Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Bölcsességek, okosságok.
A magyar nyelv értelmező szótárának meghatározása szerint "valamely életbölcsességet, igazságot, elmésséget kifejező tömör , szellemes mondás.

Az eddigi hozzászólások

2011. 12. 17. szombat 20:06  #671
Törölt felhasználó (749903)
Most olvasom hogy bölcsességek okosságok a fórum címe így mint új belépő ezen oldalon azt mondom:Minden úgy jó ahogy van!Hiszem minden okkal történik velünk és a jelek mindig ott vannak körülöttünk csak vagy nem foglalkozunk vele vagy észrevesszük de nem hisszük hogy az egy jel a változtatásra esetleg a boldogságra magam is nagyon bölcs vagyok de a jeleket gyakran kikerülöm smile
2011. 12. 17. szombat 20:00  #670
Törölt felhasználó (749903)
Kedves Hazafi!Szavaidat mintha én írtam volna,de nem....Így van egy "hasonszőrű" mint te csak én ezeket a dolgokat gondolatokat sosem mertem leírni.Én hiszem hogy tudunk változtatni az életünkön és képesek vagyunk boldogok lenni csak azt hiszem elfelejtettük hogy hogyan is kell azt tenni...
2011. 12. 08. csütörtök 06:19  #669
Törölt felhasználó (805295)
Akit szeretünk, azt soha nem ismerjük meg igazán. Nem azért, mert kiismerhetetlenebb, mint más, hanem azért, mert többet akarunk tudni róla. nyes crazya
2011. 12. 08. csütörtök 04:36  #668
menyus 100 menyus 100
"Sose szalaszd el az őszinte barátság szellemét, amikor szükséged lesz önzetlen segítségre, - fájdalmasan döbbensz rá arra, hogy magadra maradtál"
2011. 12. 07. szerda 08:24  #667
PIROSTANGA PIROSTANGA
"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy ember. Név szerint MINDENKI, VALAKI, BÁRKI és SENKI. Egy szép napon szóltak MINDENKINEK, hogy akadt egy fontos munka, amit sürgősen meg kell csinálni. MINDENKI biztos volt benne, hogy VALAKI majd megcsinálja. BÁRKI megcsinálhatta volna, viszont SENKI nem csinálta meg. VALAKI nagyon megdühödött, mert ezt a munkát MINDENKINEK kellett volna csinálni. De MINDENKI úgy gondolta, BÁRKI megcsinálhatná, viszont SENKI nem vette észre, hogy MINDENKI kerüli a munkát. Végül VALAKI lett az, akit MINDENKI okolt, amiért SENKI nem csinálta meg azt, amit BÁRKI megtehetett volna."

Ha csak egy Embernek és egyszer.... és nem várjuk a másikra...szebb lesz a napunk.. smile
2011. 12. 06. kedd 19:29  #666
"Az igaz szerelem a lelked felismerése egy másik emberben!"
2011. 12. 06. kedd 18:23  #665
vazelinator vazelinator VIP Admin
s a legrosszabb, hogy nem tudsz megmenteni mindenkit, mert akkor téged ki ment meg, s a családod? s a rokonaid?
vagy nem tudod kit ments meg? megérdemli? s nem elég a vigasz, hogy te megpróbáltad, de ö nem is akar többet, mert sokan közölük, nem akarnak tenni ellene, pedig olykor egy kis segítséggel kint lennének.
2011. 12. 05. hétfő 15:26  #664
Sünapó Sünapó
A magyar nyelv szépségei smile ))))

- Tiszta víz a ruhám, és ez a te lelkeden szárad!
- Mostanában a szép dús haj olyan ritka...
- Az üzleti találkozómat egy evőeszközboltnál beszéltem meg. Kések.
- A hóhért grimaszversenyre küldték. Eszméletlen fejeket tud vágni!
- Honnan jött ez, hogy mindent becsmérel? - Ócsáról.
- Impotens vagy? - Eddig ezt senki sem állította!
- Hogyan lehet egyszerűen repülőt hajtogatni? - Repülő, repülő, repülő...
- Kannibál harcosok kínálják egymást: "Kérsz egy katonát?"
- Egy tudóscsoport lázasan kutatja a malária ellenszerét.
- Szondi vásárláskor egy százdukátos aranytallérral fizetett, mire az eladó megkérdezte tole: "Jó uram, apród nincs?"
- Tegnap a főzőversenyen a szűzérmémet fitymálták.
2011. 12. 05. hétfő 12:36  #663
krala krala
Most döntsd el, érdemes-e bölcsnek lenni?

Az ókori Görögországban Socrates (469 - 399 i.e.) széles körben ismert volt bölcsességéről.

Bölcs ember volt az öreg, ma is aktuális a gondolata.

