Meg kellene kostolni....
En nem teszek bele fokhagymat (kömenymagot se),Karacsonykor nincs vampir,es a majoranna helyett csombort hasznalok.
De igy is biztos finom !
(Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2007. 12. 26. szerda 12:47), amit ide kattintva olvashatsz)
![smile](images/smilies/smile.gif)
De igy is biztos finom !
![vigyor2](images/smilies/vigyor2.gif)
2007. 12. 26. szerda 12:47
Töltött káposzta
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl
Elkészítés:
1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.
3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.
1 adag: 3850 kJ/920 kcal
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl
Elkészítés:
1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.
3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.
1 adag: 3850 kJ/920 kcal
Töltött káposzta
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl
Elkészítés:
1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.
3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.
1 adag: 3850 kJ/920 kcal
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl
Elkészítés:
1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.
3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.
1 adag: 3850 kJ/920 kcal
amikor gyurka a szájába vesz, akkor garantáltan olvadozni fogsz
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 12. 23. vasárnap 19:37), amit ide kattintva olvashatsz)
![wink](images/smilies/wink.gif)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 12. 23. vasárnap 19:37), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 12. 23. vasárnap 19:37
Imádlak!
Egyetlen hiba van az egészben: az van ráírva: fagyasztott. De én forrrrrróóóó vagyok
![smile](images/smilies/smile.gif)
Egyetlen hiba van az egészben: az van ráírva: fagyasztott. De én forrrrrróóóó vagyok
![wink](images/smilies/wink.gif)
Szilvás rétes
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- csipet só,
- 50 g vaj,
- 1,5 dl langyos víz,
- 1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
- 50 dkg szilva,
- 40 dkg túró,
- 75 g vaj,
- 30 g cukor,
- vaníliarúd,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 15 szem pisztácia,
- 3 tojás
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a vajjal és a vízzel összegyúrjuk, megdagasztjuk. Olajjal megkenjük, lefedve 30 percig kelesztjük.
A megmosott szilvát kimagozzuk, húsát kockákra vágjuk.
25 dkg vajat a cukorral, a vaníliarúd belsejével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Ezután belekeverjük a túrót, a pisztáciát és a citromhéjat is.
A tésztát konyharuhán kinyújtjuk, és vékonyra kihúzzuk. A maradék vajat elosztjuk a tésztán, rákenjük a túrós masszát, elosztjuk rajta a szilvát, majd öszszetekerjük.
Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, megkenjük vajjal, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szükség esetén a sütési idő felénél lefedjük.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- csipet só,
- 50 g vaj,
- 1,5 dl langyos víz,
- 1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
- 50 dkg szilva,
- 40 dkg túró,
- 75 g vaj,
- 30 g cukor,
- vaníliarúd,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 15 szem pisztácia,
- 3 tojás
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a vajjal és a vízzel összegyúrjuk, megdagasztjuk. Olajjal megkenjük, lefedve 30 percig kelesztjük.
A megmosott szilvát kimagozzuk, húsát kockákra vágjuk.
25 dkg vajat a cukorral, a vaníliarúd belsejével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Ezután belekeverjük a túrót, a pisztáciát és a citromhéjat is.
A tésztát konyharuhán kinyújtjuk, és vékonyra kihúzzuk. A maradék vajat elosztjuk a tésztán, rákenjük a túrós masszát, elosztjuk rajta a szilvát, majd öszszetekerjük.
Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, megkenjük vajjal, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szükség esetén a sütési idő felénél lefedjük.
Imádlak!
Egyetlen hiba van az egészben: az van ráírva: fagyasztott. De én forrrrrróóóó vagyok
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 12. 23. vasárnap 11:39), amit ide kattintva olvashatsz)
![smile](images/smilies/smile.gif)
Egyetlen hiba van az egészben: az van ráírva: fagyasztott. De én forrrrrróóóó vagyok
![wink](images/smilies/wink.gif)
2007. 12. 23. vasárnap 11:39
Tennap wótam a madaras nagybótba és ezt ott kiszúrtam...mindzó be is tettem..a kosaramba..gondoltam majd karácsonykor milyen jót bele nya...izé...falatozok belöle...
![eljen](images/smilies/eljen.gif)
![wink](images/smilies/wink.gif)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://img133.imageshack.us/img133/3031/charl001na3.jpg)
Tennap wótam a madaras nagybótba és ezt ott kiszúrtam...mindzó be is tettem..a kosaramba..gondoltam majd karácsonykor milyen jót bele nya...izé...falatozok belöle...
