Marhagulyás Hortobágy módra, ahogyan Hany Istók szerette
Hozzávalók 30 emberre:
6 kg szürkemarha-lábszár, 3 kg vöröshagyma, 3 kg vegyes zöldség, 0,6 kg disznózsír, 2 kg paradicsom, 2 kg zöldpaprika, kalocsai pirospaprika (őrölt), só, köménymag (őrölt), fokhagyma, bor (kékfrankos)
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk. Miután elfövi a levét, hozzátesszük a marha ujjnyira vagdalt veres húsát és addig rotyogtatjuk míg véres színét elveszíti. A kalocsai őrölt paprikát hozzáadjuk, majd összerázzuk. Besózzuk, vízzel felöntjük. Ha a hús puhulni kezd, megtisztított és felkockázott vegyes zöldséget teszünk belé, majd fokhagymával, köménnyel és a vörösbor levével ízesítjük és addig hagyjuk tüzünk lángján, míg meg nem fő.
Hozzávalók 30 emberre:
6 kg szürkemarha-lábszár, 3 kg vöröshagyma, 3 kg vegyes zöldség, 0,6 kg disznózsír, 2 kg paradicsom, 2 kg zöldpaprika, kalocsai pirospaprika (őrölt), só, köménymag (őrölt), fokhagyma, bor (kékfrankos)
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a paradicsom és paprika kockára vagdalt húsát, s tovább pirítjuk. Miután elfövi a levét, hozzátesszük a marha ujjnyira vagdalt veres húsát és addig rotyogtatjuk míg véres színét elveszíti. A kalocsai őrölt paprikát hozzáadjuk, majd összerázzuk. Besózzuk, vízzel felöntjük. Ha a hús puhulni kezd, megtisztított és felkockázott vegyes zöldséget teszünk belé, majd fokhagymával, köménnyel és a vörösbor levével ízesítjük és addig hagyjuk tüzünk lángján, míg meg nem fő.
ma főznöm kell egy holnapi családi ebéd miatt:
Csokiiiiiiiiiiiii
egy kis szombat du.-ni desszert, akinek van kedve velem kávézni, és nassolni:
Szopogasd a kedvenc cukorkád szlogennel hirdetik azokat a tic-tac-szerű drazsékat (már nevében is hasonlít a híres cukorra: Dick-Tax), amik abban különböznek a megszokott cukorkáktól, hogy péniszformájúak. A drazsé több ízben (banán, eper) kapható - és még a légutakat is tisztítja, az azonban kérdéses, hogy hány kalóriát tartalmaz.
Ma nutellás muffint fogok sütni
Hozzávalók:
7,5 dkg vaj
10 dkg Nutella
5 dkg cukor
2 tojás
1,2 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a formákat kikenjük. A vajat a Nutellával, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a Nutellás masszához adjuk. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
7,5 dkg vaj
10 dkg Nutella
5 dkg cukor
2 tojás
1,2 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a formákat kikenjük. A vajat a Nutellával, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a Nutellás masszához adjuk. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Hoztam nektek Valentin napra szívecskéket,nem gyári,most lett kész,és nagyon finom!
HOZZÁVALÓK!
50dkg liszt
20dkg margarin
3 tojás
1dl tej
10dkg porcukor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaniliás cukor
3 mokkáskanál gyömbér(nekem nem volt fahéjat tettem bele)
csokimáz
Az összes hozzávalót összegyúrni,és 2cm vastagra kinyújtani,majd szívalakú formával kiszúrni!Szilikonos sütőpapírra tettem a szívecskéket!
Én 170 fokos hőmérsékleten az első adagot 35 perc alatt sütöttem meg a második adag az már nem egész 20 perc alatt készen volt!
Várd meg amíg kihűl,és mártogassad be a szívecskéket a csokimázba félig!
HOZZÁVALÓK!
50dkg liszt
20dkg margarin
3 tojás
1dl tej
10dkg porcukor
1 tasak sütőpor
1 tasak vaniliás cukor
3 mokkáskanál gyömbér(nekem nem volt fahéjat tettem bele)
csokimáz
Az összes hozzávalót összegyúrni,és 2cm vastagra kinyújtani,majd szívalakú formával kiszúrni!Szilikonos sütőpapírra tettem a szívecskéket!
Én 170 fokos hőmérsékleten az első adagot 35 perc alatt sütöttem meg a második adag az már nem egész 20 perc alatt készen volt!
Várd meg amíg kihűl,és mártogassad be a szívecskéket a csokimázba félig!
Egy reneszánsz bál és lakoma képei:
Gyors tipp sütögetőknek: volt szerencsém olyan pogácsát enni, aminek a tetejére sajt hiányában földimogyorót szórtak. Lehet, hogy ez csak nekem új, de eszméletlen finom volt!
valamelyik nap leragadtam nigella csokimennyország műsoránál
csupacsokis édességeket készített...csokitortát, csokis sajttortát, brownie-t, és egy gyerekeknek való édességet
mars csokidarabokat olvasztott össze vajjal, és beletett kukoricapelyhet...majd bekanalazta mini muffinformába, és lehűtötte...ki fogom próbálni
aztán volt vásárolni is, és sok-sok féle csokit mutattak...úgy beszélt a csokiról, mintha az az egyetlen és legfontosabb dolog lenne az ember életében
nigella szerintem kifejezetten szép, viszont feltűnt, hogy milyen széles a csipője mondjuk legtöbbször deréktól felfelé mutatják, ha egész alakos képek vannak, akkor valaminek a takarásában van...szóltam is uramnak, hogy nézze meg, és azt mondta, hogy ez a nő nagyon szép, kiegyensúlyozott, kedves, nyugodt...és nem számít, hogy kicsit teltebb
mondtam is neki: látod, szívi, ezért fontos, hogy sok csokit egyek én is
és itt az aktuális kedvencem:
imádom, ahogy lassan csorog ki belőle a karamell, imádom, ahogy összekeni az arcomat, a számat...a múltkor ingben voltam, és lecsöppent egy kicsi a dekoltázsomba...eszméletlenül erotikus ez a csoki
csupacsokis édességeket készített...csokitortát, csokis sajttortát, brownie-t, és egy gyerekeknek való édességet
mars csokidarabokat olvasztott össze vajjal, és beletett kukoricapelyhet...majd bekanalazta mini muffinformába, és lehűtötte...ki fogom próbálni
aztán volt vásárolni is, és sok-sok féle csokit mutattak...úgy beszélt a csokiról, mintha az az egyetlen és legfontosabb dolog lenne az ember életében
nigella szerintem kifejezetten szép, viszont feltűnt, hogy milyen széles a csipője mondjuk legtöbbször deréktól felfelé mutatják, ha egész alakos képek vannak, akkor valaminek a takarásában van...szóltam is uramnak, hogy nézze meg, és azt mondta, hogy ez a nő nagyon szép, kiegyensúlyozott, kedves, nyugodt...és nem számít, hogy kicsit teltebb
mondtam is neki: látod, szívi, ezért fontos, hogy sok csokit egyek én is
és itt az aktuális kedvencem:
imádom, ahogy lassan csorog ki belőle a karamell, imádom, ahogy összekeni az arcomat, a számat...a múltkor ingben voltam, és lecsöppent egy kicsi a dekoltázsomba...eszméletlenül erotikus ez a csoki
Ehhez csak annyit, hogy a Toblerone (BERN)csokoládégyárban volt szerencsém dolgozni, 1991-ben kettő hónapot, berendezéseket szereltünk fel.
A gyárban annyi csokit ehettünk amennyit akartunk, az első héten még mindenki ette közülünk (négyen dolgoztunk magyar szerelők) a második héten már csak én, a harmadik héten már rá sem tudtam nézni, na jó, néha néha azért ránéztem.... de tényleg meg lehet únni. Nagyon szép, modern és nagy gyár, nagyon finom csokik készülnek ott. (elnézést a személyes élményért)
(ez a kép Bernben készült, a medve első lábánál ülök) (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 10. vasárnap 18:21), amit ide kattintva olvashatsz)
A gyárban annyi csokit ehettünk amennyit akartunk, az első héten még mindenki ette közülünk (négyen dolgoztunk magyar szerelők) a második héten már csak én, a harmadik héten már rá sem tudtam nézni, na jó, néha néha azért ránéztem.... de tényleg meg lehet únni. Nagyon szép, modern és nagy gyár, nagyon finom csokik készülnek ott. (elnézést a személyes élményért)
(ez a kép Bernben készült, a medve első lábánál ülök) (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 10. vasárnap 18:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 10. vasárnap 18:21
Medvét rejtettek a Toblerone csomagolásába!
Theodor Tobler, az ismert csokoládékészítő fia és annak unokatestvére, Emil Baumann 1908-ban berni tűzhelyük mellett állva egy új recepttel kísérleteztek: ekkor született meg az eredeti Toblerone csokoládé.
A Tobler család sikertörténete 1867-ben kezdődött egy berni csokoládéüzletben. A finomságok olyan jól fogytak, hogy a családfő és fiai 1899-ben saját csokoládéüzemet nyitottak. Azután 1908-ban megszületett a Toblerone, a név, amely Tobler, valamint a torrone (a mézes-mandulás nugát olasz kifejezése) szavak játékából lett összefűzve. A piramis alakú csokicsodának akkora sikere lett, hogy Toblerék 1909-ben már le is védették a márkát.
1920-ban a külcsín ugyan megváltozott, a sas helyét a Bern városának jelképeként is szolgáló medve alakja vette át a csomagoláson, a belbecs azonban érintetlen maradt. A sas aztán 10 évvel később újra visszatért, mivel a svájci hatóságok megtiltották, hogy az ország jelképeit különböző termékek csomagolásain tüntessék fel.
A hatvanas évek forradalmi hulláma Svájcot sem kerülte el, a Toblerone esetében ez a sötétbarna csomagolásban megjelenő étcsokoládés változat megszületését jelentette. 1973-ban újabb kistestvérrel gazdagodott a család, a csokoládéimádók igényeit kielégítendő piacra dobták a fehér csokoládés változatot. 1995-ben nem a méret a lényeg felkiáltással jöttek a minik, a mindössze 12,5 grammos Tobleronék, egy évvel később pedig a kék-fehér csomagolásban díszelgő töltött változat hódította meg a világot. A sikertörténet újabb fejezetét az év csokoládé sikerének bizonyuló Toblerone praliné írta 1998-ban.
A telhetetleneknek sem kell aggódniuk, kapható a Toblerone 4,5 kilós változata is, a Toblerone Jumbo névre keresztelt "csöppségnek" azonban nem árt helyet biztosítani a bevásárlókosárban, mivel 80 cm hosszú. A világhíres finomság csomagolásán évtizedek óta az Alpok hetedik legmagasabb csúcsa, a Matterhorn látható, de aki elég figyelmesen megnézi a csomagolást, észre veheti, hogy a hegycsúcsot ábrázoló rajzba egy medve alakját is elrejtették.
A csoki sikerét mutatja, hogy csak 2007-ben annyi tábla Toblerone csokoládét gyártottak, ahány ember él a földön. Az első mandulával és mézzel ízesített tejcsokoládé jubileuma alkalmából ebben az évben vándorkiállítás kel útra.
Theodor Tobler, az ismert csokoládékészítő fia és annak unokatestvére, Emil Baumann 1908-ban berni tűzhelyük mellett állva egy új recepttel kísérleteztek: ekkor született meg az eredeti Toblerone csokoládé.