Egy nap egyik ismerőse rohant hozzá izgatottan s mondta: "Socrates, tudod mit hallottam Diogenesről?"
"Na várjál csak " mondta Socrates, "mielőtt bármit is mondanál, át kell menjél a 'hármas szűrő próbán!"
"Hármas szűrő??" kérdi az ismerős.
"Igen" folytatta Socrates, "mielőtt elmondod a Diogenesről hallottakat, szűrjük le, amit mondani akarsz. Az első szűrő az 'Igazság'.
Teljesen biztos vagy abban, hogy amit hallottál, az a tiszta igazság?"
"Nem," mondja az ember, "tulajdonképpen csak most hallottam!"
"Rendben van, szóval nem tudod, hogy a hír igaz-e vagy sem. Lássuk hát a második szűrőt, a 'Minőséget'. Amit hoztál, az valami jó hír?"
"Nem, sőt éppen ellenkezőleg..."
"Szóval akkor te akarsz valami rosszat mondani Diogenesről, amiről azt sem tudod, hogy igaz-e vagy sem?"
Az ember vállat vont és egy kicsit már röstellte magát. De Socrates
folytatta: "Még mindig van esélyed arra, hogy a próbát kiálld, ha át mégy a 'Hasznosság' szűrön. Tehát amit Diogenesről hallottál, abból van-e nekem valami hasznom?"
"Háát...nem hiszem..."
"Nos, ha így áll a dolog, hogy a híred nem is biztos, hogy igaz, nem is jó és nem is hasznos, akkor miért kellene akárkinek is elmondani??"
Az ember kissé zavarodottan és szégyenérzettel odébbállt.

Így aztán Socrates sosem tudta meg, hogy Diogenes keféli a feleségét...
2011. 12. 05. hétfő 09:42  #662
Én azt várom, hogy eljön majd valaki, akinek úgy kellek, ahogy vagyok. Érdekli, hogy mit beszélek, nem türelmetlen hozzám, és nem azért bólogat, hogy könnyebben lefeküdjek neki.
Moldova György
2011. 12. 05. hétfő 08:40  #661
vöröscicus vöröscicus
-Az életnek nem kell tökéletesnek lennie ahhoz, hogy csodálatos legyen.
Annette Funicella

-Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre, ott ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmentél.
Victor Hugo

-Az élet feltérképezetlen terület. Lépésről lépésre derül ki, milyen.
Leo Buscaglia
2011. 12. 02. péntek 08:35  #660
kamookaze kamookaze
Akik nem élnek derűsen feleségükkel, s nem vonják be őket a játékba és nevetésbe, arra tanítják őket, hogy külön keressenek maguknak gyönyöröket.
2011. 12. 02. péntek 08:34  #659
kamookaze kamookaze
A házasság olyasvalami, mint amikor az ember használati utasítás nélkül kezd legóból építeni valamit.
2011. 12. 02. péntek 08:31  #658
kamookaze kamookaze
Nem az a féltékenység a legnagyobb, amit nő egy másik nő iránt érez, hanem az, amit a feleség a barátokkal szemben érez, akik szabadságot, egyéni függetlenséget, átbeszélgetett éjszakákat, őszi tüzeket, boros és bortalan mámort, egyszóval mindazt jelentik, amely csak nagyon ritka házasságba fér bele, nagyon bölcs vagy nagyon buta asszonyok mellett.
2011. 12. 02. péntek 08:29  #657
kamookaze kamookaze
Az ember szabad: de megszűnik az lenni, mihelyt nem hisz szabadságában: és minél több hatalmat tulajdonít a végzetnek, annál többet rabol el saját szabadságából.
2011. 12. 02. péntek 08:27  #656
kamookaze kamookaze
Nincs veszett ügy, míg akad csak egy bolond is, aki küzd érte.
2011. 12. 02. péntek 08:25  #655
kamookaze kamookaze
Apám szerint négy szabálya van a nősülésnek: kell egy nő, aki feltétel nélkül szeret, aki kihívást jelent neked, akivel mindig szeretkeznél, és ami a legfontosabb, ügyelned kell, hogy ezek hárman ne találkozzanak. Apám se viccnek szánta anno. Az önéletrajza volt.
2011. 12. 02. péntek 08:24  #654
kamookaze kamookaze
Amikor legbelül mindened fáj és úgy érzed, már nem bírod tovább, akkor tudsz megváltozni, akkor kell érezned, hogy mindenre képes vagy.
2011. 12. 02. péntek 08:20  #653
kamookaze kamookaze
Ahhoz, hogy egy csók igazán jó legyen, jelentenie kell valamit. Azzal kell megtörténnie, akit nem tudsz kiverni a fejedből, hogy mikor az ajkaitok összeérnek, egész testeddel érezd. Olyan heves és mély kell legyen, hogy ne akarj többé levegőt venni. Nem szabad az első csókkal csalni, hidd el, nem érné meg, mert ha megtalálod az igazit, az első csók sokat jelent.
2011. 12. 02. péntek 08:19  #652
kamookaze kamookaze
A nők okosak. Látszólag ugyan magukat vélik prédának, de valójában mindegyik vadász. A nők rögtön felismerik a férfiak gyenge pontját és szembesítik őket azzal, majd meghozzák az ítéletüket. Mi pedig már csak a büntetésünket tudjuk meg.
/ 47