Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Nyitott házasságban élők hűségesek egymáshoz vagy sem? Vagy a hűség fogalma számukra más?
Csak szex és semmi más...csak a testek játéka, érzelmek nélkül nem pedig poligámia....
A "swingerezés" és a nyitott házasság nem ekvivalens fogalmak.Sőt..., megkockáztatom, köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Egy kapcsolat szexuális életébe betekintést nyer valaki vagy harmadik-többedik szereplőként részt vesz abban, akkor az a házasság nyitottá válik, a szabályok a kivitelezés a helyszín, együtt vagy külön már csak a nyitottság mértékét határozza meg.

Nem társkereső! Időpont és helyszín egyeztetést csak priviben vagy a társkeresőben. Az ilyen bejegyzések moderálásra kerülnek.

Az eddigi hozzászólások

2008. 12. 22. hétfő 19:51  #131
Nyúlmedve Nyúlmedve
Tudod mi az igazán döbbenetes?
Hogy mind a négy pontoddal csak egyetérteni tudok. Jobban mondva abszolút elfogadhatónak tartom azokat !
És ha valóban (RÁADÁSUL smile ) nem is az olcsóság, hanem az életszemlélet az alap, akkor teljesen őszintén csak sok boldogságot tudok kívánni mindkettőtöknek!

Ja, és a felvetés: Kire maradjon a gyerek, ha mindkét szülőnek programja van? A nagyszülőkre, vagy meg kell fizetni egy bébiszittert. smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 12. 22. hétfő 16:57), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (314412)
2008. 12. 22. hétfő 16:57
Te meglehetősen alulnézetből nézed ezt a kérdést. Úgy értem ez már a második alkalom, hogy ennek a kérdésnek az anyagi részét feszegeted, pedig ezen azért túlmutat a dolog...

A hozzászólásod azt a népmesét idézi, amikor azon zokog a lány, azon hogy "Kire marad a kis ködmön?"

Ha elfogadom a te megközelítésedet és a nyitott házasság pénzügyi előnyeit akarnám ecsetelni:

1. Sokkal olcsóbb a nyitott házasság annál, mint amikor az ismerősöm a széthulló házasságát tuniszi utakkal próbálta feldobni Karácsonykor.
2. Olcsóbb, mint a válóper és ráadásul a gyerekeket sem kell pszihológushoz hordani a veszekedések miatt.
3. Olcsóbb, mint alkalmanként félrelépni: ajándékok, vendéglő, taxi, szálloda, stb...
4. Olcsóbb, mint ha kurvához járnál.

De még egyszer: A NYITOTT HÁZASSÁGBA NEM TAKARÉKOSSÁGI OKOKBÓL MEGY BELE AZ EMBER!
2008. 12. 22. hétfő 18:21  #130
zorn zorn
Nem feszegettem az anyagi részét mert ami a gyereket illeti érdekes módon az élkerülte a figyelmed de gondolom arra is van magyarázatod de egyik részét sem lehet figyelmen kivűl hagyni csak arra céloztam,hogy egy ilyen kapcs rengeteg kompromiszummal jár még ha kötözködsz is.Én csak egy két dolgot emlitettem nem akartam csokorba gyüjteni a nehézségeket.Nem is itélem ell sőt.Csak én úgy látom,hogy ez nem olyan egyszerü mint amilyen konnyen itt irogatunk róla.
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 12. 22. hétfő 16:57), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 12. 22. hétfő 16:57
Te meglehetősen alulnézetből nézed ezt a kérdést. Úgy értem ez már a második alkalom, hogy ennek a kérdésnek az anyagi részét feszegeted, pedig ezen azért túlmutat a dolog...

A hozzászólásod azt a népmesét idézi, amikor azon zokog a lány, azon hogy "Kire marad a kis ködmön?"

