Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2007. 08. 21. kedd 15:56  #60
Moncy Moncy
Jobb híjján... wink
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 21. kedd 08:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 08:31
Nah..ők sok szedres lángost is ettek... bohoc




Azzé még szeretitek a pizzat??!! hehe
2007. 08. 21. kedd 08:31  #59
gazosgyuri gazosgyuri
Nah..ők sok szedres lángost is ettek... bohoc




Azzé még szeretitek a pizzat??!! hehe
2007. 08. 20. hétfő 09:57  #58
MmePrune MmePrune VIP Admin
itt egy tuti süti smile

3 dl víz+20 dkg cukor-->szirupot főzünk belőle
ebbe kerül a kb. 1,5 kg vékonyra szeletelt alma némi fahéjjal fűszerezve...
ha már kissé szottyosra rotyogott, akkor 3 dl vizet összekeverünk 3 vaníliás pudingporral és belefőzzük az almás izébe...
kb.0,5 kg szögletes háztartási keksz felét lerakjuk szorosan egymás mellé, ráöntjük az almás keveréket (még melegen) és rárakjuk a keksz másik felét...csokimázt kenhetünk a tetejére(jók a táblás tortabevonók)

ha kihűlt, akkor remekül lehet szeletelni a kekszek "összeeresztésénél"
hehe

nagyjából így néz ki, de nekem az almás töltelék nem lett elég kemény:

Klikkelj a normál/tömörített mérethez


na jó...ez most kicsit "gányul" néz ki, de azért lehet belőle szebbet is kihozni vigyor5 nyes
2007. 08. 17. péntek 11:03  #57
Törölt felhasználó (94621)
Finim eprecske, tejszínhabbal.........

2007. 08. 16. csütörtök 23:00  #56
Szoni Szoni
Megennek egy ökröt...de..,csak nem. Megallom. Es a nudlit is csak megkostolom. A murok finom,es a hargasmagu szilva is.



finom shakehead vigyor2
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 08. 16. csütörtök 20:34  #55
on-lány on-lány
jaaaaaaaaaaj...ennyi finomságot....ez borzalom,teljesen +éheztem,mivel most nem farokra harapnék zavart1 ...napersze nem is csak azért jövök ide,hanem a társaság miatt is smile
2007. 08. 16. csütörtök 09:24  #54
tom1019 tom1019 VIP Admin
Rég voltam itt, pedig nagyon ínycsiklandozó topic minden szempontból (kaja, szex stb.)
De most KAJA!

Jégbüfé!

Így kezdődik, majd folytatódik, és végül az eredmény (és természetesen ffi. szakácsok - "művészek"):

















és ezen a hajón készültek a remekművek:


2007. 08. 15. szerda 21:19  #53
Szoni Szoni
Könnyen elkeszithetö,a baj csak a vegeredmeny...mivel nekünk amatör pizzaszakacsoknak sosem fog sikerülni ketszer egymas utann ugyanazt a tesztat elkesziteni,hiaba merevitünk be a rezeptre ! Hogy mit hintünk ra,mellekes,izles szerint mi minden orszagban regiok szerint is valtozik. En peldaul nem ismerem a tejfölöst...az olaszok sem,de annyit tudok,ha KETCHUP-ot nyomnek ra (mit eleg sokann szeretnek,maemint nem olaszok),hat egy igazi olasz pizzaszakacs megölne.
A teszta :

Klikkelj a normál/tömörített mérethez

hordozza pizza minöseget,meg a kemence HÖMERSEKLETE! Otthon elerünk 220-230 fokot,mig a profik 300-on felül dolgoznak.
Kedvencem a sonkas,extra fokhagyma es ruccola. A legrosszabat Velenceben ettem...csufsag volt. Formajat lehet valtoztatni,nem kö mindig kerek legyen..

Klikkelj a normál/tömörített mérethez


vigyor2 wave
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 15. szerda 10:52
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.

A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj

Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.

Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.

sonkás pizza, a kedvencem:





gombás pizza:


2007. 08. 15. szerda 15:26  #52
Moncy Moncy
Hát... Én se nem akárhol, se nem akármit kapok be nyes

A hidegrázást kapom ezektől a bolti gezemice fagyasztott pizzáktól...

