Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

Az eddigi hozzászólások

2024. 05. 15. szerda 22:47  #285
BiPasit BiPasit
A terhesség elleni védekezés az egy másik dolog. Itt a betegség a fő kérdés
(Ez egy válasz bonnie.clide175 üzenetére (2024. 05. 15. szerda 22:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 05. 15. szerda 22:17
A partner keresésünk során a gumi nálunk is alap volt mint kikötés a szex során. Azért itt már volt is gyors lemorzsolódás,mintha valami ördögtől való dolgot kértünk volna.Nyilván orális úton is el lehet kapni dolgokat,mert az gumi nélkül ment. De nálunk a nem kívánt terhesség ellen is így védekeztünk. Nálunk más a szituáció mi már 17 éve együtt vagyunk. Nálunk megy gumi nélkül is a dolog. De egy beszálló esetében vagy tud vigyázni és időben kiszállni vagy nem. Nyilván ezt nem bántásból írjuk.
2024. 05. 15. szerda 22:37  #284
szabad szabad
Igazatok van, hogy nem nyújt maximális védelmet, valamint, hogy csak aktuális állapot, viszont egyrészt jobban bízok olyanban, aki legalább azt tudja, hogy kb két hónapja még nem volt semmi baja, valamint veszi a fáradtságot, hogy egy ilyenre elmenjen. Mint sokan írták, orális szex esetén pont ugyan úgy terjednek a nyavalyák (HIV nem, ha nem nyeled le), szóval én felelőtlenebbnek gondolom,ha valaki a saját állapotának tudtán kívül más emberekkel natúr orálozik, mert igazából szinte gumi nélkül is dughatna ennyi erőből (nyilván a valószínűség nem ugyan akkora, de attól még jelen van).
A szűrés nálam inkább egyfajta gesztus, hogy a partner és én is megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy az ismert állapotunkat prezentáljuk egymásnak. Ettől függetlenül, a gumi használatát nem vetem el az első alkalomnál.
Sajnos több olyan emberrel is beszéltem online, akik az első alkalommal gumi nélkül dugnának egy vadidegennel. Ilyen esetben szerintem jó kompromisszumos lehetőség lehet a szűrés megléte, bár tapasztalat alapján ebbe senki nem szokott belemenni, ami szerintem fura, hiszen a guminál pl herpeszt simán elkapsz, orálisan szintén minden félét, pedig ott szinte senki nem gumizik, szűréssel legalább az tuti, hogy nemrég még tiszta volt az illető.
Azt mondjuk érdemes hozzátenni, hogy szerencsére itt magyarországon azért nem nagy a nemi betegek száma, így kicsi a valószínűsége, hogy pont a szűrés óta kapott el valaki valamit.
Ez kicsit hosszú lett, bocsi.
(Ez egy válasz BiPasit üzenetére (2024. 05. 15. szerda 20:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 05. 15. szerda 20:15
Mire mész egy szűréssel? Az egy aktuális állapot, lehet másnap már kimutatható valami. Az meg, hogy nőt úgy nyaljak, hogy egy akármit teszek a puncijára... nos az már elég gáz szerintem. De akkor húzzunk az ujjunkra is kesztyűt, amit persze mindig cseréljünk le, ha a másik ember nemi szervéhez érünk. Egy hatos bi partin ez elég drága mulatság lenne.

Esetleg én csókolózok a párommal, miközben a másik csajt nyalja a pasija. Utána az én párom a másik pasival csókolózik, akkor a nyelvére is húzzon valamit?

Szerintem nincs tuti védelem. Az óvszer lehet megvéd bizonyos betegségktől, de csak akkor, ha a szex, egyből pácserével kezdődik, se nyalás, se csók, csak behatolás.

