Alapjog.
Amiket itt említesz, azok gyakran hallott modern kori frázisok, amik azt próbálják alátámasztani, hogy a többnejűség az egy problémás dolog (nem gondolom, hogy rossz szándékkal írtad, nagyon sok ember reagál ezekkel a gondolatokkal első körben, de ha jobban belegondol, vagy esetleg személyesen lesz érintett, később máshogy láthatja már a dolgokat). A valóság az, hogy aki férfinak alkalmatlan, az egy nőt se tudott eddig se felszedni, nemhogy eltartani, aki meg alkalmas férfinak, az több nővel is simán megoldja a család eltartásához szükséges pénzügyeket (egy igazi férfi nem rest sokat dolgozni). A karbantartást gondolom szexuális kielégítés formájában értetted, ezen a téren meg az a valóság, hogy egy átlagos monogám házasságban 5 év múlva már egyáltalán nincs szex, a felek megunják egymást és bár sokszor kívülre mutatják a tökéletes életüket, pl. az Instán, de a valóságban már zéró a szex, vagy ha nem az, akkor mással dugnak titokban. A több nej éppen hogy stimulálja az egész szexuális dinamikát a családban és elősegíti, hogy a férfi még 30 év múlva is férfi legyen, ne pedig egy pocakot eresztő, alkoholista impotens nulla (amivé a legtöbb férfi válik a modern társadalmakban 40-50 éves korára). Végül említed, hogy a háremben lévő hölgyeknek sem volt ez olyan jó, ezzel kapcsolatban meg az az igazság, hogy először is háremnek ezt inkább az iszlám kultúrában hívják, ahol az asszony amolyan alsóbbrendű lábasjószág, a valódi, szeretetalapú többnejűségben nincs hárem, hanem egyszerűen család van, ahol több nő összeadja az erőforrásait, és ez nekik is jó. Például mindig van, aki a gyerekekre vigyáz, amíg a többi mondjuk képzi magát vagy önmegvalósít vagy egyszerűen csak pihen és az egészségét, szépségét tartja fenn minél hosszabb ideig. Tehát teljes tévedés, hogy ez nem volt jó a hölgyeknek, ellenkezőleg, sokkal könnyebb életük volt az ilyen családokban, mint a monogám családokban. Sőt, tovább megyek, még a mai napig is nagyon sok nő nagyon szívesen élne ilyen családokban, de a legtöbbje ezt nem meri felvállalni, mert tartanak attól, hogy a saját szélsőfeminista nőtársaik azonnali leordítanák a fejüket és megszégyenítenék őket. Éppen ezért is érdekes kérdés, hogy legyen-e ez a dolog legális, mert ha az lenne, akkor kiderülne, hogy valójában lenne rá komoly kereslet is, női oldalról is, hiszen nem ördögtől való ez a családmodell. Mondjuk úgy, hogy ami jó volt Attila királynak, az nehogy már ne legyen jó ma az utódainak.
Persze itt hozzá kell tenni, hogy nem való mindenkinek a többnejűség (vagy akár a többférjűség), hanem fontos, hogy ki-ki azt vállalja be, ami neki fekszik. Van, akinek inkább a monogámia való, legyen ő férfi vagy nő. Azzal sincs semmi gond. Mert, és talán ez a lényeg: mindegy, milyen a családmodell, az emberek minősége határoz meg mindent. Aki szaralak, az monogám családban is szaralak lesz, aki meg jóravaló ember, az többszemélyes családokban is jóravaló lesz. Tehát mindegy, hányan alkotnak egy családot, valójában a szeretet a lényeg. (Ez egy válasz Porthos61 üzenetére (2024. 08. 19. hétfő 06:05), amit ide kattintva olvashatsz)
Persze itt hozzá kell tenni, hogy nem való mindenkinek a többnejűség (vagy akár a többférjűség), hanem fontos, hogy ki-ki azt vállalja be, ami neki fekszik. Van, akinek inkább a monogámia való, legyen ő férfi vagy nő. Azzal sincs semmi gond. Mert, és talán ez a lényeg: mindegy, milyen a családmodell, az emberek minősége határoz meg mindent. Aki szaralak, az monogám családban is szaralak lesz, aki meg jóravaló ember, az többszemélyes családokban is jóravaló lesz. Tehát mindegy, hányan alkotnak egy családot, valójában a szeretet a lényeg. (Ez egy válasz Porthos61 üzenetére (2024. 08. 19. hétfő 06:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 08. 19. hétfő 06:05
Azért azon is érdemes lenne elgondolkozni, hogy a 2-3 vagy akár több feleséget el is kell tartani, sőt karban is kell tartani... Elsőre jól hangzik ez, de a háremben lévő hölgyeknek sem volt ez olyan jó.
