"Ne vállalkozz arra, amit nem tudsz megtenni, de ha valamit megígértél, igyekezz tartani a szavad!"
"Ha kideríted, mit hajlandó feláldozni valaki azért, hogy teljesüljön a legfontosabb vágy, mindent megtudtál róla."
"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni."
"Minden sikeres vállalkozásnak három emberre van szüksége - egy álmodóra, egy üzletemberre és egy gazdagemberre." Peter McArthur *
AZ ÉLET LEGYEN MŰVÉSZI, NE AZ ALKOTÁS ÉLETHŰ....SCHLEGEL
"A felfedezésnek csak egy módszere van: utánozni. A helyes gondolkodásnak csak egy módszere van: folytatni valami régi, kipróbált gondolatot."
/Reymont/
/Reymont/
"Ha még nem csináltál egy dolgot, próbálkozz meg vele háromszor! Először, hogy legyőzd félelmed. Másodszor, hogy megtanuld, hogyan kell csinálni. Harmadszor, hogy kiderítsd, szereted-e csinálni."
/Virgil Thomson/
/Virgil Thomson/
"Vannak olyan boldog emberek, akik sohasem akarják azt hinni, ami nekik nem tetszik. Ez kétségtelenül nagy kényelem, és sokáig lehet mellette élni."
/Jókai Mór/
/Jókai Mór/
születésed napján mit kivánjak neked?gyünyört.egyedülit.nagyon nagyon szépet!amit csak én kivánok neked és senki más!ami egyedi.akár csak veled a nagyvilág!csak azt hogy sokáig megmaradj nekem.hogy legyél itt mindig egészen melettem!ez a kivánság is önzö!látod?ezért egyszerüen csak isten éltessen!!
"A szeretet lényegét a legtöbb ember abban látja, hogy őt szeretik, nem abban, hogy ő szeret és képes a szeretetre."
/Fromm/
/Fromm/
"Érezni és gondolkodni azért hogy cselekedjüónk: ez minden harmonikus élet törvénye. A zene lelki táplálék, és semmi mással nem pótolható."
/Kodály Zoltán/
/Kodály Zoltán/
"Valakit szeretni annyit jelent, mint egyedül gyönyörködni olyan csodában, amely mindenki számára láthatatlan, érthetetlen."
/Mauriac/
/Mauriac/
"A legtöbb ember menekül a hibái elől. Ők azt mondják, hogy azok, akik szembeszállnak a hibáikkal, azok őrültek. A bátrak pont az ellenkezőjét mondják."
/Melher Dóra/
/Melher Dóra/
"Az ember sohasem azt veszi észre, amit már elvégzett, csak az lebeg a szeme előtt, amit még tenniek kell, és ha nem szeretné a munkáját, könnyen elveszthetné a kedvét."
/Marie Curie/
/Marie Curie/
"Vajon a szerelem, vagy általában a barátság nem jelent e mindig előítéletet a többiekkel, a nem szeretettekkel,a nem barátokkal szemben?"
/Ulrich Matthias/
/Ulrich Matthias/
"Azt hiszem, nagyon is takarékoskodunk az érzésünkkel. Többnyire csak elmélkedünk, értékelünk, és nem engedjük szabadon fejlődni az érzéseinket."
/Gorkij/
/Gorkij/
a gonoszok diadalának egyetlen feltétele: a jók tétlensége....barke
én egy olyan drága kincset vesztettem el, amely neked sosem volt...dosztojevszkij
az erős egyéniségnek gyakran természet adta szükséglete, hogy találjon valakit vagy valamit, ami előtt meghajolhat. az erős néha nagyon nehezen viseli az erejét....dosztojevszkij
akinek igaz barátai vannak, nem tudja mi a magány, mégha egyébként az egész világ az ellensége is....nietzsche
én egy olyan drága kincset vesztettem el, amely neked sosem volt...dosztojevszkij
az erős egyéniségnek gyakran természet adta szükséglete, hogy találjon valakit vagy valamit, ami előtt meghajolhat. az erős néha nagyon nehezen viseli az erejét....dosztojevszkij
akinek igaz barátai vannak, nem tudja mi a magány, mégha egyébként az egész világ az ellensége is....nietzsche
Ez egy szerencsétlen nap. Felkeltem reggel...felvettem egy inget, leszakadt róla egy gomb. Fogtam a táskámat, leszakadt a füle. Félek kimenni a fürdőszobába.
- Rodney Dangerfield
- Rodney Dangerfield
Mindenki tévedhet, de csak a balga ragaszkodik hozzá.
Cicero
Cicero
Végül rajta veszt a sátán, ha bolondot visz a
hátán.
Goethe
A tudatlan ember önmagát teszi a mindenség mértékévé.
Vico
Okos szélhámosok tudják, hogy a kitalált
hazugság, a blöff sohasem ér annyit, mint az ügyes igazmondás.
Rejtő Jenő
hátán.
Goethe
A tudatlan ember önmagát teszi a mindenség mértékévé.
Vico
Okos szélhámosok tudják, hogy a kitalált
hazugság, a blöff sohasem ér annyit, mint az ügyes igazmondás.
Rejtő Jenő