Ha elfogadom a te megközelítésedet és a nyitott házasság pénzügyi előnyeit akarnám ecsetelni:

1. Sokkal olcsóbb a nyitott házasság annál, mint amikor az ismerősöm a széthulló házasságát tuniszi utakkal próbálta feldobni Karácsonykor.
2. Olcsóbb, mint a válóper és ráadásul a gyerekeket sem kell pszihológushoz hordani a veszekedések miatt.
3. Olcsóbb, mint alkalmanként félrelépni: ajándékok, vendéglő, taxi, szálloda, stb...

De még egyszer: A NYITOTT HÁZASSÁGBA NEM TAKARÉKOSSÁGI OKOKBÓL MEGY BELE AZ EMBER!
2008. 12. 22. hétfő 17:54  #129
Fém_fatál Fém_fatál
De én nem értek akkor valamit! Nem úgy van, hogy ti is éppen így éltek???
Eddig abban a hitben voltam, hogy ti nyitottan éltek, szuper az asszonnyal is, de momentán másik nőbe vagy szerelmes. Ettől függetlenül otthon is jó, és mindketten arrafelé kereshetitek a gyönyört, amerre kedvetek van. Most akkor mégsem így van? Vagy én olvastam valamit nagyon félre,vagy te fogalmaztál félreérthetően.
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 12. 22. hétfő 09:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 12. 22. hétfő 09:59
Éppen meséltem a rokon fórumon (Imádom, ha megdugják a feleségem.), hogy irígy vagyok. Irigy vagyok egy srácra.

A srác nyitott házasságban él egy csodálatos szex istennővel. ÉS ráadásul megengedi neki, hogy a szeretőjével elmászkáljon!

Nagyon-nagyon cool!
2008. 12. 22. hétfő 17:31  #128
macó71 macó71
Ez,meg a rokon topic lassan össze is vonódhatna.Ugyanaz a téma azonos hozzászólókkal.
A téma mellett felszólalókat már nem azért sajnálom,mert néha szenvednek,amikor félrekefél a párjuk,hanem azért,ha ez a jó nekik.Ez itt az ő topicjuk,.
Nekem,meg a többi ellenlábasnak meg be kellene látnunk,hogy ,ha nem tetszik amiért itt sikra szállnak a nyitott kapcsolatban élők,azt el sem kellene olvasni,nemhogy még reagáljunk is rá.Mert aki másképp gondolkodik,azt bosszantja,már az is ,hogy egyáltalán létezik ilyen.De gondoljunk csak bele,talán mindannyiunknak van legalább egy olyan szokása az életben,ami nem átlagos.Ez mindaddig nem jelenthet gondot,ameddig nem akarjuk ráerőltetni ezt a szokásunkat másokra.Döntse el mindenki magának,hogy mi a jó neki, és szerintem hagyjunk mindenkit szabadon gondolkodni. vigyor4
Elnézést kérek mindenkitől,akit esetleg megbántottam!
Ez az én nézetem.
2008. 12. 22. hétfő 16:57  #127