![eljen](images/smilies/eljen.gif)
![wink](images/smilies/wink.gif)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://img133.imageshack.us/img133/3031/charl001na3.jpg)
![](http://www.origo.hu/i/0112/20011213szaloncuk1.jpg)
A szaloncukor története:
Jellegzetes karácsonyi csemege a szaloncukor, amelyből ma nagyon sokfélét vásárolhatunk. A szaloncukor híres mestercukrászok műhelyeiben született a múlt században, és csak nálunk maradt hagyományos ünnepi édesség. Ez a finomság otthon is elkészíthető.
Szaloncukrot már a múlt században készítettek a cukrászok de az édesség igazán a századfordulón vált divatossá. A reformkorban - francia minta nyomán - jött divatba a polgári lakásokban a fogadószoba, azaz szalon, ahol karácsonyfát állítottak, és így lett a fán lévő díszesen csomagolt csemege neve szaloncukor. Jókai még szalonczukkedlinek nevezte a szaloncukrot, ugyanis a cukorka neve a német salonzuckerl szóból ered. 1891-ben jelent meg Hegyesi József magyar-franczia szakács és vállalkozó A legújabb házi czukrászat című kézikönyve, amelyben tizenhétféle szaloncukrot ír le, így pl.: szalon-ananász czukorkák, szaloncréme-bonbonok, szalon-marasquin-czukorkák, szalon-pisztácz-czukorkák.
A budapesti Vendéglátóipari Múzeumban találhatunk régi szaloncukor-csomagoló sztaniolpapírokat harmincféle színben, és megcsodálhatunk egy "ricselő gépet" is. Ez a masina tulajdonképpen egy rojtozó gép, amellyel a szaloncukor papírját egy mozdulattal lehetett berojtozni. A századfordulón és a két világháború között a cukrászok a sütemények mellett fagylaltokat, cukorkákat, bonbonokat és szaloncukrot is készítettek. A híres cukrászdákban nagy mennyiségű szaloncukrot készítettek az ünnepek előtt, volt hogy naponta 25-30 kg csokoládét is felhasználtak. A pozitív formákat átszitált rizslisztbe mártották, és az így keletkezett mélyedésbe öntötték a folyékony cukrot. Amikor a cukor megdermedt és megszáradt, kivették és becsomagolták. A papírra angyalkákat ragasztottak, és már lehetett is a karácsonyfára akasztani. Persze nem mindenki engedhette meg magának, hogy csillogó cukrászdában vásároljon szaloncukrot a fára, ezért sokan otthon készítették el a csemegét. Ha van időnk és kedvünk, mi is készíthetünk házi szaloncukrot a karácsonyfára.
Íme, a recept:
Hozzávalók: 1 kg (barna)cukor, 3 dl víz, ízesítő anyagok: darált dió, kakaó, mogyoró, marcipánmassza, kókusz, citrom. Bevonáshoz: csokoládés tortabevonó.
A cukrot a vízzel főzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyűrűt, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelő a cukor állaga. A masszát öntsük vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a tetejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre. Amikor már nem meleg, akkor fakanállal keverjük addig, amíg hófehér pép nem lesz belőle. A pépet osszuk annyifelé, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítőket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalapra. (origo)
Nagyon szeretem az almát
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 12. 22. szombat 22:04), amit ide kattintva olvashatsz)
![vigyor](images/smilies/vigyor.gif)
![](http://kepfeltoltes.hu/071222/pinalma_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
szívesen lennék egyszer a vacsorád!!!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 12. 21. péntek 21:36), amit ide kattintva olvashatsz)
![wink](images/smilies/wink.gif)
![nyes](images/smilies/nyes.gif)
![finom](images/smilies/finom.gif)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 12. 21. péntek 21:36
Néhányan azt hiszik rólam, hogy pasikat reggelizek. És tényleg!
![](http://img91.imageshack.us/img91/9800/graphqy0.jpg)
![wink](images/smilies/wink.gif)
![nyes](images/smilies/nyes.gif)
![](http://img91.imageshack.us/img91/9800/graphqy0.jpg)
![nyes](images/smilies/nyes.gif)
te hüjjjje...a párizsi sincs odaírva, hogy szeletelni kéne...vegyél egy fél kgnyi szelet kenyeret, rakd rá a 20 dkg párizsit egybe, és tömd be vele a szádat...csak kussoljál már végre
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 12. 22. szombat 10:54), amit ide kattintva olvashatsz)
![mf1](images/smilies/mf1.gif)
![finom](images/smilies/finom.gif)
2007. 12. 22. szombat 10:54
Úrnőm!
szted hol a fenében van benne a receptben, h fel kell szeletelni a kenyeret?
szted hol a fenében van benne a receptben, h fel kell szeletelni a kenyeret?