A Tobler család sikertörténete 1867-ben kezdődött egy berni csokoládéüzletben. A finomságok olyan jól fogytak, hogy a családfő és fiai 1899-ben saját csokoládéüzemet nyitottak. Azután 1908-ban megszületett a Toblerone, a név, amely Tobler, valamint a torrone (a mézes-mandulás nugát olasz kifejezése) szavak játékából lett összefűzve. A piramis alakú csokicsodának akkora sikere lett, hogy Toblerék 1909-ben már le is védették a márkát.
1920-ban a külcsín ugyan megváltozott, a sas helyét a Bern városának jelképeként is szolgáló medve alakja vette át a csomagoláson, a belbecs azonban érintetlen maradt. A sas aztán 10 évvel később újra visszatért, mivel a svájci hatóságok megtiltották, hogy az ország jelképeit különböző termékek csomagolásain tüntessék fel.
A hatvanas évek forradalmi hulláma Svájcot sem kerülte el, a Toblerone esetében ez a sötétbarna csomagolásban megjelenő étcsokoládés változat megszületését jelentette. 1973-ban újabb kistestvérrel gazdagodott a család, a csokoládéimádók igényeit kielégítendő piacra dobták a fehér csokoládés változatot. 1995-ben nem a méret a lényeg felkiáltással jöttek a minik, a mindössze 12,5 grammos Tobleronék, egy évvel később pedig a kék-fehér csomagolásban díszelgő töltött változat hódította meg a világot. A sikertörténet újabb fejezetét az év csokoládé sikerének bizonyuló Toblerone praliné írta 1998-ban.
A telhetetleneknek sem kell aggódniuk, kapható a Toblerone 4,5 kilós változata is, a Toblerone Jumbo névre keresztelt "csöppségnek" azonban nem árt helyet biztosítani a bevásárlókosárban, mivel 80 cm hosszú. A világhíres finomság csomagolásán évtizedek óta az Alpok hetedik legmagasabb csúcsa, a Matterhorn látható, de aki elég figyelmesen megnézi a csomagolást, észre veheti, hogy a hegycsúcsot ábrázoló rajzba egy medve alakját is elrejtették.
A csoki sikerét mutatja, hogy csak 2007-ben annyi tábla Toblerone csokoládét gyártottak, ahány ember él a földön. Az első mandulával és mézzel ízesített tejcsokoládé jubileuma alkalmából ebben az évben vándorkiállítás kel útra.
Medvét rejtettek a Toblerone csomagolásába!
Theodor Tobler, az ismert csokoládékészítő fia és annak unokatestvére, Emil Baumann 1908-ban berni tűzhelyük mellett állva egy új recepttel kísérleteztek: ekkor született meg az eredeti Toblerone csokoládé.
A Tobler család sikertörténete 1867-ben kezdődött egy berni csokoládéüzletben. A finomságok olyan jól fogytak, hogy a családfő és fiai 1899-ben saját csokoládéüzemet nyitottak. Azután 1908-ban megszületett a Toblerone, a név, amely Tobler, valamint a torrone (a mézes-mandulás nugát olasz kifejezése) szavak játékából lett összefűzve. A piramis alakú csokicsodának akkora sikere lett, hogy Toblerék 1909-ben már le is védették a márkát.
1920-ban a külcsín ugyan megváltozott, a sas helyét a Bern városának jelképeként is szolgáló medve alakja vette át a csomagoláson, a belbecs azonban érintetlen maradt. A sas aztán 10 évvel később újra visszatért, mivel a svájci hatóságok megtiltották, hogy az ország jelképeit különböző termékek csomagolásain tüntessék fel.
A hatvanas évek forradalmi hulláma Svájcot sem kerülte el, a Toblerone esetében ez a sötétbarna csomagolásban megjelenő étcsokoládés változat megszületését jelentette. 1973-ban újabb kistestvérrel gazdagodott a család, a csokoládéimádók igényeit kielégítendő piacra dobták a fehér csokoládés változatot. 1995-ben nem a méret a lényeg felkiáltással jöttek a minik, a mindössze 12,5 grammos Tobleronék, egy évvel később pedig a kék-fehér csomagolásban díszelgő töltött változat hódította meg a világot. A sikertörténet újabb fejezetét az év csokoládé sikerének bizonyuló Toblerone praliné írta 1998-ban.
A telhetetleneknek sem kell aggódniuk, kapható a Toblerone 4,5 kilós változata is, a Toblerone Jumbo névre keresztelt "csöppségnek" azonban nem árt helyet biztosítani a bevásárlókosárban, mivel 80 cm hosszú. A világhíres finomság csomagolásán évtizedek óta az Alpok hetedik legmagasabb csúcsa, a Matterhorn látható, de aki elég figyelmesen megnézi a csomagolást, észre veheti, hogy a hegycsúcsot ábrázoló rajzba egy medve alakját is elrejtették.
A csoki sikerét mutatja, hogy csak 2007-ben annyi tábla Toblerone csokoládét gyártottak, ahány ember él a földön. Az első mandulával és mézzel ízesített tejcsokoládé jubileuma alkalmából ebben az évben vándorkiállítás kel útra.
Theodor Tobler, az ismert csokoládékészítő fia és annak unokatestvére, Emil Baumann 1908-ban berni tűzhelyük mellett állva egy új recepttel kísérleteztek: ekkor született meg az eredeti Toblerone csokoládé.
A Tobler család sikertörténete 1867-ben kezdődött egy berni csokoládéüzletben. A finomságok olyan jól fogytak, hogy a családfő és fiai 1899-ben saját csokoládéüzemet nyitottak. Azután 1908-ban megszületett a Toblerone, a név, amely Tobler, valamint a torrone (a mézes-mandulás nugát olasz kifejezése) szavak játékából lett összefűzve. A piramis alakú csokicsodának akkora sikere lett, hogy Toblerék 1909-ben már le is védették a márkát.
1920-ban a külcsín ugyan megváltozott, a sas helyét a Bern városának jelképeként is szolgáló medve alakja vette át a csomagoláson, a belbecs azonban érintetlen maradt. A sas aztán 10 évvel később újra visszatért, mivel a svájci hatóságok megtiltották, hogy az ország jelképeit különböző termékek csomagolásain tüntessék fel.
A hatvanas évek forradalmi hulláma Svájcot sem kerülte el, a Toblerone esetében ez a sötétbarna csomagolásban megjelenő étcsokoládés változat megszületését jelentette. 1973-ban újabb kistestvérrel gazdagodott a család, a csokoládéimádók igényeit kielégítendő piacra dobták a fehér csokoládés változatot. 1995-ben nem a méret a lényeg felkiáltással jöttek a minik, a mindössze 12,5 grammos Tobleronék, egy évvel később pedig a kék-fehér csomagolásban díszelgő töltött változat hódította meg a világot. A sikertörténet újabb fejezetét az év csokoládé sikerének bizonyuló Toblerone praliné írta 1998-ban.
A telhetetleneknek sem kell aggódniuk, kapható a Toblerone 4,5 kilós változata is, a Toblerone Jumbo névre keresztelt "csöppségnek" azonban nem árt helyet biztosítani a bevásárlókosárban, mivel 80 cm hosszú. A világhíres finomság csomagolásán évtizedek óta az Alpok hetedik legmagasabb csúcsa, a Matterhorn látható, de aki elég figyelmesen megnézi a csomagolást, észre veheti, hogy a hegycsúcsot ábrázoló rajzba egy medve alakját is elrejtették.
A csoki sikerét mutatja, hogy csak 2007-ben annyi tábla Toblerone csokoládét gyártottak, ahány ember él a földön. Az első mandulával és mézzel ízesített tejcsokoládé jubileuma alkalmából ebben az évben vándorkiállítás kel útra.