Irigy mirigy paródia Stahl Judit műsoráról
Azért az elég ciki volt, amikor kiderült, hogy Nigella Lawsontól szedte a receptjeit, nem?
Nigella:
Azért az elég ciki volt, amikor kiderült, hogy Nigella Lawsontól szedte a receptjeit, nem?
Nigella:
Imádom a karamell-öntetet.
Nektek mi a kedvenc édességetek?
Nektek mi a kedvenc édességetek?
Na jó, beállok tanoncnak Hozzátok Fiúk!
Meghajlok tudásotok előtt is!
Én igazán leves, saláta, egytálétel-témában vagyok otthon! De elismerem "genius-otok" a konyha más területein! Tanítsatok! De lightosan, vagy softosan, az alapanyagot illetően!?
A technikai kérdéseket tekintve már "wild" vagyok! (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 20:48), amit ide kattintva olvashatsz)
Meghajlok tudásotok előtt is!
Én igazán leves, saláta, egytálétel-témában vagyok otthon! De elismerem "genius-otok" a konyha más területein! Tanítsatok! De lightosan, vagy softosan, az alapanyagot illetően!?
A technikai kérdéseket tekintve már "wild" vagyok! (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 20:48), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 20:36), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 13. hétfő 20:36
Nagyon régen, még az őskorban, volt egy Juli-suli című főző-műsor az MTV-én. És volt egy kedves sorozat is, "A nem kell mindig kaviár" című német sorozat! A főszereplő meghívást kapott Kudlik műsorába! Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű ételt főzött!
"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.
Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e!
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak!
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt!
Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....."
"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.
Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e!
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak!
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt!
Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....."
bocsi,
de az "IGAZI" és jó szakácsok csak a férfiak, legfeljebb nem mindegyik ilyen jóképű,
és nem mindegyik a farkát használja fakanál helyett! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
de az "IGAZI" és jó szakácsok csak a férfiak, legfeljebb nem mindegyik ilyen jóképű,
és nem mindegyik a farkát használja fakanál helyett! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 13. hétfő 12:53
Méghogy a férfiak nem szeretnek főzőcskézni:
Nagyon régen, még az őskorban, volt egy Juli-suli című főző-műsor az MTV-én. És volt egy kedves sorozat is, "A nem kell mindig kaviár" című német sorozat! A főszereplő meghívást kapott Kudlik műsorába! Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű ételt főzött!
"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.
Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e!
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak!
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt!
Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....."
"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.
Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e!
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak!
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt!
Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....."
igazából ez egy szex oldal...nem lenne sok értelme teljesen szex-mentes topicokat nyitni...a szex-mentesség ezekben a topicokban talán inkább arra utalna, hogy eredendően nem a szexszel foglalkozik
mellesleg, ha megnézzük hipp 36-osát: hol van benne szex? egy pasi áll egy fehér konyhában, fehér kötényben és kezében van egy ennivaló kolbász (Ez egy válasz sokroyg üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 18:05), amit ide kattintva olvashatsz)
mellesleg, ha megnézzük hipp 36-osát: hol van benne szex? egy pasi áll egy fehér konyhában, fehér kötényben és kezében van egy ennivaló kolbász (Ez egy válasz sokroyg üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 18:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 13. hétfő 18:05
szó se róla, nincs élet szex nélkül, de ez nem a szex-mentes övezet lenne???
(a képekre gondolok...)
(a képekre gondolok...)
szó se róla, nincs élet szex nélkül, de ez nem a szex-mentes övezet lenne???
(a képekre gondolok...)
(a képekre gondolok...)
Méghogy a férfiak nem szeretnek főzőcskézni:
Csirke aprólék leves... főképp csirkeláb... imádom szopogatni
Csorba csibe, petrezselymes burgonya, rántott cukkinivel, kovi ubival... desszert gyanánt: gazdag lepény... no meg szőlő...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 23:13), amit ide kattintva olvashatsz)
Csorba csibe, petrezselymes burgonya, rántott cukkinivel, kovi ubival... desszert gyanánt: gazdag lepény... no meg szőlő...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 23:13), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 08. 12. vasárnap 23:13
Mi volt ma nálatok a vasárnapi ebéd?
(lehetőleg recepttel!)
(lehetőleg recepttel!)
Mi volt ma nálatok a vasárnapi ebéd?
(lehetőleg recepttel!)
(lehetőleg recepttel!)
Egyik kedvenc ételem a kocsonya. Ezt csak nagy figyelemmel, elsőrendű anyagból érdemes készíteni, nagy odafigyeléssel, az eredmény kárpótolni fog.
