Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2007. 08. 15. szerda 21:19  #60
Szoni Szoni
Könnyen elkeszithetö,a baj csak a vegeredmeny...mivel nekünk amatör pizzaszakacsoknak sosem fog sikerülni ketszer egymas utann ugyanazt a tesztat elkesziteni,hiaba merevitünk be a rezeptre ! Hogy mit hintünk ra,mellekes,izles szerint mi minden orszagban regiok szerint is valtozik. En peldaul nem ismerem a tejfölöst...az olaszok sem,de annyit tudok,ha KETCHUP-ot nyomnek ra (mit eleg sokann szeretnek,maemint nem olaszok),hat egy igazi olasz pizzaszakacs megölne.
A teszta :

Klikkelj a normál/tömörített mérethez

hordozza pizza minöseget,meg a kemence HÖMERSEKLETE! Otthon elerünk 220-230 fokot,mig a profik 300-on felül dolgoznak.
Kedvencem a sonkas,extra fokhagyma es ruccola. A legrosszabat Velenceben ettem...csufsag volt. Formajat lehet valtoztatni,nem kö mindig kerek legyen..

Klikkelj a normál/tömörített mérethez


vigyor2 wave
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 15. szerda 10:52
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.

A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj

Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.

Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.

sonkás pizza, a kedvencem:





gombás pizza:


2007. 08. 15. szerda 15:26  #59
Moncy Moncy
Hát... Én se nem akárhol, se nem akármit kapok be nyes

A hidegrázást kapom ezektől a bolti gezemice fagyasztott pizzáktól...

Igazi isteni pizzát eddig életemben három helyen ettem: Hajdúnánás, Komárom, Pápa...
Kedvenc: fokhagymás-tejszínes, virslis, póréhagymás, főttojásos...

finom (Ha valaki arra jár és érdekli a cím, szívesen megadom wink )

Még a márkás időben valami 15 márkáért sikerült olyan pocsék pizzát taljánföldön ennem... zavart2 pfuuujjjjj....
2007. 08. 15. szerda 15:16  #58
Törölt felhasználó (94621)
Semmi gond kedves Zelli, ha nem szereted a pizzát, mivel a topic címe is ez, akkor kapjál be valami mást. /Nálam mindig van valami bekapható/

nyes nyes
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 15. szerda 15:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 15. szerda 15:00
Alapvetően nem vagyok pizzás! De ha eszek, akkor legyen rajta sok sajt, némi szalámi, rengeteg gomba! A lényeg, a pizzások sem rajtam fognak meggazdagodni! Jujj, elfelejtettem, rengeteg kecsup kell Nekem hozzá! wink
2007. 08. 15. szerda 15:00  #57
zelli zelli
Alapvetően nem vagyok pizzás! De ha eszek, akkor legyen rajta sok sajt, némi szalámi, rengeteg gomba! A lényeg, a pizzások sem rajtam fognak meggazdagodni! Jujj, elfelejtettem, rengeteg kecsup kell Nekem hozzá! wink
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 15. szerda 10:52
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.

A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj

Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.

Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.

sonkás pizza, a kedvencem:





gombás pizza:


2007. 08. 15. szerda 10:52  #56
Törölt felhasználó (94621)
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.

A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj

Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.

Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.

sonkás pizza, a kedvencem:





gombás pizza:


2007. 08. 14. kedd 23:28  #55
gazosgyuri gazosgyuri
Megwan!!!Tsak a newére nm emlékszem...walami finom tejszínes lötyi úszik rajta...bazi jóó íze wan...olyan mintha ráöntötték wóna a lewest...basszus nm ugrik beee...mind1...szówal az a kedwenc... finom
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?

A kérdés mindenkinek szól!
smile
2007. 08. 14. kedd 23:23  #54
MmePrune MmePrune VIP Admin
donpepe...karibi...sok fokhagymás mártással, rengeteg tengeri herkentyűvel smile finom
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?

A kérdés mindenkinek szól!
smile
2007. 08. 14. kedd 23:18  #53
gazosgyuri gazosgyuri
Kedwenc pizza???
Nm istom...talán csak a gombásért nm ugrálok...a többiek gyűhetnek... wink
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?

A kérdés mindenkinek szól!
smile
2007. 08. 14. kedd 22:28  #52
Törölt felhasználó (21812)
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?

A kérdés mindenkinek szól!
smile
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 14. kedd 22:21
Ezt a képet nem hagyhatom ki... nyes wink finom


2007. 08. 14. kedd 22:21  #51
Moncy Moncy
Ezt a képet nem hagyhatom ki... nyes wink finom


2007. 08. 14. kedd 20:19  #50
Törölt felhasználó (21812)
Brownie - süti csokirajongóknak

Hozzávalók:
1 és 1/3 csésze liszt
˝ kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
1 csésze vaj
1 és ˝ csésze cukrozatlan kakaó por
2 csésze cukor
4 szobahőmérsékletű tojás
1 és ˝ kávéskanál vanília aroma, vagy vanília rúd
2 csésze tört dió
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vajazzunk ki egy sütőformát, vagy tepsit.
Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport és tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a kakaót és alaposan keverjük el. Ezután tegyük hozzá a cukrot és egyesével a tojásokat. Utoljára keverjük bele a vaníliát. A liszt keveréket is adjuk hozzá a tésztához és ha már elkevertük adjuk hozzá a dió darabokat is.
Süssük 30 percen keresztül. Hagyjuk lehűlni és ízlés szerint csoki öntettel tálalhatjuk.

