KEDVENC
- tojásételetek? tükörtojás sült szalonnával
- szendvicsetek? magvas kifliben salátalevél, paradicsom, paprika, sonka, sajt, vajkrém
- spagettitek? milánói, ami nem feltétlenül spagetti, de nagyon hasonló
- főzeléketek? zöldborsó
- levesetek? gyümölcs
- fagylaltotok? karamell, amiben kicsi karamell kockák is vannak
- nassolnivalótok? csokis bevonatú keksz (pl.: leibniz)
- péksüteményetek? croissant
- tojásételetek? tükörtojás sült szalonnával
- szendvicsetek? magvas kifliben salátalevél, paradicsom, paprika, sonka, sajt, vajkrém
- spagettitek? milánói, ami nem feltétlenül spagetti, de nagyon hasonló
- főzeléketek? zöldborsó
- levesetek? gyümölcs
- fagylaltotok? karamell, amiben kicsi karamell kockák is vannak
- nassolnivalótok? csokis bevonatú keksz (pl.: leibniz)
- péksüteményetek? croissant
KEDVENC
- tojásételetek? (gombás, pertezselymes tojásrántotta nem túl keményre sütve!)
- szendvicsetek? (melegszendvics: margarin, sonka, sajt)
- spagettitek? (nem szeretem a tésztás ételeket, max. egy gombás milánói rajt egy nagy szelet bécsivel
- főzeléketek? (mindenevő vagyok belőle, a lényeg, hogy telfőlös habarással készüljön)
- levesetek? (gezamica leves, sok zöldséggel és gombával, halászlé, Újházi tyúkhúsleves
- fagylaltotok? (citrom, és majdnem minden gyümölcs)
- nassolnivalótok? (punci, csokiparány)
- péksüteményetek? (minden ami friss, langyos és ropogós) (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
- tojásételetek? (gombás, pertezselymes tojásrántotta nem túl keményre sütve!)
- szendvicsetek? (melegszendvics: margarin, sonka, sajt)
- spagettitek? (nem szeretem a tésztás ételeket, max. egy gombás milánói rajt egy nagy szelet bécsivel
- főzeléketek? (mindenevő vagyok belőle, a lényeg, hogy telfőlös habarással készüljön)
- levesetek? (gezamica leves, sok zöldséggel és gombával, halászlé, Újházi tyúkhúsleves
- fagylaltotok? (citrom, és majdnem minden gyümölcs)
- nassolnivalótok? (punci, csokiparány)
- péksüteményetek? (minden ami friss, langyos és ropogós) (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 16:02
Nem hazudtolom meg magam, ide is teszek kérdéseket:
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
Ceretem, Charlotte:
-közepesen lágy tojás
-teavajas kenyér paradicsommal, paprikával
-spagettitészta helyett mindig makarónisat használok milánói szósszal, amibe jó sok gombát teszek.
-zöldborsófőzelék
-frankfurti-leves
-puncis, kávés fagyi
-sajtos pogi, mogyoró
-zsemle, kifli, ha jó ropogósak
-közepesen lágy tojás
-teavajas kenyér paradicsommal, paprikával
-spagettitészta helyett mindig makarónisat használok milánói szósszal, amibe jó sok gombát teszek.
-zöldborsófőzelék
-frankfurti-leves
-puncis, kávés fagyi
-sajtos pogi, mogyoró
-zsemle, kifli, ha jó ropogósak
Szia Charlotte !
Nem szeretem a kerdes-valasz meneteket,valahogy a sulira emlekeztet,de mivel szeretek fözicskelni,meg zabalni is no...
-Tojas : Mozer (Erdelyi paraszt menü,77000 kcal. Zöldhagymat olajban "megizzasztunk" ,megszorjuk böven juhturoval,raöntjük a tojast,lassan forgatni,mozgatni mig a tojas atsül.Lehet szarazabra,vagy higabbra,ahogy Hipp szereti.)
-Melegszendvics sonkaval,sajttal,ha nem kö mennyek sehova,hat meggyurom hagymaval is.
-Spagetti Milaneze,Bolognese
-Zöldpaszulyfözelek tükörtojassal (de utanna hamar ehes leszek)
-Pacalcsorba,halaszle tripla csipösen.
-Fagyi ? egy se kell....
-Paszka (sajtostallér) de van jo,ha nincs ugyis jo.
-Péksüteményetek? Kürtöskalacs,meg mindenfele friss,ropogos kenyer es zsömle. (mar az illatuk isn csabito,pekudvaron kene lakjak)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
Nem szeretem a kerdes-valasz meneteket,valahogy a sulira emlekeztet,de mivel szeretek fözicskelni,meg zabalni is no...
