Ma ebedre Züricher Geschnetzeltes-t kotyvasztek (ez vagdalt hus + gomba + sauce zürichi modra)
Egyszerü az elkeszitese,sajatos iz....egyszoval finom.
2-3 fej aprora vagott hagymat kb. fel kg. csikokra szeletelt pulykahussal ,keves zsiradekban (hogy Gyuri is szeresse) megpiritunk,folytonos kevergetes közben,a hagymabol nem szabad megegjen egy szem se !
Besüritjük (tetszes szerint liszt vagy modern szoszkemenyitövel). Izles szerint so,bors es a legfontosabb : majoránna (!). Az egeszet felöntjük kb. egy deci minösegi feherborral (lehet több is ) es kb. ket deci tejszínnel. Hozadaunk kb. 30dkg. szeletelt csiperkegombát (lehet friss,vagy konzerv).
Lassu tüzönn addig fözzük,mig a szosz lecsökken a kivant sürüsegre.
Parolt rizzsel,vagy laskaval (tészta ) talaljuk, pityokaval (burgonya,krumpli) nem talal...
Ki lehet probalni....
Egyszerü az elkeszitese,sajatos iz....egyszoval finom.
2-3 fej aprora vagott hagymat kb. fel kg. csikokra szeletelt pulykahussal ,keves zsiradekban (hogy Gyuri is szeresse) megpiritunk,folytonos kevergetes közben,a hagymabol nem szabad megegjen egy szem se !
Besüritjük (tetszes szerint liszt vagy modern szoszkemenyitövel). Izles szerint so,bors es a legfontosabb : majoránna (!). Az egeszet felöntjük kb. egy deci minösegi feherborral (lehet több is ) es kb. ket deci tejszínnel. Hozadaunk kb. 30dkg. szeletelt csiperkegombát (lehet friss,vagy konzerv).
Lassu tüzönn addig fözzük,mig a szosz lecsökken a kivant sürüsegre.
Parolt rizzsel,vagy laskaval (tészta ) talaljuk, pityokaval (burgonya,krumpli) nem talal...
Ki lehet probalni....
FORRÓCSOKI ELKÉSZÍTÉSE:
Az elkészítése nagyon egyszerű, a szükséges hozzávalók a következők:
gőzölő,
25g TOPCSOKI-forrócsoki por,
1,1 dl 2,8%-os tej
Elkészítése a kávégép gőzölőcsöve segítségével:
Nagyon fontos, hogy a gőzölőcsőből kiengedjük a vizet addig, amíg tiszta gőz nem lesz. Az alapanyagokat forrás után 2-3 másodpercig gőzöljük a csomók elkerülése végett. Amennyiben a kávéfőzőgép rendelkezik a cappuchino készítéséhez szükséges műanyag csővel, az alapanyagokat kell alaposabban megkeverni, a csövet belemeríteni a folyadékba és buborékosra gőzölni!
FONTOS:
Mindig várni kell 2-3 másodpercig, amíg a folyadék felszínén buborék nem keletkezik. Ez azt jelenti, hogy a folyadék megfelelően sűrű lett. Azért szükséges hangsúlyt fektetni a fentiekben leirt minőségi elkészítésre, mert csak így érhető el az a minőségbeli különbség ami a Topcsokit megkülönbözteti a többi magyarországi piacon lévő forrócsokitól.
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:35), amit ide kattintva olvashatsz)
Az elkészítése nagyon egyszerű, a szükséges hozzávalók a következők:
gőzölő,
25g TOPCSOKI-forrócsoki por,
1,1 dl 2,8%-os tej
Elkészítése a kávégép gőzölőcsöve segítségével:
Nagyon fontos, hogy a gőzölőcsőből kiengedjük a vizet addig, amíg tiszta gőz nem lesz. Az alapanyagokat forrás után 2-3 másodpercig gőzöljük a csomók elkerülése végett. Amennyiben a kávéfőzőgép rendelkezik a cappuchino készítéséhez szükséges műanyag csővel, az alapanyagokat kell alaposabban megkeverni, a csövet belemeríteni a folyadékba és buborékosra gőzölni!
FONTOS:
Mindig várni kell 2-3 másodpercig, amíg a folyadék felszínén buborék nem keletkezik. Ez azt jelenti, hogy a folyadék megfelelően sűrű lett. Azért szükséges hangsúlyt fektetni a fentiekben leirt minőségi elkészítésre, mert csak így érhető el az a minőségbeli különbség ami a Topcsokit megkülönbözteti a többi magyarországi piacon lévő forrócsokitól.
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 02. vasárnap 09:35
Mi ez kagyló? Nagyon tréé kinézete wan... ...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira...
Mi ez kagyló? Nagyon tréé kinézete wan... ...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira...
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:07), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 02. vasárnap 09:07
En ezt nem tudtam megenni :
rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert....
rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert....
En ezt nem tudtam megenni :
rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert.... (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert.... (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 21:47
Hagy döntsem mááá én el,hogy mit ennék meg és mit nm... ...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem... ...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit...
