Tettem be a fesztiválos topicba képeket a paradicsom-dobáló fesztiválról és erről eszembe jutott egy étel, A LECSÓ.
Ki hogyan csinálja?
Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.
Ki hogyan csinálja?
Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.
Szeretem a húslevest! De nálam nem is a hús a lényeg, hanem a sok zöldség, és a fűszerek. Pl. most hétvégén nem is volt benne hús!
A zöldségek, amit Én beleteszek: sárgarépa, petrezselyem, vagy paszternák, zeller, karalábé, karfiol, zöldborsó, 2-3 egész burgonya, 4-5 kisebb gomba, kelkáposzta-levél, ha van káposztalevél is, 4-5 gerezd fokhagyma, hagyma, paradicsom, paprika.
A fűszerek: bors(örült), tengeri só, chili, petrezselyemzöldje, lestyán, borsikafű, rozmaring, kurkuma, 2 marhahúsleves-kocka. Valamit tuti, hogy kifelejtettem.
Csirke, pulyka, nagyritkán marhahúsból csinálom. Gyuri, a májat Én is szeretem bele!
Ha csirke, vagy pulykamellből csinálom, azt utána szeletekre vágom, petrezselymes, fokhagymasós, margarinos kenettel ellátom, néhány percig a mikróban grillezem. Krumplipürével, tejfölös uborkasalátával(sok fokhagymával, paradicsommal, paprikával) kiváló! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 23:45), amit ide kattintva olvashatsz)
A zöldségek, amit Én beleteszek: sárgarépa, petrezselyem, vagy paszternák, zeller, karalábé, karfiol, zöldborsó, 2-3 egész burgonya, 4-5 kisebb gomba, kelkáposzta-levél, ha van káposztalevél is, 4-5 gerezd fokhagyma, hagyma, paradicsom, paprika.
A fűszerek: bors(örült), tengeri só, chili, petrezselyemzöldje, lestyán, borsikafű, rozmaring, kurkuma, 2 marhahúsleves-kocka. Valamit tuti, hogy kifelejtettem.
Csirke, pulyka, nagyritkán marhahúsból csinálom. Gyuri, a májat Én is szeretem bele!
Ha csirke, vagy pulykamellből csinálom, azt utána szeletekre vágom, petrezselymes, fokhagymasós, margarinos kenettel ellátom, néhány percig a mikróban grillezem. Krumplipürével, tejfölös uborkasalátával(sok fokhagymával, paradicsommal, paprikával) kiváló! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 23:45), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 23:45
Másik topicban felmerült, így felteszem a kérdést a HÚSLEVESRŐL.
Ki hogyan szereti, készíti?
Ki hogyan szereti, készíti?
Egy kis recept kínálat:
Magyaróvári szelet:
Hozzávalók: 1 kg karaj (vagy pulyka vagy csirkemell) vékonyra szeletelve, pirospaprika, só, bors, liszt, 50 dkg gomba, zsiradék a sütésjez, kb. 35 dkg sonka felszeletelve, 5 dl tejföl
Összekeverjük a pirospaprikát, a sót, a borsot és a lisztet, majd a megmosott hússzeleteket beleforgatjuk, és olajban kisütjük. Zsírjában megpárolunk fél kiló felszeletelt gombát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és szép sorban belepakoljuk a hússzeleteket. Megrétegezzük a következők szerint: először mindegyikre teszünk 1-1 vékony sonkát, a sonkára a kész gombát, a gombára pedig 1-1 szelet sajtot. Fél liter tejfölt összekeverünk 2-3 ek reszelt sajttal és a húsokra kenjük. A tepsit alufóliával bevonjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb.35-40 percig sütjük, az utolsó 5 percben levesszük róla az alufóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje. Párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
Óvári szelet
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj vagy pulykamell, 60 dkg gomba, 1 közepes hagyma, 30 dkg sonka, 30 dkg sajt
A felaprított hagymát olajon megfonnyasztom, rádobom a gombát, sóval, borssal, esetleg fűszerkeverékkel ízesítem. A hússzeleteket lisztbe forgatom, majd egy kevés olajon kisütöm. Kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé teszem a hússzeleteket, a tetejére gombát teszek, majd sonkát és sajtot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon sütöm kb. 30 percig. Rizibizivel tálalom.
----------------------------------------------
Cigánypecsenye:
10 szelet sertéscomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 egész fokhagyma, só, bors, vegeta, pirospaprika, liszt, olaj
A húsokat mindkét oldalán beleforgatjuk lisztbe és utána meleg olajon mindkét oldalát épphogy csak megpirítjuk. Mikor kivettük a húst, beletesszük a kockákra aprított hagymát. Megdinszteljük és beletesszük a fokhagymát is. Mikor picit sült, visszahelyezzük rá a husikat, fűszerezzük sóval, borssal, pici pirospaprikával, mert ettől lesz szép a színe, és aki szereti egy kis vegetával. Vizet öntünk rá csak épp, hogy ellepje és puhára főzzük. Sült krumplival tálaljuk, salátának meg tejfölös uborkát adunk. Aki szereti, az fűzhet a húsba szalonnát és azzal együtt pirítja meg, úgy is nagyon fini!
Szalkai cigánypecsenye:
Hozzávalók: karaj, füstölt szalonna, lángolt kolbász, hagyma, fokhagyma, olaj, liszt
A hússzeleteket szép vékonyra kiveregetem, egyik felét sózom. Ezután beleforgatom lisztbe és félreteszem. A hagymát, fokhagymát, szalonnát és kolbászt kb. egyformára aprítom, együtt megsütögetem. Nem kell bele semmi fűszer, mert mindegyik ízletes. Ezután ezt a kész tölteléket a hússzeletek egyik felébe kanalazom, majd a hús másik felét ráhajtom, össze lehet tűzni fogvájóval. Fedő alatt kicsit párolom a húsokat, nem kell sokáig, utána erőteljesebben lehet sütni. Gyakorlatilag csak a húsnak kell átsülni. Ezt rizzsel tálalom.
Magyaróvári szelet:
Hozzávalók: 1 kg karaj (vagy pulyka vagy csirkemell) vékonyra szeletelve, pirospaprika, só, bors, liszt, 50 dkg gomba, zsiradék a sütésjez, kb. 35 dkg sonka felszeletelve, 5 dl tejföl
Összekeverjük a pirospaprikát, a sót, a borsot és a lisztet, majd a megmosott hússzeleteket beleforgatjuk, és olajban kisütjük. Zsírjában megpárolunk fél kiló felszeletelt gombát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és szép sorban belepakoljuk a hússzeleteket. Megrétegezzük a következők szerint: először mindegyikre teszünk 1-1 vékony sonkát, a sonkára a kész gombát, a gombára pedig 1-1 szelet sajtot. Fél liter tejfölt összekeverünk 2-3 ek reszelt sajttal és a húsokra kenjük. A tepsit alufóliával bevonjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb.35-40 percig sütjük, az utolsó 5 percben levesszük róla az alufóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje. Párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
Óvári szelet
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj vagy pulykamell, 60 dkg gomba, 1 közepes hagyma, 30 dkg sonka, 30 dkg sajt
A felaprított hagymát olajon megfonnyasztom, rádobom a gombát, sóval, borssal, esetleg fűszerkeverékkel ízesítem. A hússzeleteket lisztbe forgatom, majd egy kevés olajon kisütöm. Kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé teszem a hússzeleteket, a tetejére gombát teszek, majd sonkát és sajtot. Előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon sütöm kb. 30 percig. Rizibizivel tálalom.
