Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Nyitott házasságban élők hűségesek egymáshoz vagy sem? Vagy a hűség fogalma számukra más?
Csak szex és semmi más...csak a testek játéka, érzelmek nélkül nem pedig poligámia....
A "swingerezés" és a nyitott házasság nem ekvivalens fogalmak.Sőt..., megkockáztatom, köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Egy kapcsolat szexuális életébe betekintést nyer valaki vagy harmadik-többedik szereplőként részt vesz abban, akkor az a házasság nyitottá válik, a szabályok a kivitelezés a helyszín, együtt vagy külön már csak a nyitottság mértékét határozza meg.

Nem társkereső! Időpont és helyszín egyeztetést csak priviben vagy a társkeresőben. Az ilyen bejegyzések moderálásra kerülnek.

Az eddigi hozzászólások

2011. 09. 13. kedd 00:25  #251
Törölt felhasználó (465893)
100% egyetértek veled! smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2011. 09. 12. hétfő 11:19), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (818993)
2011. 09. 12. hétfő 11:19
sem a házasság,sem a nyitott nem jó találmány.szerintem ha két ember szerelemmel szereti egymást,oda nem fér bele a 3.DEEEE
ha megnézem a sok félrekefélős házasságot,ahol elhanyagolják magukat és egymást,akkor abból 1 percet sem kérek.
Nem vagyok prüd és ha nem vagyok érzelmileg lekötelezve ,akkor miért ne lehetne 3asban?Egy nőnek annál nagyobb élvezet nincs.de ha már nem jó vkivel,akkor lépek.,nem rendezek cirkuszt,nem okozok fájdalmat,és nem azzal akarom a kihült kapcsolatomat kiszinezni,hogy vkit berángatok az ágyunkba.
2011. 09. 12. hétfő 21:59  #250
Ron79 Ron79
A szövetség szót kerested, szerintem! Ebben annyira egyet értünk, hogy egyek vagyunk smile
2011. 09. 12. hétfő 21:08  #249
Törölt felhasználó (54709)
eljen
2011. 09. 12. hétfő 16:38  #248
Törölt felhasználó (7453)
Na igen! De pontos "j"-vel mutat igazán! vigyor2
(Ez egy válasz X üzenetére (2011. 09. 12. hétfő 16:35), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (761321)
2011. 09. 12. hétfő 16:35
"ly"
2011. 09. 12. hétfő 16:35  #247
Törölt felhasználó (761321)
"ly"
(Ez egy válasz X üzenetére (2011. 09. 12. hétfő 16:30), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (348554)
2011. 09. 12. hétfő 16:30
Te azt hiszed, hogy Te vagy az igaszságosutó. Mi meg azt, hogy te egy hüje vagy, mivel mi vagyunk többen nekünk van igazunk!
Az írás nem megy, próbálkozzál árok ásással!
2011. 09. 12. hétfő 16:30  #246
Törölt felhasználó (348554)
Te azt hiszed, hogy Te vagy az igaszságosutó. Mi meg azt, hogy te egy hüje vagy, mivel mi vagyunk többen nekünk van igazunk!
Az írás nem megy, próbálkozzál árok ásással!
2011. 09. 12. hétfő 11:57  #245
Nanuq Nanuq
eva00 - ne haragudj de nincs valami ellentmondás a soraidban? Előbb azt írod, hogy nem fér bele a világképedbe ez a sokaknak állítólag működő kapcsolatforma, de utána meg azt mondod, hogy miért ne lehetne akkor már hármasban? Akárhogy olaslak előbb véded a házasság szent és fix kötelékét, majd elhanyagolt kapcsolatokra utalsz, a végén pedig egy nőnek nincs nagyobb élvezet annál mint a hármasm de a végén meg mégse... Lehet csak én értelmezlek rosszul
(Ez egy válasz X üzenetére (2011. 09. 12. hétfő 11:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 09. 12. hétfő 11:19
sem a házasság,sem a nyitott nem jó találmány.szerintem ha két ember szerelemmel szereti egymást,oda nem fér bele a 3.DEEEE
ha megnézem a sok félrekefélős házasságot,ahol elhanyagolják magukat és egymást,akkor abból 1 percet sem kérek.
