Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

Az eddigi hozzászólások

2006. 06. 25. vasárnap 15:03  #73
ghorrag ghorrag
tudod mit?!
most azt mondom, hogy:
jo..legyen igazad!
( pedig nem gondolom am komolyan )

de lenyeg, hogy szalljal mar le a temarol!

kössz
2006. 06. 25. vasárnap 13:50  #72
Törölt felhasználó (38040)
Beírod a googleba, hogy oroszlánok-párzás, vagy hasonlók, mint én. Kidob néhány cikket. Elolvasod, mint én. Nem két bekezdést, hanem több teljes cikket. Ne erre verd a nyálad. National-oldaláról, Livingstone lejegyzesáeibő, és a Drezdaz állatkert naplójából. Meg megnéztem egy könyvet itthon. Ami pedig felettéb érdekes, hogyakkor mondjátok meg, melyik oroszlánról is beszéltek? Mert nem egy faj van... Én csak az összesített, és megegyező jellemzőkről szóló cikkeket olvastam el. Mert elég nagy különbségek vannak. Mert ugye nem csak kutya van, meg medve, meg macska. Szval bármilyen meglepő, de nem csak az alfahímmel párosodhatnak az oroszlánok, és nem csak max két hímmel. Ha használható a cikk ahonnan olvastok, oda lesz írva, hogy milyen oroszlán az. Attól még ,hogy beleírjátok, hogy alfahím, meg stb, attól még hülyeség. Talán úgy keressétek ,hogy "főmacskák". Akkor majd megtaláljátok a többi fajt is. Tisztább lesz a kép. Amúgy meg, azoknál az állatoknál, amik "aljakat" fialnak, statisztikailag, a párzást nézve, nem számít, hogy hány db lesz az aljban, az aktusokat csak egy utódra nézik, és az is az első. A termékenység sikerességét máshogy kell számolni. Olyan nincs ,hogy egy utódra nézve, mert az torzítana.Túl nagy az aljak számbeli kilengése.
(Ez egy válasz ghorrag üzenetére (2006. 06. 23. péntek 18:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 06. 23. péntek 18:34
bemasolom, hogy honnan szedtem az adataimat, amiböl nekem az jön ki, hogy legjobb esetben is 200 alkalommal parzanak utodonkent ( ha egy kicsinye születik...ha meg több, akkor aranyosan kevesebb )
nem tudom, te honnan szedted az infodat, de erösen ütik egymast ( föleg, hogy a nösteny egy ciklusban csak egy himel parosodik... esetleg kettövel, de az nagyon ritka..csak akkor fordul elö, ha egy alombol született himnemü oroszlanok elerve az ivarerettseget közös erövel gyözik le az eppen aktualis alfa-himet...es akkor ket db alfa him lesz jogosult a parosodasra....ezt meg egy termeszetfilmböl vettem )es az, hogy 10-12 him jut egy nöstenyre...na az eleg erdekesnek hangzik
es megjegyeznem, hogy igen: tudok az ekezetek letezeseröl

Löwen erreichen ihre soziale Geschlechtsreife im Alter von zwei bis drei Jahren, ihre physiologische in 18 Monaten. Um die Paarungsbereitschaft eines Weibchens festzustellen, benutzt der männliche Löwe das Jacobson-Organ, das sich am oberen Gaumen befindet. Dazu zieht der Löwe die Oberlippe zurück und öffnet leicht das Maul. Dieser Vorgang wird auch als Flehmen bezeichnet.