![eplus2](images/smilies/eplus2.gif)
Nincs vkinek egy bevált lazac receptje?
Előre is köszi!
![finom](images/smilies/finom.gif)
Úrnőm!
szted hol a fenében van benne a receptben, h fel kell szeletelni a kenyeret?
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 12. 13. csütörtök 15:31), amit ide kattintva olvashatsz)
szted hol a fenében van benne a receptben, h fel kell szeletelni a kenyeret?
![eplus2](images/smilies/eplus2.gif)
2007. 12. 13. csütörtök 15:31
szerinted a "kenyérszeleteket megkenjük margarinnal" mit takar? egész kenyeret?
jessszus, csak te ne főzzél
jessszus, csak te ne főzzél
![smile](images/smilies/smile.gif)
Néhányan azt hiszik rólam, hogy pasikat reggelizek. És tényleg!
![](http://img91.imageshack.us/img91/9800/graphqy0.jpg)
![wink](images/smilies/wink.gif)
![nyes](images/smilies/nyes.gif)
![](http://img91.imageshack.us/img91/9800/graphqy0.jpg)
![nyes](images/smilies/nyes.gif)
![](http://www.abload.de/img/69230344_pe5euqxd_10pqb.jpg)
És semmilyen kaját nem tálalnak fel meztelen nőn? Milyen sz*r helyen dolgozol???
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 12. 20. csütörtök 18:40), amit ide kattintva olvashatsz)
![vigyor](images/smilies/vigyor.gif)
2007. 12. 20. csütörtök 18:40
Karácsonyi parti van a munkahelyemen
(sajnos csak telivel tudtam fotózni)
Jó étvágyat!
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_004__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_005__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_006__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_007__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_008__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_009__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_010__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_011__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_012__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
(sajnos csak telivel tudtam fotózni)
Jó étvágyat!
![finom](images/smilies/finom.gif)
![nyes](images/smilies/nyes.gif)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_004__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_005__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_006__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_007__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_008__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_009__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_010__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_011__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_012__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_013__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
az én évvégi céges bulim HOLNAP lesz. én is valami ilyenre számítok!!
![smile](images/smilies/smile.gif)
nagyon jó
Karácsonyi parti van a munkahelyemen
(sajnos csak telivel tudtam fotózni)
Jó étvágyat!
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_004__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_005__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_006__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_007__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_008__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_009__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_010__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_011__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_012__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
(sajnos csak telivel tudtam fotózni)
Jó étvágyat!
![finom](images/smilies/finom.gif)
![nyes](images/smilies/nyes.gif)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_004__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_005__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_006__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_007__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_008__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_009__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_010__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_011__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_012__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![Klikkelj a normál/tömörített mérethez](http://kepfeltoltes.hu/071220/20071220_013__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
kis barátom! garantálom, hogy az én főzési tudományom után, te mind a 10 ujjadat megnyalnád
vagy izééé...tuuuudod mit
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 12. 13. csütörtök 07:52), amit ide kattintva olvashatsz)
![](http://www.axis-of-aevil.net/img/2006_02/lentbuns-3long.jpg)
a Te recepted alapján nem biztos, hogy fánkozni és képviselni tudnád a konyhás-cukrász mesterséget!
![smile](images/smilies/smile.gif)
vagy izééé...tuuuudod mit
![wink](images/smilies/wink.gif)
2007. 12. 13. csütörtök 07:52
![](http://www.axis-of-aevil.net/img/2006_02/lentbuns-3long.jpg)
a Te recepted alapján nem biztos, hogy fánkozni és képviselni tudnád a konyhás-cukrász mesterséget!
![eplus2](images/smilies/eplus2.gif)
szerinted a "kenyérszeleteket megkenjük margarinnal" mit takar? egész kenyeret?
jessszus, csak te ne főzzél
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 12. 13. csütörtök 13:01), amit ide kattintva olvashatsz)
jessszus, csak te ne főzzél
![smile](images/smilies/smile.gif)
2007. 12. 13. csütörtök 13:01
ha te el akkor én téged +!
de nem is jó a recept!
nem írja, h szeleteljük a kenyeret, vagy az egész kenyeret kenjük!
vagy szeletelt kenyeret köll venni
mert akkor meg a hozzávalók nem stimmelnek!
![hehe](images/smilies/hehe.gif)
![eplus2](images/smilies/eplus2.gif)
de nem is jó a recept!
nem írja, h szeleteljük a kenyeret, vagy az egész kenyeret kenjük!
![hehe](images/smilies/hehe.gif)
vagy szeletelt kenyeret köll venni
![confused](images/smilies/confused.gif)
![hehe](images/smilies/hehe.gif)