(Ez egy válasz zorn üzenetére (2008. 12. 22. hétfő 16:30), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 12. 22. hétfő 16:30
Igazad van én is irigy vagyok vagy lennék.Amit irtál azzal nincs is probléma,Csakhogy az olyan házasság ahol már van egy két gyerköc elég nehéz ezt összehozni főleg ha nincs hova lepasszólni a gyerekeket.Csak egy kicsi kérdés mind a kettőnek van szombat estére randija egy nem mehet mert ki lessz a gyerekkel ilyenkor mi van pénzfeldobás?A másik nem Németek vagyunk,hogy elmegyünk vacsorázni és mindenki fizeti a saját számláját,Ebből adódik ha a kis feleségemet elviszik kurni az neki nem igen kerűl semmibe de nekem nyilván költenem kell a légtyottra aminek a kis feleségem megint csak nem örülne amit megértek,hogy inkább magára költené azt a pénzt amit én a másik csajra áldozok.Lehet nincs igazam de én valahogy igy látom.
2008. 12. 22. hétfő 16:30  #126
zorn zorn
Igazad van én is irigy vagyok vagy lennék.Amit irtál azzal nincs is probléma,Csakhogy az olyan házasság ahol már van egy két gyerköc elég nehéz ezt összehozni főleg ha nincs hova lepasszólni a gyerekeket.Csak egy kicsi kérdés mind a kettőnek van szombat estére randija egy nem mehet mert ki lessz a gyerekkel ilyenkor mi van pénzfeldobás?A másik nem Németek vagyunk,hogy elmegyünk vacsorázni és mindenki fizeti a saját számláját,Ebből adódik ha a kis feleségemet elviszik kurni az neki nem igen kerűl semmibe de nekem nyilván költenem kell a légtyottra aminek a kis feleségem megint csak nem örülne amit megértek,hogy inkább magára költené azt a pénzt amit én a másik csajra áldozok.Lehet nincs igazam de én valahogy igy látom.
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 12. 22. hétfő 09:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 12. 22. hétfő 09:59
Éppen meséltem a rokon fórumon (Imádom, ha megdugják a feleségem.), hogy irígy vagyok. Irigy vagyok egy srácra.

A srác nyitott házasságban él egy csodálatos szex istennővel. ÉS ráadásul megengedi neki, hogy a szeretőjével elmászkáljon!

Nagyon-nagyon cool!
2008. 12. 22. hétfő 09:59  #125

Nagyon-nagyon cool!
(Ez egy válasz hot_blood üzenetére (2008. 09. 24. szerda 08:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 09. 24. szerda 08:12
Nagyon jo olvasni soaraid!Szepen meseled el torteneteiteket!

Mi si nyitott hazassagban elunk,de sajna mi meg nem jutottunk agyba kulon meg senkivel..de mar nagyon kozel vagyunk a temahoz!Habar az aszonykamnak mar van 1 baratnoje akivel talalkozgat es eljatszadoznak egymassal..Nagy izgalommal hallgatom,amikor meseli miket ,es hogyan csinaltak!

4`ben es 3`ban mar csinaltuk,de kulon meg sohasem!!Ha megtortenik,majd beszamolok rola!

Addig is kivanok minenkinek minden jot!!
2008. 12. 18. csütörtök 07:34  #124
Törölt felhasználó (391255)
Ennek kialakulásához sztem mára kapcsolat előtt és a szerelembeeséskor ilyen felfogásunak kell lennie két embernek. Szerelmes emberek féltékenységböl nem engednek be egy 3ikat az intimszférájukba.
2008. 09. 24. szerda 08:12  #123
hot_blood hot_blood
Nagyon jo olvasni soaraid!Szepen meseled el torteneteiteket!

Mi si nyitott hazassagban elunk,de sajna mi meg nem jutottunk agyba kulon meg senkivel..de mar nagyon kozel vagyunk a temahoz!Habar az aszonykamnak mar van 1 baratnoje akivel talalkozgat es eljatszadoznak egymassal..Nagy izgalommal hallgatom,amikor meseli miket ,es hogyan csinaltak!

4`ben es 3`ban mar csinaltuk,de kulon meg sohasem!!Ha megtortenik,majd beszamolok rola!

Addig is kivanok minenkinek minden jot!!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 09. 23. kedd 21:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 09. 23. kedd 21:59
Sziasztok!
Éppen egy másik topicban írtam róla, hogy nálunk a szex teljesen megengedett a házasságunkon kívül is. Általában együtt indulunk harmadikat keresni, de különleges engedéllyel egyedül is lehet.

A párom tudomásom szerint két pasiba volt belezúgva házasságunk ideje alatt. Mindkét pasi egyéjszakás kalandnak indult, aztán túl jók voltak az ágyban és gyakori vendégek lettek nálunk, aztán Andi megkérdezte, hogy bánnám-e, ha csak ők ketten.