Hagy döntsem mááá én el,hogy mit ennék meg és mit nm... ...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem... ...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit...
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:43), amit ide kattintva olvashatsz)
de bizony ennél, még pótlást is kérnél belőlle
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Ha nincs agyonzsírozwa...
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:08), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 21:08
Dehogynem ennél belőle...
Székelykáposzta magyarul... Ha nincs agyon zsírozva tej fölével kenyérrel...
Székelykáposzta magyarul... Ha nincs agyon zsírozva tej fölével kenyérrel...
Dehogynem ennél belőle...
Székelykáposzta magyarul... Ha nincs agyon zsírozva tej fölével kenyérrel... (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Székelykáposzta magyarul... Ha nincs agyon zsírozva tej fölével kenyérrel... (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Ha mááá így kérdezed...túl zsíros a kinézete...öshát azzé nm teccik a parasztnak...
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 01. szombat 15:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 15:34
Miert nem ? Nem üsmerös a kaja...( osztrak közmondas : mit a paraszt nem ismer,nem zabalja meg..)
Tul zsiros,tul füszeres,tul sok a fokhagyma benne,nem tetszenek a komponensek kombinacioja..stb.
Egyebkent mar elfogyott....
Tul zsiros,tul füszeres,tul sok a fokhagyma benne,nem tetszenek a komponensek kombinacioja..stb.
Egyebkent mar elfogyott....
Miert nem ? Nem üsmerös a kaja...( osztrak közmondas : mit a paraszt nem ismer,nem zabalja meg..)
Tul zsiros,tul füszeres,tul sok a fokhagyma benne,nem tetszenek a komponensek kombinacioja..stb.
Egyebkent mar elfogyott.... (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Tul zsiros,tul füszeres,tul sok a fokhagyma benne,nem tetszenek a komponensek kombinacioja..stb.
Egyebkent mar elfogyott.... (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Reggeli...ebéd...wacsora...
Megvan még . ne aggódj!
Juj...simishake...az csak nm a te kolbid???....
(Ez egy válasz simishake üzenetére (2007. 08. 31. péntek 22:40), amit ide kattintva olvashatsz)
Hááát...én ebből nm ennék...
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 08. 31. péntek 15:45), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 31. péntek 15:45
Lucskos káposzta (6 szemelyre)
Hozzávalók:
800 g fejeskáposzta, szeletelve
150 g füstölt csülök (lehet siman is, husi nelkül)
só
köménymag (en kihagyom)
1 gerezd fokhagyma, összezúzva (fel is eleg izles szerint)
1 evőkanál olaj
50 g vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 csokor kapor , aprítva (a legfontosabb)
2-3 hejjazott paradicsom,nagyon aprora vagva
ecet
2 dl tejföl
Az elkészítés módja:
1, Egy mély lábosba rétegesen lerakjuk a káposztát,paradicst és a füstölt csülköt. A rétegeket gyengén meghintjük sóval és ((köménymaggal)). Közé szórjuk a fokhagymát is. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és keverés nélkül puhára főzzük (kb. 35 perc).
2, Az olajból, a hagymából, a lisztből, és a pirospaprikából rántást készítünk, és a káposztához adjuk. Jól összeforraljuk.
3, Meghintjük kaporral. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, és tejföllel tálaljuk.
Hozzávalók:
800 g fejeskáposzta, szeletelve
150 g füstölt csülök (lehet siman is, husi nelkül)
só
köménymag (en kihagyom)
1 gerezd fokhagyma, összezúzva (fel is eleg izles szerint)
1 evőkanál olaj
50 g vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 csokor kapor , aprítva (a legfontosabb)
2-3 hejjazott paradicsom,nagyon aprora vagva
ecet
2 dl tejföl
Az elkészítés módja:
1, Egy mély lábosba rétegesen lerakjuk a káposztát,paradicst és a füstölt csülköt. A rétegeket gyengén meghintjük sóval és ((köménymaggal)). Közé szórjuk a fokhagymát is. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és keverés nélkül puhára főzzük (kb. 35 perc).
2, Az olajból, a hagymából, a lisztből, és a pirospaprikából rántást készítünk, és a káposztához adjuk. Jól összeforraljuk.
3, Meghintjük kaporral. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, és tejföllel tálaljuk.
Lucskos káposzta (6 szemelyre)
Hozzávalók:
800 g fejeskáposzta, szeletelve
150 g füstölt csülök (lehet siman is, husi nelkül)
só
köménymag (en kihagyom)
1 gerezd fokhagyma, összezúzva (fel is eleg izles szerint)
1 evőkanál olaj
50 g vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 csokor kapor , aprítva (a legfontosabb)
2-3 hejjazott paradicsom,nagyon aprora vagva
ecet
2 dl tejföl
Az elkészítés módja:
1, Egy mély lábosba rétegesen lerakjuk a káposztát,paradicst és a füstölt csülköt. A rétegeket gyengén meghintjük sóval és ((köménymaggal)). Közé szórjuk a fokhagymát is. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és keverés nélkül puhára főzzük (kb. 35 perc).