----------------------------------------------
Cigánypecsenye:
10 szelet sertéscomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 egész fokhagyma, só, bors, vegeta, pirospaprika, liszt, olaj
A húsokat mindkét oldalán beleforgatjuk lisztbe és utána meleg olajon mindkét oldalát épphogy csak megpirítjuk. Mikor kivettük a húst, beletesszük a kockákra aprított hagymát. Megdinszteljük és beletesszük a fokhagymát is. Mikor picit sült, visszahelyezzük rá a husikat, fűszerezzük sóval, borssal, pici pirospaprikával, mert ettől lesz szép a színe, és aki szereti egy kis vegetával. Vizet öntünk rá csak épp, hogy ellepje és puhára főzzük. Sült krumplival tálaljuk, salátának meg tejfölös uborkát adunk. Aki szereti, az fűzhet a húsba szalonnát és azzal együtt pirítja meg, úgy is nagyon fini!
Szalkai cigánypecsenye:
Hozzávalók: karaj, füstölt szalonna, lángolt kolbász, hagyma, fokhagyma, olaj, liszt
A hússzeleteket szép vékonyra kiveregetem, egyik felét sózom. Ezután beleforgatom lisztbe és félreteszem. A hagymát, fokhagymát, szalonnát és kolbászt kb. egyformára aprítom, együtt megsütögetem. Nem kell bele semmi fűszer, mert mindegyik ízletes. Ezután ezt a kész tölteléket a hússzeletek egyik felébe kanalazom, majd a hús másik felét ráhajtom, össze lehet tűzni fogvájóval. Fedő alatt kicsit párolom a húsokat, nem kell sokáig, utána erőteljesebben lehet sütni. Gyakorlatilag csak a húsnak kell átsülni. Ezt rizzsel tálalom.
Tökkéletes... no látod lehet willy azért lázadozik mert még nem evett igazi husilevest
Ugyanígy csinálom: de még dobok bele zellerlevelet, pár karfiolrózsát, gombát, zöldborsót, zöldbabot...kora tavasszal hüvelyestől és ha túl sósnak találom egy kisebb krumplit...
A tésztához veszek ki 3-4 merőkanál levest és abban főzöm meg a tésztát, míg elnyeli a levet
Jó tanács: szarvas, vadröfi, vagy őz csonttal csínján.. mert barnás lesz a leves...
Bármilyen csont mellé azért biztos ami biztos dobok bele kácsanyakat, vagy tiklábat, szivét, szárnyát
Baccus.. de megéheztem (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 29. szerda 00:11), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 29. szerda 00:11
Húsleves
Hozzávalók:
1 kg színhús
50 dkg csont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
1 körömnyi cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
1 csokor petrezselyem
15 dkg kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
10-15 dkg levelestészta
Elkészítés: Minden hozzávalót alaposan megtisztítunk
Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük - a régi hagyománnyal szemben nem habozzuk le, mert oda az értékes fehérje, leülepszik szépen az a hab magától, nem lesz zavaros tőle a leves! -, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét - gyönyörű színt ad a levesnek! -, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát, leszűrjuk, egy kevés húslevest merünk rá, és melegen tartjuk.
Ezután következik a művészet: a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, a *kisebbjét* itatóspapírral vagy papírszalvétával, majd sűrű szövésű szitakanálon keresztül, merőkanállal - éppen csak szelíden megbillentve a fazekat, hogy fel ne zavarosítsuk a levest! - előmelegített levesestálba szűrjuk.
A tésztát a forró leveshez adjuk, külön tálon kínáljuk a zöldséget és a húst, amelyet fogyaszthatunk a leveshez, vagy utána, második fogásként is különféle mártásokkal.
Fontos:
-a levest nem szabad megkavarni, mert zavaros lesz!
-azért kell egy kicsivel több vízzel feltenni, mert a főzés közben elpárolgott folyadékot utólag nem ajánlatos vízzel pótolni;
-ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak;
-ha a hús zamata fontosabb, forrásban lévő vízbe tesszük, ami a rostokat hirtelen összekapja, és a húsban marad az ízek java.
