Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2008. 02. 06. szerda 10:07  #380
tom1019 tom1019 VIP Admin
A mai munkahelyi reggelim:

Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2008. 02. 05. kedd 17:29  #379
Szoni Szoni
eljen Meglepöen tökeletes valasz...nem tudom folytatni nyes

igy hat smile vigyor2
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 05. kedd 15:29), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2008. 02. 05. kedd 15:29
túl sok volt a kóbor, gazdátlan macska és kutya a falúban, és összeszedtem őket a sintér előtt... eplus2

2008. 02. 05. kedd 15:29  #378
tom1019 tom1019 VIP Admin
túl sok volt a kóbor, gazdátlan macska és kutya a falúban, és összeszedtem őket a sintér előtt... eplus2

(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2008. 02. 05. kedd 14:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 05. kedd 14:49
Ez tyuk vagy pulyka,esetleg halbol keszült kolbasz ? nyes
Allitolag nem szereted a disznosagot nyes

Na hogy is van ? confused

(egyebkent jol nez ki..) smile
2008. 02. 05. kedd 15:23  #377
Szoni Szoni
Erdekes es sajnos igaz is ...

Csak bizonyitek a jaurt-feher europai populacio gyengesegere.

shakehead nem jo ez igy.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 05. kedd 10:56), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2008. 02. 05. kedd 10:56
Egy kis érdekesség, egy heti kajamennyiség na persze árakkal különféle országokból. Bhutánból is ! Hát mit mondjak, elég karcsú a menü, ó.
Japán külön van, adatok nélkül, hogy mér??? És mit össze nem csócsálnak egy hétig!
Még jó, hogy tőlünk nincs kép, nem férne ide...
nyes





Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2008. 02. 05. kedd 14:49  #376
Szoni Szoni
Ez tyuk vagy pulyka,esetleg halbol keszült kolbasz ? nyes
Allitolag nem szereted a disznosagot nyes

Na hogy is van ? confused

(egyebkent jol nez ki..) smile
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 04. hétfő 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2008. 02. 04. hétfő 13:46
tegnap délután olyan szép napsütéses idő, majdhogy nem nyári meleg volt kinn a kertben, így megfüstöltem és sütöttem a legutóbbi kolbásztöltésem maradék részét.
hoztam róla képeket, ha mar kolbászt nem hozhattam nektek:


(szén begyújtása)


(faszén karikák izzanak az egyik oldalon, nedves füstölőfát tettem az izzó szénre, amely egész nap vízben ázott)


(a kolbászt a másik oldalra tettem, NEM az izzó faszén fölé)


(szépen lezártam, és mértem a hőmérsékletét, az időt, mert szakács vónék, ugye? forróbb lett, mint gondoltam, na majd legközelebb kevesebb faszénnel csinálom)


(kb. 20 perc múlva megfordítottam a kolbászt, itt már jól néz ki, ugye? uhhhh, és az illata!


(aztán még 20 perc füstölés és sütés a másik oldalnak, miközben füstölt kolbász illata terjengett a teraszon, és kész a finyom házikubászka... finom )


(és máris készen van, felvágtam kisebb darabokra, hogy ne törjön szét a kolbász, és bevittem a házba, egy-két hétig lesz mit enni, nem maradunk éhen... nyes ...jó étvágyat! hehe
2008. 02. 05. kedd 10:56  #375
tom1019 tom1019 VIP Admin
Egy kis érdekesség, egy heti kajamennyiség na persze árakkal különféle országokból. Bhutánból is ! Hát mit mondjak, elég karcsú a menü, ó.
Japán külön van, adatok nélkül, hogy mér??? És mit össze nem csócsálnak egy hétig!
Még jó, hogy tőlünk nincs kép, nem férne ide...
nyes





Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2008. 02. 04. hétfő 13:46  #374
tom1019 tom1019 VIP Admin
tegnap délután olyan szép napsütéses idő, majdhogy nem nyári meleg volt kinn a kertben, így megfüstöltem és sütöttem a legutóbbi kolbásztöltésem maradék részét.
hoztam róla képeket, ha mar kolbászt nem hozhattam nektek:


(szén begyújtása)


(faszén karikák izzanak az egyik oldalon, nedves füstölőfát tettem az izzó szénre, amely egész nap vízben ázott)


(a kolbászt a másik oldalra tettem, NEM az izzó faszén fölé)


(szépen lezártam, és mértem a hőmérsékletét, az időt, mert szakács vónék, ugye? forróbb lett, mint gondoltam, na majd legközelebb kevesebb faszénnel csinálom)


(kb. 20 perc múlva megfordítottam a kolbászt, itt már jól néz ki, ugye? uhhhh, és az illata!


(aztán még 20 perc füstölés és sütés a másik oldalnak, miközben füstölt kolbász illata terjengett a teraszon, és kész a finyom házikubászka... finom )


(és máris készen van, felvágtam kisebb darabokra, hogy ne törjön szét a kolbász, és bevittem a házba, egy-két hétig lesz mit enni, nem maradunk éhen... nyes ...jó étvágyat! hehe
2008. 02. 03. vasárnap 18:27  #373
tom1019 tom1019 VIP Admin
Kellemes vasárnapot a konyhában is:

2008. 02. 02. szombat 16:49  #372
tom1019 tom1019 VIP Admin
Íme, az igazi farsangi fánk receptje

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 db tojássárgája, 10 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg krisztálycukor, 4 dl olaj, 3 dkg porcukor, 30 dkg lekvár, csipet só.

