Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2008. 01. 02. szerda 11:43  #360
tom1019 tom1019 VIP Admin
Az év utolsó időszakának hedonista evései és ivásai után sokan szükségesnek érzik, hogy egy alapos tisztítókúrával kezdjék az évet. Nem biztos, hogy ezt már elsejére érdemes időzíteni, de az évkezdésben segíteni fog.
Egy nap alatt csodát nem tehetünk szervezetünkkel, de egy kicsit tehermentesíthetjük a nehéz ételek és nehéz esték után. A legegyszerűbb otthoni gyors méregtelenítés az egynapos böjt. Különböző típusai vannak, melyeknek igazi haszna akkor van, ha rendszeresen csináljuk őket. Akkor viszont a szakemberek szerint hatásában vetekszik a drasztikus, egyhetes vagy hosszabb böjtölésekkel, miközben szervezetünket kevésbé terheli meg.

A klasszikus egynapos böjt során nem ihatunk mást, csak vizet, és más ételt nem veszünk magunkhoz, mint legfeljebb egyfajta gyümölcsöt. Újévi alkalmazása ellen szól, hogy akárcsak a hosszabb tisztítókúrákra, erre is fel kell készíteni a szervezetet. Könnyű vacsorát, korai lefekvést és nyugalmat illik biztosítani előző estére, aki ezt szilveszter idején is meg tudja teremteni magának, annak nincs is szüksége másnapi tisztításra.
2008. 01. 01. kedd 15:37  #359
Lalika30 Lalika30
Szia!
Itt mit kell nézni? smile )))
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 01. kedd 12:26), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
2008. 01. 01. kedd 12:26





Tüttyölt rátyli (ősi magyar étek)

Hozzávalók:


1,5 kg nyers rátyli, 1 db jókora pese, 2 csobolyó gödéznye (ha lehet, pöcörgősi!) 3 csipet ciháta, alkothatnék

Energiatartalom:
Nagyon hízlaló

Időigény:
Rendjívül időigényes

Nehézség:
Nagy rutint és tapasztalatot igényel

Költség:
Csak gazdagoknak ajánlott

Elkészítés

A nyers rátylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a zsakuba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a rátylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak tüttyentgetjük, mert hamar odakap, ahová nem szeretnénk.
Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Söndörgetve tálaljuk.
Akik nem bírják az ilyen nehéz ételeket, azoknak ajánljuk a Rücskölt rőt kercét kavarcsos fittyent tekerékkel.

Beküldte:
nincs adat
2008. 01. 01. kedd 14:14  #358
Törölt felhasználó (21812) VIP
Nem konyha, de nyali...


2008. 01. 01. kedd 13:37  #357
Törölt felhasználó (21812)
2008. 01. 01. kedd 13:24  #356
tom1019 tom1019 VIP Admin
Korhelyleves:

Savanyított káposztából készített s vizzel higított leves, melyet berántanak s belé virslit v. kolbászkarikákat és egy-két tojássárgáját tesznek. Nevét onnan kapta, hogy kellemes savanykás íze miatt a sok mulatozás, különösen pedig bő lakmározás után nagyon jól esik a gyomornak.

Az alapleves elkészítése (4-5 főre):

Hozzávalók:
400 g savanyú káposzta
4 db baromfivirsli, v. kolbász (lehet füstölt is)
1 közepes fej hagyma
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál pirospaprika
1-2 tojássárgája
oreganó
só, vagy "diétás" (nátriumszegény) só
zsírszegény (12%-os) tejföl a tálaláshoz


A lisztet szárazon megpirítjuk, majd az olajat ráöntjük, pirospaprikával megszórjuk, és hideg vízzel felengedve simára keverjük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és annyi vízzel hígítjuk, amennyi levest szeretnénk, majd puhára főzzük. Megsózzuk, oregánóval, apróra vágott vörösés fokhagymával fűszerezzük. Betétnek baromfivirsli-karikákat főzünk bele. Ha a virslikarikák feljöttek a leves tetejére, zsírszegény tejföllel dúsítva tálaljuk.

2008. 01. 01. kedd 12:26  #355
Törölt felhasználó (7767)





Tüttyölt rátyli (ősi magyar étek)

Hozzávalók:


1,5 kg nyers rátyli, 1 db jókora pese, 2 csobolyó gödéznye (ha lehet, pöcörgősi!) 3 csipet ciháta, alkothatnék

Energiatartalom:
Nagyon hízlaló

Időigény:
Rendjívül időigényes

Nehézség:
Nagy rutint és tapasztalatot igényel

Költség:
Csak gazdagoknak ajánlott

Elkészítés

A nyers rátylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a zsakuba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a rátylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak tüttyentgetjük, mert hamar odakap, ahová nem szeretnénk.
Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Söndörgetve tálaljuk.
Akik nem bírják az ilyen nehéz ételeket, azoknak ajánljuk a Rücskölt rőt kercét kavarcsos fittyent tekerékkel.

