Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2007. 09. 02. vasárnap 14:17  #140
Szoni Szoni
Ma ebedre Züricher Geschnetzeltes-t kotyvasztek (ez vagdalt hus + gomba + sauce zürichi modra)


Klikkelj a normál/tömörített mérethez




Egyszerü az elkeszitese,sajatos iz....egyszoval finom. smile

2-3 fej aprora vagott hagymat kb. fel kg. csikokra szeletelt pulykahussal ,keves zsiradekban (hogy Gyuri is szeresse) megpiritunk,folytonos kevergetes közben,a hagymabol nem szabad megegjen egy szem se !
Besüritjük (tetszes szerint liszt vagy modern szoszkemenyitövel). Izles szerint so,bors es a legfontosabb : majoránna (!). Az egeszet felöntjük kb. egy deci minösegi feherborral (lehet több is nyes ) es kb. ket deci tejszínnel. Hozadaunk kb. 30dkg. szeletelt csiperkegombát (lehet friss,vagy konzerv).
Lassu tüzönn addig fözzük,mig a szosz lecsökken a kivant sürüsegre.
Parolt rizzsel,vagy laskaval (tészta ) talaljuk, pityokaval (burgonya,krumpli) nem talal...
Ki lehet probalni.... vigyor2 smile
2007. 09. 02. vasárnap 10:31  #139
Szoni Szoni
FORRÓCSOKI ELKÉSZÍTÉSE:

Az elkészítése nagyon egyszerű, a szükséges hozzávalók a következők:

• gőzölő,
• 25g TOPCSOKI-forrócsoki por,
• 1,1 dl 2,8%-os tej


Elkészítése a kávégép gőzölőcsöve segítségével:

Nagyon fontos, hogy a gőzölőcsőből kiengedjük a vizet addig, amíg tiszta gőz nem lesz. Az alapanyagokat forrás után 2-3 másodpercig gőzöljük a csomók elkerülése végett. Amennyiben a kávéfőzőgép rendelkezik a cappuchino készítéséhez szükséges műanyag csővel, az alapanyagokat kell alaposabban megkeverni, a csövet belemeríteni a folyadékba és buborékosra gőzölni!

FONTOS:
Mindig várni kell 2-3 másodpercig, amíg a folyadék felszínén buborék nem keletkezik. Ez azt jelenti, hogy a folyadék megfelelően sűrű lett. Azért szükséges hangsúlyt fektetni a fentiekben leirt minőségi elkészítésre, mert csak így érhető el az a minőségbeli különbség ami a Topcsokit megkülönbözteti a többi magyarországi piacon lévő forrócsokitól.

nyes
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 02. vasárnap 09:35
Mi ez kagyló? Nagyon tréé kinézete wan... buck ...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira... circling

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 09. 02. vasárnap 09:35  #138
gazosgyuri gazosgyuri
Mi ez kagyló? Nagyon tréé kinézete wan... buck ...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira... circling

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 02. vasárnap 09:07
En ezt nem tudtam megenni :


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert.... buck vigyor2
2007. 09. 02. vasárnap 09:07  #137
Szoni Szoni
En ezt nem tudtam megenni :


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert.... buck vigyor2
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 21:47
Hagy döntsem mááá én el,hogy mit ennék meg és mit nm... hehe ...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem... nyes ...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit... kerdes
2007. 09. 01. szombat 21:47  #136
gazosgyuri gazosgyuri
Hagy döntsem mááá én el,hogy mit ennék meg és mit nm... hehe ...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem... nyes ...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit... kerdes
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 21:43
de bizony ennél, még pótlást is kérnél belőlle smile
2007. 09. 01. szombat 21:43  #135
yanek77 yanek77
de bizony ennél, még pótlást is kérnél belőlle smile
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 31. péntek 21:49
Hááát...én ebből nm ennék... zavart2
2007. 09. 01. szombat 21:34  #134
gazosgyuri gazosgyuri
Ha nincs agyonzsírozwa... hehe nyes eljen
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:08), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 21:08
Dehogynem ennél belőle...
Székelykáposzta magyarul... Ha nincs agyon zsírozva tej fölével kenyérrel... finom finom wink
2007. 09. 01. szombat 21:08  #133
Moncy Moncy
Dehogynem ennél belőle...
Székelykáposzta magyarul... Ha nincs agyon zsírozva tej fölével kenyérrel... finom finom wink
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 31. péntek 21:49
Hááát...én ebből nm ennék... zavart2
2007. 09. 01. szombat 19:42  #132
gazosgyuri gazosgyuri
Ha mááá így kérdezed...túl zsíros a kinézete...öshát azzé nm teccik a parasztnak... hehe
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 01. szombat 15:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 15:34
Miert nem ? Nem üsmerös a kaja...( osztrak közmondas : mit a paraszt nem ismer,nem zabalja meg..)
Tul zsiros,tul füszeres,tul sok a fokhagyma benne,nem tetszenek a komponensek kombinacioja..stb. confused

Egyebkent mar elfogyott.... nyes smile
2007. 09. 01. szombat 15:34  #131
Szoni Szoni
Miert nem ? Nem üsmerös a kaja...( osztrak közmondas : mit a paraszt nem ismer,nem zabalja meg..)
Tul zsiros,tul füszeres,tul sok a fokhagyma benne,nem tetszenek a komponensek kombinacioja..stb. confused

Egyebkent mar elfogyott.... nyes smile
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 31. péntek 21:49
Hááát...én ebből nm ennék... zavart2
2007. 09. 01. szombat 09:17  #130
gazosgyuri gazosgyuri
Reggeli...ebéd...wacsora... nyes