Nem vagyok prüd és ha nem vagyok érzelmileg lekötelezve ,akkor miért ne lehetne 3asban?Egy nőnek annál nagyobb élvezet nincs.de ha már nem jó vkivel,akkor lépek.,nem rendezek cirkuszt,nem okozok fájdalmat,és nem azzal akarom a kihült kapcsolatomat kiszinezni,hogy vkit berángatok az ágyunkba.
2011. 09. 12. hétfő 11:19  #244
2011. 09. 12. hétfő 10:48  #243
intimate78 intimate78
Nem tudom,síró vagy nevetőgörcsöt kapjak-e tőled...milyen igazságnak kellne fájnia? Semmi értelmeset nem lehet kihámozni a hozzászólásaidból,kis babuin! "I ARE BABU" - Mond valamit?!
2011. 09. 12. hétfő 07:37  #242
intimate78 intimate78
Szépen kérünk,mellőzd a hozzászólás kényszerét,kímélj meg minket magadtól... worship
2011. 09. 10. szombat 22:03  #241
Ron79 Ron79
Van benne, ego és szerintem ez fogja hosszútávon megölni a nyitott kapcsolatot, ahogy Vulvofil a #264-ben írta!!!
(Ez egy válasz Nanuq üzenetére (2011. 09. 10. szombat 21:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 09. 10. szombat 21:35
"Aki félre baszik úgy, hogy senki nem tud róla... ...kinek árt vele???? " - a nyitott házasságban tudnak a felek egymás félrekeféléséről nem? Ebben van ego? smile
2011. 09. 10. szombat 21:52  #240
Nanuq Nanuq
Kedves Vulvofil!

Az nem személyeskedés hogy túlfejlett és fölöttes ént állítasz be rólam? Jajj már. Hidd el, nem szorulok rá,hogy megfelelési kényszerem legyen. Nem hat rám a szomszéd,a család, vagy bárki. És nincs bennem megfelelési kényszerre sem smile
2011. 09. 10. szombat 21:39  #239
Nanuq Nanuq
jah és köszönöm hogy erősen túlfejlett egomra rávilágítottál. A beszélgetés és a személyeskedés területét itt kell körülhatárolni?
Én képes vagyok tisztelni a Te gondolataid, jó lenne ha véleményed ezt tükrözné. Idézhetnélek hogy én is magasról szarok arra, hogy a társadalom hogy fogad el Téged de legyünk már emberiek jó?
Szóval az hogy én, Te, mások (magam vettem előre, csúnya EGO) mit gondolnak a nyitott házasságról arról kéne szólni a beszélgetésnek.
2011. 09. 10. szombat 21:35  #238
Nanuq Nanuq
"Aki félre baszik úgy, hogy senki nem tud róla... ...kinek árt vele???? " - a nyitott házasságban tudnak a felek egymás félrekeféléséről nem? Ebben van ego? smile
(Ez egy válasz Ron79 üzenetére (2011. 09. 10. szombat 21:25), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 09. 10. szombat 21:25
A te megfogalmazásod hozzám közelebb áll, én sem mentem bele olyan mélyen, mint Vulvofil az ego boncolgatásba és nem is vitatom ebbéli tudását. Viszont a fölöttes én, (mások szerint csak szimpla megfelelni akarás), amit erről irt az a tuti smile
Ego-val kapcsolatban, anélkül halott vagy, én is halott vagyok, sőt Vulvofil is halott nélküle smile
Az azért vicces, hogy mind a hárman elítéljük a nyitott házasságot és csak a módján és elméletén vitázunk az ítélet indoklásának, így alapvetően olyanok megszólalását várjuk most aki minket cáfolni tud! ÉRTELMESEN!!!
