Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2009. 01. 19. hétfő 11:19  #580
Törölt felhasználó (233911) VIP Admin
Klikkelj a normál/tömörített mérethez

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2009. 01. 19. hétfő 11:02  #579
bibi56 bibi56
Na és mellé egy kis tartármártás!
2009. 01. 19. hétfő 11:01  #578
bibi56 bibi56
Sziasztok!Nos még egy recipe!Töltött burgonya rántva:Eléggé munkaigényes,de nagyon ficsi és laktató!!Közepes nagyságú burgonyákat héjastól megfözzük.Közben darált husit megpáróljuk,és majorannával,ételizesitővel borsal izlés szerint füszerezzük.Ha 2/3 -puhaságú,akkor félreteszük.A burgonyák tetejét levágjuk,és a közepét kivájuk úgy,hogy cca.centis vastagságú maradjon a héj alatt.Megtöltjük a darált husival.A tetejét lezárjuk egy kis kikapart burgonyával.Ezután lehámozzuk a héját.Jöhet a panirozás,és kirántjuk.Nagyon finom,és nagyon laktató!jó étvágyat!
2009. 01. 19. hétfő 10:06  #577
MmePrune MmePrune VIP Admin



Klikkelj a normál/tömörített mérethez


2009. 01. 19. hétfő 07:42  #576
-Lunacica61- -Lunacica61-
csirkés-currys rizsleves
HOZZÁVALÓK:

3 egész csirkecomb
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg hosszú szemű rizs
fél dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 kiskanál curry
só,
1 csokor petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS

A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lebőrözött kicsontozott, kisebb kockákra darabolt csirkecombot, és süssük fehéredésig. Szórjuk bele a kis kockákra vágott répákat, és pirítsuk még 2-3 percig. Öntsük fel 1,5 liter vízzel, amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, curryvel, és közepes tűzön főzzük félpuhára. Szórjuk bele a rizst meg a petrezselymet, keverjük össze, és lassan, gyöngyözve főzzükk készre. Amikor lehúzzuk a tűzről, nem baj, ha a rizs kicsit roppanós, mert a forró levesben 10 perc állás közben majd teljesen megpuhul. Forrón tálaljuk.
2009. 01. 18. vasárnap 09:29  #575
-Lunacica61- -Lunacica61-
Szoktam én is Marhahusbol rántotthusit csinálni és ténleg nagyon finom .


Pulykamelle jóasszony-módra

Hozzávalók: 1 darab nagy pulykamell, 10 deka sonkaszalonna, 15 deka gomba, petrezselyem, 1 deci tejszín, egy tojás sárgája, törött bors, só, 5 dkg vaj, étolaj, 2 dkg liszt, és 2 deci csontlé

A pulykamellet szalonnával megtûzdeljük, s egy serpenyõbe tesszük. Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a sütõben szép világos pirosra sütjük.
Közben a pecsenye mellé tesszük a megmosott , vékony szeletekre vágott gombát, és azt vele együtt piritjuk. Levét egy kis törött borssal ízesítjük.Ha a hús puha, kiemeljük, és elõkészítjük a mártást.A pecsenye zsírját leöntjük, csak a tepsi alján hagyunk egy keveset, ebbe lisztet pirítunk, 5 dkg vajjal, de a gombát ki ne szárítsuk.Feleresztjük csontlével, ízesítjük sóval, borssal. Ha felforrt, adunk hozzá egy deci tejszínnel elkevert két tojás sárgáját. A húst szépen felszeleteljük , ráöntjük a mártást, salátával, pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
(Ez egy válasz bibi56 üzenetére (2009. 01. 15. csütörtök 16:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2009. 01. 15. csütörtök 16:00
Lunacica61!Olvastam recepteidet,van egy-két spéci.Köszi az ötleteket!Nos én is küldök egy érdekeset,hátha nem ismeritek.:Rántotthusi marhából.:marhacombot felszeletelitek.Amikor kloffoljátok,akkor zsemlemorzsát belekell kloffolni a husba erősen.Igy elkészitve cca.:15 perc pihi és utána panirozni a szokásos módon.Meglátjátok hogy ha megsütitek melegen még puhább lesz mint a sertés hús rántva.Jó étvágyat Mindenkinek.
2009. 01. 18. vasárnap 07:49  #574
MmePrune MmePrune VIP Admin
2009. 01. 15. csütörtök 16:00  #573
bibi56 bibi56
Lunacica61!Olvastam recepteidet,van egy-két spéci.Köszi az ötleteket!Nos én is küldök egy érdekeset,hátha nem ismeritek.:Rántotthusi marhából.:marhacombot felszeletelitek.Amikor kloffoljátok,akkor zsemlemorzsát belekell kloffolni a husba erősen.Igy elkészitve cca.:15 perc pihi és utána panirozni a szokásos módon.Meglátjátok hogy ha megsütitek melegen még puhább lesz mint a sertés hús rántva.Jó étvágyat Mindenkinek.
2009. 01. 15. csütörtök 13:25  #572
-Lunacica61- -Lunacica61-
Cirtomos csirkemell csíkok


Hozzávalók 4 személyre
2 csirkemell filé
3 ek liszt
1 tojás
só és bors a hús ízesítéséhez
olaj a sütéshez
1 citrom leve
1 fej kínai kel
1 pohár joghurt
1 zacskó gyors rizs
1 csipet kurkuma
(ízlés szerint egy fej paradicsom, vagy 1 piros kaliforniai paprika)

Elkészítés
Tedd fel a rizst fõni, tedd a vízbe a kurkumát, hogy szépsen sárgára fogja.
Bontsd fel leveleire a kínai kelt, és mosd meg jó alaposan. A mellfiléket aprítsd hosszú csíkokra, sózd õket és borsozd meg egy kicsit.
Forgasd meg lisztben, tojásban, majd újra lisztben és süsd ki hirtelen. Szedd papírra, hogy az olaj lecsepegjen róla, és úgy, forrón locsold
meg jó bõségesen a citrom levével.

Amíg sül a hús, aprítsd csíkokra a kínai kelt, rakd egy jó mély tálba, a sárga színû fõtt rizst keverd közé, és locsold meg egy kis olajjal,
majd add hozzá a natúr joghurtot és keverd össze. Paradicsom darabkákat, vagy kaliforniai paprika darabokat is keverhetsz a salátába.
Laktató, gyors, finom és ha valaki vegetariánus a társaságban, az legfelejbb kihagyja a citromos csirkét, és jóllakik salátával!


Rozmaringos csirkemell sajttal sütve
csirke
1,2 kg
olaj 8 cl
vöröshagyma 15 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehérbor 3 dl
liszt 5 dkg
gomba 12 dkg
Pannónia sajt 15 dkg
babérlevél
rozmaring
õrölt bors, só

Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevés õrölt borssal bedörzsöljük. Néhány percig letakarva állni hagyjuk.
Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük és kevés ideig tovább pirítjuk.
Fehérborral felengedjük, rozmaringgal fûszerezzük és megsózzuk. Közben a csirkehús darabokat lisztbe forgatjuk, kevés olajban pirosra sütjük,
majd átszedjük a forrásban lévõ paradicsomos lébe. Babérlevelet teszünk hozzá és fedõ alatt, gyenge tûzön pároljuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk
a vékony szeletekre vágott gombát és a párolódó húshoz keverjük. Amikor a hús megpuhult, meg-szórjuk reszelt sajttal és a sütõben addig sütjük,
amíg a sajt ráolvad. Sajtos spagettivel vagy makarónival tálal-juk.


Gombás hosszúmetélt


Hozzávalók: 50 dkg. gomba
5 dkg. zsír
1 fej vöröshagyma
1 db tejszín

bors
petrezselyem
50 dkg. Budai hosszúmetélt

Elkészítésének módja:
Kevés felhevített zsíron megpiritjuk a hagymát, majd a hozzáadjuk a megtisztított, egyenletesen felszeletelt gombát. Állandó keverés mellett megpirítjuk. Gyengén sózzuk, kevés törött borssal és finom apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd összeforraljuk a tejszínnel.
A Budai hosszúmetéltet külön sós vízben kifőzzük, és a kész mártással tálaljuk.
2009. 01. 15. csütörtök 12:07  #571
bigfoot20 bigfoot20 VIP
Szalonnás szép jó napot!
Már hajnalban majd meghóttam egy falat szalonnáért, ha nem kellett volna dógozni jönni, biztos be is früstököltem volna hagymával, vagy tükkertojglival!
De össze is lehetne kötni a kellemest meg a hasznost, és egy hajnali szalonnasütés jó tűznél az lenne az igazi !




Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2009. 01. 14. szerda 15:45  #570
bigfoot20 bigfoot20 VIP
Csendélet piacozás után:

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2009. 01. 14. szerda 15:42  #569
bigfoot20 bigfoot20 VIP
Konyhai fortélyok:


1. Sokkal ízletesebb lesz a rántott hús, ha néhány órával korábban sós, tejbe beáztatod, 1-2 gerezd fokhagyma társaságában, s a hűtőbe rakod.

2. Nem kunkorodik fel sütés közben a szalonna, ha villával megszurkáljuk.

3. A felvágott zeller és karalábé alufóliába téve a hűtőszekrényben akár egy hétig is friss marad, míg nejlonban csúnyán elszíneződik.

