Látom Prune, a panírozásért Te sem vagy oda!
Az eredményt szeretem, de a pepecs munkát nem!
A hűtőben van gomba! Úgy megkívántam most, hogy mindjárt megyek csinálok egy jó kis gombalevest, jó tejfölösen! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 09. 05. szerda 20:59), amit ide kattintva olvashatsz)
Az eredményt szeretem, de a pepecs munkát nem!
A hűtőben van gomba! Úgy megkívántam most, hogy mindjárt megyek csinálok egy jó kis gombalevest, jó tejfölösen! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 09. 05. szerda 20:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 05. szerda 20:59
ahha gombás tojás, gombapöri, gombaleves tejfölösen, rántott gomba...de az utolsó elkészítését szívesen átadnám másnak
még szerencse, h nem vagyok oda a csiperkéért, amivel összetéveszthető!
erdész!
a gombás palacsintát /vagy a moncy féle gombás rétest/ a 7en megcsinálom! jó csuprosból? (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 09. 05. szerda 15:16), amit ide kattintva olvashatsz)
erdész!
a gombás palacsintát /vagy a moncy féle gombás rétest/ a 7en megcsinálom! jó csuprosból? (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 09. 05. szerda 15:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 05. szerda 15:16
Én annyira szeretem a gombákat, hogy a gyilkos galócán kívűl szinte mindegyiket és mindenféle elkészítési módon megeszem! És nagyon sok ételbe teszek valamilyen gombát ízesítőnek (húsos ételek mellé, tojásos kajákhoz, töltelékekbe stb.)
Ettől óvakodjatok:
"A gombaszedés és -fogyasztás szabályai
1. Mindenkinek fel kell ismernie a gyilkos galócát!
2. A saját szedésű gombát mindig meg kell vizsgáltatni gombaszakértôvel!
3. Házalótól sose vegyünk gombát!
4. A piacon csak engedéllyel rendelkezô árustól, engedélyezett tételbôl vásároljunk vadon termô gombát!
5. Ne higgyünk semmiféle gombafogyasztással kapcsolatos babonában!
6. Csak a friss, egészséges termôtestek alkalmasak fogyasztásra. A sérült, öreg, penészes gomba betegséget okozhat!
7. Ne fogyasszunk nyersen gombát!
8. A kész gombaételt hűtôszekrényben se tároljuk egy napnál tovább! A friss termôtestek két-három napig tárolhatók hűtôszekrényben.
9. Kisgyermeknek és érzékeny gyomrúaknak ne adjunk gombaételt!
10. Mérgezés gyanúja esetén forduljunk orvoshoz. Ha a tünetek a gombafogyasztást követô 12 órán túl jelentkeznek, azonnal hívjunk mentôt!"
Ártatlannak tűnő gyilkos galócák!
Ettől óvakodjatok:
"A gombaszedés és -fogyasztás szabályai
1. Mindenkinek fel kell ismernie a gyilkos galócát!
2. A saját szedésű gombát mindig meg kell vizsgáltatni gombaszakértôvel!
3. Házalótól sose vegyünk gombát!
4. A piacon csak engedéllyel rendelkezô árustól, engedélyezett tételbôl vásároljunk vadon termô gombát!
5. Ne higgyünk semmiféle gombafogyasztással kapcsolatos babonában!
6. Csak a friss, egészséges termôtestek alkalmasak fogyasztásra. A sérült, öreg, penészes gomba betegséget okozhat!
7. Ne fogyasszunk nyersen gombát!
8. A kész gombaételt hűtôszekrényben se tároljuk egy napnál tovább! A friss termôtestek két-három napig tárolhatók hűtôszekrényben.
9. Kisgyermeknek és érzékeny gyomrúaknak ne adjunk gombaételt!
10. Mérgezés gyanúja esetén forduljunk orvoshoz. Ha a tünetek a gombafogyasztást követô 12 órán túl jelentkeznek, azonnal hívjunk mentôt!"
