Tettem be a fesztiválos topicba képeket a paradicsom-dobáló fesztiválról és erről eszembe jutott egy étel, A LECSÓ.
Ki hogyan csinálja?
Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.
Ki hogyan csinálja?
Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.

Szeretem a húslevest! De nálam nem is a hús a lényeg, hanem a sok zöldség, és a fűszerek. Pl. most hétvégén nem is volt benne hús!
A zöldségek, amit Én beleteszek: sárgarépa, petrezselyem, vagy paszternák, zeller, karalábé, karfiol, zöldborsó, 2-3 egész burgonya, 4-5 kisebb gomba, kelkáposzta-levél, ha van káposztalevél is, 4-5 gerezd fokhagyma, hagyma, paradicsom, paprika.
A fűszerek: bors(örült), tengeri só, chili, petrezselyemzöldje, lestyán, borsikafű, rozmaring, kurkuma, 2 marhahúsleves-kocka. Valamit tuti, hogy kifelejtettem.
Csirke, pulyka, nagyritkán marhahúsból csinálom. Gyuri, a májat Én is szeretem bele!
Ha csirke, vagy pulykamellből csinálom, azt utána szeletekre vágom, petrezselymes, fokhagymasós, margarinos kenettel ellátom, néhány percig a mikróban grillezem. Krumplipürével, tejfölös uborkasalátával(sok fokhagymával, paradicsommal, paprikával) kiváló!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 23:45), amit ide kattintva olvashatsz)
A zöldségek, amit Én beleteszek: sárgarépa, petrezselyem, vagy paszternák, zeller, karalábé, karfiol, zöldborsó, 2-3 egész burgonya, 4-5 kisebb gomba, kelkáposzta-levél, ha van káposztalevél is, 4-5 gerezd fokhagyma, hagyma, paradicsom, paprika.
A fűszerek: bors(örült), tengeri só, chili, petrezselyemzöldje, lestyán, borsikafű, rozmaring, kurkuma, 2 marhahúsleves-kocka. Valamit tuti, hogy kifelejtettem.
Csirke, pulyka, nagyritkán marhahúsból csinálom. Gyuri, a májat Én is szeretem bele!
Ha csirke, vagy pulykamellből csinálom, azt utána szeletekre vágom, petrezselymes, fokhagymasós, margarinos kenettel ellátom, néhány percig a mikróban grillezem. Krumplipürével, tejfölös uborkasalátával(sok fokhagymával, paradicsommal, paprikával) kiváló!

Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 23:45
Másik topicban felmerült, így felteszem a kérdést a HÚSLEVESRŐL.
Ki hogyan szereti, készíti?
Ki hogyan szereti, készíti?
Egy kis recept kínálat:
Magyaróvári szelet:
Hozzávalók: 1 kg karaj (vagy pulyka vagy csirkemell) vékonyra szeletelve, pirospaprika, só, bors, liszt, 50 dkg gomba, zsiradék a sütésjez, kb. 35 dkg sonka felszeletelve, 5 dl tejföl
Összekeverjük a pirospaprikát, a sót, a borsot és a lisztet, majd a megmosott hússzeleteket beleforgatjuk, és olajban kisütjük. Zsírjában megpárolunk fél kiló felszeletelt gombát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és szép sorban belepakoljuk a hússzeleteket. Megrétegezzük a következők szerint: először mindegyikre teszünk 1-1 vékony sonkát, a sonkára a kész gombát, a gombára pedig 1-1 szelet sajtot. Fél liter tejfölt összekeverünk 2-3 ek reszelt sajttal és a húsokra kenjük. A tepsit alufóliával bevonjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb.35-40 percig sütjük, az utolsó 5 percben levesszük róla az alufóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje. Párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
Óvári szelet
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj vagy pulykamell, 60 dkg gomba, 1 közepes hagyma, 30 dkg sonka, 30 dkg sajt
A felaprított hagymát olajon megfonnyasztom, rádobom a gombát, sóval, borssal, esetleg fűszerkeverékkel ízesítem. A hússzeleteket lisztbe forgatom, majd egy kevés olajon kisütöm. Kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé teszem a hússzeleteket, a tetejére gombát teszek, majd sonkát és sajtot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon sütöm kb. 30 percig. Rizibizivel tálalom.
----------------------------------------------
Cigánypecsenye:
10 szelet sertéscomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 egész fokhagyma, só, bors, vegeta, pirospaprika, liszt, olaj
A húsokat mindkét oldalán beleforgatjuk lisztbe és utána meleg olajon mindkét oldalát épphogy csak megpirítjuk. Mikor kivettük a húst, beletesszük a kockákra aprított hagymát. Megdinszteljük és beletesszük a fokhagymát is. Mikor picit sült, visszahelyezzük rá a husikat, fűszerezzük sóval, borssal, pici pirospaprikával, mert ettől lesz szép a színe, és aki szereti egy kis vegetával. Vizet öntünk rá csak épp, hogy ellepje és puhára főzzük. Sült krumplival tálaljuk, salátának meg tejfölös uborkát adunk. Aki szereti, az fűzhet a húsba szalonnát és azzal együtt pirítja meg, úgy is nagyon fini!