Azért azon is érdemes lenne elgondolkozni, hogy a 2-3 vagy akár több feleséget el is kell tartani, sőt karban is kell tartani... Elsőre jól hangzik ez, de a háremben lévő hölgyeknek sem volt ez olyan jó.
Én nem tartom rossz ötletnek a többnejűség dolgot
Keresztény megvalósításról nem hallottam még, mivel az az alapvető 10 parancsolatba ütközne bár azt se tartja se zsidó se keresztény úgyhogy tökmindegy
Az viszont, hogy a németek a második világháborúban kitalálták, hogy minden frontra vonuló katonának kell gyereket csinálni az egy jó ötlet (Ez egy válasz Keksz Elek üzenetére (2024. 08. 18. vasárnap 16:04), amit ide kattintva olvashatsz)
Keresztény megvalósításról nem hallottam még, mivel az az alapvető 10 parancsolatba ütközne bár azt se tartja se zsidó se keresztény úgyhogy tökmindegy
Az viszont, hogy a németek a második világháborúban kitalálták, hogy minden frontra vonuló katonának kell gyereket csinálni az egy jó ötlet (Ez egy válasz Keksz Elek üzenetére (2024. 08. 18. vasárnap 16:04), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 08. 18. vasárnap 16:04
Ennek nincs köze igazán az iszlámhoz azon túl, hogy őket nem érte olyan hatás, ami miatt el kellett volna tűnnie ennek a családmodellnek. Tehát a többnejűség nem valami iszlám dolog, hanem egyszerűen csak ők nem engedték, hogy kikopjon ez a dolog a kultúrájukból, ezért tehát ma a legtöbbször az iszlám kapcsán lehet hallani a többnejűségről, hiszen más kontextusban nem nagyon létezik törvényes keretek közt. A kereszténységet felvevő Európában bizonyos itt most annak komplexitása okán nem kifejtendő okokból törvényen kívülivé lett téve ez az életforma és ez olyan jól sikerült, hogy egy átlag mai modern ember már-már valami bűnként gondol erre, pedig 1-2 ezer éve az ő ősei is így éltek. Sőt, az eredeti kereszténység is támogatta a több asszonyt a családban a bőségesebb gyermekáldás érdekében.
Ennek nincs köze igazán az iszlámhoz azon túl, hogy őket nem érte olyan hatás, ami miatt el kellett volna tűnnie ennek a családmodellnek. Tehát a többnejűség nem valami iszlám dolog, hanem egyszerűen csak ők nem engedték, hogy kikopjon ez a dolog a kultúrájukból, ezért tehát ma a legtöbbször az iszlám kapcsán lehet hallani a többnejűségről, hiszen más kontextusban nem nagyon létezik törvényes keretek közt. A kereszténységet felvevő Európában bizonyos itt most annak komplexitása okán nem kifejtendő okokból törvényen kívülivé lett téve ez az életforma és ez olyan jól sikerült, hogy egy átlag mai modern ember már-már valami bűnként gondol erre, pedig 1-2 ezer éve az ő ősei is így éltek. Sőt, az eredeti kereszténység is támogatta a több asszonyt a családban a bőségesebb gyermekáldás érdekében.
(Ez egy válasz Im1982 üzenetére (2024. 08. 18. vasárnap 11:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 08. 18. vasárnap 11:18
Nem rossz a felvetés bár muszlim eredetű a dolog de véleményem szerint nem probléma ha egy férfinak több felesége is van egyszerre
Beszélgettem még 90 években arabokkal aztán az egyik mesélte, hogy neki van otthon több felesége is
Beszélgettem még 90 években arabokkal aztán az egyik mesélte, hogy neki van otthon több felesége is
Ha már a férfiaknak jár, akkor a hölgyeknek is.
Nem rossz a felvetés bár muszlim eredetű a dolog de véleményem szerint nem probléma ha egy férfinak több felesége is van egyszerre
7 feleséget mindenkinek. Azt mindenki boldog.
A bigámia büntetese az anyósletszám
(Ez egy válasz X üzenetére (2021. 09. 15. szerda 11:27), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (865931)
2021. 09. 15. szerda 11:27
Több anyós! Na, ne!!!
Legyen legális, hogy munka nélkül is jól éljünk!
Ez egy jó opció
(Ez egy válasz Triboro üzenetére (2021. 09. 15. szerda 19:51), amit ide kattintva olvashatsz)
Árvaházból néma lányt! Lányokat
(Ez egy válasz X üzenetére (2021. 09. 15. szerda 11:27), amit ide kattintva olvashatsz)
Több anyós! Na, ne!!!
Több anyós! Na, ne!!!
Több anyós! Na, ne!!!
A legtöbb férfi egyet sem tud megtartani... arról nem beszélve, hogy hányszor hallom, hogy az az egy is sok.
Persze!!!Legíen legális!Mielőbb!!!