4. Mikor jó a sütőpor? Tegyél belőle késhegynyit hideg vízbe. Ha kis buborékok jönnek fel a tetejére, használható. Ha viszont erősen pezseg, inkább dobd ki.

5. Szárított fűszerekből egyharmaddal többet használjunk a frissnél, mert szegényebb az aroma és illóolaj-anyagukban.

6. Mielőtt habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vered, tegyél hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.

7. A nyers és főtt tojást úgy lehet megkülönböztetni egymástól, ha asztalon megforgatod őket. A nyers rögtön megáll, a főtt pedig tovább gurul.

8. A felbontott pezsgőből nem megy ki a szénsav, ha az üvegbe egy kiskanalat lógatsz bele.

9. Ahhoz, hogy a kocsonyalé biztosan megdermedjen, a főzés megkezdésekor a húsokkal együtt 3 -3 db csirkelábat teszek a lébe. Biztos siker és nem kell zselatint használni.

10. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szobahőmérsékletű konyhába.

11. A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk.

12. Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk az edénybe.

13. Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, önts bele egy kis ecetet, forrald két percig. Súrolás nélkül eltávolíthatod a foltot.

14. Használat előtt a citromot görgesd meg egy kicsit az asztal lapján, így lédúsabb lesz. Ha csak pár cseppet akarsz felhasználni, megmosása után szúrjál bele kötőtűt, úgy nyomd ki a levét. A maradékot csavard alufóliába.

15. Lényegesen lassabban ég a gyertya, ha az első használat előtt néhány órára a fagyasztóba teszed.

16. Az élesztőt mindig langyos tejbe tegyed! Pici cukorral, amelyet a tejbe teszel, elősegíted az élesztő "felfuttatását".

17. Puha lesz a marhahús, ha sütés előtt két nappal bekened napraforgóolajjal, és lezárva beteszed a hűtőszekrénybe.

18. Ha néhány karikára vágott burgonyaszeletet teszel a leégett pecsenye levébe, akkor az magába szedi az égett ízt.

19. A palacsinta finomabb és könnyebb lesz, ha a tejet fele rész szódavízzel keverjük, és a tésztát fél órát pihentetjük.

20. A rizst föl lehet melegíteni. Miután a maradékot 3-4 napig a hűtőszekrényben, vagy akár hat hónapig a mélyhűtőben tartottuk, forró víz fölött, szűrőn átgőzölhetjük.

21. Ha eldugul a mosogató, önts éjszakára két deci ecetet a lefolyóba. Reggel engedd tele forró vízzel, majd húzd ki a dugót.

22. A hasábburgonya úgy lesz kívül ropogós, belül puha, ha kétszer sütöd meg bő forró olajban. Először csak halványsárgára, és szedd ki szalvétára, majd a rövid pihentetés után már szép pirosasra sütheted smile
2009. 01. 11. vasárnap 21:54  #568
bigfoot20 bigfoot20
2009. 01. 11. vasárnap 21:53  #567
bigfoot20 bigfoot20
2009. 01. 11. vasárnap 18:10  #566
tablet tablet
A barátnőm mesélte a receptet, de nem tudott visszaemlékezni, hogy a Good food-ban, a Bon apetit-ben, vagy hol olvasta, de az a lényeg, hogy randija lett volna valahol, de túl hamar odaért, ezért a hideg elől bemenekült egy újságoshoz, majd fél információkkal távozott onnan, egy szerinte klassz recepttel, amiből két dologra emlékezett biztosan, a palacsintára, és a savanyú káposztára. Hogy bab volt-e benne, az nem biztos, a többi pedig az én agyam szüleménye. Nagyon finom, olcsó, laktató étel, és bár minden hozzávaló megtalálható egy átlagos magyar háztartásban, így kombinálni nem szoktuk azokat.
Hozzávalók:
12 db palacsinta (25 dkg liszt, 3 tojás, 3 dl tej, szódavíz, só, olaj a sütéshez. Ebből a mennyiségből 16-16 nagy palacsinta lett.)
50 dkg savanyú káposzta
2 babkonzerv (vörös, vagyis vesebab)
olaj
1 ek méz
2 babérlevél
1 kk majoránna
1 kk kömény
bors

5 dl tejszín
20 dkg feta sajt
1 tojás
só, bors, szerecsendió
1 csokor petrezselyem
1 ek vaj
A káposztát olajon megpirítom, folyamatosan kevergetve, köménymaggal, majoránnával, babérlevéllel, és borssal fűszerezve. Mikor megpirult, belekeverek egy jó nagy kanálnyi mézet, és a lecsorgatott babot. (Nekem volt 2-3 ek kukoricám is, azt is beleszórtam.)
Elmorzsolom a fetát, felöntöm a tejszínnel, és belekeverem a tojást is. Sózom, borsozom, reszelek bele szerecsendiót, beleszórom a apróra vágott petrezselymet.
A papcsintát megtöltöm a káposztás töltelékkel, feltekerem, majd négy részre vágom. Kivajazok egy tűzálló kerek tálat, és szorosan egymás mellé teszem bele a palacsintákat. Felöntöm a tejszínes masszával, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, és harminc perc alatt szép pirosra sütöm.


