Én is kötöm az ebet a karóhoz: Igenis lehagyható az utolsó egy versenyben. Írod, hogy nem volt arról szó, hogy körverseny van, de arról sem, hogy NEM AZ, így a kérdés felvetése szerint igenis elképzelhető. A kérdés az volt, hogy "ha lehagyod az utolsót, hanyadik leszel?". Ad apropó nem azt kell feltételeznünk, hogy ilyen NEM lehetséges, hanem azt, hogy igen, lehetséges. Sok-sok versenyen az elől haladók lehagyhatják (megelőzhetik) az utolsót.
Viszont amit korábban írtam, módosítom: Ha ilyen előfordul, akkor a versenyben lévő pozíciód NEM változik. Ha első voltál, ha második, ... ha utolsó előtti is, és lehagyod (megelőzöd) az utolsót, attól még a versenyibeli pozíviód nem változik. Így szerintem megfelelő a válasz.
Viszont amit korábban írtam, módosítom: Ha ilyen előfordul, akkor a versenyben lévő pozíciód NEM változik. Ha első voltál, ha második, ... ha utolsó előtti is, és lehagyod (megelőzöd) az utolsót, attól még a versenyibeli pozíviód nem változik. Így szerintem megfelelő a válasz.
jóregg:)
én ezt ismerem, de nagyon jóóóó:)
konkrétan rákérdezhettél volna a személyekre, vagyis, hogy kik ők?
én ezt ismerem, de nagyon jóóóó:)
konkrétan rákérdezhettél volna a személyekre, vagyis, hogy kik ők?
Most mentem: vár a mező, ahol a munka lakik!
Ne feledd, hogy erre csak tippeltem, mert a két pasi teljesen kivül esik a baráti körömön! :)
Én közben elrendeztem a szervezőkkel, hogy soron kívül indulhassak, ezért lehetséges!!!!
Íme, itt a feladvány(ok):
a.)1 versenyen veszel részt
Lehagyod a másodikat
Hányadik helyen végzel?
b.)Lehagyod az utolsót
Hányadik helyre érkezel?
a.)Értelem szerint, ha versenyen veszel részt, akkor a verseny most folyik, te megpróbálod a második helyen loholót lekerülni, ami sikerül is, és most helyette te kerülsz a második helyre, mert ahhoz, hogy ő az előbb második legyen, egy első is szükségeltetett, akinek a státusza mitsem változott azzal, hogy én a másodikat lekerültem! Ha tartom az iramot, és a helyem nem változik, bizony másodikként végzek! :))))
b.) Ugyanilyen szemszögből a b. megoldásom is helyes: akit lekerültem, az mögöttem utolsónak ér be a célba, persze, ha a kerülésemmel kialakult sorrend itt sem változik! :))))
a.)1 versenyen veszel részt
Lehagyod a másodikat
Hányadik helyen végzel?
b.)Lehagyod az utolsót
Hányadik helyre érkezel?
a.)Értelem szerint, ha versenyen veszel részt, akkor a verseny most folyik, te megpróbálod a második helyen loholót lekerülni, ami sikerül is, és most helyette te kerülsz a második helyre, mert ahhoz, hogy ő az előbb második legyen, egy első is szükségeltetett, akinek a státusza mitsem változott azzal, hogy én a másodikat lekerültem! Ha tartom az iramot, és a helyem nem változik, bizony másodikként végzek! :))))
b.) Ugyanilyen szemszögből a b. megoldásom is helyes: akit lekerültem, az mögöttem utolsónak ér be a célba, persze, ha a kerülésemmel kialakult sorrend itt sem változik! :))))
Nem, nem, ez teljesen logikátlan. A megfejtésem -a feladvány megfogalmazása szerint -, telitalálat! Ebből nem engedek!
Meg ahogy látom erre sincs még válasz...:
Jártam egyszer egy szigeten, ahol a Hazugok és az Igazmondók élnek. A Hazugok mindig hazudnak, az Igazmondók pedig mindig igazat mondanak. Összefutottam egy 12 fős társasággal, és sorban mindegyiküktől megkérdeztem, hogy "Hány Igazmondó van köztetek?". Az első 10 válasz a következő volt: 7,0,1,6,6,4,5,1,5,6. Mi lehetett az utolsó két válasz?
Van még valami megválaszolatlanul???
Jártam egyszer egy szigeten, ahol a Hazugok és az Igazmondók élnek. A Hazugok mindig hazudnak, az Igazmondók pedig mindig igazat mondanak. Összefutottam egy 12 fős társasággal, és sorban mindegyiküktől megkérdeztem, hogy "Hány Igazmondó van köztetek?". Az első 10 válasz a következő volt: 7,0,1,6,6,4,5,1,5,6. Mi lehetett az utolsó két válasz?
Van még valami megválaszolatlanul???
Kérdem, akkor dako meztelen férfis-sivatagos-gyufás feladványára még nincs pontos megfejtés???
Na, nmagy nehezen megvan, ez iszonyat nehéz volt: Benkő Samu: Sorsformáló értelem (művelődéstörténeti dolgozatok, 1971).
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 31. szerda 15:46), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
2007. 01. 31. szerda 15:46
Író és műve.
Amire kenyérrel felelsz, az hull predikátumtalanul idegen nagybácsik közé, kiknek egyike orientális kajákról nevezetes, másikuk csúfondáros olvasztótégely, de utána pördül egy rövid út.
A rác jókomaságra ügyelők előtt már ott a tornaórák glédája, majd foghíjjal porladó csörgedezésre rásiccen az albinó évszakom.
Amire kenyérrel felelsz, az hull predikátumtalanul idegen nagybácsik közé, kiknek egyike orientális kajákról nevezetes, másikuk csúfondáros olvasztótégely, de utána pördül egy rövid út.
A rác jókomaságra ügyelők előtt már ott a tornaórák glédája, majd foghíjjal porladó csörgedezésre rásiccen az albinó évszakom.
Első vagy, mert lekörözted. Így már nem paradoxon!
ujj,kicsit lemaradtam!
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 01. 31. szerda 23:38), amit ide kattintva olvashatsz)
hat Renata!
Cakkát!!!! :)
az első kérdésben szereplő hölgy akár beathowen (vagy mozart...sajna nem vagyok jó zenetöriben)anyukája is lehetne?
Mikor kezdted azt hinni, hogy van logikád??? És mondtad már ezt valakinek rajtunkon kivül??? Mit írtak fel???
A feladványom még parlagon, addig ne játssz szájverősdit! :))))
Bonyolultakra??? Na menj már, s bubukázz le!
Nem, mert ez még a célvonal előtt volt!!!! Ne mán! :))))
Renata...Én, figyelmetlen :(