Szia! Nagyjából pár hónapos procedúra volt. Én Szlovákiában voltam Léván a Mediklinik-ben. Írni kellett nekik egy levelet papír alapon postán feladva, miután megkapták ők kerestek és arra kaptam ha jól emlékszem kb. 1.5 hónapra egy időpontot. A helyszínen újra meg kellett erősíteni az elhatározást, jött egy nővér és egy orvos is akik magyarul is tájékoztattak majd kaptam egy kellemes kórtermet (egyedül voltam) átöltözés és már toltak is a műtőbe. Ébredés után pár óra lábadozás, kaptam egy nagy kancsó cukros teát majd miután minden rendben volt késő délután elbocsájtottak. Felszívódó varratokat kaptam, a seb magától gyógyult. A beavatkozás már 3 éve volt és minden rendben működik. Amit még kiemelnék az a fogadtatás, az orvosok, a nővérek, tény hogy fizettem érte de egy rossz szavam nem lehet, mindenki nagyon kedves volt és segítőkész.
(Ez egy válasz nooti üzenetére (2024. 05. 11. szombat 14:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 05. 11. szombat 14:15
Szivesen olvasnék egy kis infót a dolog menetéről. Mármint az elhatározástól a műtőasztalig része érdekel. Hol? Itthon? Külföldön? Melyik ország, melyik kórház?
Szivesen olvasnék egy kis infót a dolog menetéről. Mármint az elhatározástól a műtőasztalig része érdekel. Hol? Itthon? Külföldön? Melyik ország, melyik kórház?
Ismereteim szerint volt már több tanulmány is, ami alapesetben arról szólt, hogy a továbbiakban is probléma mentes az elkötött állapot. Kezdetektől fogva nálam sem volt semmi rendellenes. Én csak az elején éreztem némi, akár kellemesnek is mondható feszülést, ami aztán teljesen megszűnt, de a feszülés sem zavart. Egyébként "nem ragad" be, mert felszívódik.
(Ez egy válasz X üzenetére (2023. 11. 27. hétfő 08:56), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (856058)
2023. 11. 27. hétfő 08:56
És arra van Tanulmány mennyire jo a szervezetnek, hogy a végtelenig termeli a spermiumokat ami ott beragad?
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint nincs negatív élménye senkinek se itt.
(Ez egy válasz Lacika84 üzenetére (2023. 11. 27. hétfő 17:01), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 27. hétfő 17:01
Csak tőmondatokban:
- helyi érzéstelenítésben csinálják
- nem fájdalmas, még a kellemetlen szót se használnám (talán szokatlan érzés...)
- nálam csak alig észrevehető heg maradt
- lábadozás (duzzanat eltűnése) kb 2 hét
- libidó változatlan
- semmi észrevehető különbség (szín, szag, állag, mennyiség)
- évek múltán is azt mondom: jó döntés volt
- nem fájdalmas, még a kellemetlen szót se használnám (talán szokatlan érzés...)
- libidó változatlan
- évek múltán is azt mondom: jó döntés volt
Csak tőmondatokban:
- libidó változatlan
- évek múltán is azt mondom: jó döntés volt (Ez egy válasz BA.SA üzenetére (2023. 11. 07. kedd 10:13), amit ide kattintva olvashatsz)
- libidó változatlan
- évek múltán is azt mondom: jó döntés volt (Ez egy válasz BA.SA üzenetére (2023. 11. 07. kedd 10:13), amit ide kattintva olvashatsz)
Mindenhol azt olvastam, hogy az ondó fehéres színét a benne lévő spermiumok adják.
Ha nem változott semmi, akkor a fehér szín is megmaradt?
Ha nem változott semmi, akkor a fehér szín is megmaradt?
Felszivódik a mellékherékben, nem marad benn.
(Ez egy válasz X üzenetére (2023. 11. 27. hétfő 08:56), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (856058)
2023. 11. 27. hétfő 08:56
És arra van Tanulmány mennyire jo a szervezetnek, hogy a végtelenig termeli a spermiumokat ami ott beragad?
(Ez egy válasz kakasmano üzenetére (2023. 11. 27. hétfő 01:04), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 27. hétfő 01:04
A lényeg:
Az ondóvezeték elkötése tartós védelmet biztosít a nem kívánt terhesség megelőzésében: szexuális együttlét alkalmával, magömléskor a férfi spermája nem jut be a női szervezetbe.
A beavatkozás során a herékből induló ondóvezetéket elvágják, elkötik, vagy más módszerrel lezárják. Ennek köszönhetően a péniszből távozó ondófolyadékba nem jutnak spermiumok. A spermiummentes ondó nem képes a petesejt megtermékenyítésére.
Az ondóvezeték elkötése tartós védelmet biztosít a nem kívánt terhesség megelőzésében: szexuális együttlét alkalmával, magömléskor a férfi spermája nem jut be a női szervezetbe.
A beavatkozás során a herékből induló ondóvezetéket elvágják, elkötik, vagy más módszerrel lezárják. Ennek köszönhetően a péniszből távozó ondófolyadékba nem jutnak spermiumok. A spermiummentes ondó nem képes a petesejt megtermékenyítésére.