Szalkai cigánypecsenye:
Hozzávalók: karaj, füstölt szalonna, lángolt kolbász, hagyma, fokhagyma, olaj, liszt
A hússzeleteket szép vékonyra kiveregetem, egyik felét sózom. Ezután beleforgatom lisztbe és félreteszem. A hagymát, fokhagymát, szalonnát és kolbászt kb. egyformára aprítom, együtt megsütögetem. Nem kell bele semmi fűszer, mert mindegyik ízletes. Ezután ezt a kész tölteléket a hússzeletek egyik felébe kanalazom, majd a hús másik felét ráhajtom, össze lehet tűzni fogvájóval. Fedő alatt kicsit párolom a húsokat, nem kell sokáig, utána erőteljesebben lehet sütni. Gyakorlatilag csak a húsnak kell átsülni. Ezt rizzsel tálalom.
Magyaróvári szelet:
Hozzávalók: 1 kg karaj (vagy pulyka vagy csirkemell) vékonyra szeletelve, pirospaprika, só, bors, liszt, 50 dkg gomba, zsiradék a sütésjez, kb. 35 dkg sonka felszeletelve, 5 dl tejföl
Összekeverjük a pirospaprikát, a sót, a borsot és a lisztet, majd a megmosott hússzeleteket beleforgatjuk, és olajban kisütjük. Zsírjában megpárolunk fél kiló felszeletelt gombát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és szép sorban belepakoljuk a hússzeleteket. Megrétegezzük a következők szerint: először mindegyikre teszünk 1-1 vékony sonkát, a sonkára a kész gombát, a gombára pedig 1-1 szelet sajtot. Fél liter tejfölt összekeverünk 2-3 ek reszelt sajttal és a húsokra kenjük. A tepsit alufóliával bevonjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb.35-40 percig sütjük, az utolsó 5 percben levesszük róla az alufóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje. Párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
Óvári szelet
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj vagy pulykamell, 60 dkg gomba, 1 közepes hagyma, 30 dkg sonka, 30 dkg sajt
A felaprított hagymát olajon megfonnyasztom, rádobom a gombát, sóval, borssal, esetleg fűszerkeverékkel ízesítem. A hússzeleteket lisztbe forgatom, majd egy kevés olajon kisütöm. Kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé teszem a hússzeleteket, a tetejére gombát teszek, majd sonkát és sajtot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon sütöm kb. 30 percig. Rizibizivel tálalom.
----------------------------------------------
Cigánypecsenye:
10 szelet sertéscomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 egész fokhagyma, só, bors, vegeta, pirospaprika, liszt, olaj
A húsokat mindkét oldalán beleforgatjuk lisztbe és utána meleg olajon mindkét oldalát épphogy csak megpirítjuk. Mikor kivettük a húst, beletesszük a kockákra aprított hagymát. Megdinszteljük és beletesszük a fokhagymát is. Mikor picit sült, visszahelyezzük rá a husikat, fűszerezzük sóval, borssal, pici pirospaprikával, mert ettől lesz szép a színe, és aki szereti egy kis vegetával. Vizet öntünk rá csak épp, hogy ellepje és puhára főzzük. Sült krumplival tálaljuk, salátának meg tejfölös uborkát adunk. Aki szereti, az fűzhet a húsba szalonnát és azzal együtt pirítja meg, úgy is nagyon fini!


