Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Bölcsességek, okosságok.
A magyar nyelv értelmező szótárának meghatározása szerint "valamely életbölcsességet, igazságot, elmésséget kifejező tömör , szellemes mondás.

Az eddigi hozzászólások

2007. 01. 14. vasárnap 21:19  #111
mia w. mia w.
a természet az emberrel bánt a legkegyetlenebbül, a vágyak és szükségletek, amelyekkel megterhelt bennünket megszámlálhatatlanok, s mégis milyen szeréény eszközöket adott ezek kielégítésére

HUME
2007. 01. 14. vasárnap 21:17  #110
mia w. mia w.
az emberek általában sokkal jobban ragaszkodnak ahhoz, ami a birtokukban van, mint amit még sohasem élveztek, s éppen ezért nagyobb kegyetlenség ha elveszünk tőlük valamit, mintha nem adunk meg nekik valamit:" HUME
2006. 12. 11. hétfő 12:21  #109
orre orre
- A bölcs közmondás szerint a pokolhoz vezető út jó szándékkal van kikövezve. Nem lenne érdektelen tudni, hogy mivel kövezték ki a menyországhoz vezető utat.

- Eddig valóban arra törekedtek a filozófusok, hogy megmagyarázzák a világot. Nem sikerült nekik, de a jó szándék dicséretes.
2006. 12. 11. hétfő 12:03  #108
irigykutya. irigykutya. VIP
Korunk nagy felfedezése, hogy a nők is élvezik...

Kifordítva minden ember rózsaszín.

Nem a győzelem, nem a részvét, hanem a fontos!

Hidd el kedves, ott jó hol nedves.

Az elővigyázatlan nőket anyáknak hívják.

Régebben bizonytalankodtam, de most már nem vagyok benne olyan biztos. /Pertwee/

Még nincs teljesen kész, de már majdnem elkezdtük! /egy szakember a megrendelőnek/

Bármi történik, tegyél úgy, mintha szándékos lenne!
2006. 12. 11. hétfő 12:00  #107
"Amikor a női testet kitalálták, még nem volt építésfelügyelet, mert a szennyvízcsatornákat nagyon közel rakták a játszótérhez..."

A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.

Holnap lesz hátralévő életed első napja.

A saját országunkban ha csak a saját nyelveden beszélsz akkor esélyed nincs munkát találni.

Reggelizni mentem. Ha nem jövök meg 12.30-ra, akkor ebédelni is.

Kérjük, hogy az utolsó ember, aki elhagyja az országot, oltsa le a villanyt.

Az öngyilkosság egyetlen társadalmilag elfogadott formája az, ha halálra dolgozod magad.
2006. 12. 04. hétfő 16:44  #106
A férfi jutalma a nő. A nő jutalma a tudat, hogy ő a jutalom.

A férfiak mindent elfelejtenek. Ezért van lassított visszajátszás minden meccsen.

A férj azt szeretné, ha üzleti útjain olyan jól szórakozna, mint ahogy azt a felesége hiszi róla.

A földi paradicsom és a pokol e szóval foglalható össze: asszony.
2006. 12. 04. hétfő 16:39  #105
Pesszimista az, akinek mindig igaza van, de mégsem örül neki.

Egy kellően nagyméretű kalapács bármit megjavít.

Az erkölcsösség nem más, mint az alkalom hiánya.

A barát az, aki akkor is szeret, ha már megismert.

Hajszolom a tudást de ő a gyorsabb.

Látod: imádni ugyanaz, mint szeretni, de mégsem ugyanaz imádkozni, mint szeretkezni!

A barátok azok a ritka emberek, akik, ha megkérdezik: "Hogy vagy?", még a választ is megvárják.

Lehet, hogy a barátnőm a pénzemért szeret, de nem a bankkártyámat szopja.

A férfiak olyan logikátlan teremtmények, akik a szállodában otthon akarják érezni magukat, míg otthon szállodai szolgáltatásokat várnak el.
2006. 12. 04. hétfő 16:33  #104
Valaki tényleg elhiszi, hogy az egészség fontosabb, mint a pénz? Nem túl sok jó nőt láttam, aki azon töprengett volna: "Hé, a porschés Billel feküdjek le inkább, vagy az alacsony koleszterinszintu Dave-vel?" Nick Diapolo

Kiadtak egy könyvet, amely felsorolja azokat a külföldi államokat, amelyek gyűlölik az Egyesült Államokat, vagy neheztelnek rá. A könyv címe: Világatlasz. Jay Leno
2006. 12. 04. hétfő 16:32  #103
Hogy mit gondolok a nyugati civilizációról? Azt hiszem, jó ötlet lenne. Mahatma Ghandi

Anya csak egy van. Anyós is, csak többnek tűnik.

A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz elő.

Az optimista azt hirdeti, hogy a lehetséges világok legjobbikában élünk; a pesszimista tart attól, hogy ez tényleg így van. James Branch Cabell

Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek. Kevin James

A NASA tudósai befejezték a próbálkozást. Úgy tűnik, a Marsjáró nem akar többé kommunikálni velünk. Percekkel késobb Bush elnök bejelentette, ez azt bizonyítja, hogy a Mars nem működik együtt a kutatásban és ez háborút jelent. Bill Maher

Nem úgy néz ki, hogy kontrollálni tudnánk a bűnözést. Miért nem legalizáljuk, aztán agyon adóztatással elintézhetnénk örökre. Will Rogers

Egy év terápia után a pszichiáterem azt mondta nekem: "Talán az élet mégsem való mindenkinek!" Larry Brown

Egy csomó olyan segédeszköz létezik, amivel a nők szexuális kedve növelhető. Itt van például a Mercedes-Benz 380SL. Lynn Lavner

A demokratákra szavaztam, mert nem tetszett, ahogy a republikánusok irányítják az országot. Úgy néz ki, ez olyan volt, mintha fejbe lőnéd magad, hogy elmúljon a fejfájásod. Jack Mayberry

Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidről. Woody Allen

Könnyű dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki. Sam Levenson

A felmérések szerint egy ember naponta átlagosan 11-13 alkalommal szellent. Jó tudni, hogy végül valamiben csak átlagon felüli vagyok. Stan Ross

Negyvenhárom éve vagyok nős, és ez nem könnyu. Csak összehasonlításképpen: 43 év több, mint amit a legtöbb gyilkos tölt a börtönben.
Irv Gilman

Egy talpig becsületes ember egyszerűen egy olyan valaki, aki elveszítette (vagy sosem volt neki) az értelmes és realista gondolkodás képességét. Nem szamár, egyszerűen csak beteg. És a legrosszabb, hogy nem is gyógyítható.
Henry Louis Mencken

A karácsony nálunk mindig hatszor-hétszer nagyobb örömet jelent, mint máshol. Korán elkezdünk inni, és amíg más csak egyetlen Télapót lát, addig mi hatot vagy hetet. W.C. Fields

Bush elnök nem nyilatkozik Schwarzeneggerrel kapcsolatban. Természetesen azért, mert nem tudja kimondani a nevét. David Letter

Ne örülj nagyon az adócsökkentésnek. Ez olyan, mintha egy rabló pénzt adna vissza neked taxira.
Arnold Glasow

Ahogy azt már hallhatták, az USA segít az iraki alkotmány megalkotásában.
Miért nem adjuk nekik a miénket? Gondolják csak el: nagyon okos emberek írták, az USA-t több, mint 200 éven át szolgálta, és mi már úgysem használjuk.
Jay Leno
2006. 12. 04. hétfő 16:21  #102
- Az érett nő sosem ébreszt föl az éjszaka kellős közepén azzal a hülye kérdéssel, hogy: Mire gondoltál most, szívecském??? ugyanis ő magasról tesz arra, hogy te mire gondolsz.

- Az érett nő mindig hord magával óvszert, nem úgy mint a fiatalabbak, akik arra számítanak, hogy majd nálad lesz.

- Az érett nővel mindig olcsóbban kijöhetünk: a fiatalabbal ellentétben, aki még 12 martini után is vacilál, akár egy herbatea után is ágyba fekszik veled, ráadásul a lakásán.

- Az érettebb nő mindig gyorsabban szalad, mert állandóan csak kényelmes cipőt hord.

- Az érettebb nő őszintébb: nyugodtan lehülyéz, ha tényleg hülyén viselkedsz (nem úgy, mint a fiatalabb, aki fél, hogy elhagyod).

- Az érettebb nő sosem esik hirtelen teherbe, és nem célozgat arra, hogy emiatt kettőtök közöl valakinek sürgősen házasságot kellene kötnie vele (ha az érettebb nő véletlenül teherbe esik tőled, te leszel a legutolsó, aki ezt megtudja).

- Az érettebb nő sosem mond neked ilyeneket, hogy: te csak kihasználsz engem. (egyszerűen csak kihasznál téged).

- Az érettebb nő mindig felhív, hogy mikor lenne neked a legmegfelelőbb, ha persze te is akarod (míg a fiatalabbak arra várnak, hogy te hívd fel őket).

- Az érettebb nő általában nagyon ízletesen főz (míg a fiatalabbak legfeljebb telefonon rendelnek egy pizzát a sarki bódéból).

- Az érettebb nő mindig bemutat téged az össze barátnőjének (nem retteg, mint a fiatalabbak, hogy lenyúlnak téged).

- Az érett nőnek mindig van számtalan érett barátnője, akik mind szívesen ágyba bújnak veled

- Az érettebb nőnek mindig csodálatos fehérnemű-kollekciója van, általában a korábbi szeretőjétől (a fiatalabbak általában nem hordanak fehérneműt, miáltal megfosztanak téged egy izgi sztriptíztől).

- Az idősebb nőnek mindig van önbecsülése, sosem hisztériázik nyilvános helyen.

- Az érett nő tisztában van azzal, hogy az ágyban nem mindig sikerül minden a tizenkettedik korsó sör után (a fiatalabbaknak ezt a tapasztalatot csak az évek hozzák meg).

- Az érett nő sosem jön azzal, hogy: elvetted tőlem a legszebb éveimet, mert azokat már másvalaki elvette?

2006. 12. 04. hétfő 16:19  #101
Törölt felhasználó (68)
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Mostanában annyit dolgozom, hogy már kezd az ivás rovására menni.

A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan.

Nem a bugyi a legjobb dolog a világon, de közel van hozzá.

Semmi sem okozhat nagyobb kárt, mint egy olyan hazugság, amelyik hasonlít az igazsághoz.

Én nem a cápáktól félek, hanem attól, hogy meg akarnak harapni.

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utóbbiban azonban nem vagyok biztos. (Albert Einstein)

Ha az ellenségeid lőtávolban vannak, akkor te is.

Nem biztos, hogy a pozitív hozzáállás minden problémádat megoldja, de elég embert bosszant ahhoz, hogy érdemes legyen kipróbálni.

A sün egy makacs madár. Csak akkor hajlandó repülni ha belerúgok.

Hogy jó főnök lehessek, a kulcsfontosságú dolog az, hogy távol tartsam azokat az embereket akik gyűlölnek, azoktól az emberektől, akik még nem döntöttek. (Casey Stengel)

A pesszimista, olyan ember, akinek mindig igaza van, de sosincs öröme benne.

Ha majd lesz gyerekem, veszek egy ikerbabakocsit, és azt mondom majd a gyereknek, hogy volt egy ikertestvére, de nem fogadott szót... (ismeretlen)

A szerelem definiálhatóan amorfizálódott periférikus komplexum, ahol a pszedoindividualisztikus egocentrumban kiváltja a "dejóbaszni" érzést.

Fiatalabb koromban 4 hajlékony tagom volt és 1 merev. Ma négy merev és egy hajlékony tagom van. (ismeretlen)

A biztonsági öv nincs annyira kényelmetlen, mint a tolókocsi. (ismeretlen)

A halálbüntetés mellett vagyok. Aki rossz dolgokat csinál, annak megfelelő büntetést kell kapnia. Így legközelebb majd jobban meggondolja, hogy mit csinál. (Britney Spears)

Olyan ronda vagy, hogy az etióp kisgyerek nem meri elvenni a kezedből a sülthúst.

Ha tilosban parkolsz, ne kapcsold ki az ablaktörlődet. Mozgó ablaktörlő alá nem lehet betenni a büntetőcédulát...

A mai fiatalság azt hiszi, hogy ha trágárságokkal tűzdeli tele a mondanivalóját, akkor azzal egyénivé válik. De mekkorát tévednek a nyomorult kis gecik... (ismeretlen)
2006. 12. 04. hétfő 16:17  #100
Az úthenger alatt fekvő ember mosolya sohasem őszinte.

Nem az iskolának, az életnek nem tanulok!

A jó kislány nyolckor lefekszik... Hogy tízre hazaérjen!

