Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

Az eddigi hozzászólások

2007. 05. 17. csütörtök 12:11  #23
Törölt felhasználó (33740)
A két nap alatt beteljesedett szerelem a rákövetkező két nap alatt el is múlik,
Míg a hónapokon keresztül kiharcolt szerelem évekig tart.
2007. 05. 16. szerda 23:12  #22
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 05. 16. szerda 08:58  #21
" Barátságból szerelem

Amikor két ember találkozik, és hosszú ideig csak barátságot ápolnak, felmerül a kérdés, hogy miért éppen most lett belőle szerelem.

Nem érezték már az elején, hogy itt többről van szó, mint barátságról? A fordított helyzet még ellentmondásosabb! Sokak szerint nem lehet szerelemből barátság, mert egy ilyen fajta kapcsolat általában egyoldalúan végződik, és az egyik fél sértetten kerül ki a kapcsolatból, még ha nem is mutatja.

A barátok nem testi, hanem lelki síkon közelednek egymáshoz. Meghallgatásra, őszinteségre vágynak és persze olyan személyre, akikre mindig számíthatnak. Fontosnak tartjuk, hogy egy barátságban olyannak lássanak amilyenek, vagyunk. Ha ez a viszony kialakul, mellékes, hogy a megtalált személy férfi vagy nő.

Nagyon ritka, hogy az ellenkező nemű lelki társak között nem alakul ki szexuális vonzalom. Ez általában akkor van, hogy, ha fizikailag mind a ketten eltérnek a másik ízlésétől.

Lelki barátságra alkalmasabbak a nők:

Mindenki tudja, hogy ritka a férfi és nő közötti barátság, de nem kizárt, főleg akkor, hogy ha mind a két fél boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban él, s így nem akarnak egymástól semmit. Annak is fennáll a veszélye, hogy a nő öntudatlanul is alávetett szerepet vesz fel a barátságban. A barátság két egyenlő ember kapcsolata, ám egy férfidominanciájú világban, ahol a férfi az erős, a nő a gyenge, ezt nehéz megvalósítani.

Bonyolultabb azoknak a helyzete, akik párkapcsolatban élnek, és van ellenkező nemű barátjuk. Kezdetben azt hiszik, hogy létezik őszinte, szexuális kapcsolatoktól mentes férfi-nő barátság, de párja valószínű nincs erről meggyőződve. Féltékenysége pedig megalapozott, hiszen hallottunk már olyan történeteket, hogy barátságnak induló kapcsolat vezetett a megcsaláshoz, majd szakításhoz, esetleg váláshoz.

Egy férfinak is szüksége van arra, hogy gyanúját, félelmeit megbeszélje valakivel. Erre legjobban egy nő alkalmas. A szorosabb férfibarátságokra nem jellemző, hogy a felek őszintén megbeszéljék egymással a szorongásukat, félelmüket, gyengeségüket, és érzelmeiket.

Barátsággal kezdődött:

Nem minden párkapcsolat kezdődik szerelem első látással. Sokszor indul barátságként, majd komoly, mély vonzalom alakul ki két ember között. Sokan azt tartják, hogy ha egy férfi és nő, közel került egymáshoz, mint két barát, akkor már megvan a lelki összhang, és elkerülhetetlen lesz a szerelem és a szex.

Felmerül a kérdés, hogy a barátságból lett szerelemnél megtartható a barátság is?

A szerelem nem barátság, mert a barátság általánosan értelmezett fogalmába nem illik bele a szexualitás."
(jujjjjj, de igaz megállapítások!!!!)

2007. 05. 16. szerda 08:55  #20
MmePrune MmePrune VIP Admin
szerintem meg nincs is szerelem smile mitől az? mert nem tudsz enni vagy aludni, ha nincs melletted? áhhh...csak ideges vagy, hogy nehogy átvágja a fejedet, és ne legyen partnered az életben
az meg, hogy jó vele lenni, az meg csak unaloműzés, ha nincs melletted, akkor lehet, hogy halálra unod magadat...szeretet van, amikor elviselsz a másiktól sok hülyeséget, szerelem nincs
2007. 05. 16. szerda 08:52  #19
Törölt felhasználó (24620)
Ok, megnyugodtam
(és köszönöm)
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 05. 16. szerda 08:44), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 16. szerda 08:44
én majd minden szerelembe, majd beleőrültem és majd beledöglöttem! ennyit a szerelemről!
ettől még nem ellenzem és nem is beszélnék le róla senkit!
a téma lehet csöpögős is, de valóban a topic indítójának eredetileg más volt a célja, ezt nagyon is jól látod!:

