Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2007. 09. 05. szerda 15:16  #160
tom1019 tom1019 VIP Admin
Én annyira szeretem a gombákat, hogy a gyilkos galócán kívűl szinte mindegyiket és mindenféle elkészítési módon megeszem! És nagyon sok ételbe teszek valamilyen gombát ízesítőnek (húsos ételek mellé, tojásos kajákhoz, töltelékekbe stb.)

Ettől óvakodjatok:





"A gombaszedés és -fogyasztás szabályai
1. Mindenkinek fel kell ismernie a gyilkos galócát!
2. A saját szedésű gombát mindig meg kell vizsgáltatni gombaszakértôvel!
3. Házalótól sose vegyünk gombát!
4. A piacon csak engedéllyel rendelkezô árustól, engedélyezett tételbôl vásároljunk vadon termô gombát!
5. Ne higgyünk semmiféle gombafogyasztással kapcsolatos babonában!
6. Csak a friss, egészséges termôtestek alkalmasak fogyasztásra. A sérült, öreg, penészes gomba betegséget okozhat!
7. Ne fogyasszunk nyersen gombát!
8. A kész gombaételt hűtôszekrényben se tároljuk egy napnál tovább! A friss termôtestek két-három napig tárolhatók hűtôszekrényben.
9. Kisgyermeknek és érzékeny gyomrúaknak ne adjunk gombaételt!
10. Mérgezés gyanúja esetén forduljunk orvoshoz. Ha a tünetek a gombafogyasztást követô 12 órán túl jelentkeznek, azonnal hívjunk mentôt!"



Ártatlannak tűnő gyilkos galócák!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.

Szeretitek a GOMBÁT?

És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?

kerdes
2007. 09. 05. szerda 12:14  #159
surdapapa surdapapa
régen nem igazán szerettem, de ma már nagy nagy kedvenc!

a tinóru /vargánya/ simán zsírba sülve /a zsírba sült gomba szagát is utáltam/.

na és a legfinomabb a juhtúróval töltött rántott gombafejet kóstolta már vki? finom

a gombaleves nekem a csuprosból is nagyon finom!

nem igazán bejövős a sima tejfölös gomba tésztával, de ha már egy kis natúr szelet is van hozzá imádom!

aszem a bulira készülődéskor kérdezted, h a paprikás krumplit hogyan szeretjük, nos én gombával /is/ imádom!

a gombát csak a testemen nem ceretem!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.

Szeretitek a GOMBÁT?

És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?

kerdes
2007. 09. 05. szerda 10:09  #158
erdokerulo erdokerulo
Gomba minden mennyiségben.
Gömbapörkölt: szegfű(tyúkláb) gombából, jó tejfölösen paprikása.
Rizses gomba: szegfű, vargánya, téli fülőke
Rántott gomba: őzlábgomba
Sült gomba: órás pöffetegből 0,5-1 sm-es vastagságú szeletek
Gombaleves: legfinomabb tintagombából
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.

Szeretitek a GOMBÁT?

És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?

kerdes
2007. 09. 05. szerda 08:04  #157
zelli zelli
Nagyon szeressem a gombát! Beleteszem a húslevesbe is.( Én eszem meg a gombát.) A hüle párom utálta, de Én meggyőztem: Bakonyias szósz+ tészta! Nagyon rákattant erre a kajámra! Pedig olyan, mint a gombapörkölt(amit elvből nem eszik meg) Kicsi habarással megőrül érte! A hallal is többször megszívattam már! Meg a közutált(Én imádom.....) karalábéval is! Ha nem látja egészben, akkor mindent benyel. A tököt is! És itt a legírozás jut az eszembe! De írja le először a főnöx! A "Szakácsok gyöngye", hogy mi a legírozás! Mert Én úgyis másképp csinálom! crazya
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.

Szeretitek a GOMBÁT?