2009. 01. 11. vasárnap 08:58  #565
-Lunacica61- -Lunacica61-
Hosszúmetélt gombás -csirkés mártással

Hozzávalók 4 személyre:

2 cs Budai hosszúmetélt tészta
60 dkg csirkemell filé
30 dkg csiperkegomba
8 dkg apróra vágott bacon szalonna
1 cs újhagyma
3 gerezd összetört fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
2 ek ivóvíz
1 ek finomliszt
3 dkg teavaj
ízlés szerint parmezán sajt

Elkészítésének módja:
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük a Budai hosszúmetélt tésztát.
Serpenyőben összeforrósított olajban és vajban a vékony csíkokra vágott csirkehúst megpirítjuk, hozzáadjuk a szalonnát, szeletelt gombát és fokhagymát. Majd néha megkeverve, pár percig tovább pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és főzzük. Amikor a levének fele elpárolgott, hozzákeverjük a tejszínt és az apróra vágott újhagymát. A lisztet a vízzel simára keverjük, a mártásba engedjük, és folyamatos keverés közben felforraljuk, besűrítjük. Kis lángon 2 percig főzzük, sóval, borssal, ízesítjük. A tésztára öntjük a mártást, és kis lángon összemelegítjük. Ízlés szerint megszórjuk parmezán sajttal.
2009. 01. 09. péntek 11:00  #564
-Lunacica61- -Lunacica61-
Elefánt könnycsepp

Hozzávalók:
Piskotához:
6 tojás
kakaó
sütöpor
cukor

Krémhez:
2 csomag csokipuding
7 dl tej
2 csapot ek étkezésikeményitõ
cukor tetszés szerint
15 dkg darált dió
2 db banán

Elkészítése: Amikor a piskóta kisült vizes konyharuhába teszük és félbe hajtjuk. Hadjuk kihûlni.
Amikor a krém is kihûlt akkor 2 cs. vajat és ízlés szerint cherry brandy rakunk bele, fél csomag zselatint olvasztunk és amikor kihûlt beletesszük a krémbe. Robotgéppel összedolgozzuk.
Süti elkészitése: a piskota tésztátt a krémmel megkenjük vékonyan. Belerakjuk a 2db banántott a többi krémet rákenjük a bánántra és össze hajtjuk. Ami megmaradt krém az összehajtott szélére rákenjük. A tetejére csokit olvasztunk.
2009. 01. 09. péntek 10:23  #563
bigfoot20 bigfoot20
Almáspite!

3 egész tojás
20 dkg porcukor
40 dkg reszeltalma
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kevés fahéj
pici só
5 dkg durváravágott dió

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral,majd belekeverjük az almát,a lisztet,a sütőport,fahéjat,sót!(Géppel kevertem ki)
Kivajazott tepsibe betesszük a masszát,rászórjuk a diót(én sütőpapírral béleltem ki a tepsit!)
180 fokos előmelegített sütőben kábé 25 perc alatt megsül!
Jó étvágyat hozzá!

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2009. 01. 06. kedd 11:53  #562
bigfoot20 bigfoot20
2009. 01. 03. szombat 08:22  #561
-Lunacica61- -Lunacica61-
Gombás bárányborda sütőben
Hozzávalók:
8 szelet bárányborda,
5 dkg Hera margarin,
10 dkg szeletekre vágott gomba,
1 evőkanál liszt,
1 dl víz,
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld,
késhegynyi törött bors.
Gyengén megsózzuk és borsozzuk a hússzeleteket. Felforrósítjuk a margarint egy serpenyőben, és a húsokat mindkét oldalukon pirosra sütjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, lerakjuk a szeleteket. A serpenyőben maradt margarinon megpároljuk a gombát kis sóval, borssal, petrezselyemzölddel. Leszórjuk a kanál liszttel, elkeverjük, és a vízzel felengedve a vízzel sűrűre főzzük. Ezt a masszát rákenjük a lerakott hússzeletekre, és a mártással leöntjük.
/ 32