Ártatlannak tűnő gyilkos galócák!
ahha gombás tojás, gombapöri, gombaleves tejfölösen, rántott gomba...de az utolsó elkészítését szívesen átadnám másnak
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
A gombás palacsintát elfelejtettem!
Alapanyagok:
1, Palacsinta
3, Gömbapörkölt (mindenki, ahogy szereti)
A gombát bécsomagoljátok a kisütött palacsintába, és egymás mellé fektetve elhelyezitek egy kivajazott tepsibe. Tetejére tejfől, arra reszelt sajt kerül, majd a blóderben addig sütitek, míg a sajt aranysárga nem lesz. (Azér' vigyázzatok, hogy az alja meg ne égjen!) (Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 09. 05. szerda 15:31), amit ide kattintva olvashatsz)
Alapanyagok:
1, Palacsinta
3, Gömbapörkölt (mindenki, ahogy szereti)
A gombát bécsomagoljátok a kisütött palacsintába, és egymás mellé fektetve elhelyezitek egy kivajazott tepsibe. Tetejére tejfől, arra reszelt sajt kerül, majd a blóderben addig sütitek, míg a sajt aranysárga nem lesz. (Azér' vigyázzatok, hogy az alja meg ne égjen!) (Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 09. 05. szerda 15:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 05. szerda 15:31
Gomba...
Szoktunk gombás rétest csinálni:
Egy adag kb. fél kg gombapörkölt, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, olaj, só.
A gombapörköltről leszűröm a levét, rásimítom a réteslapra és feltekerem. A paprikás levet a tejföllel és a liszttel mártássá keverem, a rétesre öntöm és a szokásos módon megsütöm. Tálalásnál a kimaradt szafttal öntözöm meg. Forrón tálalom.
Ugyanígy csirkepöriből, disznópöriből...
Szoktunk gombás rétest csinálni:
Egy adag kb. fél kg gombapörkölt, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, olaj, só.
A gombapörköltről leszűröm a levét, rásimítom a réteslapra és feltekerem. A paprikás levet a tejföllel és a liszttel mártássá keverem, a rétesre öntöm és a szokásos módon megsütöm. Tálalásnál a kimaradt szafttal öntözöm meg. Forrón tálalom.
Ugyanígy csirkepöriből, disznópöriből...
Bakonyi kakastöke galuskával:
Bakonyi étel, zamatos erdei gombával, frissen főtt galuskával tálalva. Sört guríthatsz utána, és a család kedvence lehet.
Hozzávalók:
50 dkg kakashere (ha nincs, pulykahere is jó!)
20 dkg gomba, (lehetőleg erdei gombát válasszunk!)
olaj,
2 fej hagyma,
só,
liszt,
paprika,
3 dl tejföl.
Elkészítés:
A heréket előkészítem és hártyázom ha kell. Sózom, lisztbe forgatom, majd forró olajban gyorsan pirosra megsütöm mindkét oldalát, utána félreteszem. A hagymát apróra vágom és kevés olajon aranysárgára párolom. Megszórom paprikával és hozzáadom a felszeletelt gombát. Kevés vizet adok hozzá. Fedő alatt puhára párolom, sózom és besűrítem a kevés liszttel elkevert tejföllel. Beleteszem a sültherét, újra felforralom. Juhtúróval kevert, vagy frissen kifőzött galuskával tálalom.