a mottója: SZERELEMRŐL CSAK NAGYON ŐSZÍNTÉN!
(egy-egy szép vers, idézet, vagy kép belefér, de ne ez legyen a túlsúlyban!)
2007. 05. 16. szerda 08:49  #18
Törölt felhasználó (33740)
Hajlamosak vagyunk inkább azokat szeretni, akik nem szeretnek bennünket, mint azokat, akik jobban szeretnek annál, ahogy nekünk tetszene.
Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya-mikor melletted ül és tudot sosem lehet a tied.
(átmásoltam a másik hszből:mmeprune)
2007. 05. 16. szerda 08:44  #17
én majd minden szerelembe, majd beleőrültem és majd beledöglöttem! ennyit a szerelemről!
ettől még nem ellenzem és nem is beszélnék le róla senkit!
a téma lehet csöpögős is, de valóban a topic indítójának eredetileg más volt a célja, ezt nagyon is jól látod!:

a mottója: SZERELEMRŐL CSAK NAGYON ŐSZÍNTÉN!
(egy-egy szép vers, idézet, vagy kép belefér, de ne ez legyen a túlsúlyban!)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 15. kedd 22:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 15. kedd 22:11
Ja...
?
Akkor ez csak ilyen csöpögős topic lesz? :(
azt hittem, hogy a szerelmet fogjátok megvitatni... (de hivatalosan fogalmaztam)

Nem, nem provokálok, nem ironizálok, nem vagyok cinikus, csak komolyan nem erre számítottam.
2007. 05. 16. szerda 00:37  #16
szakacs szakacs VIP
A szerelem sokak szerint elcsépelt szó. Szerintem inkább az mondja ezt aki nem szerelmes abba akivel van.
" Mi a szerelem?
A szerelem olyan mint egy tavaszi napon amikor a szél meglibbenti a függönyt.
Nem a szél,
nem a függöny,
a libbenés"
2007. 05. 16. szerda 00:09  #15
Monyo18 Monyo18
hűt, úgy néz ki
2007. 05. 15. kedd 22:11  #14
Ja...
?
Akkor ez csak ilyen csöpögős topic lesz? :(
azt hittem, hogy a szerelmet fogjátok megvitatni... (de hivatalosan fogalmaztam)

Nem, nem provokálok, nem ironizálok, nem vagyok cinikus, csak komolyan nem erre számítottam.
2007. 05. 15. kedd 21:55  #13
Törölt felhasználó (73472)
"Olyan rossz mindig egyedül lenni,
Valakit mindig,hiába keresni ,
Valakit várni ,ki nem jön többé,
valakit szeretni titokban örökké."
2007. 05. 15. kedd 21:34  #12
ki mondta, hogy el akarom rontani?
Csak nem értem, hogy minek annyira beleélnünk magunkat a fájdalomba.
Persze, rossz lehet, ha otthagyták, de ilyenek, hogy nem eszik utána napokig, és hány, meg minden...

Volt barátnőm is ilyeneket játszott, aztán mikor rájött, hogy igazam volt abban, hogy nem reális a kapcsolatunk, akkor meg talált magának más fájdalmat.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 15. kedd 21:18), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (25630)
2007. 05. 15. kedd 21:18
szerintem mindenkinek szüksége van a szerelemre, csak még nem tudja vagy nem érzi, a két barátnődnek elég rossz lehet most, persze attól is függ ki hagyta ott őket, nem mindenkiért kár..., bocs,
ezt a topicot ne rontsuk el légyszi, kell ilyen is!
2007. 05. 15. kedd 21:25  #11
Amit szívedbe rejtesz,
szemednek tárd ki azt;
amit szemeddel sejtesz,
szíveddel várd ki azt.
A szerelembe -- mondják --
belehal, aki él.
De úgy kell a boldogság,
mint egy falat kenyér.
2007. 05. 15. kedd 21:18  #10
szerintem mindenkinek szüksége van a szerelemre, csak még nem tudja vagy nem érzi, a két barátnődnek elég rossz lehet most, persze attól is függ ki hagyta ott őket, nem mindenkiért kár..., bocs,
ezt a topicot ne rontsuk el légyszi, kell ilyen is!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 15. kedd 20:33), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 15. kedd 20:33
Szerelem? Az micsoda?
Valami rémlik még messziről...
Aztán közelről is, de nem olyan közelről, hogy bennem legyen, ellenben egy két lányban aki ismerősöm. Olyan butaság miatt omolttak össze, hogy "otthagyta őket a barátjuk"...
Nem értem én...
Vágyom én is erre az érzésre, keresem a szépet, de ha ilyen, mint náluk, akkor kell a francnak.
2007. 05. 15. kedd 20:34  #9
Bárcsak ilyen egyszerű lenne...
és kevésbbé mázos (más szót használtam először, de nem akarok senkibe sem belegyalogolni)
(Ez egy válasz Szimi07 üzenetére (2007. 05. 15. kedd 20:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 15. kedd 20:22
2007. 05. 15. kedd 20:33  #8
Szerelem? Az micsoda?
Valami rémlik még messziről...
Aztán közelről is, de nem olyan közelről, hogy bennem legyen, ellenben egy két lányban aki ismerősöm. Olyan butaság miatt omolttak össze, hogy "otthagyta őket a barátjuk"...
Nem értem én...
Vágyom én is erre az érzésre, keresem a szépet, de ha ilyen, mint náluk, akkor kell a francnak.
2007. 05. 15. kedd 20:22  #7
Szimi07 Szimi07 VIP
2007. 05. 15. kedd 20:05  #6
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 15. kedd 19:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 15. kedd 19:49
Én is hasonló cipőben járok, nagyon rossz tud lenni amikor valaki akit megszoktál nincs melletted, hogy átöleld/átöleljen.

