Jobb híjján...
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 21. kedd 08:31), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 21. kedd 08:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 08:31
Nah..ők sok szedres lángost is ettek...
Azzé még szeretitek a pizzat??!!
Azzé még szeretitek a pizzat??!!
Nah..ők sok szedres lángost is ettek...
Azzé még szeretitek a pizzat??!!
Azzé még szeretitek a pizzat??!!
itt egy tuti süti
3 dl víz+20 dkg cukor-->szirupot főzünk belőle
ebbe kerül a kb. 1,5 kg vékonyra szeletelt alma némi fahéjjal fűszerezve...
ha már kissé szottyosra rotyogott, akkor 3 dl vizet összekeverünk 3 vaníliás pudingporral és belefőzzük az almás izébe...
kb.0,5 kg szögletes háztartási keksz felét lerakjuk szorosan egymás mellé, ráöntjük az almás keveréket (még melegen) és rárakjuk a keksz másik felét...csokimázt kenhetünk a tetejére(jók a táblás tortabevonók)
ha kihűlt, akkor remekül lehet szeletelni a kekszek "összeeresztésénél"
nagyjából így néz ki, de nekem az almás töltelék nem lett elég kemény:
na jó...ez most kicsit "gányul" néz ki, de azért lehet belőle szebbet is kihozni
3 dl víz+20 dkg cukor-->szirupot főzünk belőle
ebbe kerül a kb. 1,5 kg vékonyra szeletelt alma némi fahéjjal fűszerezve...
ha már kissé szottyosra rotyogott, akkor 3 dl vizet összekeverünk 3 vaníliás pudingporral és belefőzzük az almás izébe...
kb.0,5 kg szögletes háztartási keksz felét lerakjuk szorosan egymás mellé, ráöntjük az almás keveréket (még melegen) és rárakjuk a keksz másik felét...csokimázt kenhetünk a tetejére(jók a táblás tortabevonók)
ha kihűlt, akkor remekül lehet szeletelni a kekszek "összeeresztésénél"
nagyjából így néz ki, de nekem az almás töltelék nem lett elég kemény:
na jó...ez most kicsit "gányul" néz ki, de azért lehet belőle szebbet is kihozni
Finim eprecske, tejszínhabbal.........
Megennek egy ökröt...de..,csak nem. Megallom. Es a nudlit is csak megkostolom. A murok finom,es a hargasmagu szilva is.
jaaaaaaaaaaj...ennyi finomságot....ez borzalom,teljesen +éheztem,mivel most nem farokra harapnék ...napersze nem is csak azért jövök ide,hanem a társaság miatt is
Rég voltam itt, pedig nagyon ínycsiklandozó topic minden szempontból (kaja, szex stb.)
De most KAJA!
Jégbüfé!
Így kezdődik, majd folytatódik, és végül az eredmény (és természetesen ffi. szakácsok - "művészek"):
és ezen a hajón készültek a remekművek:
De most KAJA!
Jégbüfé!
Így kezdődik, majd folytatódik, és végül az eredmény (és természetesen ffi. szakácsok - "művészek"):
és ezen a hajón készültek a remekművek:
Könnyen elkeszithetö,a baj csak a vegeredmeny...mivel nekünk amatör pizzaszakacsoknak sosem fog sikerülni ketszer egymas utann ugyanazt a tesztat elkesziteni,hiaba merevitünk be a rezeptre ! Hogy mit hintünk ra,mellekes,izles szerint mi minden orszagban regiok szerint is valtozik. En peldaul nem ismerem a tejfölöst...az olaszok sem,de annyit tudok,ha KETCHUP-ot nyomnek ra (mit eleg sokann szeretnek,maemint nem olaszok),hat egy igazi olasz pizzaszakacs megölne.
A teszta :
hordozza pizza minöseget,meg a kemence HÖMERSEKLETE! Otthon elerünk 220-230 fokot,mig a profik 300-on felül dolgoznak.
Kedvencem a sonkas,extra fokhagyma es ruccola. A legrosszabat Velenceben ettem...csufsag volt. Formajat lehet valtoztatni,nem kö mindig kerek legyen..
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
A teszta :
hordozza pizza minöseget,meg a kemence HÖMERSEKLETE! Otthon elerünk 220-230 fokot,mig a profik 300-on felül dolgoznak.
Kedvencem a sonkas,extra fokhagyma es ruccola. A legrosszabat Velenceben ettem...csufsag volt. Formajat lehet valtoztatni,nem kö mindig kerek legyen..
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 15. szerda 10:52
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:
gombás pizza:
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:
gombás pizza:
Hát... Én se nem akárhol, se nem akármit kapok be
A hidegrázást kapom ezektől a bolti gezemice fagyasztott pizzáktól...
Igazi isteni pizzát eddig életemben három helyen ettem: Hajdúnánás, Komárom, Pápa...
Kedvenc: fokhagymás-tejszínes, virslis, póréhagymás, főttojásos...
(Ha valaki arra jár és érdekli a cím, szívesen megadom )
Még a márkás időben valami 15 márkáért sikerült olyan pocsék pizzát taljánföldön ennem... pfuuujjjjj....
A hidegrázást kapom ezektől a bolti gezemice fagyasztott pizzáktól...
Igazi isteni pizzát eddig életemben három helyen ettem: Hajdúnánás, Komárom, Pápa...
Kedvenc: fokhagymás-tejszínes, virslis, póréhagymás, főttojásos...