Erdei gombás szarvasragu:
Hozzávalók:
80 dkg szarvas raguhús
20 dkg erdei gomba
20 dkg csiperke
2 nagy fej vöröshagyma
20 dkg (1 szál) sárgarépa
20 dkg (kb. fél fej) zeller
1 dl száraz vörösbor
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 csomag vadfűszer
5-6 szem borókabogyó
2-3 babérlevél
bors, só
Elkészítése:
A kockára vágott szarvashúst kevés olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát. Mikor a hagyma üvegessé válik beledobjuk a karikára vágott répát, a félbe vágott csiperkét, és a kisebb darabokra szelt zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjük a fűszerkeverékkel, beletesszük a vágott borókabogyókat és hozzádobjuk a babérlevelet. Fedő alatt kis lángon puhára pároljuk (kb. 1,5 óra). Az idő lejártáig kinyitjuk a bort, megkóstoljuk, hogy a körülöttünk lengő illatokkal kellőképp harmonizál-e. Amikor meggyőződtünk róla, hogy megfelelő bort tartunk a kezünkben -és a hús is megpuhult- hozzáöntjük a raguhoz az üvegben még bent maradt 1 decit, és most tesszük bele az erdei gombát is. Maximum 15 percnyi lassú rotyogás után vajas nokedlivel és savanyított szilvával tálaljuk. (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 09. 05. szerda 15:16), amit ide kattintva olvashatsz)
Bakonyi étel, zamatos erdei gombával, frissen főtt galuskával tálalva. Sört guríthatsz utána, és a család kedvence lehet.
Hozzávalók:
50 dkg kakashere (ha nincs, pulykahere is jó!)
20 dkg gomba, (lehetőleg erdei gombát válasszunk!)
olaj,
2 fej hagyma,
só,
liszt,
paprika,
3 dl tejföl.
Elkészítés:
A heréket előkészítem és hártyázom ha kell. Sózom, lisztbe forgatom, majd forró olajban gyorsan pirosra megsütöm mindkét oldalát, utána félreteszem. A hagymát apróra vágom és kevés olajon aranysárgára párolom. Megszórom paprikával és hozzáadom a felszeletelt gombát. Kevés vizet adok hozzá. Fedő alatt puhára párolom, sózom és besűrítem a kevés liszttel elkevert tejföllel. Beleteszem a sültherét, újra felforralom. Juhtúróval kevert, vagy frissen kifőzött galuskával tálalom.
Erdei gombás szarvasragu:
Hozzávalók:
80 dkg szarvas raguhús
20 dkg erdei gomba
20 dkg csiperke
2 nagy fej vöröshagyma
20 dkg (1 szál) sárgarépa
20 dkg (kb. fél fej) zeller
1 dl száraz vörösbor
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 csomag vadfűszer
5-6 szem borókabogyó
2-3 babérlevél
bors, só
Elkészítése:
A kockára vágott szarvashúst kevés olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát. Mikor a hagyma üvegessé válik beledobjuk a karikára vágott répát, a félbe vágott csiperkét, és a kisebb darabokra szelt zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjük a fűszerkeverékkel, beletesszük a vágott borókabogyókat és hozzádobjuk a babérlevelet. Fedő alatt kis lángon puhára pároljuk (kb. 1,5 óra). Az idő lejártáig kinyitjuk a bort, megkóstoljuk, hogy a körülöttünk lengő illatokkal kellőképp harmonizál-e. Amikor meggyőződtünk róla, hogy megfelelő bort tartunk a kezünkben -és a hús is megpuhult- hozzáöntjük a raguhoz az üvegben még bent maradt 1 decit, és most tesszük bele az erdei gombát is. Maximum 15 percnyi lassú rotyogás után vajas nokedlivel és savanyított szilvával tálaljuk. (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 09. 05. szerda 15:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 05. szerda 15:16
Én annyira szeretem a gombákat, hogy a gyilkos galócán kívűl szinte mindegyiket és mindenféle elkészítési módon megeszem! És nagyon sok ételbe teszek valamilyen gombát ízesítőnek (húsos ételek mellé, tojásos kajákhoz, töltelékekbe stb.)
Ettől óvakodjatok:
"A gombaszedés és -fogyasztás szabályai
1. Mindenkinek fel kell ismernie a gyilkos galócát!
2. A saját szedésű gombát mindig meg kell vizsgáltatni gombaszakértôvel!
3. Házalótól sose vegyünk gombát!
4. A piacon csak engedéllyel rendelkezô árustól, engedélyezett tételbôl vásároljunk vadon termô gombát!
5. Ne higgyünk semmiféle gombafogyasztással kapcsolatos babonában!
6. Csak a friss, egészséges termôtestek alkalmasak fogyasztásra. A sérült, öreg, penészes gomba betegséget okozhat!
7. Ne fogyasszunk nyersen gombát!
8. A kész gombaételt hűtôszekrényben se tároljuk egy napnál tovább! A friss termôtestek két-három napig tárolhatók hűtôszekrényben.