2011. 09. 10. szombat 21:25  #237
Ron79 Ron79
A te megfogalmazásod hozzám közelebb áll, én sem mentem bele olyan mélyen, mint Vulvofil az ego boncolgatásba és nem is vitatom ebbéli tudását. Viszont a fölöttes én, (mások szerint csak szimpla megfelelni akarás), amit erről irt az a tuti smile
Ego-val kapcsolatban, anélkül halott vagy, én is halott vagyok, sőt Vulvofil is halott nélküle smile
Az azért vicces, hogy mind a hárman elítéljük a nyitott házasságot és csak a módján és elméletén vitázunk az ítélet indoklásának, így alapvetően olyanok megszólalását várjuk most aki minket cáfolni tud! ÉRTELMESEN!!!
(Ez egy válasz Nanuq üzenetére (2011. 09. 10. szombat 19:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 09. 10. szombat 19:31
Roni, az ego addig jó tanácsadó ameddig egymagad vagy. Egy párkapcsolatban az ego hosszútávon megöli a másik félhez való kötődést is.
Amúgy mivel az ember alapvetően hitre, egymásba való bizalomra és kapcsolatra épül nekem - kiemelném hogy nekem - itt dől meg a nyitott házasság, kapcsolat fogalma. Éltem párkapcsolatban, voltam egyedül de mindig figyeltem arra hogy az "ego ami nem kicsi bennem, lehetőség szerint ne tudjon rajtam felülkerekedni.
Továbbra is tartom hogy a nyitott házasság egy "kényelmességi fogalom" arra, ha egy partnerkapcsolat felei nem képesek megoldani a már jelen levő problémáikat...
2011. 09. 10. szombat 19:31  #236
Nanuq Nanuq
Roni, az ego addig jó tanácsadó ameddig egymagad vagy. Egy párkapcsolatban az ego hosszútávon megöli a másik félhez való kötődést is.
Amúgy mivel az ember alapvetően hitre, egymásba való bizalomra és kapcsolatra épül nekem - kiemelném hogy nekem - itt dől meg a nyitott házasság, kapcsolat fogalma. Éltem párkapcsolatban, voltam egyedül de mindig figyeltem arra hogy az "ego ami nem kicsi bennem, lehetőség szerint ne tudjon rajtam felülkerekedni.
Továbbra is tartom hogy a nyitott házasság egy "kényelmességi fogalom" arra, ha egy partnerkapcsolat felei nem képesek megoldani a már jelen levő problémáikat...
(Ez egy válasz Ron79 üzenetére (2011. 09. 10. szombat 16:55), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 09. 10. szombat 16:55
Egyet értek veletek! Mármint veled és Nanuq-al, ugyanis mindketten ugyan arról írtok, csak kicsit másképp. Te azt mondod, hogy: "úgy kívánok jót a szeretett embernek, ahogyan Ő akarja, hogy jó legyen neki, sok minden belefér, de az semmiképp, hogy megfosszam a szabadságától."
Nanuq pedig azt, hogy "Ha kapcsolatban élek, az első és egyetlen dolog hogy maximálisan tisztelem, megbecsülöm a párom. Nem teszek olyat, amivel megbántom, odafigyelek rá, nem a hátán, az árnyékában vagy kapcsolatain keresztül élek el dolgokat. Attól mert kapcsolatom van, nem azt jelenti hogy nem hódolok és hódolhatok a hármasnak, négyesnek, többesnek."
Vagyis ebben, mi teljesen egyetértünk, ellenben ricsiesmarcsi valószínűleg nem éli meg érzelmeiben olyan mélyen a kapcsolatait, így neki nem is okoz semmiféle problémát kapcsolatainak felszámolása. Gyanítom, de sajnos pillanatnyilag nincs itt az érintett, hogy megvitathassuk, egy elég egocentrikus ffi és a már említett megszédített ifjúság esete áll fenn. Felelősséget érzett, hogy ne küldje a feleségét vissza a családjához - lehetne az ellenérv, de az eddigi információk alapján ez inkább egy póz amit a ffi felvett, hogy hadd lássa a világ milyen jó ember vagyok én!
Eddig példáztam velük, de szerintem sincs olyan, hogy nyitott házasság, ahogy tiszta kommunizmus sincs és nem is lehet soha. Emberek vagyunk, érzelmekkel és ösztönökkel ezek a dolgok pedig felül írnak mindenféle ideológiát. Vannak emberek akik a lemondásban látják a párkapcsolat örök létének kulcsát, mások az adni tudásban, megint mások a dicsérő szóban és így tovább. De, hé, hát nem ettől az egésztől kellene működnie egy kapcsolatnak?
Az egó lesz ami lehetetlenné teszi a tiszta és teljes nyitott házasság megvalósulást, (nem rövid távon!!!) Lássuk be, (én így teszek) az ember érzelmei, magabiztossága, önértékelése folyamatosan változik, mozog. Azt is tudjuk, hogy szeretni valakit mindenkinek mást, vagy kicsit mást jelent. Szociológiai és pszhio fejtegetések nélkül, egyszerűen a saját egónk akar kisajátítani valakit magának, Ez ösztön! Ezt tudjuk, mi emberek szabályozni, bizonyos mértékig. Ez a mérték lesz a kulcsa a nyitott házasság hosszának, mert bizony az nem fog élethosszon át tartani...
2011. 09. 10. szombat 16:55  #235
Ron79 Ron79
Egyet értek veletek! Mármint veled és Nanuq-al, ugyanis mindketten ugyan arról írtok, csak kicsit másképp. Te azt mondod, hogy: "úgy kívánok jót a szeretett embernek, ahogyan Ő akarja, hogy jó legyen neki, sok minden belefér, de az semmiképp, hogy megfosszam a szabadságától."
Nanuq pedig azt, hogy "Ha kapcsolatban élek, az első és egyetlen dolog hogy maximálisan tisztelem, megbecsülöm a párom. Nem teszek olyat, amivel megbántom, odafigyelek rá, nem a hátán, az árnyékában vagy kapcsolatain keresztül élek el dolgokat. Attól mert kapcsolatom van, nem azt jelenti hogy nem hódolok és hódolhatok a hármasnak, négyesnek, többesnek."
Vagyis ebben, mi teljesen egyetértünk, ellenben ricsiesmarcsi valószínűleg nem éli meg érzelmeiben olyan mélyen a kapcsolatait, így neki nem is okoz semmiféle problémát kapcsolatainak felszámolása. Gyanítom, de sajnos pillanatnyilag nincs itt az érintett, hogy megvitathassuk, egy elég egocentrikus ffi és a már említett megszédített ifjúság esete áll fenn. Felelősséget érzett, hogy ne küldje a feleségét vissza a családjához - lehetne az ellenérv, de az eddigi információk alapján ez inkább egy póz amit a ffi felvett, hogy hadd lássa a világ milyen jó ember vagyok én!
Eddig példáztam velük, de szerintem sincs olyan, hogy nyitott házasság, ahogy tiszta kommunizmus sincs és nem is lehet soha. Emberek vagyunk, érzelmekkel és ösztönökkel ezek a dolgok pedig felül írnak mindenféle ideológiát. Vannak emberek akik a lemondásban látják a párkapcsolat örök létének kulcsát, mások az adni tudásban, megint mások a dicsérő szóban és így tovább. De, hé, hát nem ettől az egésztől kellene működnie egy kapcsolatnak?
Az egó lesz ami lehetetlenné teszi a tiszta és teljes nyitott házasság megvalósulást, (nem rövid távon!!!) Lássuk be, (én így teszek) az ember érzelmei, magabiztossága, önértékelése folyamatosan változik, mozog. Azt is tudjuk, hogy szeretni valakit mindenkinek mást, vagy kicsit mást jelent. Szociológiai és pszhio fejtegetések nélkül, egyszerűen a saját egónk akar kisajátítani valakit magának, Ez ösztön! Ezt tudjuk, mi emberek szabályozni, bizonyos mértékig. Ez a mérték lesz a kulcsa a nyitott házasság hosszának, mert bizony az nem fog élethosszon át tartani...
