" úgy érzem nincs a földön olyan szerelem, hogy mindketten egyformán szeressék egymást.
az enyém volt. szeinte már az első találkozásunkkor legyőzhetetlen vágy ébredt bennem, hogy az enyém legyen, mielőbb az enyém legyen, s ne lásson senkit, ne ismerjen senkit, csak engem, egyedül engem..
pontosan úgy szerettem, mintha folyton sajnálnám valamiért...
egyszerűen szerettem egészében, s ha más lett volna, jellemes, vagy okosabb, tán nem is szeretem ennyire....
nagyon szerettem megbocsájtani neki...
kínlódtam, sírtam, s közben arra gondoltam: minél többet vét ellenem annál jobb"
részletek a MEGALÁZOTTAK ÉS MEGSZOMORÍTOTTAK című könyvből
az enyém volt. szeinte már az első találkozásunkkor legyőzhetetlen vágy ébredt bennem, hogy az enyém legyen, mielőbb az enyém legyen, s ne lásson senkit, ne ismerjen senkit, csak engem, egyedül engem..
pontosan úgy szerettem, mintha folyton sajnálnám valamiért...
egyszerűen szerettem egészében, s ha más lett volna, jellemes, vagy okosabb, tán nem is szeretem ennyire....
nagyon szerettem megbocsájtani neki...
kínlódtam, sírtam, s közben arra gondoltam: minél többet vét ellenem annál jobb"
részletek a MEGALÁZOTTAK ÉS MEGSZOMORÍTOTTAK című könyvből
...a nők jobban szeretnek manapság, mint a férfiak. tudom, hogy ez durva általánosítás, de vállalom, mert így van. a nők is meg vannak örjítve persze, éppúgy, mint mi, de nem annyira: ők még be tudnak engedni magukba s néha belénk is bújnak. képesek látni gondolatainkat, és érezni a lelkünket.
ahol szeretet van, ott nem lehet hazudni. ha létezik misztikus tudás, az egymást szerető embereké bizonyára az...
ahol szeretet van, ott nem lehet hazudni. ha létezik misztikus tudás, az egymást szerető embereké bizonyára az...
"A fejlett humorérzék - megfizethetetlen kincs. Nemcsak attól óv meg, veszélyesen komolyan végy ügyeket és embereket - beleértve önmagadat is -, de jelentősen hozzájárul, hogy tárgyilagosan ítélj meg dolgokat. Segít abban is, hogy higgadtan fogadj csapásokat, amelyek egyébként a kétségbeesésbe kergetnének."
"Minden vágyadnak eleget tenni: ez az emberi élet legnagyobb művészete. Akinek sikerül, az boldog. Ehhez azonban fontos, hogy kevés vágyad legyen.
A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.
Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek.
Örvendj a hóvirágnak, az ibolyán és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van.
Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt."
/Wass Albert/
A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.
Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek.
Örvendj a hóvirágnak, az ibolyán és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van.
Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt."
/Wass Albert/
"Ne utasíts el könnyelműen jó cselekedeteket, csak mert azt hiszed, kevéssé segítenek. Idővel a vízcseppek egy óriási edényt is megtelítenek."
/Jack Kornfield/
/Jack Kornfield/
Köszi. Jó lett volna tudni, hogy ki volt. Hátha az életrajzában megtalálom a választ.
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:52), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:52), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 08. 03. csütörtök 21:52
Nem tudom kitől származik ez az idézet... úgy olvastam egy újságban...
Nem tudom kitől származik ez az idézet... úgy olvastam egy újságban...
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2006. 08. 03. csütörtök 21:47
Ezt ki írta?
Mem teljesen értem, hogy mire utal a mondat vége, de szerintem nem így van. Amúgy magam is anya vagyok.
Ráadásul akárki írta, nem ismerheti ennyire csak a saját anyját, tehát csak arról lehet szó, nem minden anyáról.
Mem teljesen értem, hogy mire utal a mondat vége, de szerintem nem így van. Amúgy magam is anya vagyok.
Ráadásul akárki írta, nem ismerheti ennyire csak a saját anyját, tehát csak arról lehet szó, nem minden anyáról.
"A legmélyebb föld alatti gyökerekből kell táplálkoznunk, a tudattalanból, nem pedig a tudatos fogalmakból, amelyeket hamisan önmagunknak nevezünk."
/D.H.Lawrence/
/D.H.Lawrence/
"Vannak fanyar, keserű és mohó természetű szívek, amelyek hasonlóképpen fanyarrá és keserűvé tesznek mindent, amit magukba fogadnak."
/Martin Du Gard/
/Martin Du Gard/
"Írtózom az erőszak vagy türelmetlenség minden formájától és megnyilvánulásától. Soha semmiféle vélt nem ér el, soha semmit nem akadályoz meg."
/Joyce/
/Joyce/
Ezt ki írta?
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:39), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 08. 03. csütörtök 21:39
"Az anyák mind egyformák; újra fel akarják támasztani gyermekeikben saját szegényes kis örömeiket és a saját hétköznapi fájdalmaikat."
"Sokszor egyetlen élmény egész életre megnyitja a fiatal lelket a zenéhez. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni: ezt megszerezni az iskola kötelessége."
/Kodály Zoltán/
/Kodály Zoltán/
"A meglepődés, a csodálkozás a megértés kezdete. A tágra nyitott szem előtt a világon minden figyelemre méltó és csodálatos."
/Ortega Y. Gasset/
/Ortega Y. Gasset/
"Hamissággal egyszer-kétszer átlábal az ember a patakon, de a nagy vízet nem ússza meg szárazon. Igazsággal viszont a tengeren is átkelhet."
/Rebreanu/
/Rebreanu/
"Az anyák mind egyformák; újra fel akarják támasztani gyermekeikben saját szegényes kis örömeiket és a saját hétköznapi fájdalmaikat."
Egy ügyvéd bármire hajlandó, hogy megnyerjen egy pert. Néha még igazat is mond. Patrick Murray
Amikor arról kérdeznek, mire van legnagyobb szüksége valakinek, hogy politikussá váljon, azt felelem: "Arra a képességre, hogy megjósolja, mi fog történni másnap, a következő hónapban, a következő évben - és utána képes legyen megmagyarázni, miért nem az következett be."
Winston Churchill
Amikor arról kérdeznek, mire van legnagyobb szüksége valakinek, hogy politikussá váljon, azt felelem: "Arra a képességre, hogy megjósolja, mi fog történni másnap, a következő hónapban, a következő évben - és utána képes legyen megmagyarázni, miért nem az következett be."
Winston Churchill
Az, hogy több embert öl meg az idegesség, mint a munka, azért van, mert több az ideges, mint a dolgozó ember.- Robert Frost
"Sose mondd azt: "Szeress engem!" Mit érsz vele? Isten is hiába mondta..."
"A szerelem olyan, mint a fa: magától növekszik, mély gyökeret ereszt egész valónkba és gyakran tovább zöldül a szív romjain."
(Victor Hugo)
"Csak szeretve tanulunk meg szeretni."
(Doris Murdock)
(Victor Hugo)
"Csak szeretve tanulunk meg szeretni."
(Doris Murdock)
"Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét."