Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Bölcsességek, okosságok.
A magyar nyelv értelmező szótárának meghatározása szerint "valamely életbölcsességet, igazságot, elmésséget kifejező tömör , szellemes mondás.

Az eddigi hozzászólások

2012. 01. 25. szerda 06:07  #691
PIROSTANGA PIROSTANGA
Félj kevesebbet, remélj többet; egyél kevesebbet, rágj többet; siránkozz kevesebbet, lélegezz többet; beszélj kevesebbet, mondj többet; gyűlölj kevésbé, szeress jobban; s minden jó a tied lesz.

Svéd közmondás
2012. 01. 24. kedd 14:53  #690
on-lány on-lány
" Egy randi értelme.hogy valamilyen szinten megismerd a másikat,mielőtt k..sz vele. " vigyor2 /Brian Kinney--a fiúk a klubból/
2012. 01. 24. kedd 06:44  #689
PIROSTANGA PIROSTANGA
Ősi norvég vers: Tanulj!

Tanuld meg a víztől követni utadat,
Tanuld meg a tűztől: mindből hamu marad.
Tanulj az árnyéktól őrködni éberen,
Tanulj a sziklától megállni helyeden.
Tanuljál a Naptól, mely nyugovóra tér,
Tanulj a szellőtől, mely lombok közt pihen:
Hogyan kell életed leélni csendesen.
Tanuld meg tőlük, hisz mindenik testvéred:
Hogy kell szépen élni és szépen halni meg.
Tanuld a féregtől: semmi sem fölösleg,
Tanulj a rózsától tisztán maradni meg.
Tanuld meg a lángtól elégetni szennyed,
Tanuld a folyótól: utadból ne térj meg.
Tanulj az árnyéktól alázatos lenni,
Tanulj meg a Naptól szüntelen haladni.
Tanuld négy évszaktól ismerni az időt,
Tanuld a csillagtól, hogy az Égben erőd.
Tanulj a tücsöktől: ha magad vagy, zenélj.
Tanuld el a Holdtól, hogy semmitől ne félj.
Belátást a sastól, s ha vállad súly nyomja,
Nézd meg, milyen terheket cipel a hangya.
Tanuld a virágtól, hogy légy szép és kecses,
Tanulj kismadártól: szabadon repülgess.
Tanulj a báránytól: legyél szelíd, mint ő,
Mindentől tanuljál, mert minden veszendő.
Úgy figyelj utadon, mi célodhoz viszen,
Tanítson, mi meghal, s LÉTED ÖRÖK LEGYEN!"
2012. 01. 21. szombat 16:33  #688
on-lány on-lány
"Minden a szexről szól;kivéve szex közben,mert akkor a teljesítményeden agyalsz." (Mickey Novotni--- A fiúk a klubból/ vigyor
2012. 01. 20. péntek 16:14  #687
Törölt felhasználó (749903)
Öreg bölcs üldögélt a Korinthusba vezető út szélén. A városba igyekvő idegen rövid pihenőt tartva beszédbe elegyedett vele:
- Milyenek itt az emberek? – tudakolta.
- Hová való vagy? – kérdezett vissza az öreg bölcs.
- Athéni vagyok.
- És felétek milyen nép lakik? – kérdezett tovább az öreg.
- Hát tudod, rettenetes társaság! Mind csaló, lézengő, lusta és önző. Ezért is jöttem el onnan.
- Nincs szerencséd! Korinthusban sem jobb a helyzet. Itt is csupa csalóval és lézengővel, lusta és önző emberrel fogsz találkozni. – mondta az öreg.

A vándor búsan folytatta útját.

Nem sokkal később újabb idegen állt meg az öreg bölcs előtt. Őt is az érdekelte, hogy milyen emberek laknak Korinthusban. A véletlen úgy hozta, hogy ő is Athénből jött. Neki is feltette az öreg bölcs a kérdést, hogy ott milyenek az emberek.
- Nagyszerű emberek élnek ott! Barátságosak, segítőkészek és nagyon becsületesek! – válaszolta nem kis büszkeséggel az utas.
- Nagy szerencséd van! Korinthusban is ugyanilyen nagyszerű emberekre találsz majd! – mondta az öreg bölcs.