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
babérlevél
fokhagyma
feketebors (szemes)
darabka fűszerpaprika
só
(ecet, citromlé)
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, szedd le a tetején képződő habot, majd tedd bele a fűszereket és a zöldségeket. Fedő alatt, lassú tűzön főzd, amíg a hús teljesen meg nem puhul, . (Ha a répákat is bele akarod tenni a kocsonyába, akkor azokat vedd ki, még mielőtt szétfőnének, s ha kihűltek, szeleteld fel.) A megpuhult húsdarabokat csontozd ki, darabold fel, s helyezd el (megfelelően mély) üveg vagy porcelán tálakban (ekkor mehet hozzá a kimentett zöldség is). A levet zsírtalanítsd és tisztítsd meg úgy, ahogy az aszpikot szokás, de zselatint ne használj, ha a dermesztési próba elsőre nem sikerült, inkább főzd tovább a levet. (A dermesztési próbánál egy kiskanálnyi lehűtött levet hideg helyre - de nem mélyhűtőbe - teszünk, s a lé akkor jó, ha ott egy negyed órán belül megkocsonyásodik.) Végül a kocsonya megtisztított és kihűlt (de még nem dermedő levét öntsd rá a húsdarabokra, s a tálakat tedd hideg helyre (de nem a mélyhűtőbe).
A tálaláskor ecetet vagy citromlevet kínálj hozzá. (Van, ahol őrölt pirospaprikát is szórnak a tejére.)
A kocsonyát a disznó (vagy malac) olyan részeiből főzzük, amelyek jó tartást adnak a lének, így elsősorban fejet, lábat, körmöt, farkat és bőrkét használunk vegyesen. A hús egy kisebb része lehet füstölt is.
Az alapanyagok:
A megfőtt hús:
és a végeredmény:
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
babérlevél
fokhagyma
feketebors (szemes)
darabka fűszerpaprika
só
(ecet, citromlé)
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, szedd le a tetején képződő habot, majd tedd bele a fűszereket és a zöldségeket. Fedő alatt, lassú tűzön főzd, amíg a hús teljesen meg nem puhul, . (Ha a répákat is bele akarod tenni a kocsonyába, akkor azokat vedd ki, még mielőtt szétfőnének, s ha kihűltek, szeleteld fel.) A megpuhult húsdarabokat csontozd ki, darabold fel, s helyezd el (megfelelően mély) üveg vagy porcelán tálakban (ekkor mehet hozzá a kimentett zöldség is). A levet zsírtalanítsd és tisztítsd meg úgy, ahogy az aszpikot szokás, de zselatint ne használj, ha a dermesztési próba elsőre nem sikerült, inkább főzd tovább a levet. (A dermesztési próbánál egy kiskanálnyi lehűtött levet hideg helyre - de nem mélyhűtőbe - teszünk, s a lé akkor jó, ha ott egy negyed órán belül megkocsonyásodik.) Végül a kocsonya megtisztított és kihűlt (de még nem dermedő levét öntsd rá a húsdarabokra, s a tálakat tedd hideg helyre (de nem a mélyhűtőbe).
A tálaláskor ecetet vagy citromlevet kínálj hozzá. (Van, ahol őrölt pirospaprikát is szórnak a tejére.)
A kocsonyát a disznó (vagy malac) olyan részeiből főzzük, amelyek jó tartást adnak a lének, így elsősorban fejet, lábat, körmöt, farkat és bőrkét használunk vegyesen. A hús egy kisebb része lehet füstölt is.
Az alapanyagok:
A megfőtt hús:
és a végeredmény:
Egy kis fűszernövény nem árt a lányoknak az édesség mellé:
tájföldi diszpaprika, közepesen és erotikusan csípös
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 10:21), amit ide kattintva olvashatsz)
tájföldi diszpaprika, közepesen és erotikusan csípös
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 10:21), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 12. vasárnap 10:21
Szia Tom!
A "főzőcskézés" nem is lehet szexmentes, amint az alábbi képek bizonyítják, szerintem a GG-n semmi sem az, nekünk jó így is.
A "főzőcskézés" nem is lehet szexmentes, amint az alábbi képek bizonyítják, szerintem a GG-n semmi sem az, nekünk jó így is.
Szia Tom!
A "főzőcskézés" nem is lehet szexmentes, amint az alábbi képek bizonyítják, szerintem a GG-n semmi sem az, nekünk jó így is.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 09:59), amit ide kattintva olvashatsz)
A "főzőcskézés" nem is lehet szexmentes, amint az alábbi képek bizonyítják, szerintem a GG-n semmi sem az, nekünk jó így is.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 09:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 12. vasárnap 09:59
nagyon jók a képek, cs így kezd a NEM szex mentes övezetbe tartozni!
nagyon jók a képek, cs így kezd a NEM szex mentes övezetbe tartozni!
Ha ilyen szakácsnőm lenne, tejbe-vajba füröszteném, nem is engedném főzni, még azt is átvállalnám tőle. /isteni jó segg, nyammmmmmm/
Ez nem jo topik !!!! Ket hete fogyozok,ma leadtam biztos ket kilot,hazaerve elkerültem minden csabito dolgot,elragtam egy
-t
beneztem ide es es ehes lettem ! Gordont meg kolbaszt emlegetnek itten,hogyan fogok lefogyni ? Mert most egy akkora
-t sütök,hogy na...
Ez meg a seggetekbe
mivel elcsesztetek a fogyokuramat.
-t
beneztem ide es es ehes lettem ! Gordont meg kolbaszt emlegetnek itten,hogyan fogok lefogyni ? Mert most egy akkora
-t sütök,hogy na...
Ez meg a seggetekbe
mivel elcsesztetek a fogyokuramat.