A lényeg:
A beavatkozás során a herékből induló ondóvezetéket elvágják, elkötik, vagy más módszerrel lezárják. Ennek köszönhetően a péniszből távozó ondófolyadékba nem jutnak spermiumok. A spermiummentes ondó nem képes a petesejt megtermékenyítésére. (Ez egy válasz vinstoonlight üzenetére (2023. 11. 21. kedd 15:12), amit ide kattintva olvashatsz)
A beavatkozás során a herékből induló ondóvezetéket elvágják, elkötik, vagy más módszerrel lezárják. Ennek köszönhetően a péniszből távozó ondófolyadékba nem jutnak spermiumok. A spermiummentes ondó nem képes a petesejt megtermékenyítésére. (Ez egy válasz vinstoonlight üzenetére (2023. 11. 21. kedd 15:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 21. kedd 15:12
Hogy van ondó, ha elkötötted magad? Annak nem az a lényege, hogy nincs ejakuláció?
Szia, nem veszélyes. Mint írtam korábban, amint összeforrt a két seb (fertőzés veszély), mentem a Lupa tóra fürödni (s nem a fürdőruhás részre
(Ez egy válasz BA.SA üzenetére (2023. 11. 21. kedd 19:33), amit ide kattintva olvashatsz)
Igazából csak esztétikailag gázos , de szépen visszahúzódik és olyan lesz mint előtte.
(Ez egy válasz BA.SA üzenetére (2023. 11. 21. kedd 19:33), amit ide kattintva olvashatsz)
Ez a kellemetlenség nem hangzik jól, amit a zacsiról írtál
(Ez egy válasz 30as párocska üzenetére (2023. 11. 21. kedd 16:14), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 21. kedd 16:14
Két hét lábadozás , nem lehet addig nehezet emelni . Kell egy pár hónap mire normálisan néz ki a zacsi , kb olyan mintha 4 heréd lenne de ez leapad idővel . Igazából a lábadozási idő után már lehet finoman szexelni bár nekem egy hónapot mondott a doki . Semmi mellékhatás , libidóban sem vettem észre hogy kevésbé kívánnám a szexet.
Van ejakuláció, teljesen olyan, mint a műtét előtt, csak nincs benne spermium. Én 7 éve köttettem el magam
(Ez egy válasz kakasmano üzenetére (2023. 11. 21. kedd 05:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 21. kedd 05:28
Ezt csak megerősíteni tudom. 2003 óta én is így élvezem a szexet, ma is
Valóban a hölgyek is szeretik, mert nem kell rettegni egy nem kívánt terhességtől.
A műtét nem fáj, nincsenek mellékhatásai, az orgazmus is "csak" pozitív irányba változott.
Az ondó mennyisége sem nagyon változott.
Valóban a hölgyek is szeretik, mert nem kell rettegni egy nem kívánt terhességtől.
A műtét nem fáj, nincsenek mellékhatásai, az orgazmus is "csak" pozitív irányba változott.
A wikipédia szócikke szerint a sperma 95%-a a spermaplazma, amely különböző járulékos nemi mirigyek váladékának elegye. Pontos összetételét tekintve 3–5%-a keletkezik csupán a herében és a mellékherében, 45-80%-a az ondóhólyagban, 10-30%-a a prosztatában és 2-5%-a a Cowper-féle mirigyekben. És csak kb 5% származik a herékből, amiben a spermiumok is vannak.
(Ez egy válasz vinstoonlight üzenetére (2023. 11. 21. kedd 15:12), amit ide kattintva olvashatsz)
Hogy van ondó, ha elkötötted magad? Annak nem az a lényege, hogy nincs ejakuláció?
Két hét lábadozás , nem lehet addig nehezet emelni . Kell egy pár hónap mire normálisan néz ki a zacsi , kb olyan mintha 4 heréd lenne de ez leapad idővel . Igazából a lábadozási idő után már lehet finoman szexelni bár nekem egy hónapot mondott a doki . Semmi mellékhatás , libidóban sem vettem észre hogy kevésbé kívánnám a szexet.
(Ez egy válasz BA.SA üzenetére (2023. 11. 07. kedd 10:13), amit ide kattintva olvashatsz)
Ejakulátum van , de terméketlen ! Lényegében nem változik semmi , csak így nem tudsz gyereket nemzeni .
(Ez egy válasz vinstoonlight üzenetére (2023. 11. 21. kedd 15:12), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz kakasmano üzenetére (2023. 11. 21. kedd 05:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 21. kedd 05:28
Az ondó mennyisége sem nagyon változott. (Ez egy válasz erszényes ördög üzenetére (2023. 11. 07. kedd 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)
Az ondó mennyisége sem nagyon változott. (Ez egy válasz erszényes ördög üzenetére (2023. 11. 07. kedd 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 07. kedd 13:46
Sziasztok. Én 1999-ben csináltattam meg, nem volt " lábadozás", két hétig nem mentem úszni a Lupára. Semmilyen utóhatás 24 éve. A legbiztonságosabb a hölgyekre nézve.
Sziasztok. Én 1999-ben csináltattam meg, nem volt " lábadozás", két hétig nem mentem úszni a Lupára. Semmilyen utóhatás 24 éve. A legbiztonságosabb a hölgyekre nézve.
Sziasztok! Van még esetleg tapasztalata a témában másoknak is?