Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2008. 12. 10. szerda 21:29  #540
tom1019 tom1019 VIP Admin
mit vársz egy 20 éves kölöktöl?
szakács tudás nélkül!
még egy egeret sem tud megkülönböztetni a macskától, viszont állítólag a halakhoz ért... eplus2

(Ez egy válasz YvetteBaby üzenetére (2008. 12. 10. szerda 18:37), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 12. 10. szerda 18:37
Köszi a fényképes segitséget! Bár ez szerintem kacsa. smile
De ha csirke is, én csak szárnyat sütöttem.
2008. 12. 10. szerda 18:37  #539
YvetteBaby YvetteBaby
Köszi a fényképes segitséget! Bár ez szerintem kacsa. smile
De ha csirke is, én csak szárnyat sütöttem.
(Ez egy válasz bigfoot20 üzenetére (2008. 12. 10. szerda 09:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 12. 10. szerda 09:31
2008. 12. 10. szerda 18:35  #538
YvetteBaby YvetteBaby
Hát az sajnos nem fog menni. smile
Nincsen digitális fényképezögépem, a telefonom képeit meg nem tudom feltenni a számitogépre. :(
Ez van. Igy szobeli beszámolóm alapján kell elhini, h fincsi volt!
(Ez egy válasz YvetteBaby üzenetére (2008. 12. 09. kedd 17:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 12. 09. kedd 17:28
Én ma ebédre és vacsira füszeres csirke szárnyat sütöttem tepsiben, hozzá tört krupli és ecetes uborka volt.
Különlegessége a füszerezése:
Olajban elkeverek 2 evökanál mézet, 1 evökanál ketchupot, majd teszek bele apritott csilipaprikát (ne tul sokat, mert nagyon erös lesz) és egy kis pirospaprikát is. Egynemüvé keverem. A csirke szárnyakról levágom a szárny végeket, kissé besózom őket, majd beleteszem mindet az olajos-mézes pácba. 2-3 órát a hütöbe érlelem, majd mehet a tepsibe. Alá egy kis kacsazsir kerül, mellé pedig sok fokhagyma.
Kis vízzel alufolia alatt párolom fél órát, majd levéve a foliát, pirosra sütöm.
Isteni. smile


(lefényképezhetted volna nekünk, biztos így is nagyon finom, de egy klasszissal jobb lett volna a hsz-ed egy fényképpel :tom)
smile
2008. 12. 10. szerda 14:21  #537
Katinka2 Katinka2
Utána desszert?

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2008. 12. 10. szerda 09:31  #536
bigfoot20 bigfoot20
(Ez egy válasz YvetteBaby üzenetére (2008. 12. 09. kedd 17:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 12. 09. kedd 17:28
Én ma ebédre és vacsira füszeres csirke szárnyat sütöttem tepsiben, hozzá tört krupli és ecetes uborka volt.
Különlegessége a füszerezése:
Olajban elkeverek 2 evökanál mézet, 1 evökanál ketchupot, majd teszek bele apritott csilipaprikát (ne tul sokat, mert nagyon erös lesz) és egy kis pirospaprikát is. Egynemüvé keverem. A csirke szárnyakról levágom a szárny végeket, kissé besózom őket, majd beleteszem mindet az olajos-mézes pácba. 2-3 órát a hütöbe érlelem, majd mehet a tepsibe. Alá egy kis kacsazsir kerül, mellé pedig sok fokhagyma.
Kis vízzel alufolia alatt párolom fél órát, majd levéve a foliát, pirosra sütöm.
Isteni. smile


(lefényképezhetted volna nekünk, biztos így is nagyon finom, de egy klasszissal jobb lett volna a hsz-ed egy fényképpel :tom)
smile
2008. 12. 10. szerda 06:10  #535
-Lunacica61- -Lunacica61-



Jó reggelt mindenkinek
2008. 12. 09. kedd 17:28  #534
YvetteBaby YvetteBaby
Én ma ebédre és vacsira füszeres csirke szárnyat sütöttem tepsiben, hozzá tört krupli és ecetes uborka volt.
Különlegessége a füszerezése:
Olajban elkeverek 2 evökanál mézet, 1 evökanál ketchupot, majd teszek bele apritott csilipaprikát (ne tul sokat, mert nagyon erös lesz) és egy kis pirospaprikát is. Egynemüvé keverem. A csirke szárnyakról levágom a szárny végeket, kissé besózom őket, majd beleteszem mindet az olajos-mézes pácba. 2-3 órát a hütöbe érlelem, majd mehet a tepsibe. Alá egy kis kacsazsir kerül, mellé pedig sok fokhagyma.
Kis vízzel alufolia alatt párolom fél órát, majd levéve a foliát, pirosra sütöm.
Isteni. smile


(lefényképezhetted volna nekünk, biztos így is nagyon finom, de egy klasszissal jobb lett volna a hsz-ed egy fényképpel :tom)
smile
2008. 12. 09. kedd 11:19  #533
bigfoot20 bigfoot20
Nem tudom, a pacák itt lent mit csinál reggelire, asszem, hogy salátát csinál magának és viszi a dolgozójába, bár ott csak hagyma van. Hát annak nagyon fognak örülni a kollégák. idiota

2008. 12. 02. kedd 16:04  #532
simon01 simon01
Unicumos pulyka - recept

1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a hőmérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13 1."Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!

2008. 12. 01. hétfő 14:58  #531
tom1o19 tom1o19
Akár a fa alá, akár az ünnepi asztalra, de még ajtódísznek is varázsolhatunk saját készítésű finomságokat. Az ital talán nem a legfantáziadúsabb karácsonyi ajándék, de mindjárt más a helyzet, ha mi magunk alkottuk meg a szép üvegben hullámzó nedűt, egy-egy tipikus süteményt mindenki szívesen fogad az ajándékhalom közepén, egy koszorúba font kalácsból pedig ajándék is, dísz is, desszert is kreálható.
Sütemények

Gyümöcskenyér

Tipikus karácsonyi édesség a gyümölcskenyér. Sok változata ismert, most egy angol receptet osztunk meg olvasóinkkal. Ha őzgerinc formában sütjük, celofánba csomagolva, karácsonyi mintás szalaggal átkötve ideális ajándék lehet gyerekeknek, csoportoknak, nagyobb családoknak is. Készíthetünk akár egyszerre több adagot is, így még "időt is nyerhetünk" a konyhában.

Hozzávalók: 10 dkg cukor, 1,25 dkg margarin, 25 dkg liszt, 1 vaníliás cukor, 2 tojás, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 10 dkg mazsola, 10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágott kandírozott gyümölcsök, csokoládédarabkák, kevés tej, hogy a massza összeálljon.

Az olvasztott vajat a cukrokkal, tojásokkal, sóval, sütőporral kevert liszttel és a szükséges mennyiségű tejjel jól elkeverjük, majd a masszába óvatosan beleforgatjuk a mazsolát, a gyümölcs- és csokoládédarabkákat.

Kivajazott és lisztezett sütőformába tesszük, előmelegített sütőben (gázsütőben 3-as fokozaton, elektromosban 180 fokon) kb. 50-60 percet sütjük.

Ha felnőtteknek készítjük, a tésztájába keverhetünk rumot vagy rumaromát is.

Kalácskoszorú

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, 3 dkg élesztő, csipetnyi só, 1 tojássárgája, tej.

A lisztet a tejben felfuttatott élesztővel, a margarinnal, cukorral, sóval alaposan összegyúrjuk, és a tésztát letakarva megkelesztjük. Amikor megkelt, gyúródeszkán három felé osztjuk, mindegyik részből kígyót sodrunk, majd a végüket összetapasztva befonjuk a három "szálat". Karikát formázunk belőle, és még fél órán át pihentetjük. Ezután a tetejét megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.

A koszorút meg is ehetjük, de celofánba csomagolva, szalaggal átkötve ajándékba is adhatjuk, ezüst vagy arany dióval, szalagokkal, szárított narancs- és almaszeletekkel, fahéjjal, esetleg tobozokkal, egyéb termésekkel díszítve ajtódíszként is funkcionálhat.



Fiús és lányos nedűk

Bailey's

Hozzávalók: 8 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 2 tasak cappuccino por (hagyományos vagy csokoládés ízesítésű wink , 1 púpos teáskanál kakaópor (cukrozott), 2 dl rum, 5 dl tejszín, 1 tojás sárgája.


Sörlikőr

Ha ezt az italt választjuk az ünnepekre, álljunk neki most, mert ugyan az elkészítése nagyon egyszerű, 3-4 hét érlelési időre lesz szüksége.

Hozzávalók: 0,5 l barna sör, 0, 25 dl 90%-os alkohol (patikákban beszerezhető wink , 20 dkg cukor, egy vaníliarúd.


2008. 11. 28. péntek 18:20  #530
tom1o19 tom1o19
Egy kis nasi hétvégére:



Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2008. 11. 27. csütörtök 15:00  #529
tom1o19 tom1o19
jahh, az van... eplus2

(Ez egy válasz simon01 üzenetére (2008. 11. 19. szerda 12:44), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 11. 19. szerda 12:44
Jövő hétem az USA-na állítólag pulyka nap lesz...
hehe

2008. 11. 26. szerda 14:25  #528
surdapapa surdapapa
Tegnap egyik névnaposunknak megígértem, hogy az "ajándékba adott" süti receptjét is megadom Neki:

Elefánt-könnycsepp

Hozzávalók:
6 tojás
6 ek.porcukor
4 dkg kakaó
2 ek. rétesliszt
késhegynyi sütőpor

15 dkg darált dió
5 ek.tej
25 dkg vaj
1 cs.vaniliás cukor
3 ek. porcukor
0,5 dl rum
2 db banán (lehetőleg egyenesebbek legyenek)
1 tábla tortabevonó

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kakaót, a réteslisztet, késhegynyi sütőport, végül a tojások felvert habját.
Sütőpapírral bélelt, normál méretű tepsiben kisütjük.
Miután kisült, konyharuhával lazán feltekerjük.
A krémhez a darált diót összekeverjük 5 ek.forró tejjel.
A vajat habosra keverjük a vaniliával, cukorral és rummal és hozzáadjuk a kihűlt diós masszát.

A krémet rákenjük a tésztára, szélére sorakoztatjuk a banánokat és óvatosan feltekerjük.
Az egészet leöntjük csokimázzal és a hűtőbe tesszük.
Néhény óra elteltével szépen szeletelhető.

a neten ezt a receptet találtam.
de ezt érdemes a tortabevonó helyett házilag kakaóból kevert csoki mázzal nyakon önteni! nyes nyes


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2008. 11. 25. kedd 12:59  #527
tom1o19 tom1o19
Ezt a névnaposoknak hoztam, fogyasszátok egészséggel, mindenkinek jut belőle...

2008. 11. 19. szerda 12:44  #526
simon01 simon01
Jövő hétem az USA-na állítólag pulyka nap lesz...
hehe

2008. 11. 18. kedd 20:32  #525
MmePrune MmePrune VIP Admin
csorgasd ki a lekvárt, mártogasd bele a farkadat és lécci :
tedd be a képet róla ide
wave
(Ez egy válasz simon01 üzenetére (2008. 11. 18. kedd 20:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 11. 18. kedd 20:18
Sül a bukta,mindjárt hozok belőle nektek, van lekváros, meg túrós is!
Vigyázz forró,ne légy mohó!
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2008. 11. 18. kedd 20:18  #524
simon01 simon01
Sül a bukta,mindjárt hozok belőle nektek, van lekváros, meg túrós is!
Vigyázz forró,ne légy mohó!
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2008. 11. 15. szombat 16:14  #523
simon01 simon01
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2008. 11. 13. csütörtök 20:52  #522
tom1o19 tom1o19
Márton napi utórezgés... nyes




Laci bá meg most sütötte a libamájat,meg libatöpörtyhűűűűtttt... hehe

2008. 11. 10. hétfő 13:28  #521
tom1019 tom1019 VIP Admin
és a szexre is jó hatással van... nyes

/ 32