-Tojas : Mozer (Erdelyi paraszt menü,77000 kcal. Zöldhagymat olajban "megizzasztunk" ,megszorjuk böven juhturoval,raöntjük a tojast,lassan forgatni,mozgatni mig a tojas atsül.Lehet szarazabra,vagy higabbra,ahogy Hipp szereti.)
-Melegszendvics sonkaval,sajttal,ha nem kö mennyek sehova,hat meggyurom hagymaval is.
-Spagetti Milaneze,Bolognese
-Zöldpaszulyfözelek tükörtojassal (de utanna hamar ehes leszek)
-Pacalcsorba,halaszle tripla csipösen.
-Fagyi ? egy se kell....
-Paszka (sajtostallér) de van jo,ha nincs ugyis jo.
-Péksüteményetek? Kürtöskalacs,meg mindenfele friss,ropogos kenyer es zsömle. (mar az illatuk isn csabito,pekudvaron kene lakjak)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 16:02
Nem hazudtolom meg magam, ide is teszek kérdéseket:
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
KEDVENC
- tojásételetek? szalonnás tojás, a tojást nem kell teljesen megsütni
- szendvicsetek? pickszalámis ropogós zsemlével reggel 5db
- spagettitek? nem szeretem
- főzeléketek? nem szeretem
- levesetek? tyúkhúsleves
- fagylaltotok? minden, csak ne legyen gyümölcsfagyi
- nassolnivalótok? azt nem írom ide
- péksüteményetek? friss ropogós kenyér, ue. zsemlében
- tojásételetek? szalonnás tojás, a tojást nem kell teljesen megsütni
- szendvicsetek? pickszalámis ropogós zsemlével reggel 5db
- spagettitek? nem szeretem
- főzeléketek? nem szeretem
- levesetek? tyúkhúsleves
- fagylaltotok? minden, csak ne legyen gyümölcsfagyi
- nassolnivalótok? azt nem írom ide
- péksüteményetek? friss ropogós kenyér, ue. zsemlében
Tojás saláta(cukor nélkül)
Téli talámis,karawánsajtos,csemege ubis,wajas szendó
Milánói spaghetti (sütőben megsütwe)
Tökfőzelék (fasírtwal)
Igazi tyúkhúslewes
Minden gyümölcsfagyi
Ropi,sajtostallér
Mákos patkó
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
Téli talámis,karawánsajtos,csemege ubis,wajas szendó
Milánói spaghetti (sütőben megsütwe)
Tökfőzelék (fasírtwal)
Igazi tyúkhúslewes
Minden gyümölcsfagyi
Ropi,sajtostallér
Mákos patkó
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 16:02
Nem hazudtolom meg magam, ide is teszek kérdéseket:
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
Nem hazudtolom meg magam, ide is teszek kérdéseket:
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
Juhtúrós-húsos spagettirakottas
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg spagetti
2 evőkanál margarin
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
25 dkg darált sertéshús
20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
1 kávéskanál pirospaprika
Előkészítés: A spagettit forrásban lévő sós vízbe tesszük. A tasakon jelölt ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a margarinnal. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük, majd lefedve, lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 20 perc alatt megpároljuk. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beleterítjük a spagetti felét, megszórjuk a juhtúró felével, rásimítjuk a darált húst, majd a juhtúró másik felét és a maradék tésztát. A tetejét megöntözzük tejföllel, betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 716 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg spagetti
2 evőkanál margarin
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
25 dkg darált sertéshús
20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
1 kávéskanál pirospaprika
Előkészítés: A spagettit forrásban lévő sós vízbe tesszük. A tasakon jelölt ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a margarinnal. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük, majd lefedve, lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 20 perc alatt megpároljuk. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beleterítjük a spagetti felét, megszórjuk a juhtúró felével, rásimítjuk a darált húst, majd a juhtúró másik felét és a maradék tésztát. A tetejét megöntözzük tejföllel, betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 716 kcal
Nah...ide rakom...hátha itt észreweszed.....
No annyira meg nem vagyunk..
En Zsemlegombóccal taltam volna.
3 szikkadt zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és egy vastag falú edényben, 3 evőkanál forró olajra rakva pirítsuk rózsaszínűre. Állandóan kevergetve, lassú tűzön süssük. Ha teflonbevonatú edényt használunk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét. Utána locsoljunk rá 2,5 dl tejet, és néha átforgatva áztassuk min. negyed óráig, majd adjunk hozzá 2 előzőleg felvert egész tojást, 3 dg lágy vajat, 1 mokkáskanál sót, egy csipetnyi reszelt szerecsendiót, egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, és keverjük össze. Végül dolgozzunk bele 15 dg lisztet, és vizes kézzel formáljunk a galuskatészta keménységű masszából 16 db gombócot. A massza először keménynek tűnik, de a keverés hatására a tej kiszabadul a zsemlékből, ami fokozatosan lágyítja. Bő, forró vízben főzzük kb. 10 percig, amíg teljes keresztmetszetében megpuhul. Ezt úgy ellenőrizhetjük a legegyszerűbben, hogy az egyik gombócból levágunk egy darabot, és megkóstoljuk. Pár perc után keverjük át, hátha valamelyik leragadt az edény aljára. Szűrőkanállal kiszedve melegen, köretként tálaljuk. Vadas gombával fogyasztva érvényesül leginkább az íze. Hűtőszekrényben tároljuk. Másnap grillsütőben vagy mikrohullámú sütőben melegíthetjük fel a legkönnyebben . ( Termeszetesen vizben kell uszkalljon,hanem ugy kiszarad,hogy egy medvet agyondobhatsz vele.)
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 11:00), amit ide kattintva olvashatsz)
En Zsemlegombóccal taltam volna.
3 szikkadt zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és egy vastag falú edényben, 3 evőkanál forró olajra rakva pirítsuk rózsaszínűre. Állandóan kevergetve, lassú tűzön süssük. Ha teflonbevonatú edényt használunk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét. Utána locsoljunk rá 2,5 dl tejet, és néha átforgatva áztassuk min. negyed óráig, majd adjunk hozzá 2 előzőleg felvert egész tojást, 3 dg lágy vajat, 1 mokkáskanál sót, egy csipetnyi reszelt szerecsendiót, egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, és keverjük össze. Végül dolgozzunk bele 15 dg lisztet, és vizes kézzel formáljunk a galuskatészta keménységű masszából 16 db gombócot. A massza először keménynek tűnik, de a keverés hatására a tej kiszabadul a zsemlékből, ami fokozatosan lágyítja. Bő, forró vízben főzzük kb. 10 percig, amíg teljes keresztmetszetében megpuhul. Ezt úgy ellenőrizhetjük a legegyszerűbben, hogy az egyik gombócból levágunk egy darabot, és megkóstoljuk. Pár perc után keverjük át, hátha valamelyik leragadt az edény aljára. Szűrőkanállal kiszedve melegen, köretként tálaljuk. Vadas gombával fogyasztva érvényesül leginkább az íze. Hűtőszekrényben tároljuk. Másnap grillsütőben vagy mikrohullámú sütőben melegíthetjük fel a legkönnyebben . ( Termeszetesen vizben kell uszkalljon,hanem ugy kiszarad,hogy egy medvet agyondobhatsz vele.)
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 11:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 26. vasárnap 11:00
Gondolom Te lennél az első, aki visítana (a gyönyőrtől), ha 1 hétig v. végleg nem látnál!
Gombapörkölt (paprikás) tomi konyhájából:
Hozzávalók:
60-80 dkg gomba
3-4 vöröshagyma
40 dkg paradicsom
5 dkg vaj v. olaj
1,5 dl húsleves
2 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5-10 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest. 10-15 percig főzzük alacsony hőfokon (gomba fajtától függően).
Simára keverjük a lisztet a tejföllel, besűrítjük vele a pörköltet, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
A gombás ételeket legfeljebb 24 óra hosszat szabad hűtőben tárolni!
a kép beszúrva: 13:37-kor (elég jól sikerült)
Gombapörkölt (paprikás) tomi konyhájából:
Hozzávalók:
60-80 dkg gomba
3-4 vöröshagyma
40 dkg paradicsom
5 dkg vaj v. olaj
1,5 dl húsleves
2 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5-10 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest. 10-15 percig főzzük alacsony hőfokon (gomba fajtától függően).
Simára keverjük a lisztet a tejföllel, besűrítjük vele a pörköltet, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
A gombás ételeket legfeljebb 24 óra hosszat szabad hűtőben tárolni!
a kép beszúrva: 13:37-kor (elég jól sikerült)
Gondolom Te lennél az első, aki visítana (a gyönyőrtől), ha 1 hétig v. végleg nem látnál!
Gombapörkölt (paprikás) tomi konyhájából:
Hozzávalók:
60-80 dkg gomba
3-4 vöröshagyma
40 dkg paradicsom
5 dkg vaj v. olaj
1,5 dl húsleves
2 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5-10 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest. 10-15 percig főzzük alacsony hőfokon (gomba fajtától függően).
Simára keverjük a lisztet a tejföllel, besűrítjük vele a pörköltet, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
A gombás ételeket legfeljebb 24 óra hosszat szabad hűtőben tárolni!
a kép beszúrva: 13:37-kor (elég jól sikerült)
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 10:22), amit ide kattintva olvashatsz)
Gombapörkölt (paprikás) tomi konyhájából:
Hozzávalók:
60-80 dkg gomba
3-4 vöröshagyma
40 dkg paradicsom
5 dkg vaj v. olaj
1,5 dl húsleves
2 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5-10 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest. 10-15 percig főzzük alacsony hőfokon (gomba fajtától függően).