Auch wenn ein Männchen die Spitze der Rangordnung einnimmt, kann es sich mit einem Weibchen nur mit dessen Zustimmung paaren. Hierzu legt sich die Löwin auf den Bauch und erlaubt dem Männchen, sie zu besteigen. Während der Kopulation beißt der Kater der Löwin in den Nacken. Dadurch hält diese instinktiv still. Lässt eine Löwin die Kopulation zu, so paaren sie sich alle 15 Minuten zirka 40 Mal am Tag, wobei ein Kopulationsakt etwa 30 Sekunden dauert, bis die Paarungsbereitschaft der Löwin nach etwa fünf Tagen beendet ist. An der Gewilltheit der Weibchen, die Paarung einzugehen, kann ein Beobachter gut den Stellenwert des Männchens ersehen und wie wahrscheinlich es ist, dass es bald abgelöst wird.
Nach einer Tragzeit von etwa vier Monaten bringt die Löwin abseits vom Rudel und versteckt ein bis vier blinde Junge zur Welt, die jeweils etwa 1,5 kg wiegen und 50 cm groß sind.

2006. 06. 25. vasárnap 09:13  #71
ghorrag ghorrag
a csudaba is...igazad van
2006. 06. 25. vasárnap 02:57  #70
Tweek Tweek
a kacsának van viszhangja: nemrég olvastam valahol hogy ez az állítás téves, (csak asszem van vele valami amiért nehezen észlelhető.)

a legrövideb palindrom meg nem a sas, hanem az Ő :D
2006. 06. 24. szombat 21:19  #69
ghorrag ghorrag
majdnem A-val kezdödik..)))
2006. 06. 24. szombat 21:17  #68
Törölt felhasználó (21812)
palindrom
(Ez egy válasz ghorrag üzenetére (2006. 06. 24. szombat 18:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 06. 24. szombat 18:23
jajj...hogyishiijjaaak azt, amikor oda-vissza ugyanaz?
na!
valaki monnya ma meg!

asszem a-val kezdödik
na mindegy...regen volt mar irodalomora

a leghosszabb ilyen, amit eddig hallottam, az igy hangzik:

kis erek mentén láp sík ölén a bánya rabja, jaj baranyában élö kis pálnét nem keresik

a legrövidebb meg igy: sas ( vagy pap...esetleg bab...meg a tat is idetartozik..több nem jut eszembe )

a te verziod egy fokkal azert hosszabbbar bevallom hösiesen, nem volt eröm vegig leellenörizni, hogy stimmel-e
2006. 06. 24. szombat 18:23  #67
ghorrag ghorrag
jajj...hogyishiijjaaak azt, amikor oda-vissza ugyanaz?
na!
valaki monnya ma meg!

asszem a-val kezdödik
na mindegy...regen volt mar irodalomora

a leghosszabb ilyen, amit eddig hallottam, az igy hangzik:

kis erek mentén láp sík ölén a bánya rabja, jaj baranyában élö kis pálnét nem keresik

a legrövidebb meg igy: sas ( vagy pap...esetleg bab...meg a tat is idetartozik..több nem jut eszembe )

a te verziod egy fokkal azert hosszabbbar bevallom hösiesen, nem volt eröm vegig leellenörizni, hogy stimmel-e
2006. 06. 24. szombat 16:21  #66
Az 1800-as évek vége táján, egy Brayer Gyula nevű magyar sakknagymester írt egy szerelmes levelet, ami oda-vissza olvasva ugyanaz:

"Nádasi K. Ottó Kis-Adán, májusi szerdán e levelem írám. A mottó: Szivedig ime visz irás, kellemest íro! Szinlelő sziv rám kacsintál! De messzi visz szemed... Az álmok (ó csaló szirének ezek, ó csodaadók) elé les. Irok ime messze távol. Barnám! Lám e szivindulat Öné. S im e sziv, e vér ezeket ereszti ki: Szivem! Ime leveled előttem, eszemet letevő! Kicsike! Szava remegne ott? - Öleli karom át, Édesem! Lereszket évasziv rám. Szivem imád s áldozni kér réveden - régi gyerekistenem. Les im. Előtte visz szived is. Ég. Érte reszketek, szeret rég és ide visz. Szivet - tőlem is elmenet - siker egy igérne, de vérré kinzod (lásd ám: ime visz már, visz a vétek!) szerelmesedét. Ámor (aki lelőtt ó engem, e ravasz, e kicsi!) Követeltem eszemet tőled! E levelem ime viszi... Kit szeretek ezer éve, viszem is én őt, aludni viszem. Álmán rablóvá tesz szeme. Mikor is e lélekodaado csók ezeken éri, szól: A csókom láza de messzi visz!... Szemed látni csak már!... Visz ölelni!... Szoríts!... Emellek Sári szivemig. Ide visz Ottó Ma már ím e levelen ádresz is uj ám: Nádasi K. Ottó Kis-Adán."
2006. 06. 23. péntek 22:19  #65
ghorrag ghorrag
es en meg csodalkozok, hogy nö a mellem vigyor2
2006. 06. 23. péntek 22:18  #64
ghorrag ghorrag
tudtatok, hogy az ivovizben egyre több a nöi hormon?!
2006. 06. 23. péntek 21:18  #63
Na, a bonobók párzási szokásaiból kiindulva parázs vita alakul ki az oroszlánok párzási szokásairól. Szép. Amúgy nem veszed figyelembe, hogy 1, azaz egy utód létrehozására vonatkozott a 3000, ami tényleg nonszensz. És oroszlánoknál csak az alfa hímmel párzanak a nőstények, úgyhogy tényleg rossz adatokból számolsz.
De szerintem most már tényleg meddő a vita...
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 06. 23. péntek 15:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 06. 23. péntek 15:29
Miért számoljak utána? Apárzási idő tavaszra tehető az oroszlánoknál, azon belül is ciklusosan ismétlődik a nőstény tüzelési ideje, 3x, 4x. Fajonként különböző, de még a magányos nőstényekre is 10-12 hím jut. Ebből egy tüzelés alkalommal egy. A háremet tartó vezérhímeknél, öt-hat termékeny nőstény van. Fajonként változik, hogy milyen csoportban vannak. Egy tüzelés átlagban 8-10 nap. Ezalattt 360-400 alkalommal kerül sor a próbálkozásra. Utána pedig nőstény/vagy hím csere. (Ez a szám is fajonként változó.) Szval, hogyha ezt számolom, akkor egy nőstény az 360 ebből van hat, akkor 2160 egy hímnek. Ugyanez igaz fordítva is kb. Sztem még mindig nem is olyan túl nagy szám a 3000.
2006. 06. 23. péntek 18:34  #62
ghorrag ghorrag
bemasolom, hogy honnan szedtem az adataimat, amiböl nekem az jön ki, hogy legjobb esetben is 200 alkalommal parzanak utodonkent ( ha egy kicsinye születik...ha meg több, akkor aranyosan kevesebb )
nem tudom, te honnan szedted az infodat, de erösen ütik egymast ( föleg, hogy a nösteny egy ciklusban csak egy himel parosodik... esetleg kettövel, de az nagyon ritka..csak akkor fordul elö, ha egy alombol született himnemü oroszlanok elerve az ivarerettseget közös erövel gyözik le az eppen aktualis alfa-himet...es akkor ket db alfa him lesz jogosult a parosodasra....ezt meg egy termeszetfilmböl vettem )es az, hogy 10-12 him jut egy nöstenyre...na az eleg erdekesnek hangzik
es megjegyeznem, hogy igen: tudok az ekezetek letezeseröl

Löwen erreichen ihre soziale Geschlechtsreife im Alter von zwei bis drei Jahren, ihre physiologische in 18 Monaten. Um die Paarungsbereitschaft eines Weibchens festzustellen, benutzt der männliche Löwe das Jacobson-Organ, das sich am oberen Gaumen befindet. Dazu zieht der Löwe die Oberlippe zurück und öffnet leicht das Maul. Dieser Vorgang wird auch als Flehmen bezeichnet.