Beküldte:
nincs adat
2007. 12. 30. vasárnap 14:57  #354
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 12. 29. szombat 21:20  #353
Törölt felhasználó (7767)












2007. 12. 29. szombat 20:19  #352
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 12. 29. szombat 16:21  #351
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
A lángolt kolbász, a Csabai Kolbász mustja!

Most kezdődik igazán a kolbászkészítés szezonja. Ilyenkor a vastag kolbász mellett, vékony lángolt kolbász is készül, mely frissességével páratlan élvezetet nyújt, és nagy előnye, hogy a vastag kolbásszal ellentétben már 1-2 hetes érés után fogyasztható. A lángolt kolbász a paprika és a füst enyhén csípős íz elegyétől nyeri el a karakterét. Az állagra zaftos, magas nedvességtartalmú csemege.

Tipp! Próbáltad már az enyhén csípős kolbászt savanyú almával enni? Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld. Az alma savanyúja kiemeli a lángolt kolbász karakterét felejthetetlen íz harmóniát alkotva. Ínyenceknek ajánlom: különösen jól érezhető a kolbász íze, ha fogyasztása közben apró levegőt vesznünk a szánkba. Így a kolbász alkotóelemi elkeveredve a levegővel elképesztően ingerlik az ízlelő szervünket. Mennyei!

A lángolt kolbász különlegessége a füstölésében rejlik. A lángolt kolbász egy rövid, intenzív érlelési eljárással készül. Ilyenkor a lángolt kolbász gyorsan veszít a nedvességéből és a térfogatából, kissé megszikkad. Ezt viszonylag gyors térfogatcsökkenést a kolbász "köntöse" a nem tudja követni, így könnyen leválik a kolbászról. A lángolt kolbász előnye, hogy már frissen is lehet fogyasztani, nem kell hónapokat várni amíg összeérik, viszont nem is tárolhatjuk sokáig.

Tipp! A lángolt kolbászt zaftossága miatt nehéz szépen szeletelni. Ha fogyasztás előtt negyedórára mélyhűtőbe tesszük, szép szeleteket készíthetünk.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 12. 27. csütörtök 17:03), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 12. 27. csütörtök 17:03
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 12. 29. szombat 08:08  #350
Törölt felhasználó (7767)
2007. 12. 28. péntek 21:21  #349
Törölt felhasználó (7767)



2007. 12. 27. csütörtök 21:49  #348
Törölt felhasználó (7767)
2007. 12. 27. csütörtök 17:03  #347
tom1019 tom1019 VIP Admin
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 12. 26. szerda 19:47  #346
Szoni Szoni
Ugyse teszek bele fokhagymat...Punktum ! smile
Es tojast se ! smile De annal több koleszterines füstölt hust...
vigyor2

Mamädragaek paradicsomot es murkot föznek bele böven,ugy is nagyon finom... vigyor2
2007. 12. 26. szerda 16:46  #345
Törölt felhasználó (7767)
2007. 12. 26. szerda 15:10  #344
Szoni Szoni
Meg kellene kostolni.... smile En nem teszek bele fokhagymat (kömenymagot se),Karacsonykor nincs vampir,es a majoranna helyett csombort hasznalok.

De igy is biztos finom ! vigyor2
(Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2007. 12. 26. szerda 12:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 12. 26. szerda 12:47
Töltött káposzta
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.

2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.

3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.

4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!

5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.

1 adag: 3850 kJ/920 kcal




2007. 12. 26. szerda 12:47  #343
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
Töltött káposzta
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.

2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.

3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.

4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!

5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.

1 adag: 3850 kJ/920 kcal




2007. 12. 26. szerda 10:31  #342
MmePrune MmePrune VIP Admin
amikor gyurka a szájába vesz, akkor garantáltan olvadozni fogsz wink

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 12. 23. vasárnap 19:37), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 12. 23. vasárnap 19:37
Imádlak! smile

Egyetlen hiba van az egészben: az van ráírva: fagyasztott. De én forrrrrróóóó vagyok wink
2007. 12. 25. kedd 23:43  #341
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
Szilvás rétes

• Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- csipet só,
- 50 g vaj,
- 1,5 dl langyos víz,
- 1 evőkanál olaj

A töltelékhez:
- 50 dkg szilva,
- 40 dkg túró,
- 75 g vaj,
- 30 g cukor,
- vaníliarúd,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 15 szem pisztácia,
- 3 tojás

A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a vajjal és a vízzel összegyúrjuk, megdagasztjuk. Olajjal megkenjük, lefedve 30 percig kelesztjük.
A megmosott szilvát kimagozzuk, húsát kockákra vágjuk.
25 dkg vajat a cukorral, a vaníliarúd belsejével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Ezután belekeverjük a túrót, a pisztáciát és a citromhéjat is.
A tésztát konyharuhán kinyújtjuk, és vékonyra kihúzzuk. A maradék vajat elosztjuk a tésztán, rákenjük a túrós masszát, elosztjuk rajta a szilvát, majd öszszetekerjük.
Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, megkenjük vajjal, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szükség esetén a sütési idő felénél lefedjük.
/ 32