9. Kisgyermeknek és érzékeny gyomrúaknak ne adjunk gombaételt!
10. Mérgezés gyanúja esetén forduljunk orvoshoz. Ha a tünetek a gombafogyasztást követô 12 órán túl jelentkeznek, azonnal hívjunk mentôt!"
Ártatlannak tűnő gyilkos galócák!
Ettől óvakodjatok:
"A gombaszedés és -fogyasztás szabályai
1. Mindenkinek fel kell ismernie a gyilkos galócát!
2. A saját szedésű gombát mindig meg kell vizsgáltatni gombaszakértôvel!
3. Házalótól sose vegyünk gombát!
4. A piacon csak engedéllyel rendelkezô árustól, engedélyezett tételbôl vásároljunk vadon termô gombát!
5. Ne higgyünk semmiféle gombafogyasztással kapcsolatos babonában!
6. Csak a friss, egészséges termôtestek alkalmasak fogyasztásra. A sérült, öreg, penészes gomba betegséget okozhat!
7. Ne fogyasszunk nyersen gombát!
8. A kész gombaételt hűtôszekrényben se tároljuk egy napnál tovább! A friss termôtestek két-három napig tárolhatók hűtôszekrényben.
9. Kisgyermeknek és érzékeny gyomrúaknak ne adjunk gombaételt!
10. Mérgezés gyanúja esetén forduljunk orvoshoz. Ha a tünetek a gombafogyasztást követô 12 órán túl jelentkeznek, azonnal hívjunk mentôt!"
Ártatlannak tűnő gyilkos galócák!
Gomba...
Szoktunk gombás rétest csinálni:
Egy adag kb. fél kg gombapörkölt, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, olaj, só.
A gombapörköltről leszűröm a levét, rásimítom a réteslapra és feltekerem. A paprikás levet a tejföllel és a liszttel mártássá keverem, a rétesre öntöm és a szokásos módon megsütöm. Tálalásnál a kimaradt szafttal öntözöm meg. Forrón tálalom.
Ugyanígy csirkepöriből, disznópöriből...
Szoktunk gombás rétest csinálni:
Egy adag kb. fél kg gombapörkölt, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, olaj, só.
A gombapörköltről leszűröm a levét, rásimítom a réteslapra és feltekerem. A paprikás levet a tejföllel és a liszttel mártássá keverem, a rétesre öntöm és a szokásos módon megsütöm. Tálalásnál a kimaradt szafttal öntözöm meg. Forrón tálalom.
Ugyanígy csirkepöriből, disznópöriből...
Én annyira szeretem a gombákat, hogy a gyilkos galócán kívűl szinte mindegyiket és mindenféle elkészítési módon megeszem! És nagyon sok ételbe teszek valamilyen gombát ízesítőnek (húsos ételek mellé, tojásos kajákhoz, töltelékekbe stb.)
Ettől óvakodjatok:
"A gombaszedés és -fogyasztás szabályai
1. Mindenkinek fel kell ismernie a gyilkos galócát!
2. A saját szedésű gombát mindig meg kell vizsgáltatni gombaszakértôvel!
3. Házalótól sose vegyünk gombát!
4. A piacon csak engedéllyel rendelkezô árustól, engedélyezett tételbôl vásároljunk vadon termô gombát!
5. Ne higgyünk semmiféle gombafogyasztással kapcsolatos babonában!
6. Csak a friss, egészséges termôtestek alkalmasak fogyasztásra. A sérült, öreg, penészes gomba betegséget okozhat!
7. Ne fogyasszunk nyersen gombát!
8. A kész gombaételt hűtôszekrényben se tároljuk egy napnál tovább! A friss termôtestek két-három napig tárolhatók hűtôszekrényben.