Simára keverjük a lisztet a tejföllel, besűrítjük vele a pörköltet, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
A gombás ételeket legfeljebb 24 óra hosszat szabad hűtőben tárolni!
a kép beszúrva: 13:37-kor (elég jól sikerült)
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 10:22), amit ide kattintva olvashatsz)
Hat persze,hogy szolok......
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 10:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 26. vasárnap 10:10
Ma frissen szedett gombából lesz az ebéd:
(ha valaki lát benne gyilkosgalócát, az szóljon, még nem késő!)
(ha valaki lát benne gyilkosgalócát, az szóljon, még nem késő!)
Ma frissen szedett gombából lesz az ebéd:
(ha valaki lát benne gyilkosgalócát, az szóljon, még nem késő!)
(ha valaki lát benne gyilkosgalócát, az szóljon, még nem késő!)
Egy szendwicset reggelire?
péntek van, ma ez volt az ebédem:
(zöld minden, még az élet és a végtermék is... )
(zöld minden, még az élet és a végtermék is... )
a panirozást még birom a klopfolást nem
de az asztal terítve, a csapos is készen
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 24. péntek 13:34), amit ide kattintva olvashatsz)
de az asztal terítve, a csapos is készen
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 24. péntek 13:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 24. péntek 13:34
Na, most kiugrasztottalak a bokorból és lebuktál!
Azért a pontosított megoldás visszafelé haladva:
5. frissen szedett uborkából, paprikából és paradicsomból ecetes-cukros-sós-petrezselymes öntettel saláta
4. vegyes köret: hasábburgonya (annak a maradványai látlatóak) és petrezselymes párolt hosszúszemű fehér rízs, édes párolt frissen fejtett zöldborsóval (rizibizi)
3. rántott csirkemellfilé sajtal és sonkával töltve
2. friss zöldségekből és gombából magyaros vegyes zöldségleves
1. előétel: 3 féle sajt és egy szelet orosz füstölt lazac
(a desszertet már nem tudtam megenni, ami somlói galuska lett volna 100%-os csokoládé öntettel)
ezt meg nektek hoztam kárpótlásul:
Azért a pontosított megoldás visszafelé haladva:
5. frissen szedett uborkából, paprikából és paradicsomból ecetes-cukros-sós-petrezselymes öntettel saláta
4. vegyes köret: hasábburgonya (annak a maradványai látlatóak) és petrezselymes párolt hosszúszemű fehér rízs, édes párolt frissen fejtett zöldborsóval (rizibizi)
3. rántott csirkemellfilé sajtal és sonkával töltve
2. friss zöldségekből és gombából magyaros vegyes zöldségleves
1. előétel: 3 féle sajt és egy szelet orosz füstölt lazac
(a desszertet már nem tudtam megenni, ami somlói galuska lett volna 100%-os csokoládé öntettel)
ezt meg nektek hoztam kárpótlásul:
az a gyurka!
wizgáz
na ja és központihűtésszerelő! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:50), amit ide kattintva olvashatsz)
wizgáz
na ja és központihűtésszerelő! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:50), amit ide kattintva olvashatsz)
Na, most kiugrasztottalak a bokorból és lebuktál!
Azért a pontosított megoldás visszafelé haladva:
5. frissen szedett uborkából, paprikából és paradicsomból ecetes-cukros-sós-petrezselymes öntettel saláta
4. vegyes köret: hasábburgonya (annak a maradványai látlatóak) és petrezselymes párolt hosszúszemű fehér rízs, édes párolt frissen fejtett zöldborsóval (rizibizi)
3. rántott csirkemellfilé sajtal és sonkával töltve
2. friss zöldségekből és gombából magyaros vegyes zöldségleves
1. előétel: 3 féle sajt és egy szelet orosz füstölt lazac
(a desszertet már nem tudtam megenni, ami somlói galuska lett volna 100%-os csokoládé öntettel)
ezt meg nektek hoztam kárpótlásul:
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Azért a pontosított megoldás visszafelé haladva:
5. frissen szedett uborkából, paprikából és paradicsomból ecetes-cukros-sós-petrezselymes öntettel saláta
4. vegyes köret: hasábburgonya (annak a maradványai látlatóak) és petrezselymes párolt hosszúszemű fehér rízs, édes párolt frissen fejtett zöldborsóval (rizibizi)
3. rántott csirkemellfilé sajtal és sonkával töltve
2. friss zöldségekből és gombából magyaros vegyes zöldségleves
1. előétel: 3 féle sajt és egy szelet orosz füstölt lazac
(a desszertet már nem tudtam megenni, ami somlói galuska lett volna 100%-os csokoládé öntettel)
ezt meg nektek hoztam kárpótlásul:
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)