Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2008. 01. 19. szombat 21:19  #360
sanyisanyi74 sanyisanyi74
krumplilángos platnyin sütve





2008. 01. 16. szerda 14:14  #359
tom1019 tom1019 VIP Admin
Hoztam nektek egy klassz sajttálat!
Mit szóltok hozzá? kerdes
én szeretem: finom



finom hozzá a piritós kenyér:

2008. 01. 10. csütörtök 21:25  #358
tom1019 tom1019 VIP Admin
2008. 01. 03. csütörtök 21:32  #357
tom1019 tom1019 VIP Admin
2008. 01. 02. szerda 11:43  #356
tom1019 tom1019 VIP Admin
Az év utolsó időszakának hedonista evései és ivásai után sokan szükségesnek érzik, hogy egy alapos tisztítókúrával kezdjék az évet. Nem biztos, hogy ezt már elsejére érdemes időzíteni, de az évkezdésben segíteni fog.
Egy nap alatt csodát nem tehetünk szervezetünkkel, de egy kicsit tehermentesíthetjük a nehéz ételek és nehéz esték után. A legegyszerűbb otthoni gyors méregtelenítés az egynapos böjt. Különböző típusai vannak, melyeknek igazi haszna akkor van, ha rendszeresen csináljuk őket. Akkor viszont a szakemberek szerint hatásában vetekszik a drasztikus, egyhetes vagy hosszabb böjtölésekkel, miközben szervezetünket kevésbé terheli meg.

A klasszikus egynapos böjt során nem ihatunk mást, csak vizet, és más ételt nem veszünk magunkhoz, mint legfeljebb egyfajta gyümölcsöt. Újévi alkalmazása ellen szól, hogy akárcsak a hosszabb tisztítókúrákra, erre is fel kell készíteni a szervezetet. Könnyű vacsorát, korai lefekvést és nyugalmat illik biztosítani előző estére, aki ezt szilveszter idején is meg tudja teremteni magának, annak nincs is szüksége másnapi tisztításra.
2008. 01. 01. kedd 15:37  #355
Lalika30 Lalika30
Szia!
Itt mit kell nézni? smile )))
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 01. kedd 12:26), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
2008. 01. 01. kedd 12:26





Tüttyölt rátyli (ősi magyar étek)

Hozzávalók:


1,5 kg nyers rátyli, 1 db jókora pese, 2 csobolyó gödéznye (ha lehet, pöcörgősi!) 3 csipet ciháta, alkothatnék

Energiatartalom:
Nagyon hízlaló

Időigény:
Rendjívül időigényes

Nehézség:
Nagy rutint és tapasztalatot igényel

Költség:
Csak gazdagoknak ajánlott

Elkészítés

A nyers rátylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a zsakuba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a rátylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak tüttyentgetjük, mert hamar odakap, ahová nem szeretnénk.
Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Söndörgetve tálaljuk.
Akik nem bírják az ilyen nehéz ételeket, azoknak ajánljuk a Rücskölt rőt kercét kavarcsos fittyent tekerékkel.

Beküldte:
nincs adat
2008. 01. 01. kedd 14:14  #354
Törölt felhasználó (21812) VIP
Nem konyha, de nyali...


2008. 01. 01. kedd 13:37  #353
Törölt felhasználó (21812)
2008. 01. 01. kedd 13:24  #352
tom1019 tom1019 VIP Admin
Korhelyleves:

Savanyított káposztából készített s vizzel higított leves, melyet berántanak s belé virslit v. kolbászkarikákat és egy-két tojássárgáját tesznek. Nevét onnan kapta, hogy kellemes savanykás íze miatt a sok mulatozás, különösen pedig bő lakmározás után nagyon jól esik a gyomornak.

Az alapleves elkészítése (4-5 főre):

Hozzávalók:
400 g savanyú káposzta
4 db baromfivirsli, v. kolbász (lehet füstölt is)
1 közepes fej hagyma
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál pirospaprika
1-2 tojássárgája
oreganó
só, vagy "diétás" (nátriumszegény) só
zsírszegény (12%-os) tejföl a tálaláshoz


A lisztet szárazon megpirítjuk, majd az olajat ráöntjük, pirospaprikával megszórjuk, és hideg vízzel felengedve simára keverjük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és annyi vízzel hígítjuk, amennyi levest szeretnénk, majd puhára főzzük. Megsózzuk, oregánóval, apróra vágott vörösés fokhagymával fűszerezzük. Betétnek baromfivirsli-karikákat főzünk bele. Ha a virslikarikák feljöttek a leves tetejére, zsírszegény tejföllel dúsítva tálaljuk.