Én nem érzem, hogy bármit elvettek volna tőlem ezek a fiuk. Egy megfiatalodott magabiztos dugógépet kaptam vissza, aki ráadásul még egy-két új figurával is meglepett az ágyban.

Nem mellesleg pedig egy szót sem mert emelni Andrea akkor, amikor én zúgtam bele egyik kolléganőbe és eljártam otthonról kutyálkodni smile

Igaz, hogy amikor szakítottak az nekem sem volt könnyű. "Csúnya vagyok?" "Miért nem hív fel?" "Legalább képeslapot írna..." Te bezzeg mindig küldesz virágot a ...kédnek."

Összességében a monogám kapcsolatot nagyon unalmasnak tartanám, mert így mindig olyan változatos az életünk.
2008. 09. 23. kedd 21:59  #122
Sziasztok!
Éppen egy másik topicban írtam róla, hogy nálunk a szex teljesen megengedett a házasságunkon kívül is. Általában együtt indulunk harmadikat keresni, de különleges engedéllyel egyedül is lehet.

A párom tudomásom szerint két pasiba volt belezúgva házasságunk ideje alatt. Mindkét pasi egyéjszakás kalandnak indult, aztán túl jók voltak az ágyban és gyakori vendégek lettek nálunk, aztán Andi megkérdezte, hogy bánnám-e, ha csak ők ketten.

Én nem érzem, hogy bármit elvettek volna tőlem ezek a fiuk. Egy megfiatalodott magabiztos dugógépet kaptam vissza, aki ráadásul még egy-két új figurával is meglepett az ágyban.

Nem mellesleg pedig egy szót sem mert emelni Andrea akkor, amikor én zúgtam bele egyik kolléganőbe és eljártam otthonról kutyálkodni smile

Igaz, hogy amikor szakítottak az nekem sem volt könnyű. "Csúnya vagyok?" "Miért nem hív fel?" "Legalább képeslapot írna..." Te bezzeg mindig küldesz virágot a ...kédnek."

Összességében a monogám kapcsolatot nagyon unalmasnak tartanám, mert így mindig olyan változatos az életünk.
2008. 08. 11. hétfő 10:47  #121
tom1019 tom1019 VIP Admin
A jó házassághoz, mindkét fél részéről elengedhetelenek a következő tulajdonságok és erények:

és ha nem megy másképpen, akkor lehet próbálkozni a nyitott házasság "intézményével" is
nyes
2008. 07. 06. vasárnap 14:37  #120
hot_blood hot_blood
Szioka mindenkinek!!& eve ismertem meg a nejem,es mar kozel 3 eve vagyunk hazasok!Nagyon de nagyon szeressuk egymast!Meg sohasem csaltuk meg egymast!O szuz volt,es eddig csak en voltam a szexualis eleteben!Kozel 1 honapja,leultunk es megbeszeltuk ezt a temat,es komoj szabajokat hozva elhataroztuk,hogy megprobaljuk a nyitott hazassagot!!Egy kis kaland nem art a kapcsolatunknak,meg az is lehet,hogy meg jobban megerositi!!!Meg egyszer hagsujozom,hogy imadjuk egymast,es nem azert dontottuk igy,mert mar untuk egymast az agyban,sot a szexualis eletunkre nem lehet panasz!A gond most ott,van,hogy a szigoru szabajzat mellett nehez lesz partnert/ket talalni! Szo sem lehet ismerosrol,es csak 1 ejszakas kaland a megengedett,es ha megtortent,nem titkolozunk egymastol,mert a bizalom a legfontossabb 1 kapcsolatban!Tudom,nagyon sokan elitelik ezt a fajta hazassagot,pedig a mai vilagban egyre gyakoribb az eset!Varom velemenyeiteket!!
2008. 06. 22. vasárnap 14:53  #119
Denipapa Denipapa
Egy olyan kapcsolatban, ahol a két fél tökéletesen megérti egymást, ott nagy gond nem lehet. De egy házasság azért teljesen más. Papíron ott mindkét fél elfogadja, hogy senki mással, csak azzal, aki aláírt a azt a nyamvadt papírt.
Láttam már házasságot amiatt széthullani, hogy félrekefélt az egyik.
De láttam már olyat is, hogy mindkét fél ágybabújik másokkal és az ő kapcsolatuk talán erősebb, mint azoké, akik friss házasok. Furcsa az élet, mi?
2008. 06. 22. vasárnap 11:21  #118
Törölt felhasználó (232354)
MINDKETTŐ ELŐBB-UTÓBB MEGCSALJA A MÁSIKAT, EZ TAPASZTALAT.AKKOR NEM JOBB EGY MÁSIK PÁR, ÉS NÉGYESBE? ÍGY NEM LEHET VITA!!
(Ez egy válasz mona20 üzenetére (2007. 06. 03. vasárnap 11:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 03. vasárnap 11:59
és nem vagy féltékeny? én az lennék, nem tudnám ezt megcsinálni (pláne házasságban) confused
"szeretjük egymást, meg minden más jó" de mégis esténként, néha, másnál landolok confused
Ha annyira jó a szex nállatok miért nyitott a házasságotok, miért adtok utat másnak is?
elnézést hogyh. megbántottalak, de én ezt elitélem...őszintén szólva nem értem hogy ennek mi a lényege... confused
persze hogy kell a szabadság, pici távolság a két fél között de azért ne essünk át a ló túloldalára.... szomoru1
2008. 06. 05. csütörtök 07:58  #117
MrEnigma MrEnigma
Nem vagy maradi. Pont te mondod ki:
"mindenki azt a családmodellt tudja magáénak, amit odahaza látott"
Hát ezaz! "Papa mama gyerekek csupaszív szeretet..."
Ezt látjuk már hány ezer éve? Elég régóta ahhoz hogy már a tudatalattinkba is beivódjon, hogy ez az ún. helyes, mert sokan így gondolják.

Hogy trend e a nyitott házasság? Szerintem nem trend, csak a mai világban ahol már nem annyira erősek a vallási és társadalmi megkötések, nem annyira jelentős a szerepük, könnyebben elfogadhatóvá vált.

Egyébként én azt mondom, hogy működőképes dolog lehet. Éreztél már valaha olyat hogy két nőbe is szerelmes tudtál volna lenni? Egyik ilyen másik olyan, azaz nem két egyforma személyiség, hanem két különböző, de minkettőt úgy imádod a végletekig ahogy van. Voltam már ilyen fura helyzetben. Elég nehéz dönteni, hogy kit is akarok, mert egymástól nem csak különböztek, de egy s másban ellentétei is voltak egymásnak. És miért ne működhetett volna ez a trió? Tekintsünk el a beidegződésektől. Szerintem ha nem a mai konvenciókat vesszük, ez működhetett volna.

Más kérdés, hogy mi van akkor, ha én vagyok az egyik férfi és mellettem van egy másik egy lánynak egy hasonló szituációban. Na itt bejön a birtoklási vágy, a domináns hím előtör még a legmujább emberből is. smile Jobban nem is menék bele.
DE ha ezt le tudja győzni, akár ez a felállás is működőképes lenne ugyanúgy. Nem? Igaz ehhez az kell, hogy mindhárom fél elfogadja egymást.

Na ez egy kicsit most hajmeresztő volt.
De mennyiben jobb, vagy inkább másabb egy "engedéllyel" eltartott szerető/szeretők (már amennyiben tisztában vannak a státuszukkal, és mindennel ami ezzel jár!), a gerinctelen titkos viszony, vagy félrelépésekkel szemben?

Tudom, hűség, őszinteség és miért kéne félrelépnie? Mert beléd van kódolva. És belém is és minden férfibe bele van vésve a sejtjei legmélyén. Bár újabban a lányokban is feltűnik ez a maszkulin vonás, bár ez inkább a modern társadalom egy trndi velejárója mint valós belső mozgatórugó.
(Ez egy válasz T-A-M üzenetére (2008. 06. 04. szerda 17:33), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 04. szerda 17:33
Nyilván van igazság abban amit Írtál, ám mégis vitába szállnék!
Ha a házasság intézményét választja valaki, akkor ezzel azt is vállalja, hogy egy olyan kötelékben él, ami monogám.
Amit "nyitottá válik" elveszíti azt az értéket, amit addig képviselni hívatott volt.
Nem ítélem el azokat, akik e témában nyitottak, vagy másként gondolkodnak, lelkük rajta, de az én elvelim szerint megszűnik házasságnak lenni amint egy harmadik cseppen bele.
Lehet, hogy maradi, vagy konzervatív vagyok e tekintetben, de mindenki azt a családmodellt tudja magáénak, amit odahaza látott, amennyiben helyesnek érzi, ha pedig máképp gondolkodik, akkor változtat.
És nem a társadalmi elvárások miatt tartom helytelennek a nyitott házasságot, henem mert én magam nem értek vele egyet.
Amúgy sem vagyok semilyen téren egy "divatmajom", nem érdekelnek a trendek...
Nyilván változik a házasság értelmezése, ami a liberalizmus velejárója, a világban végbemenő változásokkal jár de szerintem egy érték, amit meg kell védeni...hisz a család alapja normál esetben, bár nem szükségszerűen...
Persze lehet mondani, hogy elavult, meg maradi, de nem találtak ki jobbat a házasság intézményénél! smile
2008. 06. 04. szerda 17:33  #116
T-A-M T-A-M
Nyilván van igazság abban amit Írtál, ám mégis vitába szállnék!
Ha a házasság intézményét választja valaki, akkor ezzel azt is vállalja, hogy egy olyan kötelékben él, ami monogám.
Amit "nyitottá válik" elveszíti azt az értéket, amit addig képviselni hívatott volt.
Nem ítélem el azokat, akik e témában nyitottak, vagy másként gondolkodnak, lelkük rajta, de az én elvelim szerint megszűnik házasságnak lenni amint egy harmadik cseppen bele.
Lehet, hogy maradi, vagy konzervatív vagyok e tekintetben, de mindenki azt a családmodellt tudja magáénak, amit odahaza látott, amennyiben helyesnek érzi, ha pedig máképp gondolkodik, akkor változtat.
És nem a társadalmi elvárások miatt tartom helytelennek a nyitott házasságot, henem mert én magam nem értek vele egyet.
Amúgy sem vagyok semilyen téren egy "divatmajom", nem érdekelnek a trendek...
Nyilván változik a házasság értelmezése, ami a liberalizmus velejárója, a világban végbemenő változásokkal jár de szerintem egy érték, amit meg kell védeni...hisz a család alapja normál esetben, bár nem szükségszerűen...
Persze lehet mondani, hogy elavult, meg maradi, de nem találtak ki jobbat a házasság intézményénél! smile
(Ez egy válasz MrEnigma üzenetére (2008. 06. 04. szerda 12:25), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 04. szerda 12:25
Hááát a házasság, mint olyan már nem azt jelenti, mint pár száz éve.
És nem is feltétlenül kell azt jelentenie.
Vagyunk amilyenek vagyunk. Poligám létforma. Ránkerőletett mongamitássa. Nem csoda ha másvfelé is kacsintgatunk. Igaz ennek ellenére bigott monogámista vagyok, és elvárom a hűséget és tőlem is alapvető dolog, de mégis, azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy idővel csökken az endorfin, múlik a szerelem és mással máshol máshogy keressük az új izgalmakat. Nincs ezel baj, csak mennyire elfogadható, elfogadott, és mennyire nyitott vagy kész erre a mai világ?
2008. 06. 04. szerda 17:21  #115
Törölt felhasználó (49560)
mr enigma ez igen "Poligám létforma. Ránkerőletett mongamitássa." worship
2008. 06. 04. szerda 12:25  #114
MrEnigma MrEnigma
Hááát a házasság, mint olyan már nem azt jelenti, mint pár száz éve.
És nem is feltétlenül kell azt jelentenie.
Vagyunk amilyenek vagyunk. Poligám létforma. Ránkerőletett mongamitássa. Nem csoda ha másvfelé is kacsintgatunk. Igaz ennek ellenére bigott monogámista vagyok, és elvárom a hűséget és tőlem is alapvető dolog, de mégis, azért nem árt tisztában lenni azzal, hogy idővel csökken az endorfin, múlik a szerelem és mással máshol máshogy keressük az új izgalmakat. Nincs ezel baj, csak mennyire elfogadható, elfogadott, és mennyire nyitott vagy kész erre a mai világ?
(Ez egy válasz T-A-M üzenetére (2008. 06. 02. hétfő 17:33), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 06. 02. hétfő 17:33
Már a kifejezés sem értelmes szerintem, mivel a házasság egy kötelék!