Szalkai cigánypecsenye:
Hozzávalók: karaj, füstölt szalonna, lángolt kolbász, hagyma, fokhagyma, olaj, liszt
A hússzeleteket szép vékonyra kiveregetem, egyik felét sózom. Ezután beleforgatom lisztbe és félreteszem. A hagymát, fokhagymát, szalonnát és kolbászt kb. egyformára aprítom, együtt megsütögetem. Nem kell bele semmi fűszer, mert mindegyik ízletes. Ezután ezt a kész tölteléket a hússzeletek egyik felébe kanalazom, majd a hús másik felét ráhajtom, össze lehet tűzni fogvájóval. Fedő alatt kicsit párolom a húsokat, nem kell sokáig, utána erőteljesebben lehet sütni. Gyakorlatilag csak a húsnak kell átsülni. Ezt rizzsel tálalom.

Tökkéletes... no látod lehet willy azért lázadozik mert még nem evett igazi husilevest

Ugyanígy csinálom: de még dobok bele zellerlevelet, pár karfiolrózsát, gombát, zöldborsót, zöldbabot...kora tavasszal hüvelyestől és ha túl sósnak találom egy kisebb krumplit...
A tésztához veszek ki 3-4 merőkanál levest és abban főzöm meg a tésztát, míg elnyeli a levet

Jó tanács: szarvas, vadröfi, vagy őz csonttal csínján.. mert barnás lesz a leves...
Bármilyen csont mellé azért biztos ami biztos dobok bele kácsanyakat, vagy tiklábat, szivét, szárnyát

Baccus.. de megéheztem

Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 29. szerda 00:11
Húsleves
Hozzávalók:
1 kg színhús
50 dkg csont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
1 körömnyi cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
1 csokor petrezselyem
15 dkg kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
10-15 dkg levelestészta
Elkészítés: Minden hozzávalót alaposan megtisztítunk
Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük - a régi hagyománnyal szemben nem habozzuk le, mert oda az értékes fehérje, leülepszik szépen az a hab magától, nem lesz zavaros tőle a leves! -, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét - gyönyörű színt ad a levesnek! -, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát, leszűrjuk, egy kevés húslevest merünk rá, és melegen tartjuk.
Ezután következik a művészet: a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, a *kisebbjét* itatóspapírral vagy papírszalvétával, majd sűrű szövésű szitakanálon keresztül, merőkanállal - éppen csak szelíden megbillentve a fazekat, hogy fel ne zavarosítsuk a levest! - előmelegített levesestálba szűrjuk.
A tésztát a forró leveshez adjuk, külön tálon kínáljuk a zöldséget és a húst, amelyet fogyaszthatunk a leveshez, vagy utána, második fogásként is különféle mártásokkal.
Fontos:
-a levest nem szabad megkavarni, mert zavaros lesz!
-azért kell egy kicsivel több vízzel feltenni, mert a főzés közben elpárolgott folyadékot utólag nem ajánlatos vízzel pótolni;
-ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak;
-ha a hús zamata fontosabb, forrásban lévő vízbe tesszük, ami a rostokat hirtelen összekapja, és a húsban marad az ízek java.
Megjegyzés:
-Általában előző este szoktam elkészíteni, éjszakára hűvösre teszem, így másnap a fagyos zsiradékot maradéktalanul el lehet távolítani a tetejéről.
- A sóval bánjunk csínján, mert másnapra a leves sósabb lesz, mint frissen főztében érezzük.
- A húslevest 1-2 napnál tovább nem tanácsos tárolni; a zöldségeket és a húst mindig külön edényben tegyük el.
- Gyakorlatilag bármely húsból főzhetünk húslevest, a lényeg az, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, ámde lehetőleg csontos legyen. Ha mégsem, főzzünk bele néhány marha- vagy borjúcsontot, mert sokkal ízletesebb lesz tőle.
Hozzávalók:
1 kg színhús
50 dkg csont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
1 körömnyi cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
1 csokor petrezselyem
15 dkg kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
10-15 dkg levelestészta
Elkészítés: Minden hozzávalót alaposan megtisztítunk
Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük - a régi hagyománnyal szemben nem habozzuk le, mert oda az értékes fehérje, leülepszik szépen az a hab magától, nem lesz zavaros tőle a leves! -, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét - gyönyörű színt ad a levesnek! -, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát, leszűrjuk, egy kevés húslevest merünk rá, és melegen tartjuk.
Ezután következik a művészet: a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, a *kisebbjét* itatóspapírral vagy papírszalvétával, majd sűrű szövésű szitakanálon keresztül, merőkanállal - éppen csak szelíden megbillentve a fazekat, hogy fel ne zavarosítsuk a levest! - előmelegített levesestálba szűrjuk.
A tésztát a forró leveshez adjuk, külön tálon kínáljuk a zöldséget és a húst, amelyet fogyaszthatunk a leveshez, vagy utána, második fogásként is különféle mártásokkal.
Fontos:
-a levest nem szabad megkavarni, mert zavaros lesz!
-azért kell egy kicsivel több vízzel feltenni, mert a főzés közben elpárolgott folyadékot utólag nem ajánlatos vízzel pótolni;
-ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak;
-ha a hús zamata fontosabb, forrásban lévő vízbe tesszük, ami a rostokat hirtelen összekapja, és a húsban marad az ízek java.
Megjegyzés:
-Általában előző este szoktam elkészíteni, éjszakára hűvösre teszem, így másnap a fagyos zsiradékot maradéktalanul el lehet távolítani a tetejéről.
- A sóval bánjunk csínján, mert másnapra a leves sósabb lesz, mint frissen főztében érezzük.
- A húslevest 1-2 napnál tovább nem tanácsos tárolni; a zöldségeket és a húst mindig külön edényben tegyük el.
- Gyakorlatilag bármely húsból főzhetünk húslevest, a lényeg az, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, ámde lehetőleg csontos legyen. Ha mégsem, főzzünk bele néhány marha- vagy borjúcsontot, mert sokkal ízletesebb lesz tőle.
Én meg zöldségnapot