9. Kisgyermeknek és érzékeny gyomrúaknak ne adjunk gombaételt!
10. Mérgezés gyanúja esetén forduljunk orvoshoz. Ha a tünetek a gombafogyasztást követô 12 órán túl jelentkeznek, azonnal hívjunk mentôt!"
Ártatlannak tűnő gyilkos galócák! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Ettől óvakodjatok:
"A gombaszedés és -fogyasztás szabályai
1. Mindenkinek fel kell ismernie a gyilkos galócát!
2. A saját szedésű gombát mindig meg kell vizsgáltatni gombaszakértôvel!
3. Házalótól sose vegyünk gombát!
4. A piacon csak engedéllyel rendelkezô árustól, engedélyezett tételbôl vásároljunk vadon termô gombát!
5. Ne higgyünk semmiféle gombafogyasztással kapcsolatos babonában!
6. Csak a friss, egészséges termôtestek alkalmasak fogyasztásra. A sérült, öreg, penészes gomba betegséget okozhat!
7. Ne fogyasszunk nyersen gombát!
8. A kész gombaételt hűtôszekrényben se tároljuk egy napnál tovább! A friss termôtestek két-három napig tárolhatók hűtôszekrényben.
9. Kisgyermeknek és érzékeny gyomrúaknak ne adjunk gombaételt!
10. Mérgezés gyanúja esetén forduljunk orvoshoz. Ha a tünetek a gombafogyasztást követô 12 órán túl jelentkeznek, azonnal hívjunk mentôt!"
Ártatlannak tűnő gyilkos galócák! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
régen nem igazán szerettem, de ma már nagy nagy kedvenc!
a tinóru /vargánya/ simán zsírba sülve /a zsírba sült gomba szagát is utáltam/.
na és a legfinomabb a juhtúróval töltött rántott gombafejet kóstolta már vki?
a gombaleves nekem a csuprosból is nagyon finom!
nem igazán bejövős a sima tejfölös gomba tésztával, de ha már egy kis natúr szelet is van hozzá imádom!
aszem a bulira készülődéskor kérdezted, h a paprikás krumplit hogyan szeretjük, nos én gombával /is/ imádom!
a gombát csak a testemen nem ceretem! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
a tinóru /vargánya/ simán zsírba sülve /a zsírba sült gomba szagát is utáltam/.
na és a legfinomabb a juhtúróval töltött rántott gombafejet kóstolta már vki?
a gombaleves nekem a csuprosból is nagyon finom!
nem igazán bejövős a sima tejfölös gomba tésztával, de ha már egy kis natúr szelet is van hozzá imádom!
aszem a bulira készülődéskor kérdezted, h a paprikás krumplit hogyan szeretjük, nos én gombával /is/ imádom!
a gombát csak a testemen nem ceretem! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Gomba minden mennyiségben.
Gömbapörkölt: szegfű(tyúkláb) gombából, jó tejfölösen paprikása.
Rizses gomba: szegfű, vargánya, téli fülőke
Rántott gomba: őzlábgomba
Sült gomba: órás pöffetegből 0,5-1 sm-es vastagságú szeletek
Gombaleves: legfinomabb tintagombából (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Gömbapörkölt: szegfű(tyúkláb) gombából, jó tejfölösen paprikása.
Rizses gomba: szegfű, vargánya, téli fülőke
Rántott gomba: őzlábgomba
Sült gomba: órás pöffetegből 0,5-1 sm-es vastagságú szeletek
Gombaleves: legfinomabb tintagombából (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Nagyon szeressem a gombát! Beleteszem a húslevesbe is.( Én eszem meg a gombát.) A hüle párom utálta, de Én meggyőztem: Bakonyias szósz+ tészta! Nagyon rákattant erre a kajámra! Pedig olyan, mint a gombapörkölt(amit elvből nem eszik meg) Kicsi habarással megőrül érte! A hallal is többször megszívattam már! Meg a közutált(Én imádom.....) karalábéval is! Ha nem látja egészben, akkor mindent benyel. A tököt is! És itt a legírozás jut az eszembe! De írja le először a főnöx! A "Szakácsok gyöngye", hogy mi a legírozás! Mert Én úgyis másképp csinálom!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Hát...nm a gomba a kedwencem...megeszem...mint gombapöri w rántottgomba...de elég ha éwente 1cer wan az asztalon...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
Szeretitek a GOMBÁT?