"Mióta készülök, hogy elmondjam neked
szerelmem rejtett csillagrendszerét;
egy képben csak talán, s csupán a lényeget.
De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét,
és néha meg olyan, oly biztos és örök,
mint kőben a megkövesült csigaház.
A holdtól cirmos éj mozdul fejem fölött
s zizzenve röppenő kis álmokat vadász.
S még mindig nem tudom elmondani neked,
mit is jelent az nékem, hogy ha dolgozom,
óvó tekinteted érzem kezem felett.
Hasonlat mit sem ér. Felötlik s eldobom.
És holnap az egészet ujra kezdem,
mert annyit érek én, amennyit ér a szó
versemben s mert ez addig izgat engem,
míg csont marad belőlem s néhány hajcsomó.
Fáradt vagy s én is érzem, hosszú volt a nap, -
mit mondjak még? a tárgyak összenéznek
s téged dicsérnek, zeng egy fél cukordarab
az asztalon és csöppje hull a méznek
s mint színarany golyó ragyog a teritőn,
s magától csendül egy üres vizespohár.
Boldog, mert véled él. S talán lesz még időm,
hogy elmondjam milyen, mikor jöttödre vár.
Az álom hullongó sötétje meg-megérint,
elszáll, majd visszatér a homlokodra,
álmos szemed búcsúzva még felémint,
hajad kibomlik, szétterül lobogva,
s elalszol."
2007. 05. 15. kedd 19:49  #5
Én is hasonló cipőben járok, nagyon rossz tud lenni amikor valaki akit megszoktál nincs melletted, hogy átöleld/átöleljen.

"Mióta készülök, hogy elmondjam neked
szerelmem rejtett csillagrendszerét;
egy képben csak talán, s csupán a lényeget.
De nyüzsgő s áradó vagy bennem, mint a lét,
és néha meg olyan, oly biztos és örök,
mint kőben a megkövesült csigaház.
A holdtól cirmos éj mozdul fejem fölött
s zizzenve röppenő kis álmokat vadász.
S még mindig nem tudom elmondani neked,
mit is jelent az nékem, hogy ha dolgozom,
óvó tekinteted érzem kezem felett.
Hasonlat mit sem ér. Felötlik s eldobom.
És holnap az egészet ujra kezdem,
mert annyit érek én, amennyit ér a szó
versemben s mert ez addig izgat engem,
míg csont marad belőlem s néhány hajcsomó.
Fáradt vagy s én is érzem, hosszú volt a nap, -
mit mondjak még? a tárgyak összenéznek
s téged dicsérnek, zeng egy fél cukordarab
az asztalon és csöppje hull a méznek
s mint színarany golyó ragyog a teritőn,
s magától csendül egy üres vizespohár.
Boldog, mert véled él. S talán lesz még időm,
hogy elmondjam milyen, mikor jöttödre vár.
Az álom hullongó sötétje meg-megérint,
elszáll, majd visszatér a homlokodra,
álmos szemed búcsúzva még felémint,
hajad kibomlik, szétterül lobogva,
s elalszol."
(Ez egy válasz Szimi07 üzenetére (2007. 05. 15. kedd 19:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 15. kedd 19:12
Én már nagyon vágyok rá, hogy így érezek.Volt már benne részem. Sajnos ezért, hosszabb volt a felejtés.
2007. 05. 15. kedd 19:31  #4
(Ez egy válasz Szimi07 üzenetére (2007. 05. 15. kedd 19:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 15. kedd 19:12
Én már nagyon vágyok rá, hogy így érezek.Volt már benne részem. Sajnos ezért, hosszabb volt a felejtés.
/ 10