Ma gyümölcs napot tartok...


Húsleves
Hozzávalók:
1 kg színhús
50 dkg csont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
1 körömnyi cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
1 csokor petrezselyem
15 dkg kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
10-15 dkg levelestészta
Elkészítés: Minden hozzávalót alaposan megtisztítunk
Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük - a régi hagyománnyal szemben nem habozzuk le, mert oda az értékes fehérje, leülepszik szépen az a hab magától, nem lesz zavaros tőle a leves! -, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét - gyönyörű színt ad a levesnek! -, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát, leszűrjuk, egy kevés húslevest merünk rá, és melegen tartjuk.
Ezután következik a művészet: a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, a *kisebbjét* itatóspapírral vagy papírszalvétával, majd sűrű szövésű szitakanálon keresztül, merőkanállal - éppen csak szelíden megbillentve a fazekat, hogy fel ne zavarosítsuk a levest! - előmelegített levesestálba szűrjuk.
A tésztát a forró leveshez adjuk, külön tálon kínáljuk a zöldséget és a húst, amelyet fogyaszthatunk a leveshez, vagy utána, második fogásként is különféle mártásokkal.
Fontos:
-a levest nem szabad megkavarni, mert zavaros lesz!
-azért kell egy kicsivel több vízzel feltenni, mert a főzés közben elpárolgott folyadékot utólag nem ajánlatos vízzel pótolni;
-ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak;
-ha a hús zamata fontosabb, forrásban lévő vízbe tesszük, ami a rostokat hirtelen összekapja, és a húsban marad az ízek java.
Megjegyzés:
-Általában előző este szoktam elkészíteni, éjszakára hűvösre teszem, így másnap a fagyos zsiradékot maradéktalanul el lehet távolítani a tetejéről.
- A sóval bánjunk csínján, mert másnapra a leves sósabb lesz, mint frissen főztében érezzük.
- A húslevest 1-2 napnál tovább nem tanácsos tárolni; a zöldségeket és a húst mindig külön edényben tegyük el.
- Gyakorlatilag bármely húsból főzhetünk húslevest, a lényeg az, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, ámde lehetőleg csontos legyen. Ha mégsem, főzzünk bele néhány marha- vagy borjúcsontot, mert sokkal ízletesebb lesz tőle.
Hozzávalók:
1 kg színhús
50 dkg csont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
1 körömnyi cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
1 csokor petrezselyem
15 dkg kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
10-15 dkg levelestészta
Elkészítés: Minden hozzávalót alaposan megtisztítunk
Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük - a régi hagyománnyal szemben nem habozzuk le, mert oda az értékes fehérje, leülepszik szépen az a hab magától, nem lesz zavaros tőle a leves! -, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét - gyönyörű színt ad a levesnek! -, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát, leszűrjuk, egy kevés húslevest merünk rá, és melegen tartjuk.