És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?
szakmai titoktartás? (nagyon hasfogós szmájli)
asszony is olvassa a fórumot, mi? (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 04. kedd 12:17), amit ide kattintva olvashatsz)
asszony is olvassa a fórumot, mi? (Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 04. kedd 12:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 04. kedd 12:17
Nos...ez a szakmai titoktartásba tartozik...ugye megérted???...sajnos nm wálaszolhatok...
Nos...ez a szakmai titoktartásba tartozik...ugye megérted???...sajnos nm wálaszolhatok...
ez stilszerü.(i)gazos?
tényleg,hány ilyenbe futottál bele pályafutásod során?
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 09:17), amit ide kattintva olvashatsz)
tényleg,hány ilyenbe futottál bele pályafutásod során?
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 09:17), amit ide kattintva olvashatsz)
Narancsos,vitaminban gazdag ...
KEDVENC
- tojásételetek? tükütojás (régen mindkét oldalán sütve, ma már jó lágyan, hogy lehessen tunkolni), hagymás tojásrántotta
- szendvicsetek? kolbász+füstöltsajt ráolvaszvtva
- spagettitek? carbonare
- főzeléketek? lencse-sárgaborsó-bab(sólet)
- levesetek? habart bableves
- fagylaltotok? csokoládé-citrom
- nassolnivalótok? nem nassolok
- péksüteményetek? a friss, még meleg kenyér (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
- tojásételetek? tükütojás (régen mindkét oldalán sütve, ma már jó lágyan, hogy lehessen tunkolni), hagymás tojásrántotta
- szendvicsetek? kolbász+füstöltsajt ráolvaszvtva
- spagettitek? carbonare
- főzeléketek? lencse-sárgaborsó-bab(sólet)
- levesetek? habart bableves
- fagylaltotok? csokoládé-citrom
- nassolnivalótok? nem nassolok
- péksüteményetek? a friss, még meleg kenyér (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 16:02
Nem hazudtolom meg magam, ide is teszek kérdéseket:
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?
Zelli! Ez isten káromlás! Lecsóba sok paradicsomot? Soha,soha! Csak mutatóba, mert elrontja.
Alapanyagok:
Szalonnazsir, hagyma (jó nagy fej, karikára vágva!), 1/4 rész paradicsom, 3/4 rész paprika, ha lehet egy kis csípőssel spékelve és a magjával együtt, lecsókolbász. Aztán ízlés szerint tojással, rizzsel, tarhonyával, stb. Én tejfölösen szeretem. (Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 15:06), amit ide kattintva olvashatsz)
Alapanyagok:
Szalonnazsir, hagyma (jó nagy fej, karikára vágva!), 1/4 rész paradicsom, 3/4 rész paprika, ha lehet egy kis csípőssel spékelve és a magjával együtt, lecsókolbász. Aztán ízlés szerint tojással, rizzsel, tarhonyával, stb. Én tejfölösen szeretem. (Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 15:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 30. csütörtök 15:06
Imádom a paprikát és a paradicsomot nyersen!
Főzve nem tudom megenni! De a lecsó levét imádom tunkolni! Ezért sok paradicsomot teszek bele! A kolbász, szalonna, tojás, sok hagyma Nálam alapvető a lecsóba! Nem tejfölösen csinálom, de az sem rossz! Ettem már rizzsel és tarhonyával is!
És erről a rácponty is eszembejutott!
Főzve nem tudom megenni! De a lecsó levét imádom tunkolni! Ezért sok paradicsomot teszek bele! A kolbász, szalonna, tojás, sok hagyma Nálam alapvető a lecsóba! Nem tejfölösen csinálom, de az sem rossz! Ettem már rizzsel és tarhonyával is!
És erről a rácponty is eszembejutott!