csak a férfi, hanem a nő is fizet, mert jobb helyeken közös a költségvetés. Hol hallottál te olyat, hogy a nő fizet a pasinak a szexért? wow1
(Ez egy válasz greatom üzenetére (2015. 06. 10. szerda 08:42), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 10. szerda 08:42
Aha... azért fordítsd már meg az egészet: Szeretjük, ha anyut kalákában dugjuk, de az se kutya, ha ez hoz is a konyhára?!
Ez így mennyivel hangzik jobban? A költségmegosztás miért is nem pálya? Senki ne fizessen senkinek, mert úgy fura stichje van az egésznek...
2015. 06. 10. szerda 08:42  #10855
greatom greatom
(Ez egy válasz X üzenetére (2015. 06. 10. szerda 07:08), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (923330)
2015. 06. 10. szerda 07:08
Ebben teljesen igazad van, mi is így gondoljuk, azonban sok pasi nem. Aztán csodálkoznak, hogy nem kellenek senkinek. Szeretjük ugyan, ha megdugják a feleségünket, de hogy még mi fizessünk érte...vicces mf1
2015. 06. 10. szerda 07:08  #10854
Törölt felhasználó (923330)
Ebben teljesen igazad van, mi is így gondoljuk, azonban sok pasi nem. Aztán csodálkoznak, hogy nem kellenek senkinek. Szeretjük ugyan, ha megdugják a feleségünket, de hogy még mi fizessünk érte...vicces mf1
(Ez egy válasz X üzenetére (2015. 06. 10. szerda 06:59), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (1043522)
2015. 06. 10. szerda 06:59
Elég érdekesen gondolkodsz, ha azt gondolod hogy az a normális ha egy pár bevesz téged harmadiknak akkor fele-felében fizessétek a szállást. Ez azért más kategóriája a szexnek. Ha összejössz egy csajszival egy este és elmentek egyet szexelni tegyük fel, egy panzióba, akkor neki is azt mondod, hogy a felét te fizesd!? circling
Ha igen, akkor az több mint kellemetlen. Rád nézve...
2015. 06. 10. szerda 06:59  #10853
Törölt felhasználó (1043522)
Elég érdekesen gondolkodsz, ha azt gondolod hogy az a normális ha egy pár bevesz téged harmadiknak akkor fele-felében fizessétek a szállást. Ez azért más kategóriája a szexnek. Ha összejössz egy csajszival egy este és elmentek egyet szexelni tegyük fel, egy panzióba, akkor neki is azt mondod, hogy a felét te fizesd!? circling
Ha igen, akkor az több mint kellemetlen. Rád nézve...
(Ez egy válasz X üzenetére (2015. 06. 03. szerda 16:26), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (841281)
2015. 06. 03. szerda 16:26
Elolvastam amit írtál van benne igazság!!!!

Leírnám a saját tapasztalatom.

Már itt vagyok az oldalon egy ideje találkozásig nem sok emberrel (hölgy,pár) jutottam akivel igen azzal több is volt.

Egyedülálló férfinak párhoz kb 1% esélye van bekerülni szerintem nem több.

Miért???? Még ha meg is felelsz annak amit keresnek éppen jön a zöld szemű szörny ilyennel már találkoztam és nem lett semmi. Vagy ha már eljönne a találka ideje akkor a sok kifogás és a nagy hátra arc.

Ha egy normális pasi csatlakozik akkor a pár szabja a feltételeket ez így is van rendjén de azért van aki átesik a ló túloldalára és már szinte megalázza vagy kihasználja aki csatlakozik hál istennek ilyennel csak beszéltem.

Na rátérnék kettő tapasztalatomra innen az oldalról miben nyilvánul ez meg: pl.: UTAZÁS ÉS HELY AHOL TALÁLKA HELY PÁR=== JA MI NEM FIZETÜNK SEMMIT ÖRÜLJ, HOGY VELÜNK LEHETSZ PERSZE EZT NEM ÍGY VAN MEGFOGALMAZVA KÉRDEZEM ÉN EZ NEM KÖLCSÖNÖS DOLOG LENNE EZ A FIZETÉS 50-50 VAGY CSAK ÉN VAGYOK ILYEN HÜLYE???

A; verzió: Őszinte voltam talán túlságosan (SZOKÁSOS DOLGOK, KIVEL ÉLSZ, MUNKÁD,TANULSZ, VAN-E BARÁTNŐD,MEG A MINDENNAPOK.)
is első beszélgetésnél az derült ki, hogy egymást keressük megvolt a külső szimpátia és egy normális összhangban lévő beszélgetés.

Saját vélemény ne adja ki magát teljesen az ember MERT SAJNOS VISSZAÉLNEK VELE MINDEGY, HOGY PÁR, FÉRFI, NŐ!!!!!!!

Folytatom egyre többet beszéltünk képcsere, camozás, telszámcsere na jött a találkozó kb 2 hét besz után napi szinten beszéltünk mikor kivel. A találkozó elmaradt azzal az indokkal, hogy még nem készek erre a dologra pedig már voltak pasival!! Akkor kérdezem Én minek van az adatlapra kiírva, hogy pasit a feleség örömére????? :@ :@ Feltettem ezt a kérdést és Én lettem udvariatlan bunkó.....

B; verzió Ráírtam egy másik párra adatlapjukon annyi szerepelt lányt vagy párt keresnek úgy voltam vele írok egy levelet max még válasz sem jön mert ez elég gyakran megesik itt nyes nyes nyes pedig itt kulturált normális emberek vannak. smile

Levelemre a válasz mutass képe!!!! Na mondom semmi köszönés vagy vmi írás smile
Mutattam azt mondták helyes vagyok ismerkedjünk. Kb itt is hasonló volt a helyzet képcserék, cam, telbesz de azért volt különbség nem mondtam magamról annyi mindent és a beszélgetés mégis ment tovább.
Másfél hét és már találkoztunk is KÖZÖSEN!!!! kivettünk egy szobát egy fél napra és szex szex nagyon jó volt és utána találkoztunk még kb 10-15 alkalommal és ők tényleg kimentek külföldre :( :( Azóta beszélünk de a személyes találkozó sajnos nem megoldható :( :(

Számomra a tanúság: itt nagyon sok ember van aki nem tudja mit keres és csak nézelődik mint egy plázában sok a punci és fasz mindenki az ízlése szerint nézelődhet ha pedig lépni kell akkor a nagy hátra arc az megy.
Tisztelet a kivételnek de sajnos abból van a kevés.
2015. 06. 10. szerda 06:52  #10852
rolirol666 rolirol666
szívesen kényeztetnék feleséget, idősebbet smile fiatal pasi vagyok smile
2015. 06. 10. szerda 05:55  #10851
karpat57 karpat57
vigyor2
(Ez egy válasz X üzenetére (2015. 06. 10. szerda 01:15), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (1055602)
2015. 06. 10. szerda 01:15
Engem már az is izgatna ha legalább én dughatnám beka3 wink
2015. 06. 10. szerda 05:03  #10850
Törölt felhasználó (1041852)
Talán mégiscsak jobb volt az alternatív locsolása a virágnak...
(Ez egy válasz greatom üzenetére (2015. 06. 08. hétfő 08:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 08. hétfő 08:07
Nem gondoltam, hogy a szanzavéra (mint 'magasröptű' elnevezése az anyósnyelvnek...) meg az ejakulátum a geci helyett, hogy ez gátolni fog a mondanivalóm megértésében. Biztos az alezredes nickből származó (pozitív) prekoncepcióm lehet az oka. Pedig ...
No, mindegy. Akkor másként: elképzelhető, hogy egy jó könyv totálisabb élményt adhat, ha megfelelő befogadó elmével olvad össze, mint egy bármilyen űberlátványos filmadaptáció. Ez és a különféle szexélmények élvezeti szintje között próbáltam párhuzamot vonni. Hiba volt, mostanra belátom.
Maradjunk a könnyebben fogyasztható formáknál:
Lementünk a szexmoziba és öten telegecizték az asszonyt oszt én meg kinyaltam a lucskos pinájából és leszoptam egy formás faszt és seggbekúrtak egy felcsatolhatóval.
2015. 06. 10. szerda 01:15  #10849
Törölt felhasználó (1055602)
Engem már az is izgatna ha legalább én dughatnám beka3 wink
2015. 06. 08. hétfő 15:08  #10848
Törölt felhasználó (892021)
Persze,az sem lehet rossz.Talán azért nem tudom így beleélni magamat mert a párom a spontán dolgokat szereti inkább.Persze a te verziód se lenne ellenemre.Sőt,az is szerepel a vágyaink közt.
(Ez egy válasz X üzenetére (2015. 06. 08. hétfő 12:29), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (104575)
2015. 06. 08. hétfő 12:29
Ez rendben is van. De annak is van valami izgató hatása, amikor nem spontán, hanem előre megtervezve, készülődve az eseményre is csinál mondjuk az ember pár perc videót, amikor még itt sincs (épp úton van) a harmadik.
2015. 06. 08. hétfő 12:29  #10847
Ez rendben is van. De annak is van valami izgató hatása, amikor nem spontán, hanem előre megtervezve, készülődve az eseményre is csinál mondjuk az ember pár perc videót, amikor még itt sincs (épp úton van) a harmadik.
(Ez egy válasz X üzenetére (2015. 06. 08. hétfő 12:25), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 08. hétfő 12:25
Az én kamerás verzióm a váratlan,spontán kalandoknál lehet igazán aktuális szerintem.
2015. 06. 08. hétfő 12:25  #10846
Az én kamerás verzióm a váratlan,spontán kalandoknál lehet igazán aktuális szerintem.
(Ez egy válasz X üzenetére (2015. 06. 06. szombat 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 06. szombat 12:53
Áttranszformálódik. Ejakulátum. Virtualizált valóság. Iniciátor. Felskiccelni. Multiorgazmus. Szanzavéra.

Nem baj, ha én egyszerűbben fogalmazok, nem ilyen magasröptűen ??

Mesemondás helyett ha ott vagyok, ha egy masszőr masszírozza a párom, az szerintem valóságosabb.
Ha a masszázs végén nincs "semmi", az is életszerűbb.
Ha mégis van, mondjuk egy dugás, azt végignézni jobb, (szerintem) mint bárhogy elmesélve végighallgatni.

Ha egy olyan srác jön, aki nem kamuzva masszázs tehetségét, kimondva, kimondatlatlanul dugni szeretne, és szimpi, (nemcsak a páromnak, nekem is) és benne van egy kamera előtti szexben, nos, akkor nekem nem az elbeszélés, mesemondás a szimpatikusabb, hanem a fizikai jelenlét.
Ha ez oké a "harmadiknak", oké, ha nem, nem. Mivel ilyen volt a kezdet, csak ilyen lehet a folytatás.
Persze, a legtöbb pasi díjazná, ezt az "először nem lehetnék kettesben" a barátnőddel, kérdést, de nem, nem lehetnél kettesben. Majd ha nem először, hanem többedjére jártál nálunk, ismerünk, és véletlenül, tényleg véletlenül úgy adódik, akkor lehet hogy lesz olyan, hogy kettesben lehetsz a barátnőmmel, amit majd ő elmesél, meg persze megnézem az ilyen olyan de mégis készült videót, de az alaphelyzet nekem a megszokott jelenlét, nem a mesedélután.
2015. 06. 08. hétfő 12:24  #10845
Szerintem hagyjuk ezt a társalgást, azaz inkább fejezzük be. Pontosabban én befejeztem. Legalább is Veled, az biztos.
2015. 06. 08. hétfő 08:07  #10844
greatom greatom
Nem gondoltam, hogy a szanzavéra (mint 'magasröptű' elnevezése az anyósnyelvnek...) meg az ejakulátum a geci helyett, hogy ez gátolni fog a mondanivalóm megértésében. Biztos az alezredes nickből származó (pozitív) prekoncepcióm lehet az oka. Pedig ...
No, mindegy. Akkor másként: elképzelhető, hogy egy jó könyv totálisabb élményt adhat, ha megfelelő befogadó elmével olvad össze, mint egy bármilyen űberlátványos filmadaptáció. Ez és a különféle szexélmények élvezeti szintje között próbáltam párhuzamot vonni. Hiba volt, mostanra belátom.
Maradjunk a könnyebben fogyasztható formáknál:
Lementünk a szexmoziba és öten telegecizték az asszonyt oszt én meg kinyaltam a lucskos pinájából és leszoptam egy formás faszt és seggbekúrtak egy felcsatolhatóval.
(Ez egy válasz X üzenetére (2015. 06. 06. szombat 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 06. szombat 12:53
Áttranszformálódik. Ejakulátum. Virtualizált valóság. Iniciátor. Felskiccelni. Multiorgazmus. Szanzavéra.

Mesemondás helyett ha ott vagyok, ha egy masszőr masszírozza a párom, az szerintem valóságosabb.
Ha mégis van, mondjuk egy dugás, azt végignézni jobb, (szerintem) mint bárhogy elmesélve végighallgatni.

Ha egy olyan srác jön, aki nem kamuzva masszázs tehetségét, kimondva, kimondatlatlanul dugni szeretne, és szimpi, (nemcsak a páromnak, nekem is) és benne van egy kamera előtti szexben, nos, akkor nekem nem az elbeszélés, mesemondás a szimpatikusabb, hanem a fizikai jelenlét.
Ha ez oké a "harmadiknak", oké, ha nem, nem. Mivel ilyen volt a kezdet, csak ilyen lehet a folytatás.
Persze, a legtöbb pasi díjazná, ezt az "először nem lehetnék kettesben" a barátnőddel, kérdést, de nem, nem lehetnél kettesben. Majd ha nem először, hanem többedjére jártál nálunk, ismerünk, és véletlenül, tényleg véletlenül úgy adódik, akkor lehet hogy lesz olyan, hogy kettesben lehetsz a barátnőmmel, amit majd ő elmesél, meg persze megnézem az ilyen olyan de mégis készült videót, de az alaphelyzet nekem a megszokott jelenlét, nem a mesedélután.
2015. 06. 07. vasárnap 12:16  #10843
1sexmániás 1sexmániás
helló
azért van aki megértette mi a problémám
(Ez egy válasz zenito üzenetére (2015. 06. 06. szombat 18:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 06. szombat 18:29
Esetleg megpróbálhatnád magyarul is leírni,mert ez a halandzsa szöveg értelmezhetetlen.
2015. 06. 07. vasárnap 11:14  #10842
Törölt felhasználó (890770)
Ami nem megy ne erőltesd mert rosszabb lesz. De ha mégis folytatod először vele ülj le. Beszéljétek meg. Erősítsd meg abban hogy szereted és hogy ez semmi másról nem kell hogy szóljon csak a szexuális életetek meg újulásáról. Ha megérti ezt, akkor talán harapni fog arra is hogy neki is jó lehet ha egy neki is szimpatikus férfi mellett is nőnek érezheti magát. Kivirulhat, újra bedobhatja női bájait, fortélyait. Ezt minden nő szereti átélni. A szexet viszont nem erőltetném a helyedben. Nála nem az volna a nyerő ha azonnal a lényegre térnétek. Taktikázz. Pl. Vidd el egy discoba és ott váljatok szét. Ismerkedjen egyedül. Az ilyesmi távolról is izgi lehet. Bevetheti magát. Ha ez bejön, talán már a buli után is lesz miről beszélnetek. Az is lehet hogy nem is kell sok idő hogy történjen valami közte és egy szimpatikus férfi között. Kis lépések de nagyobb eséllyel juthatsz így a célodhoz, ami természetesen mind kettőtökről szól.
(Ez egy válasz 1sexmániás üzenetére (2015. 06. 06. szombat 16:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 06. szombat 16:18
Tanácsotok szeretném kérni ki mit gondol v tenne a helyemben a párommal volt már pár sex kalandunk kb 15-20 közt de a mái napig egyet lépek előre ketött vissza csak azt mondja én kelek neki de én meg vágyom rá hogy mással lássam segítsetek.
2015. 06. 06. szombat 18:29  #10841
zenito zenito
Esetleg megpróbálhatnád magyarul is leírni,mert ez a halandzsa szöveg értelmezhetetlen.
(Ez egy válasz 1sexmániás üzenetére (2015. 06. 06. szombat 16:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 06. szombat 16:18
Tanácsotok szeretném kérni ki mit gondol v tenne a helyemben a párommal volt már pár sex kalandunk kb 15-20 közt de a mái napig egyet lépek előre ketött vissza csak azt mondja én kelek neki de én meg vágyom rá hogy mással lássam segítsetek.
2015. 06. 06. szombat 16:18  #10840
1sexmániás 1sexmániás
2015. 06. 06. szombat 12:53  #10839

(Ez egy válasz greatom üzenetére (2015. 06. 04. csütörtök 09:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 06. 04. csütörtök 09:17
Az előző 3 hozzászólóhoz. Ez szerintem nem jó. Biztos izgis amit mesél, de nem jobb ott lenni ? Végignézni mindezt ?
Hátha nem is úgy, nem is azt meséli el a párotok, ahogy történt ? Nem vitáznék, csak kérdezném.

Fura ez... néha ez jó, néha másként izgató. Ha belegondolsz, akkor egy közös hármasozás-többesezés lényegében statikus , pontosan definiált élmény. Látod, hallod, érzed ami történik, ott és úgy ahogy történik.
Ha mindez áttranszformálódik egy elmesélt történeten át, akkor talán első blikkre kevesebbnek tűnik (fizikai értelemben nyilvánvaló) de pont emiatt sokkal több is lehet. Átalakul egy virtualzált valósággá, ahol az elméd rakja össze a mozaikot, csiszolja neki tetszőre, egészíti ki, optimalizálja, újraértelmezi. Ilyenkor a partner nagyobbat élvezhet, tovább sikoltozhat, és bőségesebbet kortyol a szerencsés harmadik ejakulátumából. Ha akarod, hat orgazmust él át,
A valós történet tulajdonképpen nem is kell, hogy több legyen, (egy idő után már a történés sem szükséges...)mint egyfajta iniciátora a teremtő képzeletnek. Elég, ha annyit mond a nő: szénné kúrt a főnököm. Innen már gyerekjáték felskiccelni az elme vászonára a jelenetek sorát, miként térdelt elé az íróasztal árnyékában, hogyan tárta fel ölét a rettenetesen vastag hímvessző előtt, hogyan csorgott végig a lábán a csordultug töltött hüvelyből előbugyogó ondó és végül hogyan öntözte egy tökéletes spriccben kiteljesedő multiorgazmus közepette a párkányon kornyadozó szanzavérát.
Ha ezt megérted, rájössz, miért helyettesíti tökéletesen sokak számára a mesemondás a valós élményeket, mennyivel kisebb a kockázat és mennyivel tökéletesebb az élmény.
/ 979