Megjegyzés:
-Általában előző este szoktam elkészíteni, éjszakára hűvösre teszem, így másnap a fagyos zsiradékot maradéktalanul el lehet távolítani a tetejéről.
- A sóval bánjunk csínján, mert másnapra a leves sósabb lesz, mint frissen főztében érezzük.
- A húslevest 1-2 napnál tovább nem tanácsos tárolni; a zöldségeket és a húst mindig külön edényben tegyük el.
- Gyakorlatilag bármely húsból főzhetünk húslevest, a lényeg az, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, ámde lehetőleg csontos legyen. Ha mégsem, főzzünk bele néhány marha- vagy borjúcsontot, mert sokkal ízletesebb lesz tőle.
Hozzávalók:
1 kg színhús
50 dkg csont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
1 körömnyi cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
1 csokor petrezselyem
15 dkg kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
10-15 dkg levelestészta
Elkészítés: Minden hozzávalót alaposan megtisztítunk
Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük - a régi hagyománnyal szemben nem habozzuk le, mert oda az értékes fehérje, leülepszik szépen az a hab magától, nem lesz zavaros tőle a leves! -, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét - gyönyörű színt ad a levesnek! -, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát, leszűrjuk, egy kevés húslevest merünk rá, és melegen tartjuk.
Ezután következik a művészet: a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, a *kisebbjét* itatóspapírral vagy papírszalvétával, majd sűrű szövésű szitakanálon keresztül, merőkanállal - éppen csak szelíden megbillentve a fazekat, hogy fel ne zavarosítsuk a levest! - előmelegített levesestálba szűrjuk.
A tésztát a forró leveshez adjuk, külön tálon kínáljuk a zöldséget és a húst, amelyet fogyaszthatunk a leveshez, vagy utána, második fogásként is különféle mártásokkal.
Fontos:
-a levest nem szabad megkavarni, mert zavaros lesz!
-azért kell egy kicsivel több vízzel feltenni, mert a főzés közben elpárolgott folyadékot utólag nem ajánlatos vízzel pótolni;
-ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak;
-ha a hús zamata fontosabb, forrásban lévő vízbe tesszük, ami a rostokat hirtelen összekapja, és a húsban marad az ízek java.
Megjegyzés:
-Általában előző este szoktam elkészíteni, éjszakára hűvösre teszem, így másnap a fagyos zsiradékot maradéktalanul el lehet távolítani a tetejéről.
- A sóval bánjunk csínján, mert másnapra a leves sósabb lesz, mint frissen főztében érezzük.
- A húslevest 1-2 napnál tovább nem tanácsos tárolni; a zöldségeket és a húst mindig külön edényben tegyük el.
- Gyakorlatilag bármely húsból főzhetünk húslevest, a lényeg az, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, ámde lehetőleg csontos legyen. Ha mégsem, főzzünk bele néhány marha- vagy borjúcsontot, mert sokkal ízletesebb lesz tőle.
Én meg zöldségnapot
Ma gyümölcs napot tartok...
Húsleves
Hozzávalók:
1 kg színhús
50 dkg csont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
1 körömnyi cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
1 csokor petrezselyem
15 dkg kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
10-15 dkg levelestészta
Elkészítés: Minden hozzávalót alaposan megtisztítunk
Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük - a régi hagyománnyal szemben nem habozzuk le, mert oda az értékes fehérje, leülepszik szépen az a hab magától, nem lesz zavaros tőle a leves! -, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét - gyönyörű színt ad a levesnek! -, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát, leszűrjuk, egy kevés húslevest merünk rá, és melegen tartjuk.
Ezután következik a művészet: a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, a *kisebbjét* itatóspapírral vagy papírszalvétával, majd sűrű szövésű szitakanálon keresztül, merőkanállal - éppen csak szelíden megbillentve a fazekat, hogy fel ne zavarosítsuk a levest! - előmelegített levesestálba szűrjuk.
A tésztát a forró leveshez adjuk, külön tálon kínáljuk a zöldséget és a húst, amelyet fogyaszthatunk a leveshez, vagy utána, második fogásként is különféle mártásokkal.
Fontos:
-a levest nem szabad megkavarni, mert zavaros lesz!
-azért kell egy kicsivel több vízzel feltenni, mert a főzés közben elpárolgott folyadékot utólag nem ajánlatos vízzel pótolni;
-ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak;
-ha a hús zamata fontosabb, forrásban lévő vízbe tesszük, ami a rostokat hirtelen összekapja, és a húsban marad az ízek java.
Megjegyzés:
-Általában előző este szoktam elkészíteni, éjszakára hűvösre teszem, így másnap a fagyos zsiradékot maradéktalanul el lehet távolítani a tetejéről.
- A sóval bánjunk csínján, mert másnapra a leves sósabb lesz, mint frissen főztében érezzük.
- A húslevest 1-2 napnál tovább nem tanácsos tárolni; a zöldségeket és a húst mindig külön edényben tegyük el.
- Gyakorlatilag bármely húsból főzhetünk húslevest, a lényeg az, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, ámde lehetőleg csontos legyen. Ha mégsem, főzzünk bele néhány marha- vagy borjúcsontot, mert sokkal ízletesebb lesz tőle.
Hozzávalók:
1 kg színhús
50 dkg csont
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10-15 szem bors
1 körömnyi cseresznyepaprika
1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice
1 csokor petrezselyem
15 dkg kelkáposzta
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
10-15 dkg levelestészta
Elkészítés: Minden hozzávalót alaposan megtisztítunk
Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük - a régi hagyománnyal szemben nem habozzuk le, mert oda az értékes fehérje, leülepszik szépen az a hab magától, nem lesz zavaros tőle a leves! -, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét - gyönyörű színt ad a levesnek! -, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
Enyhén sós vízben megfőzzük a levestésztát, leszűrjuk, egy kevés húslevest merünk rá, és melegen tartjuk.
Ezután következik a művészet: a húsleves felszínéről eltávolítjuk a zsiradékot; a nagyját egyszerűen kanállal, a *kisebbjét* itatóspapírral vagy papírszalvétával, majd sűrű szövésű szitakanálon keresztül, merőkanállal - éppen csak szelíden megbillentve a fazekat, hogy fel ne zavarosítsuk a levest! - előmelegített levesestálba szűrjuk.
A tésztát a forró leveshez adjuk, külön tálon kínáljuk a zöldséget és a húst, amelyet fogyaszthatunk a leveshez, vagy utána, második fogásként is különféle mártásokkal.
Fontos:
-a levest nem szabad megkavarni, mert zavaros lesz!
-azért kell egy kicsivel több vízzel feltenni, mert a főzés közben elpárolgott folyadékot utólag nem ajánlatos vízzel pótolni;
-ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak;
-ha a hús zamata fontosabb, forrásban lévő vízbe tesszük, ami a rostokat hirtelen összekapja, és a húsban marad az ízek java.
Megjegyzés:
-Általában előző este szoktam elkészíteni, éjszakára hűvösre teszem, így másnap a fagyos zsiradékot maradéktalanul el lehet távolítani a tetejéről.
- A sóval bánjunk csínján, mert másnapra a leves sósabb lesz, mint frissen főztében érezzük.
- A húslevest 1-2 napnál tovább nem tanácsos tárolni; a zöldségeket és a húst mindig külön edényben tegyük el.
- Gyakorlatilag bármely húsból főzhetünk húslevest, a lényeg az, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, ámde lehetőleg csontos legyen. Ha mégsem, főzzünk bele néhány marha- vagy borjúcsontot, mert sokkal ízletesebb lesz tőle.
Ühhüm...hmmm...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 23:27), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 23:27
Én szeretem a Kojakot, bizony.
Ez a játék meg tök jó lehetett
Ez a játék meg tök jó lehetett
Én úgy szeressem,ahogy widéken csinálják...aranyló sárgán...sok-sok cérnametélttel...répa...kumpi...zeller...hagyma...csikemáj
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 23:45), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 23:45
Másik topicban felmerült, így felteszem a kérdést a HÚSLEVESRŐL.
Ki hogyan szereti, készíti?
Ki hogyan szereti, készíti?
Másik topicban felmerült, így felteszem a kérdést a HÚSLEVESRŐL.
Ki hogyan szereti, készíti?
Ki hogyan szereti, készíti?
Én szeretem a Kojakot, bizony.
Ez a játék meg tök jó lehetett (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 28. kedd 22:57), amit ide kattintva olvashatsz)
Ez a játék meg tök jó lehetett (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 28. kedd 22:57), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 22:57
Tejszínhabot...csoki puding...waniliás puding...
Ki is szerette a kojak nyalókát...asszem Char...
Hát wót eccer egy csajom...wele asztat játszottam,hogy bedugtam a puncijába a nyalókát...majd kihúztam...nyalogattam egy kicsit... majd wisszadugtam...majd kihúztam...és így towább...tök jó wót mert tök édes lett tőle a puncikája...mert természetesen a wégén totálisan elélwezett...totálisan...deee rég wót...
Ki is szerette a kojak nyalókát...asszem Char...
Hát wót eccer egy csajom...wele asztat játszottam,hogy bedugtam a puncijába a nyalókát...majd kihúztam...nyalogattam egy kicsit... majd wisszadugtam...majd kihúztam...és így towább...tök jó wót mert tök édes lett tőle a puncikája...mert természetesen a wégén totálisan elélwezett...totálisan...deee rég wót...
Tejszínhabot...csoki puding...waniliás puding...
Ki is szerette a kojak nyalókát...asszem Char...
Hát wót eccer egy csajom...wele asztat játszottam,hogy bedugtam a puncijába a nyalókát...majd kihúztam...nyalogattam egy kicsit... majd wisszadugtam...majd kihúztam...és így towább...tök jó wót mert tök édes lett tőle a puncikája...mert természetesen a wégén totálisan elélwezett...totálisan...deee rég wót... (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Ki is szerette a kojak nyalókát...asszem Char...
Hát wót eccer egy csajom...wele asztat játszottam,hogy bedugtam a puncijába a nyalókát...majd kihúztam...nyalogattam egy kicsit... majd wisszadugtam...majd kihúztam...és így towább...tök jó wót mert tök édes lett tőle a puncikája...mert természetesen a wégén totálisan elélwezett...totálisan...deee rég wót... (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 22:36
Ettetek, nyaltatok már le valamit partnerről?
Á, csak a szokásosakat méz, csoki, tejszínhab! Fél barack a mellemről, szőlőszem a csikló felé, stb.....
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 22:36
Ettetek, nyaltatok már le valamit partnerről?
Amikor 48 órán keresztül egy falatot sem ettem, csak gyümilevet ittam szm. ásványvízzel!
Kicsit komolyabban:
Amikor úgy ettem meg csókolózás közben egy szelet csokoládét, hogy fogyott a csoki, és nőtt a szerelem!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Kicsit komolyabban:
Amikor úgy ettem meg csókolózás közben egy szelet csokoládét, hogy fogyott a csoki, és nőtt a szerelem!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 21:49
ha már kérdés, akkor legyen kövér
van valami meghatározó kajaélményetek?
jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza és az utca elején volt egy pékség, ahol hajnalban már sült a kenyér...egyszerűen fenséges illat volt mindig...szóval sikerült a sült kenyér illatát összekötnöm a viharos szombat éjszakai élményeimmel...azóta bármikor pékség illatot érzek a lányságom jut eszembe
van valami meghatározó kajaélményetek?
jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza és az utca elején volt egy pékség, ahol hajnalban már sült a kenyér...egyszerűen fenséges illat volt mindig...szóval sikerült a sült kenyér illatát összekötnöm a viharos szombat éjszakai élményeimmel...azóta bármikor pékség illatot érzek a lányságom jut eszembe
Ettetek, nyaltatok már le valamit partnerről?
Ez a Mozer istenien hangzik. Imádom a juhtúrót amúgy is...
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 16:58
Szia Charlotte !
Nem szeretem a kerdes-valasz meneteket,valahogy a sulira emlekeztet,de mivel szeretek fözicskelni,meg zabalni is no...
-Tojas : Mozer (Erdelyi paraszt menü,77000 kcal. Zöldhagymat olajban "megizzasztunk" ,megszorjuk böven juhturoval,raöntjük a tojast,lassan forgatni,mozgatni mig a tojas atsül.Lehet szarazabra,vagy higabbra,ahogy Hipp szereti.)
-Melegszendvics sonkaval,sajttal,ha nem kö mennyek sehova,hat meggyurom hagymaval is.
-Spagetti Milaneze,Bolognese
-Zöldpaszulyfözelek tükörtojassal (de utanna hamar ehes leszek)
-Pacalcsorba,halaszle tripla csipösen.
-Fagyi ? egy se kell....
-Paszka (sajtostallér) de van jo,ha nincs ugyis jo.
-Péksüteményetek? Kürtöskalacs,meg mindenfele friss,ropogos kenyer es zsömle. (mar az illatuk isn csabito,pekudvaron kene lakjak)
Nem szeretem a kerdes-valasz meneteket,valahogy a sulira emlekeztet,de mivel szeretek fözicskelni,meg zabalni is no...
-Tojas : Mozer (Erdelyi paraszt menü,77000 kcal. Zöldhagymat olajban "megizzasztunk" ,megszorjuk böven juhturoval,raöntjük a tojast,lassan forgatni,mozgatni mig a tojas atsül.Lehet szarazabra,vagy higabbra,ahogy Hipp szereti.)
-Melegszendvics sonkaval,sajttal,ha nem kö mennyek sehova,hat meggyurom hagymaval is.
-Spagetti Milaneze,Bolognese
-Zöldpaszulyfözelek tükörtojassal (de utanna hamar ehes leszek)
-Pacalcsorba,halaszle tripla csipösen.
-Fagyi ? egy se kell....
-Paszka (sajtostallér) de van jo,ha nincs ugyis jo.
-Péksüteményetek? Kürtöskalacs,meg mindenfele friss,ropogos kenyer es zsömle. (mar az illatuk isn csabito,pekudvaron kene lakjak)
Kajaélmény:
Az előző pasimmal minden nagy szexmenet után kiültünk a konyhájukba (piros szoci sarokülő!!!), és csinált nekem szendvicset vagy rántottát.
Egyszer suliban elvittek minket a kenyérgyárba gyárlátogatásra, kaptunk friss kiflit - azóta sem ettem olyan finomat. (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Az előző pasimmal minden nagy szexmenet után kiültünk a konyhájukba (piros szoci sarokülő!!!), és csinált nekem szendvicset vagy rántottát.
Egyszer suliban elvittek minket a kenyérgyárba gyárlátogatásra, kaptunk friss kiflit - azóta sem ettem olyan finomat. (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 21:49
ha már kérdés, akkor legyen kövér
van valami meghatározó kajaélményetek?
jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza és az utca elején volt egy pékség, ahol hajnalban már sült a kenyér...egyszerűen fenséges illat volt mindig...szóval sikerült a sült kenyér illatát összekötnöm a viharos szombat éjszakai élményeimmel...azóta bármikor pékség illatot érzek a lányságom jut eszembe
van valami meghatározó kajaélményetek?
jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza és az utca elején volt egy pékség, ahol hajnalban már sült a kenyér...egyszerűen fenséges illat volt mindig...szóval sikerült a sült kenyér illatát összekötnöm a viharos szombat éjszakai élményeimmel...azóta bármikor pékség illatot érzek a lányságom jut eszembe
Már gyerekként is puncis fagyinak hívtuk a puncsot! De komolyan.
Nem tudom, hogy van-e ilyen fagyi?
Majd a jövő évi ország fagyija projectbe esetleg beszavazhatjuk!
Negatív élmény: Oviban belémerőszakolták a bőrkés tejet: boa-mondtam.
Pozitív: Vittem haza a frissen sült 2 kg-os kenyeret, hagyományos kemencében sütötte a péknéni, mire hazaértem a csücske már nem volt meg. De ma már a kenyér sem a régi! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:43), amit ide kattintva olvashatsz)
Nem tudom, hogy van-e ilyen fagyi?
Majd a jövő évi ország fagyija projectbe esetleg beszavazhatjuk!
Negatív élmény: Oviban belémerőszakolták a bőrkés tejet: boa-mondtam.
Pozitív: Vittem haza a frissen sült 2 kg-os kenyeret, hagyományos kemencében sütötte a péknéni, mire hazaértem a csücske már nem volt meg. De ma már a kenyér sem a régi! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 28. kedd 21:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 21:43
-puncis, kávés fagyi ????????
ööö...izéééé...zelli? lehetséges, hogy puncsra gondoltál? vagy tényleg van ilyen fagyi?
ööö...izéééé...zelli? lehetséges, hogy puncsra gondoltál? vagy tényleg van ilyen fagyi?
ha már kérdés, akkor legyen kövér
van valami meghatározó kajaélményetek?
jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza és az utca elején volt egy pékség, ahol hajnalban már sült a kenyér...egyszerűen fenséges illat volt mindig...szóval sikerült a sült kenyér illatát összekötnöm a viharos szombat éjszakai élményeimmel...azóta bármikor pékség illatot érzek a lányságom jut eszembe
van valami meghatározó kajaélményetek?
jó pár éve, megboldogult lánykoromban, a szombat esti bulik után a hajnali első busszal jártam haza...vélhetően karikás szemmel; a buszon is rohadtul kellett támasztani a szempilláimat, nehogy még egy kört menjek...szóval ilyen rettenetes állapotban a buszmegállótól majd egy km-t kellett sétálnom haza és az utca elején volt egy pékség, ahol hajnalban már sült a kenyér...egyszerűen fenséges illat volt mindig...szóval sikerült a sült kenyér illatát összekötnöm a viharos szombat éjszakai élményeimmel...azóta bármikor pékség illatot érzek a lányságom jut eszembe
-puncis, kávés fagyi ????????
ööö...izéééé...zelli? lehetséges, hogy puncsra gondoltál? vagy tényleg van ilyen fagyi? (Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 28. kedd 18:40), amit ide kattintva olvashatsz)
ööö...izéééé...zelli? lehetséges, hogy puncsra gondoltál? vagy tényleg van ilyen fagyi? (Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 28. kedd 18:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 28. kedd 18:40
Ceretem, Charlotte:
-közepesen lágy tojás
-teavajas kenyér paradicsommal, paprikával
-spagettitészta helyett mindig makarónisat használok milánói szósszal, amibe jó sok gombát teszek.
-zöldborsófőzelék
-frankfurti-leves
-puncis, kávés fagyi
-sajtos pogi, mogyoró
-zsemle, kifli, ha jó ropogósak
-közepesen lágy tojás
-teavajas kenyér paradicsommal, paprikával
-spagettitészta helyett mindig makarónisat használok milánói szósszal, amibe jó sok gombát teszek.
-zöldborsófőzelék
-frankfurti-leves
-puncis, kávés fagyi
-sajtos pogi, mogyoró
-zsemle, kifli, ha jó ropogósak