A csokiöntet:
ź csésze olvasztott vaj
2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
˝ kávéskanál vaníliaaroma
2 csésze porcukor
kb. ź csésze tej
Keverjük el a vajat a kakaóporral. Öntsük hozzá a vaníliát, és a cukrot, valamint annyi tejet, hogy egy sűrű, de folyékony öntetet kapjunk. Vigyázzunk, mert ahogy kihűl megszilárdul. Miután ráöntöttük a sütire hagyjuk megszilárdulni, majd azután vágjuk fel a süteményt.

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 14:32), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 14. kedd 14:32
Mindig is szerettem a csokoládét, a csokis süteményeket, a csokitortát meg nagyon. A lényeg, hogy sok csoki legyen benne, és kevés tészta. nyes

ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.

Képek a csokitortáról:

2007. 08. 14. kedd 14:37  #49
MmePrune MmePrune VIP Admin
a karamellt én is szeretem...a mc-is karamell fagyi például isteni smile
és aztán:



és még:



és nem utolsósorban smile

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 13:58), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 13:58
Imádom a karamell-öntetet.

Nektek mi a kedvenc édességetek?


2007. 08. 14. kedd 14:32  #48
Törölt felhasználó (94621)
Mindig is szerettem a csokoládét, a csokis süteményeket, a csokitortát meg nagyon. A lényeg, hogy sok csoki legyen benne, és kevés tészta. nyes

ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.

Képek a csokitortáról:

2007. 08. 14. kedd 14:04  #47
Törölt felhasználó (21812)
Irigy mirigy paródia Stahl Judit műsoráról

Azért az elég ciki volt, amikor kiderült, hogy Nigella Lawsontól szedte a receptjeit, nem?

Nigella:






Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 08. 14. kedd 13:58  #46
Törölt felhasználó (21812)
Imádom a karamell-öntetet.

Nektek mi a kedvenc édességetek?


2007. 08. 13. hétfő 20:57  #45
zelli zelli
Na jó, beállok tanoncnak Hozzátok Fiúk!
Meghajlok tudásotok előtt is! hehe
Én igazán leves, saláta, egytálétel-témában vagyok otthon! De elismerem "genius-otok" a konyha más területein! Tanítsatok! De lightosan, vagy softosan, az alapanyagot illetően!? vigyor5
A technikai kérdéseket tekintve már "wild" vagyok! wink
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 20:48), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 08. 13. hétfő 20:48
2007. 08. 13. hétfő 20:48  #44
tom1019 tom1019 VIP Admin
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 20:36), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 13. hétfő 20:36
Nagyon régen, még az őskorban, volt egy Juli-suli című főző-műsor az MTV-én. És volt egy kedves sorozat is, "A nem kell mindig kaviár" című német sorozat! A főszereplő meghívást kapott Kudlik műsorába! Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű ételt főzött!

"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.

Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e! hehe
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak! finom
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt! crazya crazya

Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....." hehe
2007. 08. 13. hétfő 20:45  #43
tom1019 tom1019 VIP Admin
bocsi,
de az "IGAZI" és jó szakácsok csak a férfiak, legfeljebb nem mindegyik ilyen jóképű,
és nem mindegyik a farkát használja fakanál helyett! eplus2
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 13. hétfő 12:53
Méghogy a férfiak nem szeretnek főzőcskézni:

2007. 08. 13. hétfő 20:36  #42
zelli zelli
Nagyon régen, még az őskorban, volt egy Juli-suli című főző-műsor az MTV-én. És volt egy kedves sorozat is, "A nem kell mindig kaviár" című német sorozat! A főszereplő meghívást kapott Kudlik műsorába! Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű ételt főzött!

"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.

Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e! hehe
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak! finom
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt! crazya crazya

Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....." hehe
2007. 08. 13. hétfő 18:53  #41
MmePrune MmePrune VIP Admin
igazából ez egy szex oldal...nem lenne sok értelme teljesen szex-mentes topicokat nyitni...a szex-mentesség ezekben a topicokban talán inkább arra utalna, hogy eredendően nem a szexszel foglalkozik

mellesleg, ha megnézzük hipp 36-osát: hol van benne szex? egy pasi áll egy fehér konyhában, fehér kötényben és kezében van egy ennivaló kolbász hehe wink
(Ez egy válasz sokroyg üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 18:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 13. hétfő 18:05
szó se róla, nincs élet szex nélkül, de ez nem a szex-mentes övezet lenne???
(a képekre gondolok...)
/ 32