A vándor vidáman fütyörészve folytatta útját a város felé.

A két beszélgetést végighallgatta egy fiatalember, aki gyakran időzött az öreg bölcs társaságában. Felháborodottan jegyezte meg:
- Nagyot csalódtam benned! Sose hittem volna, hogy te is ennyire kétszínű vagy!

Az öreg bölcs mosolyogva csillapította:
- Tévedsz, fiatal barátom. Tudod, a világ a szívünkben tükröződik. Akinek a szíve gyanúval van tele, az mindenhol csalókkal fog találkozni. De akinek a szívét jóindulat tölti el, az a világon mindenhol barátságos emberekre talál.
2012. 01. 19. csütörtök 07:54  #686
Kedves Hazafi!
Néha igen,de gyakran cím alapján sőt gyakran előfordul hogy elolvasom az utolsó oldal néhány mondatát és ha tetszik akkor viszem smile Filmek esetében régebben az alapján döntöttem hogy melyik filmcég csinálta és milyen az úgynevezett "logójuk" ilyen pl:amikor a kisfiú a holdon ülve bedob egy horgászbotot a vízbe na ezek a filmek jók szoktak lenni,de manapság már nem alapozhatok erre mert ritkaság az igényes film,bár tegnap megnéztük az Eredet című filmet már másodszor és még mindíg foghíjas a történet smile
2012. 01. 06. péntek 23:32  #685
Törölt felhasználó (831577)
Vannak nők, akiknek sem a jelenlétét, sem a távollétét nem lehet elviselni.
Könnyebb az asszonyt táncba vinni, mint ráncba szedni.
Tűzön, vízen, asszonyon nehéz kifogni.
Gyönyörű nő, gyönyörű nyugtalanság.
A nyelv a nők kardja, nem is hagyják megrozsdásodni.
2012. 01. 06. péntek 23:30  #684
Oly sokáig hiszed magad fiatalnak, hogy beleöregszel.

Csak magamtól mentsetek meg, a többivel elbírok magam is.

Éppen azt akarom amit te, csak egészen másként.

Micsoda perverzió, a ruhája alatt mindenki meztelen.

Miért éppen a saját életedben vagy hajlamos elfelejteni, hogy ez nem a főpróba, hanem maga az előadás.
2012. 01. 06. péntek 23:29  #683
Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.
Azt mondta:
- Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.

Egyikük a Rossz. - A düh, irigység, féltékenység, sajnálat, szánalom, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego.

Másikuk a Jó. - Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját:
- És melyik farkas győz?
Az öreg indián mosolyogva válaszolt:
- Az, amelyiket eteted.
2012. 01. 06. péntek 05:48  #682
PIROSTANGA PIROSTANGA
Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt
a kézfogás és az önfeladás között.
És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos
a szerelemmel és a társaság a biztonsággal.
És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét
és a bók nem esküszó.

És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával,
nem pedig a gyermek kétségbeesésével.
És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd,
mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
Egy idő után kitapasztalod, hogy még a
napsugár is éget, ha túl sokáig ér.