A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a krisztálycukrot és az elmorzsolt élesztőt. Néhány percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Utána kevés lisztet teszünk hozzá (ez a kovász), és a tojássárgáját hagyjuk kissé felhabosodni. A többi lisztet előmelegítjük, majd a közepébe fészket képzünk.
Lassan hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt úgy, hogy először a tojássárgájával keveredjen el, majd fokozatosan nagyobb ívben, kevergetve beledolgozzuk a lisztet. Ha a tészta egyneművé vált, hozzáadjuk a sót és az olvasztott vajat. Erőteljes mozdulatokkal dagasztjuk, szinte pumpáljuk a kezünkkel. (Dagasztásra alkalmas robotgépben lassú fordulaton készíthetjük.) A tésztát addig dagasszuk, míg elválik az edény falától, és hólyagosodni nem kezd. Letakarjuk, és szobahőmérsékleten 30-40 percig kelesztjük. Huzatmentes hely biztosításával és a letakarással kedvező életefeltételeket biztosítunk a kelesztőgombák elszaporodásának, miáltal a tésztánk laza, könnyű lesz. Ha megkelt, meglisztezett gyúródeszkára borítjuk és óvatosan kb. 3-4 cm vastagságúra kihúzzuk. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd letakarva ismét 10 percig kelni hagyjuk. Vigyázzunk: a kiszaggatott fánk oldalsó peremét ne lisztezzük össze, sőt, kezünkkel se érintsük!
Mély serpenyőben vagy lapos lábosban felhevítjük az olajat, ügyelve, hogy se túlságosan forró, se túl hideg ne legyen (a hőmérséklet kb. 170 fokos). A fánkokat óvatosan forgatva a kezünkben, ujjunkkal egyik oldalukon középig benyomjuk, majd ezzel lefelé fordítva helyezzük az olajba. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük, lecsurgatjuk. Porcukorral meghintve, kikevert lekvárral tálaljuk.

2008. 01. 30. szerda 10:52  #371
tom1019 tom1019 VIP Admin
A padlás (musical) : Szilvásgombóc

Íme a Föld.
Sose lehet tudni, hogy hol van a fent és lent.
Íme az ember.
Nem lehet látni, de ott van a lényeg benn:


Van-e titka?
Van-e íze?
Van-e szíve, ami jó?
Van-e magja?
Van-e még egy?
Van-e húsa olvadozó?
Ember, mint a Föld olyan,
Gombócnak is lelke van!


Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó!
Felszín édes hó...
Rajta aranyszínű morzsa!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó,
Megkóstolható!
Benne van a kenyér, benne van a víz!
Benne van a tudás, benne van az íz!
Benne van az idő, benne van a só!
Benne van a válasz: embernek lenni jó!
jó, jó, jó,jó
Rajta hó, ami tűzforró,
jó, jó, jó jó
Olyan illatosan olvadó!
Jó, jó, jó, jó!
Ez egy jóízű kisbolygó!
Jó jó, jó, jó
Gomboóóc!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó
Jaj, jaj, jaj de jó!


Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó
Megkóstolható!
Ez az édes kisbolygó.

Szilvásgombóc!

(Presser Gábor)


eplus2
2008. 01. 28. hétfő 11:36  #370
tom1019 tom1019 VIP Admin
2008. 01. 27. vasárnap 16:08  #369
tom1019 tom1019 VIP Admin
A mai ebédem ez volt:
Kacsamell sok-sok narancsfilével

Hozzávalók:
45 dkg kacsamell, 4 db alma, 25 dkg hagyma, 4 db narancs, 3 evőkanál méz, chiliszál, 0,5 dl narancslikőr, só, fehérbors, vaj, 40 dkg laskagomba, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg lilahagyma, rozma-ring, borsmenta

Elkészítése: A kacsamellet kifilézzük, fűszerezzük. A gyümölcsöket előkészítjük, azaz megmossuk, megtisztítjuk, majd kifilézzük.
A kacsamellet vajon készre sütjük, mellette karamellizáljuk a mézet, végül pedig hozzáadjuk a szeletekre vágott almát, narancsfilét. A narancslikőrrel ízesítjük, alaplével simára forraljuk, keményítővel besűrítjük. A legvégén kevés vajjal dúsítjuk. Különleges, érdekes ízhatással készítettünk egy megszokottnak tűnő kacsát.

2008. 01. 24. csütörtök 11:15  #368
tom1019 tom1019 VIP Admin
Lányoknak:


nyes
2008. 01. 23. szerda 12:27  #367
tom1019 tom1019 VIP Admin
2008. 01. 21. hétfő 16:18  #366
tom1019 tom1019 VIP Admin
a mai munkahelyi ebédem:



(Éhes is maradtam, mert nem vagyok oda a disznóságokért. A másik kelkáposztafőzelék volt...a kettő közül a "jobbat" választottam... hehe , de a leves volt a csúcs: rízsleves kínai módra...) nyes
2008. 01. 20. vasárnap 22:36  #365
Törölt felhasználó (21812) VIP
Imádom!!! Sajnos évek óta nem ettem :-(
(Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2008. 01. 19. szombat 21:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 19. szombat 21:19
krumplilángos platnyin sütve





2008. 01. 19. szombat 21:19  #364
sanyisanyi74 sanyisanyi74
krumplilángos platnyin sütve





2008. 01. 16. szerda 14:14  #363
tom1019 tom1019 VIP Admin
Hoztam nektek egy klassz sajttálat!
Mit szóltok hozzá? kerdes
én szeretem: finom



finom hozzá a piritós kenyér:

2008. 01. 10. csütörtök 21:25  #362
tom1019 tom1019 VIP Admin
2008. 01. 03. csütörtök 21:32  #361
tom1019 tom1019 VIP Admin
/ 32