És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?

kerdes
2007. 09. 05. szerda 07:47  #156
gazosgyuri gazosgyuri
Hát...nm a gomba a kedwencem...megeszem...mint gombapöri w rántottgomba...de elég ha éwente 1cer wan az asztalon... wink
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 04. kedd 22:36), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.

Szeretitek a GOMBÁT?

És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?

kerdes
2007. 09. 04. kedd 22:36  #155
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 04. kedd 22:36  #154
Törölt felhasználó (21812)
Hétvégén találtunk egy hatalmas pöffeteget az erdőben. Finom vacsi lett belőle.

Szeretitek a GOMBÁT?

És ha igen, milyen formában, milyen ételekben?

kerdes
2007. 09. 04. kedd 20:24  #153
simishake simishake
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 09. 04. kedd 12:25  #152
MmePrune MmePrune VIP Admin
szakmai titoktartás? (nagyon hasfogós szmájli)
asszony is olvassa a fórumot, mi? hehe
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 04. kedd 12:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 04. kedd 12:17
Nos...ez a szakmai titoktartásba tartozik...ugye megérted???...sajnos nm wálaszolhatok... hehe wink
2007. 09. 04. kedd 12:17  #151
gazosgyuri gazosgyuri
Nos...ez a szakmai titoktartásba tartozik...ugye megérted???...sajnos nm wálaszolhatok... hehe wink
2007. 09. 04. kedd 11:22  #150
new1 new1
ez stilszerü.(i)gazos?
tényleg,hány ilyenbe futottál bele pályafutásod során?
kerdes
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 09:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 09:17
Reggeli...ebéd...wacsora... nyes

2007. 09. 04. kedd 11:06  #149
Szoni Szoni
Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Narancsos,vitaminban gazdag ... finom
2007. 09. 02. vasárnap 18:51  #148
erdokerulo erdokerulo
KEDVENC
- tojásételetek? tükütojás (régen mindkét oldalán sütve, ma már jó lágyan, hogy lehessen tunkolni), hagymás tojásrántotta
- szendvicsetek? kolbász+füstöltsajt ráolvaszvtva
- spagettitek? carbonare
- főzeléketek? lencse-sárgaborsó-bab(sólet)
- levesetek? habart bableves
- fagylaltotok? csokoládé-citrom
- nassolnivalótok? nem nassolok
- péksüteményetek? a friss, még meleg kenyér
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 28. kedd 16:02), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 28. kedd 16:02
Nem hazudtolom meg magam, ide is teszek kérdéseket:

KEDVENC
- tojásételetek?
- szendvicsetek?
- spagettitek?
- főzeléketek?
- levesetek?
- fagylaltotok?
- nassolnivalótok?
- péksüteményetek?

kerdes
2007. 09. 02. vasárnap 18:29  #147
erdokerulo erdokerulo
Zelli! Ez isten káromlás! Lecsóba sok paradicsomot? Soha,soha! Csak mutatóba, mert elrontja.
Alapanyagok:
Szalonnazsir, hagyma (jó nagy fej, karikára vágva!), 1/4 rész paradicsom, 3/4 rész paprika, ha lehet egy kis csípőssel spékelve és a magjával együtt, lecsókolbász. Aztán ízlés szerint tojással, rizzsel, tarhonyával, stb. Én tejfölösen szeretem.
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 30. csütörtök 15:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 30. csütörtök 15:06
Imádom a paprikát és a paradicsomot nyersen!
Főzve nem tudom megenni! De a lecsó levét imádom tunkolni! Ezért sok paradicsomot teszek bele! A kolbász, szalonna, tojás, sok hagyma Nálam alapvető a lecsóba! Nem tejfölösen csinálom, de az sem rossz! Ettem már rizzsel és tarhonyával is!
És erről a rácponty is eszembejutott! wink
2007. 09. 02. vasárnap 14:17  #146
Szoni Szoni
Ma ebedre Züricher Geschnetzeltes-t kotyvasztek (ez vagdalt hus + gomba + sauce zürichi modra)


Klikkelj a normál/tömörített mérethez




Egyszerü az elkeszitese,sajatos iz....egyszoval finom. smile

2-3 fej aprora vagott hagymat kb. fel kg. csikokra szeletelt pulykahussal ,keves zsiradekban (hogy Gyuri is szeresse) megpiritunk,folytonos kevergetes közben,a hagymabol nem szabad megegjen egy szem se !
Besüritjük (tetszes szerint liszt vagy modern szoszkemenyitövel). Izles szerint so,bors es a legfontosabb : majoránna (!). Az egeszet felöntjük kb. egy deci minösegi feherborral (lehet több is nyes ) es kb. ket deci tejszínnel. Hozadaunk kb. 30dkg. szeletelt csiperkegombát (lehet friss,vagy konzerv).
Lassu tüzönn addig fözzük,mig a szosz lecsökken a kivant sürüsegre.
Parolt rizzsel,vagy laskaval (tészta ) talaljuk, pityokaval (burgonya,krumpli) nem talal...
Ki lehet probalni.... vigyor2 smile
2007. 09. 02. vasárnap 10:31  #145
Szoni Szoni
FORRÓCSOKI ELKÉSZÍTÉSE:

Az elkészítése nagyon egyszerű, a szükséges hozzávalók a következők:

• gőzölő,
• 25g TOPCSOKI-forrócsoki por,
• 1,1 dl 2,8%-os tej


Elkészítése a kávégép gőzölőcsöve segítségével:

Nagyon fontos, hogy a gőzölőcsőből kiengedjük a vizet addig, amíg tiszta gőz nem lesz. Az alapanyagokat forrás után 2-3 másodpercig gőzöljük a csomók elkerülése végett. Amennyiben a kávéfőzőgép rendelkezik a cappuchino készítéséhez szükséges műanyag csővel, az alapanyagokat kell alaposabban megkeverni, a csövet belemeríteni a folyadékba és buborékosra gőzölni!

FONTOS:
Mindig várni kell 2-3 másodpercig, amíg a folyadék felszínén buborék nem keletkezik. Ez azt jelenti, hogy a folyadék megfelelően sűrű lett. Azért szükséges hangsúlyt fektetni a fentiekben leirt minőségi elkészítésre, mert csak így érhető el az a minőségbeli különbség ami a Topcsokit megkülönbözteti a többi magyarországi piacon lévő forrócsokitól.

nyes
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 02. vasárnap 09:35
Mi ez kagyló? Nagyon tréé kinézete wan... buck ...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira... circling

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 09. 02. vasárnap 09:35  #144
gazosgyuri gazosgyuri
Mi ez kagyló? Nagyon tréé kinézete wan... buck ...én meg sem kóstolnám...inkább őt wacsira... circling

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 02. vasárnap 09:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 02. vasárnap 09:07
En ezt nem tudtam megenni :


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert.... buck vigyor2
2007. 09. 02. vasárnap 09:07  #143
Szoni Szoni
En ezt nem tudtam megenni :


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


rosszul lettem,no meg a vesepörköltet,majgomboclevest nem ennem meg semmi penzert.... buck vigyor2
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 21:47
Hagy döntsem mááá én el,hogy mit ennék meg és mit nm... hehe ...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem... nyes ...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit... kerdes
2007. 09. 01. szombat 21:47  #142
gazosgyuri gazosgyuri
Hagy döntsem mááá én el,hogy mit ennék meg és mit nm... hehe ...különben sem érthetitek a Szonjáwal waló párbeszédem... nyes ...Szonja...gondolom így becézik a Szonyit... kerdes
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 01. szombat 21:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 01. szombat 21:43
de bizony ennél, még pótlást is kérnél belőlle smile
2007. 09. 01. szombat 21:43  #141
yanek77 yanek77
de bizony ennél, még pótlást is kérnél belőlle smile
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 31. péntek 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 31. péntek 21:49
Hááát...én ebből nm ennék... zavart2
/ 32