Amit "kinyitnak" az már nem házasság!
2008. 06. 04. szerda 05:41  #113
Törölt felhasználó (65919)
Az első házasságom kudarca pontosan az volt, hogy én közöltem a nejemmel, hogy “nem fogom a szegre akasztani”, vagyis ha összejön egy más nővel, … hááát nem hagyom ki. Ő nem fogalmazott meg ilyen irányú igényeket.

Ha nem is túlontúl gyakran, de dugtam félre: egy kis konferencia-kaland, frissen elvált vigasztalásra szoruló asszonykák, régi facér életem újra felmelegített maradékai. Persze mindvégig vigyáztam az alapszabályra, csak szex és semmi románc. Aztán egy hosszabb távollét során tartósabb viszonyok alakulgattak, majd egy kis románc is ….. Nos, végül azzal fejeződött be, hogy otthagytam az első nejem. Ez majdnem tragédiával járt (öngyilkossági kísérlet), és nagyon nehezen dolgoztam fel a dolgot.

A mostani párommal már tíz éve élek, eleddig nem csaltam meg, habár mindkettőnknek megfordul, hogy „megkóstolnánk” mást is (és ezt meg is beszéltük) eszünkbe sem jut a nyílt házasság. Kacérkodunk más kombinációkkal (lehet, hogy csak fantázia marad), de a pár mivoltunk centrális

Nem minősítem azokat, akik ilyen kombinációkban élnek. Csak elmondtam, hogy a nyílt házasság olyan kombinációkat, pszichológiai helyzeteket eredményezhet, amelyeket nagyon nehéz kezelni. Az egyoldalú nyitás tapasztalata után a "párcentrikus" kapcsolat mellet voksolok.
(Ez egy válasz Esweit üzenetére (2007. 06. 02. szombat 11:04), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 02. szombat 11:04
Aprópó - és meggyőződésem nemcsak egy férfinak kell megtartani a nőt és meghódítani... hanem a nőnek is férfit!! - ezen még nem gondolkodtál? ugye-ugye... lehet hogy másképp alakult volna az életed ha nem nem más faszán gondolkodsz! hanem a párodért tettél volna de ésszerűen... ennyire egyszerű a megoldás! egy férfi sokkal többre becsül egy tisztességes beszélgetést egy nővel mint az ilyen kamudumákat! evvel gondolom minden férfi egyetért... amikor tényleg a probléma van megoldva és nem hiszti van...
2008. 06. 02. hétfő 21:09  #112
husband35 husband35 VIP
Ez forró talaj,de kinek mi a jó,ki-mit fogad el,kinek milyen fontos az eskü,nekem az a véleményem(ezt tapasztalat nélkül mondom),hogy lehet színesíteni a szexet de,hogy mindenki menjen a saját feje után tőlem távol áll...de ezért ne szóljatok meg... wave
/ 30