Auch wenn ein Männchen die Spitze der Rangordnung einnimmt, kann es sich mit einem Weibchen nur mit dessen Zustimmung paaren. Hierzu legt sich die Löwin auf den Bauch und erlaubt dem Männchen, sie zu besteigen. Während der Kopulation beißt der Kater der Löwin in den Nacken. Dadurch hält diese instinktiv still. Lässt eine Löwin die Kopulation zu, so paaren sie sich alle 15 Minuten zirka 40 Mal am Tag, wobei ein Kopulationsakt etwa 30 Sekunden dauert, bis die Paarungsbereitschaft der Löwin nach etwa fünf Tagen beendet ist. An der Gewilltheit der Weibchen, die Paarung einzugehen, kann ein Beobachter gut den Stellenwert des Männchens ersehen und wie wahrscheinlich es ist, dass es bald abgelöst wird.
Nach einer Tragzeit von etwa vier Monaten bringt die Löwin abseits vom Rudel und versteckt ein bis vier blinde Junge zur Welt, die jeweils etwa 1,5 kg wiegen und 50 cm groß sind.

2006. 06. 23. péntek 15:29  #61
Miért számoljak utána? Apárzási idő tavaszra tehető az oroszlánoknál, azon belül is ciklusosan ismétlődik a nőstény tüzelési ideje, 3x, 4x. Fajonként különböző, de még a magányos nőstényekre is 10-12 hím jut. Ebből egy tüzelés alkalommal egy. A háremet tartó vezérhímeknél, öt-hat termékeny nőstény van. Fajonként változik, hogy milyen csoportban vannak. Egy tüzelés átlagban 8-10 nap. Ezalattt 360-400 alkalommal kerül sor a próbálkozásra. Utána pedig nőstény/vagy hím csere. (Ez a szám is fajonként változó.) Szval, hogyha ezt számolom, akkor egy nőstény az 360 ebből van hat, akkor 2160 egy hímnek. Ugyanez igaz fordítva is kb. Sztem még mindig nem is olyan túl nagy szám a 3000.
2006. 06. 23. péntek 15:08  #60
És tudtad, hogy van ékezet is?:D
(Ez egy válasz ghorrag üzenetére (2006. 06. 23. péntek 14:26), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 06. 23. péntek 14:26
tudtatok, hogy a muszaj szot pontos j-vel kell irni?!!!
2006. 06. 23. péntek 14:26  #59
ghorrag ghorrag
tudtatok, hogy a muszaj szot pontos j-vel kell irni?!!!
2006. 06. 23. péntek 09:32  #58
Mr.Enigma Mr.Enigma
[OFF]
Tudtátok, hogy ki tudok elégíteni 10 nőt egy éjszaka alatt pusztán a nyelvemmel?
Sajnos ez még nem bizonyított.
nyes nyes nyes
2006. 06. 23. péntek 07:14  #57
möbius möbius
Ken Olsen, a Digital Equipment Core számítógépes cég elnöke, 1977:
"Nem látom értelmét, hogy miért is akarna valaki otthon számítógépet tartani."
Azért ezt ma már szívesen letagadná, gondolom! nyes nyes
2006. 06. 23. péntek 06:26  #56
möbius möbius
Az megvan, hogy Erzsébet királynő (Sissy) egy horgonyt tetováltatott a vállára csak azért, hogy szívassa Habsburgokat? Valamiért nem csípte őket nyes .Lett is botrány!Azért nem semmi volt a csaj!!! worship
2006. 06. 23. péntek 04:30  #55
ghorrag ghorrag
akkor olvasd el meg egyszer, es szamolj utana ismet

(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 06. 23. péntek 01:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 06. 23. péntek 01:46
Gyönyörű. Azt nem írták le, hogy egy nőstény nem egy hímmel, és egy hím nem egy nősténnyel? Hogy minnél valószínűbb legyen a vemhesség, nem párokba "tömörülnek". És egy évben nem egyszer lehet párzási időszak. Így nézve ha számolok nem is sok az a 3000. Legalábbis az alapján amit olvastam.
2006. 06. 23. péntek 01:52  #54
Amit meg imádok és ezt minden ember kipróbálja, pedig most fogom leírni, hogy lehetetlen!!!!!!! De úgyis kipróbáljátok majd:D

-Szval.

-Az ember nem tudja megnyalni a könyökét?

-És ha befogod az orrod, nemtudsz hümögni?:D
/ 7