2007. 08. 31. péntek 22:49  #129
simishake simishake
Megvan még . ne aggódj!
2007. 08. 31. péntek 22:45  #128
gazosgyuri gazosgyuri
Juj...simishake...az csak nm a te kolbid???.... hehe hehe
(Ez egy válasz simishake üzenetére (2007. 08. 31. péntek 22:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 31. péntek 22:40
2007. 08. 31. péntek 22:40  #127
simishake simishake
2007. 08. 31. péntek 21:49  #126
gazosgyuri gazosgyuri
Hááát...én ebből nm ennék... zavart2
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 08. 31. péntek 15:45), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 31. péntek 15:45
Lucskos káposzta (6 szemelyre)

Hozzávalók:

800 g fejeskáposzta, szeletelve
150 g füstölt csülök (lehet siman is, husi nelkül)

köménymag (en kihagyom)
1 gerezd fokhagyma, összezúzva (fel is eleg izles szerint)
1 evőkanál olaj
50 g vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 csokor kapor , aprítva (a legfontosabb)
2-3 hejjazott paradicsom,nagyon aprora vagva
ecet
2 dl tejföl

Az elkészítés módja:

1, Egy mély lábosba rétegesen lerakjuk a káposztát,paradicst és a füstölt csülköt. A rétegeket gyengén meghintjük sóval és ((köménymaggal)). Közé szórjuk a fokhagymát is. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és keverés nélkül puhára főzzük (kb. 35 perc).
2, Az olajból, a hagymából, a lisztből, és a pirospaprikából rántást készítünk, és a káposztához adjuk. Jól összeforraljuk.
3, Meghintjük kaporral. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, és tejföllel tálaljuk.






vigyor2
2007. 08. 31. péntek 15:45  #125
Szoni Szoni
Lucskos káposzta (6 szemelyre)

Hozzávalók:

800 g fejeskáposzta, szeletelve
150 g füstölt csülök (lehet siman is, husi nelkül)

köménymag (en kihagyom)
1 gerezd fokhagyma, összezúzva (fel is eleg izles szerint)
1 evőkanál olaj
50 g vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 csokor kapor , aprítva (a legfontosabb)
2-3 hejjazott paradicsom,nagyon aprora vagva
ecet
2 dl tejföl

Az elkészítés módja:

1, Egy mély lábosba rétegesen lerakjuk a káposztát,paradicst és a füstölt csülköt. A rétegeket gyengén meghintjük sóval és ((köménymaggal)). Közé szórjuk a fokhagymát is. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és keverés nélkül puhára főzzük (kb. 35 perc).
2, Az olajból, a hagymából, a lisztből, és a pirospaprikából rántást készítünk, és a káposztához adjuk. Jól összeforraljuk.
3, Meghintjük kaporral. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, és tejföllel tálaljuk.






vigyor2
2007. 08. 31. péntek 14:37  #124
Törölt felhasználó (21812)
Klikkelj a normál/tömörített mérethez



Klikkelj a normál/tömörített mérethez



Klikkelj a normál/tömörített mérethez



Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 08. 31. péntek 07:43  #123
gazosgyuri gazosgyuri
Újra gyümölcs napot tartok... nyes

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 08. 30. csütörtök 15:58  #122
surdapapa surdapapa
3 fajta az elterjedt:

1. hagyományos lecsó: kolbászt felkarikázom, kisütöm a zsírját, hozzáadva a kockára vágott hagymát /2 fej/ megfonnyasztom, majd a karikára vágott paprikát /3-4 db/ szintúgy. hozzáadok a parit /kb 3/4-1 kg/ és megsózva készre főzöm

2. tojásos lecsó: mindebbe beleütök tojást és a fehérje keményedéséig főzöm.
3. paprika lecsó /nekem ez a legfinomabb/: szalonnát felkozkázom, kiolvasztom a zsírját, hozzáadom a karikára vágott kolbászt és megpirítom őket.
hozzáadok 3 nagy fej karikára vágott hagymát, amit megfonnyasztok. aztán hozzá adok 4-5 fehér paprikát /esetleg kevés csípős paprikát/ szintén karikára vágva. a megfonnyasztása után hozzáadok 2-3 közepes paradicsomot, és sózva készre főzöm.

lecsó!
csak ne legyen rizs vagy tarhonya benne!

egyébként az egyik kedvencewm.

sztem a nappaliba is lökd be a kaják közé ...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 13:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 30. csütörtök 13:47
Tettem be a fesztiválos topicba képeket a paradicsom-dobáló fesztiválról és erről eszembe jutott egy étel, A LECSÓ.

Ki hogyan csinálja?

Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.

smile
2007. 08. 30. csütörtök 15:06  #121
zelli zelli
Imádom a paprikát és a paradicsomot nyersen!
Főzve nem tudom megenni! De a lecsó levét imádom tunkolni! Ezért sok paradicsomot teszek bele! A kolbász, szalonna, tojás, sok hagyma Nálam alapvető a lecsóba! Nem tejfölösen csinálom, de az sem rossz! Ettem már rizzsel és tarhonyával is!
És erről a rácponty is eszembejutott! wink
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 13:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 30. csütörtök 13:47
Tettem be a fesztiválos topicba képeket a paradicsom-dobáló fesztiválról és erről eszembe jutott egy étel, A LECSÓ.

Ki hogyan csinálja?

Mi teszünk bele szalonnát, kolbászt, tojást és tejfölt is.

smile
/ 32