"Szeretni egy férfit, egy asszonyt annyi, mint egy tökéletlen lényt, egy beteget, egy gyengét, egy bűnöst szeretni.
Ha valóban szereted, meggyógyíthatod, támogathatod, megmentheted."
(Michel Quoist)
Ha valóban szereted, meggyógyíthatod, támogathatod, megmentheted."
(Michel Quoist)
"Szeretni valakit az több, mint egy erős érzés: az döntés, ítélet és ígéret."
"Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden."
"Ahol nincs te, ott nincs én se."
A csúcson lenni magányos dolog. De legalább nincs tömeg.
A kreativitás titka, hogy jól tudod leplezni a forrásaidat.
- Albert Einstein
- Albert Einstein
A házasságok az égben köttetnek. Ott, ahol a viharok, a villámok, a tornádók és a jégesők is keletkeznek.
legyél az esernyőm, óvj a széltől, és ha mégis elázom, te legyél az égen a nap. te melegíts át, ha néha fázom...lukács lászló...
NEM AZÉRT SZERETLEK, AKI TE VAGY, HANEM, AKI ÉN VAGYOK MELLETTED.
NEM AZÉRT SZERETLEK, AKI TE VAGY, HANEM, AKI ÉN VAGYOK MELLETTED.
ha nem akarsz öngyilkos lenni, legyen mindig valami dolgod...voltaire...
mert én nem tudom, hogy hol, mikor, hogyan, de az biztos, hogy mostmár véglegesen el van baszva az egész és így kell élni tovább....vámos miklós...
magamtól meghalni sem tudnék
csak ha két karodban elaludnék...bóka lászló
sokan vannak, akik élnek, pedig halált érdemelnek. és vannak,akik meghalnak, pedig életet érdemelnének..j.r.r. tolkien
mert én nem tudom, hogy hol, mikor, hogyan, de az biztos, hogy mostmár véglegesen el van baszva az egész és így kell élni tovább....vámos miklós...
magamtól meghalni sem tudnék
csak ha két karodban elaludnék...bóka lászló
sokan vannak, akik élnek, pedig halált érdemelnek. és vannak,akik meghalnak, pedig életet érdemelnének..j.r.r. tolkien
"Néha a lélek minden erejét ügyességgé, ragyogássá változtatjuk, csak hogy oly lényekre hassunk, akikről érezzük, hogy kívülünk esnek, s hogy nem érjük el őket sohasem."
/Proust/
/Proust/
"A természet nem csak a szemmel látható - a lélek belső képe is hozzátartozik - azok a képek, amelyek túlvannak a szemen."
/Munch/
/Munch/
"Milyen csúnya az élet! Ha az ember egyszer valami gyengédségre akad benne, s átengedi magát neki, akkor ez bűn és később drágán fizeti meg."
/Maupassant/
/Maupassant/
"Ahhoz, hogy eljussunk az ígéret földjére, keresztűl kell tárgyalnunk magunkat a vadonon."
"Semmi sem teszi olyan élessé a látást, mint az irigység."
" Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát.
Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz. "
Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz. "
"Nincs öregebb annál, mint akiben kihunyt a lelkesedés lángja."
"Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy veszélyben van." Konfucius *
"Ha még nem csináltál egy dolgot, próbálkozz meg vele háromszor. Először, hogy legyőzd a félelmedet. Másodszor, hogy megtanuld, hogyan kell csinálni. Harmadszor, hogy kiderítsd, szereted-e csinálni."
Minden gyökeres változást megelőz egy passzív, egyet nem értő, de nem kihívó beállítottság az emberek részéről. Reménytelenül sikertelennek, megvertnek, elveszettnek kell érezniük magukat, hogy el legyenek szánva: szakítanak a múlttal és szerencsét próbálnak a jövővel."
"A fejlett humorérzék - megfizethetetlen kincs. Nemcsak attól óv meg, veszélyesen komolyan végy ügyeket és embereket - beleértve önmagadat is -, de jelentősen hozzájárul, hogy tárgyilagosan ítélj meg dolgokat. Segít abban is, hogy higgadtan fogadj csapásokat, amelyek egyébként a kétségbeesésbe kergetnének."