2011. 09. 10. szombat 16:02  #234
Nanuq Nanuq
Vulvofil: Tudatosan kiforgatva értelmezed szerintem soraim. Nem adtam én senkinek itt útmutatást, hogy kéne élnie. A véleményem írtam le, és ezzel nem kell azonosulni. Én ilyen módon látom a dolgokat.
ricsi és marcsi álláspontja akkor lenne itt hiteles ( DIREKT nem "ricsesmarcsi"-t írtam) ha mindkét fél önállóan nyilatkozna a dolgokról.
A szabadságtól való megfosztás ne az hogy az egyik félne essen szerelembe mondjuk egy életművésszel, mert akkor eltűnik az asszony mellőlem, de a másik oldalnak lehet új szerelme? Aki viszont nem osztozna. Tehát megfosztaná a jelenlegi szituáció adta izgalmaktól és kényelmektől?
Szerencsétlen ricsiesmarcsi most a példa, de én magára a fogalomra kívántam rávilágítani a bejegyzésemmel.
Hogy kinek mit jelent a házasság, azt döntse ő el maga. A téma itt a "nyitott házasság" köré épülgetett én úgy vettem észre és evidens hogy magát a házasságot is megvilágítjuk mint példát.
Házas ember ne keféljen félre, de egy szóló dughat itt-ott. Legyen férfi vagy nő. Ha egy házas férfi félrekefél töbnyire elfordulunk talán néha elitéljük. Ha egy házas nő, akkor hát izé, ott vannak már erős jelzők. ha egy szingli nőnek házas emberrel van szexuális kapcsolata a környezet élből lekurvázza néha, ellenben sokan lennéneka férfi szerepében. Ezeken a dolgokon órákat lehet okoskodni....
Visszakanyarodva: én senkinek se mondom meg, hogy éljen. hogy döntsön... saját élete úgy virágoztassa vagy épp rombolja le, ahogy neki az tetszik. Saját értékrendjét senkinek se fogom én alakítani!
2011. 09. 10. szombat 15:06  #233
Nanuq Nanuq
Ha kapcsolatban élek, az első és egyetlen dolog hogy maximálisan tisztelem, megbecsülöm a párom. Nem teszek olyat, amivel megbántom, odafigyelek rá, nem a hátán, az árnyékában vagy kapcsolatain keresztül élek el dolgokat. Attól mert kapcsolatom van, nem azt jelenti hogy nem hódolok és hódolhatok a hármasnak, négyesnek, többesnek. Mivel ugye a párommal vagyok, aki ismeri vágyaim, rezdüléseim tudja hogy mire hogy reagálok. Meg és átbeszéljük hogy mi van, mi lehet, és mi az ami már nem. És ezt tudva, tiszteletben tartva mindketten be is tartjuk. De ha ezen vágyak és vágyaink már úgy kerülnek felszínre hogy a testi öröm mellett erős érzelmi kötődés is kiakalul, akkor elgondolkoznék hogy az mi is? Ha szeretem a párom, nem leszek szerelmes egy harmadik, negyedik emberbe. Nyitott házasság pedig van, mert egyes emberek e mögé bújnak el. Mert házasságukat nem merik felrúgni, nem veszik észre hogy érdekből vannak együtt (gyerek, anyagi okok, vagy mert igy van aki főz és mossa a szennyest, vagy megteremti az anyagi hátteret). Kényelmesebb ez, de azt egymásnak kimondani nem merik hogy ami volt már rég nincs. Sőt, egy ilyen kapcsolatban sokszor az egyik fél dominánsan szerepel, aki irányítja a szálakat akár kezdetektől a másik oldal meg sodródik. Jó példa erre, mikor a férj kitalálja hogy a feleség mit csináljon, az meg is teszi ő meg élvezi a helyzetet, de persze határtalan mennyiségű szabály és kompromisszum van a játékban. A feleség meg teszi a férj kívánságait, mintha önmagát adná de ez nem így van. Fordított helyzet is létezik persze.
Visszatérve az alapgondolatra: Nyitott házasság nincs, csak olyan házas felek, akik nem merik meglépni azt az utolsó dolgot, hogy kétfelé mennek. Ha "hazaviszi" valaki azt az embert akivel saját örömére kefélget, azzal épp a "házasság" - azaz egy közös házban való együttélés" - intézményét rúgta fel. Nem hiába a régi öregek a "házasságtörésen" kapott feleket nagyon büntették, akik otthon bujálkodtak nem a valódi párjukal, de ha valaki kinn a szalmabálákon kefélt, azzal semmi gond nem volt. smile
Tény, hogy felkapott téma manapság a többes, a csoportos erotika. Nagy az érdeklődés de kevés a valódi tett, hiszen az emberek azért tartanak attól hogy belefágjanak. Nem tudják miképp hozzák fel otthon, mikor mire mit reagálnak. Egy kapcsolat ott kezdődik hogy megbeszélni mindent. Ezt is. Nem rávenni a másikat, belesodorni, vagy kihasználni. Ha már öröm, legyen közös, az egyoldalú élmény hosszú távon nem lesz tartós...
Bocs hogy kicsit hosszú lett!
2011. 09. 10. szombat 15:05  #232
Nanuq Nanuq
Nyitott kapcsolat? Nekem ez egyfajta önigazolás csak!

Kedves "ricsiesmarcsi"!

Elolvastam bejegyzéseid erről a témáról. Egy most negyvenes pasi (39 vagy "csak", tudom) együtt él egy most 30 éves nővel. 11 éve kerültetek össsze, azaz ő akkor még 20 sem volt és ahogy leírtad kimenekítetted egy szerinted olyan családból ahova nem volt számára visszaút. Persze ő beléd is szeretett, ahogy írod "szét tette a combjait" és a feleséged lett. Ez a fajta megemlékezés szerelmes éveitekről nem épp arról bizonyosság mennyire fontos volt ő számodra. Kívülről egy 30 éves pasi meghülyített egy 19 éves naívát... Volt már ilyen a történelemben. Sőt te voltál az első pasija, összehasonlítási alapja se volt másról, és ezt te tetted lehetővé számára, mint férje hogy idegen fakrat is megkostoljon. Közbevetném, hogy azok a kapcsolatok ahol a felek elsők egymásnak 90% nem hosszú kapcsolatok. Tapasztalat! Az hogy melletted belevetette magát az erotikába a Te érdemed, és mivel első voltál számára akár egyfajta téves sorrendiség is kialakulhatott benne, hiszen manipulatív módon irányíthattad őt.
Az hogy "felelősséget" éreztél iránta az jó dolog de az hogy "elég jó nő hogy sok pasi megdugja" valahogy számomra ő fura "értéket" képviselhet számodra. Az hogy ezt Te úgy élvezed, használod ki, hogy eszközként te meg a pasik feleségeit dughatod...háááát akkor csak eszköz ő számodra? Magad is leírtad, sok jó csajt szedtél fel így vele.
Igazából ahogy olvasom, aggódsz azon hogy az új szerelmed (aki nem a feleséged) az eddig meglevő életed ellentéte lenne, hiszen az a nő nem nagyon tűrné a kicsapongásod. Érdekes helyzet, hogy feleségednek aki melletted szinte szabad pórázon van, olyan barátnőjére hajtasz és leszel bele szerelmes, aki nem úgy gondolkozik mint a mostani kapcsolatod. Elgondolkozom rajta ha a lány ennyire nem olyan mint akire vágysz, miért szerettél bele? Ennyire jó nő? Ennyire jó vele a szex? Azt ne mond hogy nem tudtad hogy gondolkozik az életetekről smile

Folytatás...
/ 30