A "predikátum" nem mai értelmezésű: mondjuk a vezetéknevek nemesi "párlata", mint Kutyfalvi Bandi de Kutyfalva, azaz nemes és nemzetes Kutyfalvay Kutyfalvi Bandi, ahonnan a "de Kutyfalva" avagy a "Kutyfalvay" előnevet, nemesi praedikátumot hordoz... :) Nos, ilyen értelemben vettem én predikátumnak az "uncle"-t, de mivel a nevek "predikátumtalanok", a megfejtésben nem is jelenik meg az "uncle", csak utal a lehetséges nevek viselőire... :)
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 17:05
"predikátum(funkció): állítmány; logikai értelemben egy függvény, amely "üres helyeket", változókat tartalmaz, ezeket - az argumentumokat - behelyettesítve kapunk kijelentést"
na ezzel sem lettem bentebb...
Arra rájöttem már, hogy az első az író, amásik a mű. Eddig biztos egyedül a címben a "tél".
na ezzel sem lettem bentebb...
Arra rájöttem már, hogy az első az író, amásik a mű. Eddig biztos egyedül a címben a "tél".
Pont ez a lényeg! Miből mi következik! Mi és miért! Erre kell a magyarázat! Úgyis kérdezhetném: Mi történt a "csákóval", az emberrel? Amiket felsoroltál észrevételeket, azokat kell megmagyarázni, hogy mi és miért van!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 18:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 18:40
Miért halott? Egy sivatagban nem kunszt megdögéeni.
De miért meztelen? A meleg ok lehetne, de a tűző nap ruhátlanul hamarabb kikészít, így ezt nem tartom valószínűnek.
Na és minek a kezlbe az egy szál gyufa?
Ezeken még töprengek...
De miért meztelen? A meleg ok lehetne, de a tűző nap ruhátlanul hamarabb kikészít, így ezt nem tartom valószínűnek.
Ezeken még töprengek...
Miért halott? Egy sivatagban nem kunszt megdögéeni.
Ezeken még töprengek... (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 31. szerda 18:11), amit ide kattintva olvashatsz)
Egy nagy sivatag közepén fekszik a homokban egy halott, meztelen ember. Kezében egy szál gyufa.
Ki kellene találni, hogy ez a szituáció hogyan jöhetett létre. Mi történt valójában?
Ezeken még töprengek... (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 31. szerda 18:11), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (69371)
2007. 01. 31. szerda 18:11
Egy nagy sivatag közepén fekszik a homokban egy halott, meztelen ember. Kezében egy szál gyufa.
Ki kellene találni, hogy ez a szituáció hogyan jöhetett létre. Mi történt valójában?
Az a lényeg, hogy a leírtak alapján mi történhetett valójában, ezek a jelek amiket látsz mire utalnak? Mi történt! Minden részlet fontos! Mi jut eszedbe a leírtak alapján!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 18:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 18:32
Ez egy olyan kérdés, hogy mi kérdéseket teszünk fel, te megválaszolod, és így közeledünk a megoldás felé, ugye?
Ez egy olyan kérdés, hogy mi kérdéseket teszünk fel, te megválaszolod, és így közeledünk a megoldás felé, ugye?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 31. szerda 18:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 18:11
ÚGY VAN!!! Gratula!
Na, térjünk vissza Katicika kérdésére, mert az még megoldatlan. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:50), amit ide kattintva olvashatsz)
Na, térjünk vissza Katicika kérdésére, mert az még megoldatlan. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:50), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 17:50
Én tudom!
Szerintem vegyük azt, hogy 3 zsák van!
Minden zsákból kiveszünk pénzérmét úgy, hogy az elsőből 1-et, a másodikból 2-t, a harmadikból hármat! Ha 3 zsák van, akkor ezt használjuk, hogy (1+2+3)x10=60, és amennyivel több a pénz súlya a 60-hoz képest, annyiadik zsákban vannak a 11 g-os érmék!
- ha az első zsákban van a 11 g-osak: (1x11)+(2x10)+(3x10)=61, azaz valóban az első zsákban van
- ha a második zsákban vannak a 11 g-osak: (1x10)+(2x11)+(3x10)=62, azaz valóban a második zsákban vannak
stb,stb,stb....
Minden zsákból kiveszünk pénzérmét úgy, hogy az elsőből 1-et, a másodikból 2-t, a harmadikból hármat! Ha 3 zsák van, akkor ezt használjuk, hogy (1+2+3)x10=60, és amennyivel több a pénz súlya a 60-hoz képest, annyiadik zsákban vannak a 11 g-os érmék!