Ez intelligencia kérdése (persze ez sem tuti) Nem swingerezek, ha a legkisebb gyanú is felmerül, hogy valami bajom van és ezt elvárom mástól is. A beszélgetések során azárt az IQ-t be lehet lőni.
2024. 05. 15. szerda 22:17  #283
bonnie.clide175 bonnie.clide175 VIP
A partner keresésünk során a gumi nálunk is alap volt mint kikötés a szex során. Azért itt már volt is gyors lemorzsolódás,mintha valami ördögtől való dolgot kértünk volna.Nyilván orális úton is el lehet kapni dolgokat,mert az gumi nélkül ment. De nálunk a nem kívánt terhesség ellen is így védekeztünk. Nálunk más a szituáció mi már 17 éve együtt vagyunk. Nálunk megy gumi nélkül is a dolog. De egy beszálló esetében vagy tud vigyázni és időben kiszállni vagy nem. Nyilván ezt nem bántásból írjuk.
(Ez egy válasz BiPasit üzenetére (2024. 05. 15. szerda 20:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 05. 15. szerda 20:15
Mire mész egy szűréssel? Az egy aktuális állapot, lehet másnap már kimutatható valami. Az meg, hogy nőt úgy nyaljak, hogy egy akármit teszek a puncijára... nos az már elég gáz szerintem. De akkor húzzunk az ujjunkra is kesztyűt, amit persze mindig cseréljünk le, ha a másik ember nemi szervéhez érünk. Egy hatos bi partin ez elég drága mulatság lenne.

Esetleg én csókolózok a párommal, miközben a másik csajt nyalja a pasija. Utána az én párom a másik pasival csókolózik, akkor a nyelvére is húzzon valamit?

Szerintem nincs tuti védelem. Az óvszer lehet megvéd bizonyos betegségktől, de csak akkor, ha a szex, egyből pácserével kezdődik, se nyalás, se csók, csak behatolás.

Ez intelligencia kérdése (persze ez sem tuti) Nem swingerezek, ha a legkisebb gyanú is felmerül, hogy valami bajom van és ezt elvárom mástól is. A beszélgetések során azárt az IQ-t be lehet lőni.
2024. 05. 15. szerda 22:01  #282
Max32 Max32
Az orális szex majdnem mindenhol gumi nélkül megy. De ha ténylegesen védekezni akartok , akkor nix szopás,nyalás , stb. A pasi jobb keze a sajátját, bal keze a partnerét. Viszára ugyan ez a verzió. Nem nyulink a kukis kézzel a punciba ...
Akkor minek is gumi?
2024. 05. 15. szerda 20:35  #281
NuruCsajszi NuruCsajszi
Sokkal jobb a szex.
2024. 05. 15. szerda 20:15  #280
BiPasit BiPasit