2008. 01. 01. kedd 12:26  #351
Törölt felhasználó (7767)





Tüttyölt rátyli (ősi magyar étek)

Hozzávalók:


1,5 kg nyers rátyli, 1 db jókora pese, 2 csobolyó gödéznye (ha lehet, pöcörgősi!) 3 csipet ciháta, alkothatnék

Energiatartalom:
Nagyon hízlaló

Időigény:
Rendjívül időigényes

Nehézség:
Nagy rutint és tapasztalatot igényel

Költség:
Csak gazdagoknak ajánlott

Elkészítés

A nyers rátylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a zsakuba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a rátylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak tüttyentgetjük, mert hamar odakap, ahová nem szeretnénk.
Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Söndörgetve tálaljuk.
Akik nem bírják az ilyen nehéz ételeket, azoknak ajánljuk a Rücskölt rőt kercét kavarcsos fittyent tekerékkel.

Beküldte:
nincs adat
2007. 12. 30. vasárnap 14:57  #350
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 12. 29. szombat 21:20  #349
Törölt felhasználó (7767)












2007. 12. 29. szombat 20:19  #348
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 12. 29. szombat 16:21  #347
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
A lángolt kolbász, a Csabai Kolbász mustja!

Most kezdődik igazán a kolbászkészítés szezonja. Ilyenkor a vastag kolbász mellett, vékony lángolt kolbász is készül, mely frissességével páratlan élvezetet nyújt, és nagy előnye, hogy a vastag kolbásszal ellentétben már 1-2 hetes érés után fogyasztható. A lángolt kolbász a paprika és a füst enyhén csípős íz elegyétől nyeri el a karakterét. Az állagra zaftos, magas nedvességtartalmú csemege.

Tipp! Próbáltad már az enyhén csípős kolbászt savanyú almával enni? Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld. Az alma savanyúja kiemeli a lángolt kolbász karakterét felejthetetlen íz harmóniát alkotva. Ínyenceknek ajánlom: különösen jól érezhető a kolbász íze, ha fogyasztása közben apró levegőt vesznünk a szánkba. Így a kolbász alkotóelemi elkeveredve a levegővel elképesztően ingerlik az ízlelő szervünket. Mennyei!

A lángolt kolbász különlegessége a füstölésében rejlik. A lángolt kolbász egy rövid, intenzív érlelési eljárással készül. Ilyenkor a lángolt kolbász gyorsan veszít a nedvességéből és a térfogatából, kissé megszikkad. Ezt viszonylag gyors térfogatcsökkenést a kolbász "köntöse" a nem tudja követni, így könnyen leválik a kolbászról. A lángolt kolbász előnye, hogy már frissen is lehet fogyasztani, nem kell hónapokat várni amíg összeérik, viszont nem is tárolhatjuk sokáig.

Tipp! A lángolt kolbászt zaftossága miatt nehéz szépen szeletelni. Ha fogyasztás előtt negyedórára mélyhűtőbe tesszük, szép szeleteket készíthetünk.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 12. 27. csütörtök 17:03), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 12. 27. csütörtök 17:03
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 12. 29. szombat 08:08  #346
Törölt felhasználó (7767)
2007. 12. 28. péntek 21:21  #345
Törölt felhasználó (7767)



2007. 12. 27. csütörtök 21:49  #344
Törölt felhasználó (7767)
2007. 12. 27. csütörtök 17:03  #343
tom1019 tom1019 VIP Admin
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 12. 26. szerda 19:47  #342
Szoni Szoni
Ugyse teszek bele fokhagymat...Punktum ! smile
Es tojast se ! smile De annal több koleszterines füstölt hust...
vigyor2

Mamädragaek paradicsomot es murkot föznek bele böven,ugy is nagyon finom... vigyor2
2007. 12. 26. szerda 16:46  #341
Törölt felhasználó (7767)
/ 32