2, Az olajból, a hagymából, a lisztből, és a pirospaprikából rántást készítünk, és a káposztához adjuk. Jól összeforraljuk.
3, Meghintjük kaporral. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, és tejföllel tálaljuk.
Hozzávalók:
800 g fejeskáposzta, szeletelve
150 g füstölt csülök (lehet siman is, husi nelkül)
só
köménymag (en kihagyom)
1 gerezd fokhagyma, összezúzva (fel is eleg izles szerint)
1 evőkanál olaj
50 g vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 csokor kapor , aprítva (a legfontosabb)
2-3 hejjazott paradicsom,nagyon aprora vagva
ecet
2 dl tejföl
Az elkészítés módja:
1, Egy mély lábosba rétegesen lerakjuk a káposztát,paradicst és a füstölt csülköt. A rétegeket gyengén meghintjük sóval és ((köménymaggal)). Közé szórjuk a fokhagymát is. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és keverés nélkül puhára főzzük (kb. 35 perc).
2, Az olajból, a hagymából, a lisztből, és a pirospaprikából rántást készítünk, és a káposztához adjuk. Jól összeforraljuk.
3, Meghintjük kaporral. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, és tejföllel tálaljuk.
Újra gyümölcs napot tartok...
3 fajta az elterjedt:
1. hagyományos lecsó: kolbászt felkarikázom, kisütöm a zsírját, hozzáadva a kockára vágott hagymát /2 fej/ megfonnyasztom, majd a karikára vágott paprikát /3-4 db/ szintúgy. hozzáadok a parit /kb 3/4-1 kg/ és megsózva készre főzöm
2. tojásos lecsó: mindebbe beleütök tojást és a fehérje keményedéséig főzöm.
3. paprika lecsó /nekem ez a legfinomabb/: szalonnát felkozkázom, kiolvasztom a zsírját, hozzáadom a karikára vágott kolbászt és megpirítom őket.
hozzáadok 3 nagy fej karikára vágott hagymát, amit megfonnyasztok. aztán hozzá adok 4-5 fehér paprikát /esetleg kevés csípős paprikát/ szintén karikára vágva. a megfonnyasztása után hozzáadok 2-3 közepes paradicsomot, és sózva készre főzöm.
lecsó!
csak ne legyen rizs vagy tarhonya benne!
egyébként az egyik kedvencewm.
sztem a nappaliba is lökd be a kaják közé ... (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 13:47), amit ide kattintva olvashatsz)
1. hagyományos lecsó: kolbászt felkarikázom, kisütöm a zsírját, hozzáadva a kockára vágott hagymát /2 fej/ megfonnyasztom, majd a karikára vágott paprikát /3-4 db/ szintúgy. hozzáadok a parit /kb 3/4-1 kg/ és megsózva készre főzöm
2. tojásos lecsó: mindebbe beleütök tojást és a fehérje keményedéséig főzöm.
3. paprika lecsó /nekem ez a legfinomabb/: szalonnát felkozkázom, kiolvasztom a zsírját, hozzáadom a karikára vágott kolbászt és megpirítom őket.
hozzáadok 3 nagy fej karikára vágott hagymát, amit megfonnyasztok. aztán hozzá adok 4-5 fehér paprikát /esetleg kevés csípős paprikát/ szintén karikára vágva. a megfonnyasztása után hozzáadok 2-3 közepes paradicsomot, és sózva készre főzöm.
lecsó!
csak ne legyen rizs vagy tarhonya benne!
egyébként az egyik kedvencewm.
sztem a nappaliba is lökd be a kaják közé ... (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 13:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 30. csütörtök 13:47
Tettem be a fesztiválos topicba képeket a paradicsom-dobáló fesztiválról és erről eszembe jutott egy étel, A LECSÓ.
Ki hogyan csinálja?
Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.
Ki hogyan csinálja?
Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.
Imádom a paprikát és a paradicsomot nyersen!
Főzve nem tudom megenni! De a lecsó levét imádom tunkolni! Ezért sok paradicsomot teszek bele! A kolbász, szalonna, tojás, sok hagyma Nálam alapvető a lecsóba! Nem tejfölösen csinálom, de az sem rossz! Ettem már rizzsel és tarhonyával is!
És erről a rácponty is eszembejutott! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 13:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Főzve nem tudom megenni! De a lecsó levét imádom tunkolni! Ezért sok paradicsomot teszek bele! A kolbász, szalonna, tojás, sok hagyma Nálam alapvető a lecsóba! Nem tejfölösen csinálom, de az sem rossz! Ettem már rizzsel és tarhonyával is!
És erről a rácponty is eszembejutott! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 13:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 30. csütörtök 13:47
Tettem be a fesztiválos topicba képeket a paradicsom-dobáló fesztiválról és erről eszembe jutott egy étel, A LECSÓ.
Ki hogyan csinálja?
Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.
Ki hogyan csinálja?
Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.