2024. 05. 15. szerda 18:19  #279
demi. demi.
Szia! Ezt a betegségek szűrését dolgot másik topicban már taglalták. Nem ad teljes védelmet. Nem mindegy hogy szűrés óta volt e mással a partnered , a masik meg a szűrések formája sem lényegtelen.
Sajna azt lehet mondani ,hogy alkalmi partnerekkel minden csak gumival,még a nőknél adott orál esetén is lehet venni latex lapot.
(Ez egy válasz szabad üzenetére (2024. 05. 15. szerda 17:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 05. 15. szerda 17:06
Én sem szeretem a gumit, mint férfi, teljesen más érzés. Ennek ellenére, az egészség szerintem fontosabb, mint egy alkalmi numera, így általában szoktam kérni, hogy a partnernek legyen std szűrése (nyilván nekem is van), ami sajna nem igazán van senkinek, így viszont vagy gumival, vagy sehogy. Ti hogy álltok a szűréshez? Kíváncsi lennék ki mit gondol.
2024. 05. 15. szerda 17:06  #278
szabad szabad
Én sem szeretem a gumit, mint férfi, teljesen más érzés. Ennek ellenére, az egészség szerintem fontosabb, mint egy alkalmi numera, így általában szoktam kérni, hogy a partnernek legyen std szűrése (nyilván nekem is van), ami sajna nem igazán van senkinek, így viszont vagy gumival, vagy sehogy. Ti hogy álltok a szűréshez? Kíváncsi lennék ki mit gondol.
2024. 05. 15. szerda 13:46  #277
levendula78 levendula78
A kedvesemet az állandó barátai gumi nélkül dugják meg.
2024. 05. 15. szerda 10:07  #276
Törölt felhasználó (4730698)
én is csak natúr a férjemmel smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2021. 05. 08. szombat 07:00), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (4521202)
2021. 05. 08. szombat 07:00
Parommal csak natur
2021. 10. 31. vasárnap 21:46  #275
Törölt felhasználó (4513812) VIP
Mit mondhatnék erről a témáról... nyes
2021. 10. 31. vasárnap 20:02  #274
Zsucsa Zsucsa
Hát valahogy így lehet teljességgel kifejezni, ahogy leírtad! Persze nagyon jó dolog úgy érezni a másikat... De igenis a józan ésszel az embernek kontrollálni kellene magát.
(Ez egy válasz vazelinator üzenetére (2021. 10. 31. vasárnap 17:38), amit ide kattintva olvashatsz)
vazelinator vazelinator VIP Admin
2021. 10. 31. vasárnap 17:38
nem maradiság.. csak náluk ez a teljesség fogalma... szexhez kell az agyad is, mint tudjuk ő stimulál fel a szexre.
gumi meg ugye be épült ugy is a tudatba hogy közted és közte egy elválasztó.... nem jut el odáig, hogy betegség elválasztó a tudatukban.. hanem csak köztük van.. és ö szeretné ha teljesen át adná magát vagy átadódna.. ez olyan tudati doppingolás....
kb mint az alkohol az alkoholistának nem csak kémiailag függ tőle hanem tudatilag hogy úgy jobb.
2021. 10. 31. vasárnap 17:38  #273
nem maradiság.. csak náluk ez a teljesség fogalma... szexhez kell az agyad is, mint tudjuk ő stimulál fel a szexre.
gumi meg ugye be épült ugy is a tudatba hogy közted és közte egy elválasztó.... nem jut el odáig, hogy betegség elválasztó a tudatukban.. hanem csak köztük van.. és ö szeretné ha teljesen át adná magát vagy átadódna.. ez olyan tudati doppingolás....
kb mint az alkohol az alkoholistának nem csak kémiailag függ tőle hanem tudatilag hogy úgy jobb.
(Ez egy válasz Zsucsa üzenetére (2021. 10. 31. vasárnap 14:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2021. 10. 31. vasárnap 14:56
Vegyes érzelmeket vált ki ez a téma belőlünk.A számunkra legfurcsább helyzet az az volt, amikor egy párral első alkalommal találkoztunk , előtte persze megvolt az ismerkedés egy kávézás keretein belül. A gumi használata nem is volt részünkről kérdés, szóval nem is hoztuk témába gondoltuk azért "ismeretlenek" vagyunk egymásnak... Ám az akciós napon amikor oda került a sor, értetlenül néztek ránk, miért akarunk óvszert használni," ők igényesek tiszták". Ettől függetlenül az ember igyekszik óvatos lenni. Megbeszéltük, beleegyeztek használjuk. Ám amikor a másik páros hölgy tagja beindult,hogy legyen egy kis anális dolog is, óvszert levette a páromról, és úgy szerette volna, mondván ott nincs kockázat, természetesen nem ment bele igy a párom. Utána beszélgettünk, hogy tényleg ennyire mindegy valakinek?! Nincs benne félelem, hogy valamit összeszedhet esetleg? Lehet mi vagyunk maradiak,de azért egy bizonyos bizalomnak meg kell lenni, és még akkor is ott van a lehetőség, hogy valami nem úgy sül el.