Kevesen vannak, kik biztosak magukban és a párjukban. Biztosak annyira, hogy megbíznak a másikban, magukban, a kapcsolatukban, a szilárd alapokban, melyre házasságukat felépítették.
El kell jutni arra a szintre, ahol Ti is vagytok most. Van, aki soha nem fog, és van, aki nem is vágyik rá.
A birtoklási vágyat nem szabad összekeverni az összetartozás érzésével.
A féltékenységet nem szabad összekeverni a féltéssel. Én nem vagyok egy féltékeny típus, viszont féltem a feleségemet. Úgy hiszem, sokan hasonlóan éreznek. (Ez egy válasz X üzenetére (2019. 08. 22. csütörtök 08:51), amit ide kattintva olvashatsz)
El kell jutni arra a szintre, ahol Ti is vagytok most. Van, aki soha nem fog, és van, aki nem is vágyik rá.
A birtoklási vágyat nem szabad összekeverni az összetartozás érzésével.
A féltékenységet nem szabad összekeverni a féltéssel. Én nem vagyok egy féltékeny típus, viszont féltem a feleségemet. Úgy hiszem, sokan hasonlóan éreznek. (Ez egy válasz X üzenetére (2019. 08. 22. csütörtök 08:51), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (1335562)
2019. 08. 22. csütörtök 08:51
Igen ebben igazad van, de..... És itt egy újjabb emberi gyarlóság mellyett úgy hívnak féltékenység. Ami nem más mint a kapcsolatban a féltékenykedő érzelmi bizalmatlansága és a birtoklási vágy egyvelege. Ha én megbízom a partneremben és tudom, hogy engem szeret és tudom én őt szeretem akkor nincs féltékenység. Viszont sokan nem biztosak a kapcsolatukban és így értelmetlen másik felet/feleket beengedni. Ez csak úgy működik, ha mindenki teljesen magabiztos és bízik a másikban. Nállunk sincs féltékenység és remekül működik ez a fajta nyitott kapcsolat.
Közted és a párod között egy hatalmas érzelmi kötelék van,ami a szeretetből,szerelemből,tiszteletből és hálából lett sodorva és ez kiegészül a racionalitással,ami miatt kölcsönösen előjöttetek egymás irányába a vágyaitokkal és jó alaposan megvitattátok,mint hagytátok volna kárbaveszni a köztetek létrejött kapcsolatot!Én és mások ( hölgyek urak egyaránt )is átélték már a féltékenységet.Valaki az általad felsorolt mindkét ok miatt,valaki csak az egyik ok miatt.Nálam a bizalmatlanság játszott főszerepet,mert idővel elkezdtem észrevenni,hogy az akkori barátnőm ( 2 ilyen barátnőm is volt ) rövid időn belül radikálisan elkezdett változni,és amikor nyugodt hangnemben elkezdtem érdeklődni nála,hogy mi az oka ennek meg ennek,esetleg megbántottam-e,rosszul csináltam-e valamit,migés mi a probléma,megtudjuk-e beszélni...stb stb stb,akkor tagadás,terelés volt a reakció és sokszor sértődött,öntelt gőgös érzelmi állapotban.Ilyenkor az ember erősen sejti,hogy már nagyon de nagyon kerek már a történet,és már bizony előjön az ember tudatalattijából,hogy már annak a szemében persona non grata vagyok,akit lángolva szeretek,és akiért ezért minden téren totálisan hűséges vagyok,miközben nem neheztelek senkire!Végeredmény sok stressz,magas vérnyomás,testtömeg vesztés,alvászavar..stb, majd nagyon csúnya szakítás,és hónaokkal-évekel később derülnek ki a dolgok szavahihető emberek által(pl:közeli rokonoktól),hogy mi és hogy történt.Száz szónak is egy a vége: MORÁLISAN ÉS INTELLEKTUÁLISAN FEJLETT PARTNER MELLETT NEM TUD KIALAKULNI A FÉLTÉKENYSÉG!Emiatt nincs akadálya a nem hivatalos többnejűségnek/többférjűségnek!
(Ez egy válasz X üzenetére (2019. 08. 22. csütörtök 08:51), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (1335562)
2019. 08. 22. csütörtök 08:51
Igen ebben igazad van, de..... És itt egy újjabb emberi gyarlóság mellyett úgy hívnak féltékenység. Ami nem más mint a kapcsolatban a féltékenykedő érzelmi bizalmatlansága és a birtoklási vágy egyvelege. Ha én megbízom a partneremben és tudom, hogy engem szeret és tudom én őt szeretem akkor nincs féltékenység. Viszont sokan nem biztosak a kapcsolatukban és így értelmetlen másik felet/feleket beengedni. Ez csak úgy működik, ha mindenki teljesen magabiztos és bízik a másikban. Nállunk sincs féltékenység és remekül működik ez a fajta nyitott kapcsolat.