Műveld hát saját kertecskédet,
magad ékesítsd fel a lelked,
ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked.
És tanuld meg, hogy valóban nagyon sokat kibírsz.
Hogy valóban erős vagy.
És valóban értékes.
/Veronica A.Schoffstall/
2012. 01. 04. szerda 08:19  #681
Törölt felhasználó (805295) VIP
Ha egy nő azt mondja, később, az azt jelenti, hogy soha. nyes
A hercegnő és a béka
2012. 01. 02. hétfő 15:04  #680
on-lány on-lány
"A szex semmit nem ér anélkül,hogy ne legyen valami a seggedben." vigyor /Fiúk a klubból-Emmet/
2012. 01. 02. hétfő 07:53  #679
Törölt felhasználó (805295)
Egyetlen más szóhoz sem fűződik annyi hazugság, mint a szerelem szóhoz. sniffles
Henrik Ibsen
2012. 01. 02. hétfő 07:44  #678
Van valakije! De hisz tegnap még belém volt szerelmes! Tehát igaz, hogy a szerelem szívtelen, és szívről szívre száll.
2012. 01. 01. vasárnap 19:18  #677
Mi alapján választunk barátot szerelmet szeretőt és életet?Kik is vagyunk valójában és mit adunk a világnak ha egyáltalán adunk valamit.Az évek folyamán rájöttem hogy mindig egyedül vagyunk még akkor is ha van mellettünk valaki,néha mást mondunk mint amit gondolunk vagy ki sem mondjuk. Ha két ember lénye szelleme ugyanabban a pillanatban találkozik az maga a tökély de ilyen olyan ritkán van az életben,és manapság ez hiányzik a legjobban nekem.
Minden ember megy és hajtja az életet ahogy én is egykor aztán csak azt vesszük észre hogy a barátok elmaradnak vagy olyan felszínesek hogy az már nem is barátság.Magányosak vagyunk de én azt vallom hogy az a legjobb ha jóban vagy magaddal és nem okoz gondot otthon egyedül lenni.
2012. 01. 01. vasárnap 17:06  #676
Törölt felhasználó (748793)
Megbocsátottam a megbocsáthatatlant, megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket. Sokszor cselekedtem indulatból, okoztam csalódást és csalódtam olyanokban akiktől sosem vártam volna. Öleltem, hogy védelmet nyújtsak és nevettem mikor már nem bírtam tovább. Szereztem örök barátokat. Szerettem és szerettek, de sokszor el is utasítottak.Előfordult olyan is, hog...y szerettek, de én nem tudtam visszaszeretni. Repkedtem a boldogságtól, habzsoltam a szerelmet, esküdtem örök hűséget, de volt, hogy teljes erővel mentem fejjel a falnak. Sírtam zenehallgatás, vagy fényképalbum lapozgatása közben és felhívtam valakit csak azért, hogy halljam a hangját. Néha elég volt egy mosoly, hogy szerelmes legyek. Sokszor éreztem meghalok a vágytól és féltem elveszítek valakit aki nagyon fontos számomra, a végén mégis elvesztettem. DE TÚLÉLEM! És még most is ÉLEK!A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszteni és merészen győzni, mert a világ a bátraké és az élet túl sokat ér ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon..
2011. 12. 31. szombat 16:58  #675
on-lány on-lány
"A dugás őszinte,hatékony,ezen kívül maximális az élvezeti értéke;mellébeszélés nélkül." /Fiúk a klubból--Brian/
2011. 12. 30. péntek 22:03  #674
on-lány on-lány
"Segyts magadon és végezd a munkádatjobban,mint bárki más.Ha erre képes vagy,hidd el,senkit nem érdekel,kivel kúrsz!" /Fiúk a klubból--Brian/
2011. 12. 30. péntek 20:39  #673
Törölt felhasználó (748793)
Néha az ember azt hiszi, hogy jön majd valaki, aki magával hoz egy másik világot. Aztán rájössz, hogy ő is ezen a Földön él. Pedig pont ez a lényeg. Hogy jöjjön valaki, aki ezen a Földön él, és hozzon el egy világot. De nem egy másikat, hanem ezt. A miénket. Csak kicsit másképp. Jöjjön valaki, akivel máshogy látod a világot. Akivel máshogy éled meg a mindennapokat. Akivel szebbek lesznek az álmos reggelek. És még szebbek az éjszakák. Akivel a percek óráknak tűnnek, az órák pedig perceknek. Aki ott tud hagyni a szívedben valamit, ami akkor is segít szebbé alakítani a valóságot, ha ő nincs melletted..."
2011. 12. 18. vasárnap 07:45  #672
" A lányok olyanok, mint a WiFi. Látnak minden lehetőséget, de csak a legerősebbhez kapcsolódnak. A fiúk pedig, mint a Bluetooth. Kapcsolódnak mindenhez, ami a közelben van! " smile
/ 47