Én nem vizet prédikálok, hanem inkább bort iszom! /Bajor Imre/

Csak akkor iszom, ha egyedül vagyok... vagy mások társaságában.

A szleng az, amikor a nyelv feltűri az ingujját, a tenyerébe köp, és munkához lát.

A házasság olyan, mint a kettős könyvelés: a hozomány a javunkra, az asszony a terhünkre.

A könyvre kiadott pénz látszólag eldobott pénz - mint a vetőmag. /Gárdonyi/

Semmi sem segíti egy politikust jobban a kampány során tett ígéretek elfelejtésére, mint a megválasztása.

A nudisták azok, akiknek csak egy gomb van az ingén.

Utálom a természetet! Különösen a feleségemét...

Te tényleg tudsz valamit, amit én nem: megcsókolni a seggem!

Milliók vágynak a halhatatlanságra, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal egy esős vasárnap délután.

Az igazi problémáknak nincs megoldásuk.

A kemény munka még senkinek sem ártott - de minek kockáztassunk?

... és mondá az Úr: "NE! NE NYOMD MEG AZT A GOMBOT!" /ősrobbanás (Big Bang)/

Kétféle kosz van: a sötét típusú, ami a világos tárgyakhoz, és a világos típusú, ami a sötét tárgyakhoz tapad.

Ha megígérem, hogy hiányozni fogsz...elmész?

Hát nem csodálatos dolog nagypapának lenni? Imádom. Az egyetlen, amit nem szeretek benne, hogy egy nagymamával kell hálni.
2006. 12. 04. hétfő 16:08  #99
A házasság olyan bűn, hogy meg az egyház is megtagadja a feloldozást.

A hű asszonyt mindenki tiszteli és csodálja, devannak szerény természetű nők, akik nem tartanak igényt a csodálatra.

A kutya a férfi legjobb barátja: nem ad tanácsokat, nem kér kölcsön és nincs rokonsága.

A legveszélyesebb sütemény az esküvői torta.

A nagyon intelligens férfiak soha nem lesznek jó férjek, mert egyszerűen nem nősülnek meg.

- Nem az az élvezet, ha nincs semmi dolgunk. Az az igazi, ha sok van, és mégsem csinálunk semmit.

- Nincs szükségem életbiztosításra. Azt akarom, hogy mindenki valóban szomorú legyen, ha meghalok.
2006. 12. 04. hétfő 16:05  #98
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.

Egész szép gyerek lennék, ha nem lennék ilyen randa!

Tetszik, hogy karcsú a derekam, izmos a karom, és egyáltalán, sportos a külsőm.
Csak az nem tetszik, hogy mindezt zsírpárna takarja el.

Bölcs férfi nem játszik bakugrást az orrszarvúval.
2006. 11. 29. szerda 12:10  #97
Törölt felhasználó (43595)
-Vettem egy könyvet, aminek "100 új pozitúra" volt a címe. Majdnem kificamodtam egy nyomdahiba miatt. (Woody Allen)
2006. 11. 29. szerda 06:43  #96
orre orre
- Aki ötvenéves korában is úgy látja a világot, mint húszéves korában, az a közbenső harminc évet feleslegesen élte le.
2006. 11. 29. szerda 06:42  #95
orre orre
- Tornázz naponta; erős, edzett, egészséges hulla lesz belőled!
2006. 11. 23. csütörtök 18:08  #94
mia w. mia w.
Azt mondják, hogy csak a szexre gondolok. Ez nem igaz, sokszor
eszembe jut a sör is.

Én valahogy úgy vagyok a pasikkal, mint a zsiráfokkal. Tetszik,
tetszik, de otthonra azért nem kéne.

Ne vedd túl komolyan az életet! Úgyse
kerülsz ki belőle élve.
2006. 11. 23. csütörtök 18:07  #93
mia w. mia w.
Engem nem lehet elképzelni, engem ki kell próbálni!

crazya
2006. 11. 23. csütörtök 18:06  #92
mia w. mia w.
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

- Isteni testem van - mint Buddhának!

- Részemről a kockahas el van vetve!

Javulni látom a dolgokat. Lehet, hogy valami fölött átsiklottam?

Gyakran idézem magam. Színesebb lesz tőle a beszélgetés.

Tetszik, hogy karcsú a derekam, izmos a karom és sportos a külsőm.

Csak az a baj, hogy mindezt vastag hájréteg borítja.

/ 47