2021. 10. 31. vasárnap 17:33  #272
gumi nem 100% de növelhető a hatékonysága plusz higiéniával.. gyártok sem véletlen nem írják rá a 100% ot.
nagyon sok betegség orálisan is terjed..(fogmosás, zuhany előjáték egyaránt, akár még szájvíz.. növelheti az óvszer hatékonyságát.
sokszor a nemi szervek környező bőr területeiről kerül át a fertőzés.
(Ez egy válasz madárijesztgető üzenetére (2021. 10. 31. vasárnap 15:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2021. 10. 31. vasárnap 15:34
Addig senki nem veszi ezt komolyan, ameddig nem betlizik.
Szerintem egyetlen élmény nem ér annyit, hogy utána a Mária utcába kelljen járni hónapokat...
És most nem a legdurvábbra gondolok, elég csak egy kis Staphylococcus..
Ezért van jelentősége az ismerkedésnek....
Ha szétnéz itt az ember, rengeteg necces dologgal találkozik...
Koszos, igénytelen környezet, mocskos ágynemű, retkes körömm nyúlkál a punciba stb.
Igénytelenség a problémák előszobája..
Szerintem eleinte kell az óvszer akkor is ha összeszoknak a játszótársak és a pozitív események erősítik, kialakítják a bizalmat és később elhagyható...
De egy nem hosszabb távra tervezett vagy nem úgy sikerült atrakciónál , muszáj...
Persze lehet mondani, hogy a nyelvre se húz az ember óvszert de a nyálban azert van egy védekezesi mechanizmus, mondjuk ott sem 100 %...
De hát , ha az ember szeretne valamit, akkir kell vállani valamennyi kockázatot, de ha lehet , le kell szirítani amennyiere lehet..... uff .....na ezt jól eltudományoskodtam... smile ))
2021. 10. 31. vasárnap 15:34  #271
madárijesztgető madárijesztgető
Addig senki nem veszi ezt komolyan, ameddig nem betlizik.
Szerintem egyetlen élmény nem ér annyit, hogy utána a Mária utcába kelljen járni hónapokat...
És most nem a legdurvábbra gondolok, elég csak egy kis Staphylococcus..
Ezért van jelentősége az ismerkedésnek....
Ha szétnéz itt az ember, rengeteg necces dologgal találkozik...
Koszos, igénytelen környezet, mocskos ágynemű, retkes körömm nyúlkál a punciba stb.
Igénytelenség a problémák előszobája..
Szerintem eleinte kell az óvszer akkor is ha összeszoknak a játszótársak és a pozitív események erősítik, kialakítják a bizalmat és később elhagyható...
De egy nem hosszabb távra tervezett vagy nem úgy sikerült atrakciónál , muszáj...
Persze lehet mondani, hogy a nyelvre se húz az ember óvszert de a nyálban azert van egy védekezesi mechanizmus, mondjuk ott sem 100 %...
De hát , ha az ember szeretne valamit, akkir kell vállani valamennyi kockázatot, de ha lehet , le kell szirítani amennyiere lehet..... uff .....na ezt jól eltudományoskodtam... smile ))
(Ez egy válasz Zsucsa üzenetére (2021. 10. 31. vasárnap 14:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2021. 10. 31. vasárnap 14:56
Vegyes érzelmeket vált ki ez a téma belőlünk.A számunkra legfurcsább helyzet az az volt, amikor egy párral első alkalommal találkoztunk , előtte persze megvolt az ismerkedés egy kávézás keretein belül. A gumi használata nem is volt részünkről kérdés, szóval nem is hoztuk témába gondoltuk azért "ismeretlenek" vagyunk egymásnak... Ám az akciós napon amikor oda került a sor, értetlenül néztek ránk, miért akarunk óvszert használni," ők igényesek tiszták". Ettől függetlenül az ember igyekszik óvatos lenni. Megbeszéltük, beleegyeztek használjuk. Ám amikor a másik páros hölgy tagja beindult,hogy legyen egy kis anális dolog is, óvszert levette a páromról, és úgy szerette volna, mondván ott nincs kockázat, természetesen nem ment bele igy a párom. Utána beszélgettünk, hogy tényleg ennyire mindegy valakinek?! Nincs benne félelem, hogy valamit összeszedhet esetleg? Lehet mi vagyunk maradiak,de azért egy bizonyos bizalomnak meg kell lenni, és még akkor is ott van a lehetőség, hogy valami nem úgy sül el.
2021. 10. 31. vasárnap 14:56  #270
Zsucsa Zsucsa
2021. 05. 08. szombat 07:00  #269
Törölt felhasználó (4521202)
Parommal csak natur
2021. 04. 15. csütörtök 10:12  #268
Törölt felhasználó (4513812)
Szintén! Gumiban nehéz punciba spriccelni! smile
2021. 04. 15. csütörtök 10:07  #267
Törölt felhasználó (4519712)
Mi gumi nélkül szeretjük!
2021. 04. 15. csütörtök 08:45  #266
RózsaKeheiy RózsaKeheiy
Kedves Salzkammergut!

Köszönöm megtisztelő kiegészítésed.
A leírtak - mint neked sem - nem a "nőklapja hasábjaiból" - kiollózottak. A maszk használat ilyen irányú hatásait régóta vizsgálja egy négyfős csapat, amelyben biokémikus professzor, mikrobiológus e.tanár, növénydoktor-mérnök, ill.kicsit szerényen jómagam is részt veszek. Az objektív mérési eredmények: PO2 96%, nyugalmi állapot, szabad levegőn. Zárt térbe, (osztály) 45perc maszk, ornnyeregre is jól zárva: PO2 89 %. Elviekben egésséges nő,45 éves, aktív dolgozó. 700 beteget mért meg a csapat, különböző munkahelyeken, korcsoportban, ill. munkakörben. Volt olyan is, (buszsofőr,) 55 éves ffi, obes, mozgásszegényes,dohányzó, akinek 12% csökkent azPO2-je másfél óra alatt. Valóban, ez is sok minden függvénye, kapilláris kerinés, ér endotél, stb. Néhány éve kezdődött kutatások (amerikai-magyar) igazolták biokémiailag a a lizin -arginin egyensúly felbomlása, lizin irányába - hatását a kapilláris keringésre, és megtalálták az összefüggést a citokin viharral. De ennek nem ez a fóruma.
Itt kereshető esetleg annak a magyarázata, hogy miért hal meg esetleg a fiatal, elviekben egészséges , és nem az idős, ritka esetben. Ha gondolod, szívesen küldök anyagot. Persze nem itt, tovább priviben. Egyébként valóban sok a fehér folt, főleg nyilvánosság előtt, de nagyon sok az előrehaladás. Az idő sürgető nagyon. Egyébként egyetértek veled.
Más: Salzkammergut a világ egyik legszebb része. smile )
Üdv Neked!
(Ez egy válasz salzkammergut üzenetére (2021. 04. 14. szerda 17:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2021. 04. 14. szerda 17:56
Szeretném kiegészíteni amit írtál.
-1. Az egy légvétel alatt belélegzett levegő mennyisége (átlag felnőttnél) ~500ml. Tehát a kilégzés után a maszk mögött maradó CO2 mennyisége ehhez képest elenyésző. Semmilyen problémát nem okoz. Ha van lehetőséged tegyél fel egy O2 Saturáció mérőt és meg fogsz lepődni, hogy nem esik lentebb az érték. Ez egy annyira kis mennyiség, hogy az artériás vérben az O2 parciális nyomása semmit sem változik.
-2. Intenzív osztályon dolgozom 12 órát FFP maszkban (de nem beöltözve). A kényelmetlenségtől (meleg, szárítja a légutakat, vág a pánt) eltekintve nem okoz koncentrációs és egyéb panaszokat. Nem csak nekem, de az asztmával küzdő kolleganőmnek sem.
-3. Igen, nagyon fontos a jó immunrendszer, DE! Láttunk már meghalni kiváló immunrendszerrel rendelkező fiatalembert is Covidban, ugyanakkor volt aki elesett állapotban kapta el és idős kora ellenére mégis hazakerûlt. Ezt még senki sem tudja, mi alapján dől el, hogy végződik a dolog. Minden esetre a második citokin vihar, amit szervezet generál nagyon meg tudja borítani az egészséges szervezetet is.
-4. Igen, cserélgetni kellene a maszkot és veszélyes hulladékként kezelni, de erre egyszerűen nem vagyunk berendezkedve szerintem.
Amit most lehet tenni az a távolságtartás, maszkviselés és az oltás felvétele.

Covid után pedig gumi nélkül lehet folytatni, ahol abbahagytuk!
/ 18