Igazi isteni pizzát eddig életemben három helyen ettem: Hajdúnánás, Komárom, Pápa...
Kedvenc: fokhagymás-tejszínes, virslis, póréhagymás, főttojásos...

finom (Ha valaki arra jár és érdekli a cím, szívesen megadom wink )

Még a márkás időben valami 15 márkáért sikerült olyan pocsék pizzát taljánföldön ennem... zavart2 pfuuujjjjj....
2007. 08. 15. szerda 15:16  #51
Törölt felhasználó (94621)
Semmi gond kedves Zelli, ha nem szereted a pizzát, mivel a topic címe is ez, akkor kapjál be valami mást. /Nálam mindig van valami bekapható/

nyes nyes
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 15. szerda 15:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 15. szerda 15:00
Alapvetően nem vagyok pizzás! De ha eszek, akkor legyen rajta sok sajt, némi szalámi, rengeteg gomba! A lényeg, a pizzások sem rajtam fognak meggazdagodni! Jujj, elfelejtettem, rengeteg kecsup kell Nekem hozzá! wink
2007. 08. 15. szerda 15:00  #50
zelli zelli
Alapvetően nem vagyok pizzás! De ha eszek, akkor legyen rajta sok sajt, némi szalámi, rengeteg gomba! A lényeg, a pizzások sem rajtam fognak meggazdagodni! Jujj, elfelejtettem, rengeteg kecsup kell Nekem hozzá! wink
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 15. szerda 10:52
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.

A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj

Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.

Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.

sonkás pizza, a kedvencem:





gombás pizza:


2007. 08. 15. szerda 10:52  #49
Törölt felhasználó (94621)
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.

A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj

Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.

Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.

sonkás pizza, a kedvencem:





gombás pizza:


2007. 08. 14. kedd 23:28  #48
gazosgyuri gazosgyuri
Megwan!!!Tsak a newére nm emlékszem...walami finom tejszínes lötyi úszik rajta...bazi jóó íze wan...olyan mintha ráöntötték wóna a lewest...basszus nm ugrik beee...mind1...szówal az a kedwenc... finom
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?

A kérdés mindenkinek szól!
smile
2007. 08. 14. kedd 23:23  #47
MmePrune MmePrune VIP Admin
donpepe...karibi...sok fokhagymás mártással, rengeteg tengeri herkentyűvel smile finom
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?

A kérdés mindenkinek szól!
smile
2007. 08. 14. kedd 23:18  #46
gazosgyuri gazosgyuri
Kedwenc pizza???
Nm istom...talán csak a gombásért nm ugrálok...a többiek gyűhetnek... wink
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?

A kérdés mindenkinek szól!
smile
2007. 08. 14. kedd 22:28  #45
Törölt felhasználó (21812)
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?

A kérdés mindenkinek szól!
smile
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 14. kedd 22:21
Ezt a képet nem hagyhatom ki... nyes wink finom


2007. 08. 14. kedd 22:21  #44
Moncy Moncy
Ezt a képet nem hagyhatom ki... nyes wink finom


2007. 08. 14. kedd 20:19  #43
Törölt felhasználó (21812)
Brownie - süti csokirajongóknak

Hozzávalók:
1 és 1/3 csésze liszt
˝ kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
1 csésze vaj
1 és ˝ csésze cukrozatlan kakaó por
2 csésze cukor
4 szobahőmérsékletű tojás
1 és ˝ kávéskanál vanília aroma, vagy vanília rúd
2 csésze tört dió
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vajazzunk ki egy sütőformát, vagy tepsit.
Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport és tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a kakaót és alaposan keverjük el. Ezután tegyük hozzá a cukrot és egyesével a tojásokat. Utoljára keverjük bele a vaníliát. A liszt keveréket is adjuk hozzá a tésztához és ha már elkevertük adjuk hozzá a dió darabokat is.
Süssük 30 percen keresztül. Hagyjuk lehűlni és ízlés szerint csoki öntettel tálalhatjuk.

A csokiöntet:
ź csésze olvasztott vaj
2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
˝ kávéskanál vaníliaaroma
2 csésze porcukor
kb. ź csésze tej
Keverjük el a vajat a kakaóporral. Öntsük hozzá a vaníliát, és a cukrot, valamint annyi tejet, hogy egy sűrű, de folyékony öntetet kapjunk. Vigyázzunk, mert ahogy kihűl megszilárdul. Miután ráöntöttük a sütire hagyjuk megszilárdulni, majd azután vágjuk fel a süteményt.

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 14:32), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 14. kedd 14:32
Mindig is szerettem a csokoládét, a csokis süteményeket, a csokitortát meg nagyon. A lényeg, hogy sok csoki legyen benne, és kevés tészta. nyes

ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.

Képek a csokitortáról:

2007. 08. 14. kedd 14:37  #42
MmePrune MmePrune VIP Admin
a karamellt én is szeretem...a mc-is karamell fagyi például isteni smile
és aztán:



és még:



és nem utolsósorban smile

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 13:58), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 14. kedd 13:58
Imádom a karamell-öntetet.

Nektek mi a kedvenc édességetek?


2007. 08. 14. kedd 14:32  #41
Törölt felhasználó (94621)
Mindig is szerettem a csokoládét, a csokis süteményeket, a csokitortát meg nagyon. A lényeg, hogy sok csoki legyen benne, és kevés tészta. nyes

ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.

Képek a csokitortáról:

/ 32