Kiegészítés: Feltételezve, hogy (jelen esetben) azonos színű bábuk is üthetik egymást, tehát az összes felhelyezett paci lehet sötét vagy világos, vegyük úgy, hogy üthetnék egymást. Akkor tehát?
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 01. 31. szerda 04:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 31. szerda 04:29
No, akkor egy kis reggeli gondolkodás (sakkozók előnyben).
Egy sakktáblára mennyi huszár (ló) helyezhető el maximum, úgy, hogy egyik se üthesse a másikat???
Egy sakktáblára mennyi huszár (ló) helyezhető el maximum, úgy, hogy egyik se üthesse a másikat???
No, akkor egy kis reggeli gondolkodás (sakkozók előnyben).
Nos:
Pontosabb lett volna a feladvány, hogy nem találgathatnak, bármelyik megszólal és nem jót mond, akkor mind meghalnak! De ha valaki jót mond, mind szabadok!
Nos:
1-es csak falat lát, nem lát senkit, nem szólalhat meg.
2-es is csak falat lát, nem lát senki, tehát nem szólalhat meg.
3-as lát egy fehér sapkát, de vár.
4-es lát egy fehér és egy fekete sapkát, de mivel tudját, hogy 2-2 fekete-fehér sapka van kiosztva, így neki lehet fekete és fehér is.
A hármas tudja, hogy ha a 4-es 2 fehér vagy 2 fekete sapit látnak, akkor TUDNÁ, hogy rajta milyen sapi van, így levágja, hogy a 4-es egy fehér és 1 fekete sapit lát. Mivel ő lkátja az előtte lébő 2-es fehér sapiját, nyugodtan bedobhatja, hgy rajta FEKETE van.
Pont.
Pontosabb lett volna a feladvány, hogy nem találgathatnak, bármelyik megszólal és nem jót mond, akkor mind meghalnak! De ha valaki jót mond, mind szabadok!
Nos:
1-es csak falat lát, nem lát senkit, nem szólalhat meg.
2-es is csak falat lát, nem lát senki, tehát nem szólalhat meg.
3-as lát egy fehér sapkát, de vár.
4-es lát egy fehér és egy fekete sapkát, de mivel tudját, hogy 2-2 fekete-fehér sapka van kiosztva, így neki lehet fekete és fehér is.
A hármas tudja, hogy ha a 4-es 2 fehér vagy 2 fekete sapit látnak, akkor TUDNÁ, hogy rajta milyen sapi van, így levágja, hogy a 4-es egy fehér és 1 fekete sapit lát. Mivel ő lkátja az előtte lébő 2-es fehér sapiját, nyugodtan bedobhatja, hgy rajta FEKETE van.
Pont.
De kár, hogy csak most köttem meg... Tudtam volna. Egy kis móricka-rajzzal könnyebb a megfejtés:
(NEM RÖHÖG!!!!!!!!!!!!!)
(NEM RÖHÖG!!!!!!!!!!!!!)
Hoppá! Ez a szoba pörög rendesen. Egy nap alatt 160 hsz. Bocs az offért, csak gratulálni jöttem.
látom kifulladt a dolog mki alszik:)
nem tuom
jó éjt
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 30. kedd 21:56), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (69371)
2007. 01. 30. kedd 21:56
Én azzal folytatom, hogy jóíccakát!
Én azzal folytatom, hogy jóíccakát!
Egy kicsit le vagy maradva! De nem baj!
yah! így van!
H
természetesen az uccsó :) neki üres a popója :)
álmatlan éjszakám lesz :(
Négy buzi ül a vízben! Melyik fingott?
a harmadik válaszol helyesen h rajta fekete van,mivel tudja h a negyedik emberke látja őt és az előtte lévőt de a negyedik nem szólal meg mert 2színt lát fehéret és feketét.... ebből nem tudja h milyen az övé)mivel a 3. látja az elötte lévő fehéret az övé csak fekete lehet.
ezért holnap szopni fogtok mind a ketten: bb és doki!!!
már a kérdés után be kellett volna szúrd :)
Mondd meg melyik és miért! Követelem!
Reggel jön a doki dob egy laza hátast tuti