- ha az első zsákban van a 11 g-osak: (1x11)+(2x10)+(3x10)=61, azaz valóban az első zsákban van
- ha a második zsákban vannak a 11 g-osak: (1x10)+(2x11)+(3x10)=62, azaz valóban a második zsákban vannak
stb,stb,stb....
Én tudom!
stb,stb,stb.... (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:23), amit ide kattintva olvashatsz)
Adott X számú zsák. Az "X" bármennyi lehet, de 3-nál TÖBB zsákunk van.
A zsákokban azonos darabszámú aranypénz található. Az összes zsák közül egyetlen zsák van, amiben HAMIS aranypénzek vannak. Abban a zsákban az összes aranypénz hamis, a többi zsákban az összes érme valódi. Tudni kell, hogy a hamis aranypénzek külsőleg TELJESEN megegyeznek a valódiakkal, annyi az eltérés a hamis érme és a valódi között, hogy míg a valódi aranyérme 10 gramm, addig a hamis 11 gramm.
Van egy nagyon pontos (grammra is pontosan mérő) mérlegünk.
Hogyan tudjuk megállapítani, hogy melyik zsákban vannak a hamis érmék, ha csakis EGYSZER mérhetünk, tehát egyetlen méréssel kell kiszúrni a sok zsák közül a kakukktojást.
Nos?
stb,stb,stb.... (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 17:23
A zsákokban azonos darabszámú aranypénz található. Az összes zsák közül egyetlen zsák van, amiben HAMIS aranypénzek vannak. Abban a zsákban az összes aranypénz hamis, a többi zsákban az összes érme valódi. Tudni kell, hogy a hamis aranypénzek külsőleg TELJESEN megegyeznek a valódiakkal, annyi az eltérés a hamis érme és a valódi között, hogy míg a valódi aranyérme 10 gramm, addig a hamis 11 gramm.
Hogyan tudjuk megállapítani, hogy melyik zsákban vannak a hamis érmék, ha csakis EGYSZER mérhetünk, tehát egyetlen méréssel kell kiszúrni a sok zsák közül a kakukktojást.
Nos?
bináris? faktorális? na, már látom, ez kettőtök topikja lesz!
Először binárisan gondolkodtam, és ott kattant be a faktorálás, onnan meg nem volt nehéz. THX.
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:20), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 17:20
12evesen voltam 1 matekversenyen, akkorrol maradt meg bennem- eddig nem sokan tudtak megfejteni!
Nos?
12evesen voltam 1 matekversenyen, akkorrol maradt meg bennem- eddig nem sokan tudtak megfejteni!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 17:16
(1+1+1)! = 6
tehát 1+1+1 = 3, 3! (3 faktoriális) egyenlő 6!!!
ez a megoldás.
ez a megoldás.
Ja, más látom köszi!
Nem gond! A megoldásom helyes?
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:17), amit ide kattintva olvashatsz)
igy van!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 17:16
(1+1+1)! = 6
ez a megoldás.
ez a megoldás.
aha, igy mar mas! köszi szepen!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:14), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 17:14
Nem voltál még itt, a szobában az a szokás, hogy kérdés elé egy jelet kell tenni a könnyebb követhetőség érdekében!
(1+1+1)! = 6
ez a megoldás.
ez a megoldás.
Nem voltál még itt, a szobában az a szokás, hogy kérdés elé egy jelet kell tenni a könnyebb követhetőség érdekében!
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 17:11
milyen kerdöjel?
gyengebbek kedveert: helyettesits be barmely matematikai jelet az 1-esek ele,möge,közé, szamok hozzairasa nelkül,h" 1 1 1 = 6" legyen!
gyengebbek kedveert: helyettesits be barmely matematikai jelet az 1-esek ele,möge,közé, szamok hozzairasa nelkül,h" 1 1 1 = 6" legyen!
milyen kerdöjel?
gyengebbek kedveert: helyettesits be barmely matematikai jelet az 1-esek ele,möge,közé, szamok hozzairasa nelkül,h" 1 1 1 = 6" legyen! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:07), amit ide kattintva olvashatsz)
gyengebbek kedveert: helyettesits be barmely matematikai jelet az 1-esek ele,möge,közé, szamok hozzairasa nelkül,h" 1 1 1 = 6" legyen! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 17:07
a jel hol marad? anélkül nem lenne érvényes a feladat! Legközelebb figyelj!!!
a jel hol marad? anélkül nem lenne érvényes a feladat! Legközelebb figyelj!!!
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 01. 31. szerda 17:01), amit ide kattintva olvashatsz)