Ez azért már súlyos, ha úgy gondolod 10 000 000 Magyar irigy stb..........
(Ez egy válasz ktina üzenetére (2015. 01. 18. vasárnap 07:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2015. 01. 18. vasárnap 07:23
Barátot nem lehet találni és ha találsz ehhez a szóhoz hasonló valamit,akkor közbejön ,ami Magyaroknál mindíg beüt.
AZ IRÍGYSÉG-
A munkádra az életviteledre a pénzedre az életfelfogásodra stb.stb.
Ha valaki tud olyat ,aki nem ilyen az jelentkezzen már légyszíves nálunk.
üdv! h.pár
AZ IRÍGYSÉG-
üdv! h.pár
Barátot nem lehet találni és ha találsz ehhez a szóhoz hasonló valamit,akkor közbejön ,ami Magyaroknál mindíg beüt.
AZ IRÍGYSÉG-
üdv! h.pár
AZ IRÍGYSÉG-
üdv! h.pár
A legyünk csak barátok fogalomról mindig eszembe jut, hogy éhesen eléd raknak egy svédasztalt, tele a kedvenceiddel, de te csak nézheted, míg boldog-boldogtalan szedhet róla.
Akarod?
Én nem.
Akarod?
Én nem.
Hát nem is tudom akit barátnak szeretnék többet akar, akitől én szeretnék többet csak barátkozik.
Testi lelki jó barát , olyan ritka dolog. Persze az már lehet nem is barátság.
Testi lelki jó barát , olyan ritka dolog. Persze az már lehet nem is barátság.
- Imádlak! Te mindenkit megbűvölsz. (...) Ha felnövök, hozzád megyek feleségül, jó?
- Ejnye. Hát addigra vénséges vénember leszek...
- Akkor csak titokban, na, légyszi!
- Legyünk inkább barátok - mosolygott Orin a kislányra. - Azt titkok és hazugság nélkül is lehet.
Gaál Viktor
- Ejnye. Hát addigra vénséges vénember leszek...
- Akkor csak titokban, na, légyszi!
- Legyünk inkább barátok - mosolygott Orin a kislányra. - Azt titkok és hazugság nélkül is lehet.
Gaál Viktor
“A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság. Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.” (Wass Albert)
ez kb számomra olyan mintha megdöglene a kutyám de azért megtarthatnám
egy kapcsolat után nem biztos,hogy lehet ilyesmiről szó,egyszer az egyik úgyis többet akar majd...
kövezzetek meg érte de ez az én véleményem...
egy kapcsolat után nem biztos,hogy lehet ilyesmiről szó,egyszer az egyik úgyis többet akar majd...
kövezzetek meg érte de ez az én véleményem...
Több részletben is elküldheted nekünk az emlékeket, az nincs tiltva!
Ha elkezdted, akkor mesélj, én érdeklődve figyellek ))
Egyébként teljes mértékben meg vagyok róla győződve, hogy van férfi és nő között barátság, nem feltétlenül kell mindenkivel szexuális viszont kezdeni csak azért, mert más nemű....
Egyébként teljes mértékben meg vagyok róla győződve, hogy van férfi és nő között barátság, nem feltétlenül kell mindenkivel szexuális viszont kezdeni csak azért, mert más nemű....
Szerintem van férfi és nő között barátság, nekem is van olyan lányismerősöm, akivel gyerekkorom óta jóban vagyok és egyikünk fejében sem fordult meg a mi lenne ha dolog.
Olyanban viszont nem hiszek, amikor egy pár egy ideig együtt volt, aztán szétmentek és megmaradt a barátság.
Ott valamelyik félnek még vannak érzelmei, igaz viszonzatlanok és az kiszipolyozza azt a "barátságot".
Olyat is láttam már, hogy szétment egy párocska és évekig nem találkoztak, mindkettőnek voltak hosszabb-rövidebb kapcsolatai, aztán találkoztak, újra összejöttek és azóta férj és feleség, sőt van két gyerekük is és boldogok.
A társadalmi helyzetük ugyanolyan volt mint azelőtt, egyik sem keresett olyan eget rengetően jól, de el tudtak éldegélni. Magyarán nem a pénz hozta őket össze újra.
Olyanban viszont nem hiszek, amikor egy pár egy ideig együtt volt, aztán szétmentek és megmaradt a barátság.
Ott valamelyik félnek még vannak érzelmei, igaz viszonzatlanok és az kiszipolyozza azt a "barátságot".
Olyat is láttam már, hogy szétment egy párocska és évekig nem találkoztak, mindkettőnek voltak hosszabb-rövidebb kapcsolatai, aztán találkoztak, újra összejöttek és azóta férj és feleség, sőt van két gyerekük is és boldogok.
A társadalmi helyzetük ugyanolyan volt mint azelőtt, egyik sem keresett olyan eget rengetően jól, de el tudtak éldegélni. Magyarán nem a pénz hozta őket össze újra.
Nő és férfi soha nem lehet barátja a másiknak. Annak a bizonyosnak. Mindenki másnak igen, de annak az egynek soha. Sem találkozásuk előtt, sem elválásuk után. Mert őket egy egészen más érzelem köti össze. Amiben esetlen minden baráti közeledés. Ami sokkal, sokkal mélyebb minden más emberi érzésnél, így a barátságnál is. Mélyebb, egyedibb, megismételhetetlen. Ez nagyon hamar kiderül. Két szempár összevillanásából, egy mosolyból, egy rövid beszélgetésből. Hamar eldől. És kettejük között már soha nem lehet baráti érzés.
Csitáry-Hock Tamás
Csitáry-Hock Tamás
Én a mai napig bizton állítom, hogy van férfi és nő közt barátság ! Nem hiszem, hogy minden férfi aki pl itt vagy a való világban az évek alatt közelebb került hozzám mindegyik szerelmes lett volna Abban viszont egyetértek, hogy a férfi nő barátság sokszor valóban áttér vonzalomba , de attól, hogy esetleg tetszenek egymásnak míg megmaradhat csak barátságnak a dolog ! Amúgy a barátság szerintem egy sokkal meghittebb és jobb kapcsolat lehet mint egy szeretői ...erre szoktam én mondani, hogy baráttal sosem kezdenék, mert fontosabb a barátsága egy fél órás szextől ..
Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?"
Karinthy Frigyes
(Ettől még szerintem lehet....)
Karinthy Frigyes
(Ettől még szerintem lehet....)
Legyünk inkább csak barátok!
"Régóta akarok Neked írni, régóta érlelődik bennem az, amit el szeretnék Neked mondani. Úgy érzem, kapcsolatunk kiüresedett. Nincs már meg az a régi tűz. Eltávolodtunk... Egy ideje úgy érzem, már nem én vagyok Neked a legfontosabb. Úgy érzem, a fontos dolgokat már nem egymással beszéljük meg, hanem valaki mással hozod meg a döntéseket. Felmerült bennem az a gyanú, hogy lefeküdtél valaki mással.
Mégis, mindennek ellenére sokáig ragaszkodtam Hozzád, hisz’ annyira összeszoktunk... Nehéz ilyenkor továbblépni, az ismeretlenbe. Pláne így, hogy még nem találtam meg az Igazit. De a barátaim sokáig biztattak, hogy meg kell tennem ezt a lépést. Néha ki kell lépni az ismeretlenbe ahhoz, hogy valami új történhessen. Egyszer élek, és azt hiszem, megérdemlem, hogy jobbat találjak!
Sok boldogságot kívánok Neked, Nektek. Talán Te is jobban feltalálod majd magad valamilyen más helyen, és mindenkinek jobb lesz. "
Azt szokták mondani, egy nő és egy férfi vagy közömbös egymásnak, vagy legalább az egyikük szexuális vonzalmat érez a másik iránt. A csak barátság tehát teljesen elképzelhetetlen közöttük.
- A férfiak barátsága elsősorban abban nyilvánul meg, hogy közösen csinálnak valamit: fociznak, kártyáznak, vagy éppen kocsmába járnak. A férfiszerephez hozzátartozik az erő és a magabiztosság, vagy legalábbis annak a látszata. Ezért a férfiak nem szeretnek magukról, érzéseikről beszélni, vagyis utálnak lelkizni. Ha két férfi beszélgetésébe csöppenünk, munkaértekezleten vagy haditanácson érezhetjük magunkat.
- A nők barátságában nem a közös cselekvés, hanem az együttlét a fontos. Megbeszélik egymással gondjaikat, érzelmeiket, kibeszélik a férfiakat. A női beszélgetések inkább pszichoterápiás ülésre hasonlítanak. A nők imádnak lelkizni, hiszen sokkal érzelmesebbek, mint a férfiak. Fontos számukra az intimitás, az önfeltárás. Gyakran egy barátságban is sokkal mélyebben elkötelezik magukat, mint a férfiak.
Persze, hogy vannak kívételek pl.: ha a kötelék kettőtök között szorosabb volt. Itt gondolok házastársi kötelékre
vagy gyerekek szerepe illetve hatása a kapcsolatra. De ez általlában szélsőséges vagyis vagy közös nevezőn
baráti vagy felejtsük el egymást örökre típus. Miért? Ez a kötelék sokszor függ a társadalmi vagyoni helyzettől
(ki kire támaszkodik a kapcsolatban és ki mit vár el a másiktól: anyagiaktól, az együtt töltött idő számától, meg-
szokástól, értelmi szinttől-végzettség alapján, és természetesen a kórtól, szexuális összhangtól és stb...!)
Jó kefélést....
Szia: Boths (Ez egy válasz lencsibaby üzenetére (2007. 08. 05. vasárnap 08:34), amit ide kattintva olvashatsz)
vagy gyerekek szerepe illetve hatása a kapcsolatra. De ez általlában szélsőséges vagyis vagy közös nevezőn
baráti vagy felejtsük el egymást örökre típus. Miért? Ez a kötelék sokszor függ a társadalmi vagyoni helyzettől
(ki kire támaszkodik a kapcsolatban és ki mit vár el a másiktól: anyagiaktól, az együtt töltött idő számától, meg-
szokástól, értelmi szinttől-végzettség alapján, és természetesen a kórtól, szexuális összhangtól és stb...!)
Jó kefélést....
Szia: Boths (Ez egy válasz lencsibaby üzenetére (2007. 08. 05. vasárnap 08:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 05. vasárnap 08:34
A kapcsolat utáni "maradjunk barátok"-ról nekem is az a véleményem mint on-lánynak.Az már mind két félenek csak az emlékeket szakitja fel, és semmi értelme.Aminek egyszer vége azt még sok esetben baráti szinten sem érdemes fenntartani.No persze itt is vannak kivételek
Szia Mulleri!
Amikor már a többszörös együtlét után enyhül a nemi vágyad a kiszemelted iránt akkor már viszont tudsz rá
barátként gondolni. De ebben pszichológiailag van egy hiba: mikor ez következik be akkor valósszínüleg a
partnered fog másképpen viszonyulni a kapcsolathoz!!! Vigyázat akkor ő fogja a partnert másban keresni és
nem pedig a mami szerepet vállalni. Erre lehet azt mondani, hogy sexuális körforgás a vágyaktól a lelki kötő-
désekig. Vagy valami ilyesmi....
Addig is kellemes kefélést kívánok neked.
szia: Boths
Amikor már a többszörös együtlét után enyhül a nemi vágyad a kiszemelted iránt akkor már viszont tudsz rá
barátként gondolni. De ebben pszichológiailag van egy hiba: mikor ez következik be akkor valósszínüleg a
partnered fog másképpen viszonyulni a kapcsolathoz!!! Vigyázat akkor ő fogja a partnert másban keresni és
nem pedig a mami szerepet vállalni. Erre lehet azt mondani, hogy sexuális körforgás a vágyaktól a lelki kötő-
désekig. Vagy valami ilyesmi....
Addig is kellemes kefélést kívánok neked.
szia: Boths
Az igaz barát
Hogy ki az igaz barát?
Az, kinek megérted
Minden kimondott és
elhallgatott szavát.
Kinek a szeme
számodra nyitott könyv,
És ha ezeket a szemeket
Elönti a könny
Akkor te adod a válladat,
Hogy kisírja magát, s közben
Halkan megkérdezed :"Mi bánt?"
Ki elmondja neked minden baját
És te meghallgatod és segítesz
Megoldani a gondját.
Kit sose akarsz túlszárnyalni.
Legyőzni, kit sose tudnál igazán mellőzni.
Akit tisztelsz, s érdekel, hogy mi van vele
S a bajban mindig kiállsz mellette.
Nem érdekel, hogy kis hibát követett-e el, vagy nagyot,
A bajban akkor is barátok maradtok.
És milyen érzés ha neked van egy igaz barátod?
Felemelő dolog nem gondolod?
Ha van egy ember ki megérti minden bánatod,
S neki elmondhatod minden gondolatod.
Kivel érzed, hogy nélküle nem vagy egész,
Ha ő nincs a fél éned elvész.
Ki minden esetben kitart melletted,
S a vállára hajthatod a fejed, ha a sors sírásra késztetett.
Kivel megbeszélheted minden dolgodat
Kiről tudod, hogy a hátad mögött rólad sose mondana rosszat.
Kinek látványa mindig örömet okoz,
S ő csillapítja a fájdalmadat, ha a sors kegyetlenül felpofoz.
Ki biztat, s reményt önt beléd,
S aki minden bajban megállja a helyét,
ki sosem szól le, s megbecsül,
S kiálltok egymás mellett rendületlenül.
Az igaz barátság hatalmas érték,
Hogy mekkora arra nincs is mérték.
Az igaz barátot szeresd, becsüld meg,
S éreztesd vele, hogy milyen fontos,
Mert ha nem vigyázol rá, a sors
Ilyen értéket hamar elkoboz.
Ezt jól jegyezd meg,
Mert sok dolgot elveszíthetsz az életben,
De az igaz barát mindig ott lesz,
És nem hagy elveszni a végtelenben.
Hogy ki az igaz barát?
Az, kinek megérted
Minden kimondott és
elhallgatott szavát.
Kinek a szeme
számodra nyitott könyv,
És ha ezeket a szemeket
Elönti a könny
Akkor te adod a válladat,
Hogy kisírja magát, s közben
Halkan megkérdezed :"Mi bánt?"
Ki elmondja neked minden baját
És te meghallgatod és segítesz
Megoldani a gondját.
Kit sose akarsz túlszárnyalni.
Legyőzni, kit sose tudnál igazán mellőzni.
Akit tisztelsz, s érdekel, hogy mi van vele
S a bajban mindig kiállsz mellette.
Nem érdekel, hogy kis hibát követett-e el, vagy nagyot,
A bajban akkor is barátok maradtok.
És milyen érzés ha neked van egy igaz barátod?
Felemelő dolog nem gondolod?
Ha van egy ember ki megérti minden bánatod,
S neki elmondhatod minden gondolatod.
Kivel érzed, hogy nélküle nem vagy egész,
Ha ő nincs a fél éned elvész.
Ki minden esetben kitart melletted,
S a vállára hajthatod a fejed, ha a sors sírásra késztetett.
Kivel megbeszélheted minden dolgodat
Kiről tudod, hogy a hátad mögött rólad sose mondana rosszat.
Kinek látványa mindig örömet okoz,
S ő csillapítja a fájdalmadat, ha a sors kegyetlenül felpofoz.
Ki biztat, s reményt önt beléd,
S aki minden bajban megállja a helyét,
ki sosem szól le, s megbecsül,
S kiálltok egymás mellett rendületlenül.
Az igaz barátság hatalmas érték,
Hogy mekkora arra nincs is mérték.
Az igaz barátot szeresd, becsüld meg,
S éreztesd vele, hogy milyen fontos,
Mert ha nem vigyázol rá, a sors
Ilyen értéket hamar elkoboz.
Ezt jól jegyezd meg,
Mert sok dolgot elveszíthetsz az életben,
De az igaz barát mindig ott lesz,
És nem hagy elveszni a végtelenben.
Barátság vagy szerelem?
A barát egy olyan ember aki éltet és akiért minden áldozatra képesek vagyunk. A szerető pedig az az ember akiért egy rövid ideig forró tűzben égünk.
Sokan elkövetik azt a hibát hogy a barátot és a szeretőt ugyanabban a személyben próbálják megtalálni. Ilyenkor jelentkeznek azok az óriási méretű csalódások amelyek teljes mértékben megváltoztathatják az ember felfogását és hozzáállását a szerelemhez.
A legkellemetlenebb ebben csupán az, hogy ilyen módon olyan embereket veszítünk el akik nagyon közel állnak hozzánk, és nagyon fontosak számunkra és akiket még akkor is ha mindenek után csak barát ként szeretnénk magunk mellett tartani már nem lehetséges.
Az ember sajnos nagyon hamar képes elragadtatni magát és ilyenkor józan eszét teljesen elvesztve saját vesztébe rohan. Számos olyan hiba van amit az ember gyakran elkövet, és aminek következtében elveszíthet mindent. Vannak olyan határok amiket nem szabad túllépni...ilyen például az intimitás. Egy baráttal soha sem szabad intim kapcsolatokba bonyolódni..mert ez előbb utóbb a szeretői státushoz vezet, ami rövid életű és általában csattanóval végződik.
Ezért mindenkinek azt tanácsolom, hogy egy barátságot soha ne engedjen kapcsolat útjára térni, mivel ha valami nem úgy alakul ahogy kéne a barátság is kárba vész. Ha pedig ez már megtörtént próbálja meg hideg fejjel mérlegelni az eseményeket, és ne kezdjen el hibáztatni, rágalmazni, próbáljon meg visszatérni a barátság ama státusába ahol meg minden jó volt és ahol a szerelemnek még semmi köze nem volt a kettőjük viszonyához.
Belenyugodni lassan...
Nehéz elfogadni, hogy valami véget ért.
Makacsságunk vagy csupán a fájdalom miatt, de nehéz.
Az első napokban az ember úgy érzi élete végéhez érkezett, nincs már remény, minden értelmét vesztette, kétségbeesésbe és mely depresszióba esik.
Ahogy telnek a napok, úgy minden lassan leülepszik, ismét képes mosolyogni, és szeretettel mások szemébe nézni.
A fájdalom azért még mindig ott lappang, de már csak halványan. A könnyek már csupán egyszer kétszer lepik el szemeit napjában, és lassan fellélegez.
Megnyugszik, belenyugszik új helyzetébe, már nem kavarja fel semmi olyan könnyen, csupán a szeretett személy hangja, az még mindig fáj és képes zavarba ejteni.
A napok lassan telnek, a nosztalgia olykor meg jóval távolabbra visszanyúlik és ilyenkor a régi emlékek is előjönnek. Egy óriási űr keletkezik szívünkben.
Valamit elvesztettünk és vissza szeretnénk kapni.
De már túl késő.
A barát egy olyan ember aki éltet és akiért minden áldozatra képesek vagyunk. A szerető pedig az az ember akiért egy rövid ideig forró tűzben égünk.
Sokan elkövetik azt a hibát hogy a barátot és a szeretőt ugyanabban a személyben próbálják megtalálni. Ilyenkor jelentkeznek azok az óriási méretű csalódások amelyek teljes mértékben megváltoztathatják az ember felfogását és hozzáállását a szerelemhez.
A legkellemetlenebb ebben csupán az, hogy ilyen módon olyan embereket veszítünk el akik nagyon közel állnak hozzánk, és nagyon fontosak számunkra és akiket még akkor is ha mindenek után csak barát ként szeretnénk magunk mellett tartani már nem lehetséges.
Az ember sajnos nagyon hamar képes elragadtatni magát és ilyenkor józan eszét teljesen elvesztve saját vesztébe rohan. Számos olyan hiba van amit az ember gyakran elkövet, és aminek következtében elveszíthet mindent. Vannak olyan határok amiket nem szabad túllépni...ilyen például az intimitás. Egy baráttal soha sem szabad intim kapcsolatokba bonyolódni..mert ez előbb utóbb a szeretői státushoz vezet, ami rövid életű és általában csattanóval végződik.
Ezért mindenkinek azt tanácsolom, hogy egy barátságot soha ne engedjen kapcsolat útjára térni, mivel ha valami nem úgy alakul ahogy kéne a barátság is kárba vész. Ha pedig ez már megtörtént próbálja meg hideg fejjel mérlegelni az eseményeket, és ne kezdjen el hibáztatni, rágalmazni, próbáljon meg visszatérni a barátság ama státusába ahol meg minden jó volt és ahol a szerelemnek még semmi köze nem volt a kettőjük viszonyához.
Belenyugodni lassan...
Nehéz elfogadni, hogy valami véget ért.
Makacsságunk vagy csupán a fájdalom miatt, de nehéz.
Az első napokban az ember úgy érzi élete végéhez érkezett, nincs már remény, minden értelmét vesztette, kétségbeesésbe és mely depresszióba esik.
Ahogy telnek a napok, úgy minden lassan leülepszik, ismét képes mosolyogni, és szeretettel mások szemébe nézni.
A fájdalom azért még mindig ott lappang, de már csak halványan. A könnyek már csupán egyszer kétszer lepik el szemeit napjában, és lassan fellélegez.
Megnyugszik, belenyugszik új helyzetébe, már nem kavarja fel semmi olyan könnyen, csupán a szeretett személy hangja, az még mindig fáj és képes zavarba ejteni.
A napok lassan telnek, a nosztalgia olykor meg jóval távolabbra visszanyúlik és ilyenkor a régi emlékek is előjönnek. Egy óriási űr keletkezik szívünkben.
Valamit elvesztettünk és vissza szeretnénk kapni.
De már túl késő.
Szeretem a rejtélyeket, kiváltképpen, ha valami szép bugyit hordanak és nőneműek! Várom a megfejtést!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 19. kedd 20:51), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (137313)
2008. 02. 19. kedd 20:51
Idővel majd +érted...addig is rejt(v)ély maradok számodra
Sziasztok! Betévedtem ide is ,mint ahogy a chatre is. Remélem hogy itt nem az a rossz tapasztalatom lesz mnit a falon....(( Tisztában vagyok vele hogy az ember nem áll le csak ugy egy vad idegennel beszélgetni de akkor hogy is ismerkedjen bárki is... Jani