Ezután következik a művészet: a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, a *kisebbjét* itatóspapírral vagy papírszalvétával, majd sűrű szövésű szitakanálon keresztül, merőkanállal - éppen csak szelíden megbillentve a fazekat, hogy fel ne zavarosítsuk a levest! - előmelegített levesestálba szűrjuk.
A tésztát a forró leveshez adjuk, külön tálon kínáljuk a zöldséget és a húst, amelyet fogyaszthatunk a leveshez, vagy utána, második fogásként is különféle mártásokkal.
Fontos:
-a levest nem szabad megkavarni, mert zavaros lesz!
-azért kell egy kicsivel több vízzel feltenni, mert a főzés közben elpárolgott folyadékot utólag nem ajánlatos vízzel pótolni;
-ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak;
-ha a hús zamata fontosabb, forrásban lévő vízbe tesszük, ami a rostokat hirtelen összekapja, és a húsban marad az ízek java.
Megjegyzés:
-Általában előző este szoktam elkészíteni, éjszakára hűvösre teszem, így másnap a fagyos zsiradékot maradéktalanul el lehet távolítani a tetejéről.
- A sóval bánjunk csínján, mert másnapra a leves sósabb lesz, mint frissen főztében érezzük.
- A húslevest 1-2 napnál tovább nem tanácsos tárolni; a zöldségeket és a húst mindig külön edényben tegyük el.
- Gyakorlatilag bármely húsból főzhetünk húslevest, a lényeg az, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, ámde lehetőleg csontos legyen. Ha mégsem, főzzünk bele néhány marha- vagy borjúcsontot, mert sokkal ízletesebb lesz tőle.
Ühhüm...hmmm...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 23:27), amit ide kattintva olvashatsz)



Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 23:27
Én szeretem a Kojakot, bizony.
Ez a játék meg tök jó lehetett
Ez a játék meg tök jó lehetett

Én úgy szeressem,ahogy widéken csinálják...aranyló sárgán...sok-sok cérnametélttel...répa...kumpi...zeller...hagyma...csikemáj
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 23:45), amit ide kattintva olvashatsz)

Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 23:45
Másik topicban felmerült, így felteszem a kérdést a HÚSLEVESRŐL.
Ki hogyan szereti, készíti?
Ki hogyan szereti, készíti?
Másik topicban felmerült, így felteszem a kérdést a HÚSLEVESRŐL.
Ki hogyan szereti, készíti?
Ki hogyan szereti, készíti?
Én szeretem a Kojakot, bizony.
Ez a játék meg tök jó lehetett
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 28. kedd 22:57), amit ide kattintva olvashatsz)
Ez a játék meg tök jó lehetett

2007. 08. 28. kedd 22:57
Tejszínhabot...csoki puding...waniliás puding...
Ki is szerette a kojak nyalókát...asszem Char...
Hát wót eccer egy csajom...wele asztat játszottam,hogy bedugtam a puncijába a nyalókát...majd kihúztam...nyalogattam egy kicsit... majd wisszadugtam...majd kihúztam...és így towább...tök jó wót mert tök édes lett tőle a puncikája...mert természetesen a wégén totálisan elélwezett...totálisan...deee rég wót...

Ki is szerette a kojak nyalókát...asszem Char...
Hát wót eccer egy csajom...wele asztat játszottam,hogy bedugtam a puncijába a nyalókát...majd kihúztam...nyalogattam egy kicsit... majd wisszadugtam...majd kihúztam...és így towább...tök jó wót mert tök édes lett tőle a puncikája...mert természetesen a wégén totálisan elélwezett...totálisan...deee rég wót...

Tejszínhabot...csoki puding...waniliás puding...
Ki is szerette a kojak nyalókát...asszem Char...
Hát wót eccer egy csajom...wele asztat játszottam,hogy bedugtam a puncijába a nyalókát...majd kihúztam...nyalogattam egy kicsit... majd wisszadugtam...majd kihúztam...és így towább...tök jó wót mert tök édes lett tőle a puncikája...mert természetesen a wégén totálisan elélwezett...totálisan...deee rég wót...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)

Ki is szerette a kojak nyalókát...asszem Char...
Hát wót eccer egy csajom...wele asztat játszottam,hogy bedugtam a puncijába a nyalókát...majd kihúztam...nyalogattam egy kicsit... majd wisszadugtam...majd kihúztam...és így towább...tök jó wót mert tök édes lett tőle a puncikája...mert természetesen a wégén totálisan elélwezett...totálisan...deee rég wót...

Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 22:36
Ettetek, nyaltatok már le valamit partnerről?
Á, csak a szokásosakat méz, csoki, tejszínhab! Fél barack a mellemről, szőlőszem a csikló felé, stb.....
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)

Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 22:36
Ettetek, nyaltatok már le valamit partnerről?
Amikor 48 órán keresztül egy falatot sem ettem, csak gyümilevet ittam szm. ásványvízzel!

Kicsit komolyabban:
Amikor úgy ettem meg csókolózás közben egy szelet csokoládét, hogy fogyott a csoki, és nőtt a szerelem!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)

Kicsit komolyabban:
Amikor úgy ettem meg csókolózás közben egy szelet csokoládét, hogy fogyott a csoki, és nőtt a szerelem!

2007. 08. 28. kedd 21:49
ha már kérdés, akkor legyen kövér
van valami meghatározó kajaélményetek?
jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza
és az utca elején volt egy pékség, ahol hajnalban már sült a kenyér...egyszerűen fenséges illat volt mindig...szóval sikerült a sült kenyér illatát összekötnöm a viharos szombat éjszakai élményeimmel...azóta bármikor pékség illatot érzek a lányságom jut eszembe



jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza


Ettetek, nyaltatok már le valamit partnerről?
Ez a Mozer istenien hangzik. Imádom a juhtúrót amúgy is...
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 16:58
Szia Charlotte !
Nem szeretem a kerdes-valasz meneteket,valahogy a sulira emlekeztet,de mivel szeretek fözicskelni,meg zabalni is no...
-Tojas : Mozer (Erdelyi paraszt menü,77000 kcal. Zöldhagymat olajban "megizzasztunk" ,megszorjuk böven juhturoval,raöntjük a tojast,lassan forgatni,mozgatni mig a tojas atsül.Lehet szarazabra,vagy higabbra,ahogy Hipp szereti.)
-Melegszendvics sonkaval,sajttal,ha nem kö mennyek sehova,hat meggyurom hagymaval is.
-Spagetti Milaneze,Bolognese
-Zöldpaszulyfözelek tükörtojassal (de utanna hamar ehes leszek)
-Pacalcsorba,halaszle tripla csipösen.
-Fagyi ? egy se kell....
-Paszka (sajtostallér) de van jo,ha nincs ugyis jo.
-Péksüteményetek? Kürtöskalacs,meg mindenfele friss,ropogos kenyer es zsömle. (mar az illatuk isn csabito,pekudvaron kene lakjak)
Nem szeretem a kerdes-valasz meneteket,valahogy a sulira emlekeztet,de mivel szeretek fözicskelni,meg zabalni is no...
-Tojas : Mozer (Erdelyi paraszt menü,77000 kcal. Zöldhagymat olajban "megizzasztunk" ,megszorjuk böven juhturoval,raöntjük a tojast,lassan forgatni,mozgatni mig a tojas atsül.Lehet szarazabra,vagy higabbra,ahogy Hipp szereti.)
-Melegszendvics sonkaval,sajttal,ha nem kö mennyek sehova,hat meggyurom hagymaval is.
-Spagetti Milaneze,Bolognese
-Zöldpaszulyfözelek tükörtojassal (de utanna hamar ehes leszek)
-Pacalcsorba,halaszle tripla csipösen.
-Fagyi ? egy se kell....
-Paszka (sajtostallér) de van jo,ha nincs ugyis jo.
-Péksüteményetek? Kürtöskalacs,meg mindenfele friss,ropogos kenyer es zsömle. (mar az illatuk isn csabito,pekudvaron kene lakjak)

Kajaélmény:
Az előző pasimmal minden nagy szexmenet után kiültünk a konyhájukba (piros szoci sarokülő!!!), és csinált nekem szendvicset vagy rántottát.
Egyszer suliban elvittek minket a kenyérgyárba gyárlátogatásra, kaptunk friss kiflit - azóta sem ettem olyan finomat. (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Az előző pasimmal minden nagy szexmenet után kiültünk a konyhájukba (piros szoci sarokülő!!!), és csinált nekem szendvicset vagy rántottát.
Egyszer suliban elvittek minket a kenyérgyárba gyárlátogatásra, kaptunk friss kiflit - azóta sem ettem olyan finomat. (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 21:49
ha már kérdés, akkor legyen kövér
van valami meghatározó kajaélményetek?
jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza
és az utca elején volt egy pékség, ahol hajnalban már sült a kenyér...egyszerűen fenséges illat volt mindig...szóval sikerült a sült kenyér illatát összekötnöm a viharos szombat éjszakai élményeimmel...azóta bármikor pékség illatot érzek a lányságom jut eszembe



jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza


Már gyerekként is puncis fagyinak hívtuk a puncsot! De komolyan.
Nem tudom, hogy van-e ilyen fagyi?
Majd a jövő évi ország fagyija projectbe esetleg beszavazhatjuk!
Negatív élmény: Oviban belémerőszakolták a bőrkés tejet: boa-mondtam.
Pozitív: Vittem haza a frissen sült 2 kg-os kenyeret, hagyományos kemencében sütötte a péknéni, mire hazaértem a csücske már nem volt meg. De ma már a kenyér sem a régi! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:43), amit ide kattintva olvashatsz)
Nem tudom, hogy van-e ilyen fagyi?

Majd a jövő évi ország fagyija projectbe esetleg beszavazhatjuk!

Negatív élmény: Oviban belémerőszakolták a bőrkés tejet: boa-mondtam.
Pozitív: Vittem haza a frissen sült 2 kg-os kenyeret, hagyományos kemencében sütötte a péknéni, mire hazaértem a csücske már nem volt meg. De ma már a kenyér sem a régi! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 21:43
-puncis, kávés fagyi ????????
ööö...izéééé...zelli?
lehetséges, hogy puncsra gondoltál? vagy tényleg van ilyen fagyi?
ööö...izéééé...zelli?

ha már kérdés, akkor legyen kövér
van valami meghatározó kajaélményetek?
jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza
és az utca elején volt egy pékség, ahol hajnalban már sült a kenyér...egyszerűen fenséges illat volt mindig...szóval sikerült a sült kenyér illatát összekötnöm a viharos szombat éjszakai élményeimmel...azóta bármikor pékség illatot érzek a lányságom jut eszembe



jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza


-puncis, kávés fagyi ????????
ööö...izéééé...zelli?
lehetséges, hogy puncsra gondoltál? vagy tényleg van ilyen fagyi?
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 28. kedd 18:40), amit ide kattintva olvashatsz)
ööö...izéééé...zelli?

2007. 08. 28. kedd 18:40
Ceretem, Charlotte:
-közepesen lágy tojás
-teavajas kenyér paradicsommal, paprikával
-spagettitészta helyett mindig makarónisat használok milánói szósszal, amibe jó sok gombát teszek.
-zöldborsófőzelék
-frankfurti-leves
-puncis, kávés fagyi
-sajtos pogi, mogyoró
-zsemle, kifli, ha jó ropogósak
-közepesen lágy tojás
-teavajas kenyér paradicsommal, paprikával
-spagettitészta helyett mindig makarónisat használok milánói szósszal, amibe jó sok gombát teszek.
-zöldborsófőzelék
-frankfurti-leves
-puncis, kávés fagyi
-sajtos pogi, mogyoró
-zsemle, kifli, ha jó ropogósak