(Ha valaki arra jár és érdekli a cím, szívesen megadom )
Még a márkás időben valami 15 márkáért sikerült olyan pocsék pizzát taljánföldön ennem... pfuuujjjjj....
Semmi gond kedves Zelli, ha nem szereted a pizzát, mivel a topic címe is ez, akkor kapjál be valami mást. /Nálam mindig van valami bekapható/
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 15. szerda 15:00), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 15. szerda 15:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 15. szerda 15:00
Alapvetően nem vagyok pizzás! De ha eszek, akkor legyen rajta sok sajt, némi szalámi, rengeteg gomba! A lényeg, a pizzások sem rajtam fognak meggazdagodni! Jujj, elfelejtettem, rengeteg kecsup kell Nekem hozzá!
Alapvetően nem vagyok pizzás! De ha eszek, akkor legyen rajta sok sajt, némi szalámi, rengeteg gomba! A lényeg, a pizzások sem rajtam fognak meggazdagodni! Jujj, elfelejtettem, rengeteg kecsup kell Nekem hozzá!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 15. szerda 10:52
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:
gombás pizza:
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:
gombás pizza:
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:
gombás pizza:
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:
gombás pizza:
Megwan!!!Tsak a newére nm emlékszem...walami finom tejszínes lötyi úszik rajta...bazi jóó íze wan...olyan mintha ráöntötték wóna a lewest...basszus nm ugrik beee...mind1...szówal az a kedwenc...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
donpepe...karibi...sok fokhagymás mártással, rengeteg tengeri herkentyűvel
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Kedwenc pizza???
Nm istom...talán csak a gombásért nm ugrálok...a többiek gyűhetnek... (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Nm istom...talán csak a gombásért nm ugrálok...a többiek gyűhetnek... (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:21), amit ide kattintva olvashatsz)
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:21), amit ide kattintva olvashatsz)
Ezt a képet nem hagyhatom ki...
Brownie - süti csokirajongóknak
Hozzávalók:
1 és 1/3 csésze liszt
˝ kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
1 csésze vaj
1 és ˝ csésze cukrozatlan kakaó por
2 csésze cukor
4 szobahőmérsékletű tojás
1 és ˝ kávéskanál vanília aroma, vagy vanília rúd
2 csésze tört dió
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vajazzunk ki egy sütőformát, vagy tepsit.
Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport és tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a kakaót és alaposan keverjük el. Ezután tegyük hozzá a cukrot és egyesével a tojásokat. Utoljára keverjük bele a vaníliát. A liszt keveréket is adjuk hozzá a tésztához és ha már elkevertük adjuk hozzá a dió darabokat is.
Süssük 30 percen keresztül. Hagyjuk lehűlni és ízlés szerint csoki öntettel tálalhatjuk.
A csokiöntet:
ź csésze olvasztott vaj
2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
˝ kávéskanál vaníliaaroma
2 csésze porcukor
kb. ź csésze tej
Keverjük el a vajat a kakaóporral. Öntsük hozzá a vaníliát, és a cukrot, valamint annyi tejet, hogy egy sűrű, de folyékony öntetet kapjunk. Vigyázzunk, mert ahogy kihűl megszilárdul. Miután ráöntöttük a sütire hagyjuk megszilárdulni, majd azután vágjuk fel a süteményt.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 14:32), amit ide kattintva olvashatsz)
Hozzávalók:
1 és 1/3 csésze liszt
˝ kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
1 csésze vaj
1 és ˝ csésze cukrozatlan kakaó por
2 csésze cukor
4 szobahőmérsékletű tojás
1 és ˝ kávéskanál vanília aroma, vagy vanília rúd
2 csésze tört dió
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vajazzunk ki egy sütőformát, vagy tepsit.
Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport és tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a kakaót és alaposan keverjük el. Ezután tegyük hozzá a cukrot és egyesével a tojásokat. Utoljára keverjük bele a vaníliát. A liszt keveréket is adjuk hozzá a tésztához és ha már elkevertük adjuk hozzá a dió darabokat is.
Süssük 30 percen keresztül. Hagyjuk lehűlni és ízlés szerint csoki öntettel tálalhatjuk.
A csokiöntet:
ź csésze olvasztott vaj
2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
˝ kávéskanál vaníliaaroma
2 csésze porcukor
kb. ź csésze tej
Keverjük el a vajat a kakaóporral. Öntsük hozzá a vaníliát, és a cukrot, valamint annyi tejet, hogy egy sűrű, de folyékony öntetet kapjunk. Vigyázzunk, mert ahogy kihűl megszilárdul. Miután ráöntöttük a sütire hagyjuk megszilárdulni, majd azután vágjuk fel a süteményt.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 14:32), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 14. kedd 14:32
Mindig is szerettem a csokoládét, a csokis süteményeket, a csokitortát meg nagyon. A lényeg, hogy sok csoki legyen benne, és kevés tészta.
ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.
Képek a csokitortáról:
ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.
Képek a csokitortáról:
a karamellt én is szeretem...a mc-is karamell fagyi például isteni
és aztán:
és még:
és nem utolsósorban
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 13:58), amit ide kattintva olvashatsz)
és aztán:
és még:
és nem utolsósorban
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 13:58), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 13:58
Imádom a karamell-öntetet.
Nektek mi a kedvenc édességetek?
Nektek mi a kedvenc édességetek?
Mindig is szerettem a csokoládét, a csokis süteményeket, a csokitortát meg nagyon. A lényeg, hogy sok csoki legyen benne, és kevés tészta.
ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.
Képek a csokitortáról:
ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.
Képek a csokitortáról: