Sziasztok!
Egy kis desszertnek ajánlom!
Kukac süti
Kakaós rész: 400 gr lisztet összekeverünk 1 tojássárgájával, 1 margarinnal, 150 gr cukorral, 3 kanál kakaóval, 1 cs. sütőporral . Ha nem áll össze, 2-3 kanál vizet teszünk hozzá. Két részre osztjuk, 1 órára hűtőbe tesszük.
Tehéntúrós rész: 1 kg tehéntúrót összekeverünk 3 egész tojással + 1 fehérjével, 3 kanál grízzel, 250 gr cukorral, 1 cs. vaníliával, citomhéjjal, mazsolával.
A tepsibe először egy rész kakaós tésztát rakunk, rá kerül a túrós rész, majd a második rész kakaós tésztát ráreszeljük.
45 percig sütjük 3-as fokozaton.
Egy kis desszertnek ajánlom!
Kukac süti
Kakaós rész: 400 gr lisztet összekeverünk 1 tojássárgájával, 1 margarinnal, 150 gr cukorral, 3 kanál kakaóval, 1 cs. sütőporral . Ha nem áll össze, 2-3 kanál vizet teszünk hozzá. Két részre osztjuk, 1 órára hűtőbe tesszük.
Tehéntúrós rész: 1 kg tehéntúrót összekeverünk 3 egész tojással + 1 fehérjével, 3 kanál grízzel, 250 gr cukorral, 1 cs. vaníliával, citomhéjjal, mazsolával.
A tepsibe először egy rész kakaós tésztát rakunk, rá kerül a túrós rész, majd a második rész kakaós tésztát ráreszeljük.
45 percig sütjük 3-as fokozaton.
A padlizsán a balkáni népek és a mediterrán étrend egyik legtöbbet használt élelmiszere, sokszor eszik hús helyett. Nyersen nem fogyasztható. A balkáni országokban jellemző fűszerei a bazsalikom, a borsikafű (csombor), a bors, az oregánó, a vöröshagyma, a fokhagyma és a zöldpetrezselyem. Sokszor adnak hozzá paradicsomot is. Készítenek belőle olajos salátát, illetve egyéb zöldségekkel kombinált ételeket is.
A padlizsán héját sütés, főzés előtt nem mindig kell eltávolítani (ez az étel jellegétől függ), a kocsonyáját egyujjnyi gyümölccsel együtt kell levágni. Készíthető belőle saláta, előétel és rakott étel, népszerű rántva is. Felhasználható levesekbe, főzelékekbe, párolva, mártásként, köretnek. Legelterjedtebb elkészítési módja a padlizsánkrém. A görög muszaka és a francia, provanszi ratatouille egyaránt padlizsános egytálételek. A katalán escalivada grillezett zöldség, a vinete saláta pedig román és erdélyi magyar zöldségkrém.
A padlizsán tápanyagtartalma
Energiatartalma kicsi (27 kcal/100 g; 113 kJ/100 g), fehérjetartalma 1,3 g/100 g, ezen kívül kevés szénhidrát is van benne (4,8 g/100 g). Cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják az elkészítési módtól függően (zsiradékszegényen): zsírtartalma 0,2 g/100 g és 2,58 g/100 g élelmi rost is található benne. Nagy a víztartalma (92,3 g/100 g).
Értékes C-vitamin- (30 mg), folsav- (31 mcg) niacin- (0,60 mg) és pantoténsav- (0,23 mg) forrás. Ásványianyag-tartalma kiemelkedően jelentős, 145 mg/100 g káliumot, 21 mg/100 g foszfort, 16 mg/100 g magnéziumot és 10 mg/100 g kálcium tartalmaz. Nátriumtartalma kicsi, 3 mg/100 g. Purin- (21 mg/100 g) és oxálsav- (10 mg/100 g) tartalma alacsony. A felsoroltakon kívül antioxidáns hatású ubikinon (Q10: 0,21 mg/100 g) is található benne: a vegyületnek fontos szerepe van a sejtanyagcserében és a sejtekre káros szabadgyökök megkötésében.
Rövid receptek padlizsánnal
Padlizsánkrém
Két darab meghámozott, kockára vágott padlizsánt egy fej lereszelt vöröshagymával kevés olívaolajon (margarin, vagy más olaj is lehet), megpárolunk. Amikor puha, hozzáadunk két darab kockára vágott paradicsomot, négy gerezd összezúzott fokhagymát, kevés sót és oregánót, végül egy kis csokor felaprított petrezselyemzöldet, jól összekeverjük, majd pépesre turmixoljuk. Pirítósra kenve díszíthetjük paradicsom karikákkal vagy reszelt sajttal.
Vinetta erdélyi zöldségkrém
Egy kiló padlizsánt sütőben megsütünk, majd meghámozzuk és leszűrjük a levet róla. A meghámozott, összetört padlizsánhoz hozzáreszelünk egy nagyobb fej vöröshagymát, ízlés szerint sót és egy deciliter olajjal, vagy majonézzel jól kikeverjük. Kenhetjük pirított vagy barna kenyérre.
A tápanyagtartalmak forrása: Rodler Imre: Kalória- és tápanyagtáblázat, Medicina Könyvkiadó, Budapest, 2008.
Nógrádi Katalin
dietetikus
A padlizsán héját sütés, főzés előtt nem mindig kell eltávolítani (ez az étel jellegétől függ), a kocsonyáját egyujjnyi gyümölccsel együtt kell levágni. Készíthető belőle saláta, előétel és rakott étel, népszerű rántva is. Felhasználható levesekbe, főzelékekbe, párolva, mártásként, köretnek. Legelterjedtebb elkészítési módja a padlizsánkrém. A görög muszaka és a francia, provanszi ratatouille egyaránt padlizsános egytálételek. A katalán escalivada grillezett zöldség, a vinete saláta pedig román és erdélyi magyar zöldségkrém.
A padlizsán tápanyagtartalma
Energiatartalma kicsi (27 kcal/100 g; 113 kJ/100 g), fehérjetartalma 1,3 g/100 g, ezen kívül kevés szénhidrát is van benne (4,8 g/100 g). Cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják az elkészítési módtól függően (zsiradékszegényen): zsírtartalma 0,2 g/100 g és 2,58 g/100 g élelmi rost is található benne. Nagy a víztartalma (92,3 g/100 g).
Értékes C-vitamin- (30 mg), folsav- (31 mcg) niacin- (0,60 mg) és pantoténsav- (0,23 mg) forrás. Ásványianyag-tartalma kiemelkedően jelentős, 145 mg/100 g káliumot, 21 mg/100 g foszfort, 16 mg/100 g magnéziumot és 10 mg/100 g kálcium tartalmaz. Nátriumtartalma kicsi, 3 mg/100 g. Purin- (21 mg/100 g) és oxálsav- (10 mg/100 g) tartalma alacsony. A felsoroltakon kívül antioxidáns hatású ubikinon (Q10: 0,21 mg/100 g) is található benne: a vegyületnek fontos szerepe van a sejtanyagcserében és a sejtekre káros szabadgyökök megkötésében.
Rövid receptek padlizsánnal
Padlizsánkrém
Két darab meghámozott, kockára vágott padlizsánt egy fej lereszelt vöröshagymával kevés olívaolajon (margarin, vagy más olaj is lehet), megpárolunk. Amikor puha, hozzáadunk két darab kockára vágott paradicsomot, négy gerezd összezúzott fokhagymát, kevés sót és oregánót, végül egy kis csokor felaprított petrezselyemzöldet, jól összekeverjük, majd pépesre turmixoljuk. Pirítósra kenve díszíthetjük paradicsom karikákkal vagy reszelt sajttal.
Vinetta erdélyi zöldségkrém
Egy kiló padlizsánt sütőben megsütünk, majd meghámozzuk és leszűrjük a levet róla. A meghámozott, összetört padlizsánhoz hozzáreszelünk egy nagyobb fej vöröshagymát, ízlés szerint sót és egy deciliter olajjal, vagy majonézzel jól kikeverjük. Kenhetjük pirított vagy barna kenyérre.
A tápanyagtartalmak forrása: Rodler Imre: Kalória- és tápanyagtáblázat, Medicina Könyvkiadó, Budapest, 2008.
Nógrádi Katalin
dietetikus
Padlizsánból készíthető ételek és a padlizsán gyógyhatása!
A padlizsán július végétől késő őszig kapható, lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk: a növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európában a XVI. században terjedt el, Magyarországra pedig a török hódoltság ideje alatt került, népies elnevezését - törökparadicsom - szintén ebben az időben kapta. Tojásgyümölcsnek is nevezik, mely angol és német nevének tükörfordítása.
A padlizsán (Solanum melongena) bogyótermése lehet tojás, hosszabb hengeres, vagy gömb alakú. Mindig megfelelően érett padlizsánt vásároljunk, mely körülbelül 5-8 cm átmérőjű, csillogó, kemény, sima héjú, élénkzöld kocsányú termés. A szedés után rövid ideig, 5-6 napig tárolható. A túlérett vagy hosszan tárolt padlizsán felülete matt, magjai barnásak, húsa kesernyés ízű és szívós, csészelevelei hervadtak. A még éretlen, illetve nem teljesen érett padlizsán a szolanin nevű (keserű ízű, zöld színű és mérgező vegyületet tartalmazza. Ez a vegyület más zöldségekben is megtalálható, például a burgonyagumón jól látható zöldes részben és az éretlen paradicsomban. A nem teljesen érett padlizsánt szobahőmérsékleten is lehet érlelni, vagy hibátlan és érett növényt kell vásárolni.
A padlizsán gyógyhatása
A padlizsán fogyasztása különösen ajánlott cukorbetegeknek, illetve reumában vagy máj- és vesebetegségben szenvedőknek. Vérképző, vizelethajtó, bélgyulladást gátló és emésztést fokozó hatású. Túlzott gyomorsav-termelődésben és gyomorfekélyben szenvedőknek nem ajánlott a fogyasztása.
Amerikai kutatások szerint a padlizsán antocianin- (a flavonoidok közé tartozó növényi festékanyag) tartalma segíti a C-vitamin hasznosulását, szerepet játszhat a rákbetegek kezelésében, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, továbbá csökkenti a koleszterinszintet, és növeli a "jó", vagyis a védő hatású HDL-koleszterin szintjét a vérben. Az antocianin serkentő hatással van a különböző agyműködési funkciókra is; a vegyület többek között a vöröskáposztában is megtalálható. A padlizsánban lévő nem felszívódó (abszorbeált) flavonoidok a gyomor- és béltraktusban intenzív átalakulási folyamatokon mennek keresztül, aminek a végén egyszerű fenolsavak keletkeznek: ezek a vegyületek már könnyen felszívódnak a vékonybél nyálkahártyáján keresztül. Az egyszerű fenolsavak antioxidáns, rákmegelőző hatású vegyületek.
A gyógyászatban a padlizsán terméskivonatát máj- és epebetegségek kezelésére ajánlják. Az indiai természetgyógyászat szerint a zöldség idült asztmában és hörghurutban is jó hatású lehet.
Padlizsánkrém
A padlizsán július végétől késő őszig kapható, lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk: a növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európában a XVI. században terjedt el, Magyarországra pedig a török hódoltság ideje alatt került, népies elnevezését - törökparadicsom - szintén ebben az időben kapta. Tojásgyümölcsnek is nevezik, mely angol és német nevének tükörfordítása.
A padlizsán (Solanum melongena) bogyótermése lehet tojás, hosszabb hengeres, vagy gömb alakú. Mindig megfelelően érett padlizsánt vásároljunk, mely körülbelül 5-8 cm átmérőjű, csillogó, kemény, sima héjú, élénkzöld kocsányú termés. A szedés után rövid ideig, 5-6 napig tárolható. A túlérett vagy hosszan tárolt padlizsán felülete matt, magjai barnásak, húsa kesernyés ízű és szívós, csészelevelei hervadtak. A még éretlen, illetve nem teljesen érett padlizsán a szolanin nevű (keserű ízű, zöld színű és mérgező vegyületet tartalmazza. Ez a vegyület más zöldségekben is megtalálható, például a burgonyagumón jól látható zöldes részben és az éretlen paradicsomban. A nem teljesen érett padlizsánt szobahőmérsékleten is lehet érlelni, vagy hibátlan és érett növényt kell vásárolni.
A padlizsán gyógyhatása
A padlizsán fogyasztása különösen ajánlott cukorbetegeknek, illetve reumában vagy máj- és vesebetegségben szenvedőknek. Vérképző, vizelethajtó, bélgyulladást gátló és emésztést fokozó hatású. Túlzott gyomorsav-termelődésben és gyomorfekélyben szenvedőknek nem ajánlott a fogyasztása.
Amerikai kutatások szerint a padlizsán antocianin- (a flavonoidok közé tartozó növényi festékanyag) tartalma segíti a C-vitamin hasznosulását, szerepet játszhat a rákbetegek kezelésében, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, továbbá csökkenti a koleszterinszintet, és növeli a "jó", vagyis a védő hatású HDL-koleszterin szintjét a vérben. Az antocianin serkentő hatással van a különböző agyműködési funkciókra is; a vegyület többek között a vöröskáposztában is megtalálható. A padlizsánban lévő nem felszívódó (abszorbeált) flavonoidok a gyomor- és béltraktusban intenzív átalakulási folyamatokon mennek keresztül, aminek a végén egyszerű fenolsavak keletkeznek: ezek a vegyületek már könnyen felszívódnak a vékonybél nyálkahártyáján keresztül. Az egyszerű fenolsavak antioxidáns, rákmegelőző hatású vegyületek.
A gyógyászatban a padlizsán terméskivonatát máj- és epebetegségek kezelésére ajánlják. Az indiai természetgyógyászat szerint a zöldség idült asztmában és hörghurutban is jó hatású lehet.
Padlizsánkrém
Zabálni való házi tündér
Ajánlom figyelmetekbe...
padlizsántekercs
3 kicsi padlizsán
3 paradicsom
1 paprika
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy doboz cottage cheese
bazsalikom
oregano
kakukkfű
só
bors
olaj a padlizsán átsütéséhez
A padlizsánokat zöldséggyaluval kb. 3mm-esre vágtam, olajat forrósítottam és annyira sütöttem meg, hogy épphogy tekerhetővé puhuljanak.
A többi hozzávalót a sajt és olaj kivételével aprítógépben pépesítettem és kicsit lecsorgattam szitán, mert a paradicsom sok levet eresztett.
A padlizsánszeleteket a zöldségpéppel megkentem, egyik végükbe egy kanálnyi sajtot tettem és feltekercseltem. Állítva tepsibe sorjáztam, 200 fokon kb. 15 percet sült.
Hidegen még finomabb, mint frissen.
A hagymás paradicsom nagyon jó mellé. És a rozskenyér.
padlizsántekercs
3 kicsi padlizsán
3 paradicsom
1 paprika
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy doboz cottage cheese
bazsalikom
oregano
kakukkfű
só
bors
olaj a padlizsán átsütéséhez
A padlizsánokat zöldséggyaluval kb. 3mm-esre vágtam, olajat forrósítottam és annyira sütöttem meg, hogy épphogy tekerhetővé puhuljanak.
A többi hozzávalót a sajt és olaj kivételével aprítógépben pépesítettem és kicsit lecsorgattam szitán, mert a paradicsom sok levet eresztett.
A padlizsánszeleteket a zöldségpéppel megkentem, egyik végükbe egy kanálnyi sajtot tettem és feltekercseltem. Állítva tepsibe sorjáztam, 200 fokon kb. 15 percet sült.
Hidegen még finomabb, mint frissen.
A hagymás paradicsom nagyon jó mellé. És a rozskenyér.
Készül a vasárnapi ebéd!
Tálalva!
Tálalva!
Elhunyt a SÜLT KRUMPLI királya!
99 éves korában elhunyt a legidősebb milliárdos, John Simplot, a fagyasztott sült krumpli királya. A J. R. néven elhíresült férfi, aki számos gyorséttermet látott el termékeivel, 3,6 milliárd dolláros vagyont halmozott fel.
A 99 éves üzletember 1909-ben, John Richard néven látta meg a napvilágot Iowában.
A szerény körülmények között élő családot hamar elhagyta, 14 évesen már dolgozott. Hamarosan egy farmon helyezkedett el, ahol először találkozott a sorsát megpecsételő krumplifeldolgozással.
Első komolyabb vállalkozását, a Simplot Produce Co.-t 1930-ban indította, pár év elteltével pedig az egyik legjelentősebb szereplő volt az Egyesült Államok burgonyapiacán.
A hűtéssel való kísérletezése sem volt eredménytelen: a J. R. Simplot Company a gyorsfagyasztott és hűtött burgonyák úttörőjeként történelmet írt a 40-es évek végén. 1953-ban szabadalmaztatta a fagyasztott hasábburgonyát.
Legalább ilyen kedvező lépése volt anyagilag Simplot-nak, hogy 1976-ban megállapodott Ray Kroc-kal, a McDonald's alapítójával, hogy ő szállítja majd a gyorsétterem-láncnak a sült krumplit.
A milliárdost, akinek vagyonát tavaly 3,6 milliárd dollárra becsülte az amerikai Forbes magazin, neje, Esther, fiai, Scott és Don, lánya, Gay, illetve 18 unokája gyászolja.
A J. R. Simplot Company vezetője jelenleg az elhunyt milliárdos fia, Scott, aki elmondta, édesapja halála nem lesz komolyabb hatással a cég működésére.
A vállalat, amelynek világszerte 10 ezer dolgozója van, évi 3 milliárd dolláros forgalmat bonyolít.
99 éves korában elhunyt a legidősebb milliárdos, John Simplot, a fagyasztott sült krumpli királya. A J. R. néven elhíresült férfi, aki számos gyorséttermet látott el termékeivel, 3,6 milliárd dolláros vagyont halmozott fel.
A 99 éves üzletember 1909-ben, John Richard néven látta meg a napvilágot Iowában.
A szerény körülmények között élő családot hamar elhagyta, 14 évesen már dolgozott. Hamarosan egy farmon helyezkedett el, ahol először találkozott a sorsát megpecsételő krumplifeldolgozással.
Első komolyabb vállalkozását, a Simplot Produce Co.-t 1930-ban indította, pár év elteltével pedig az egyik legjelentősebb szereplő volt az Egyesült Államok burgonyapiacán.
A hűtéssel való kísérletezése sem volt eredménytelen: a J. R. Simplot Company a gyorsfagyasztott és hűtött burgonyák úttörőjeként történelmet írt a 40-es évek végén. 1953-ban szabadalmaztatta a fagyasztott hasábburgonyát.
Legalább ilyen kedvező lépése volt anyagilag Simplot-nak, hogy 1976-ban megállapodott Ray Kroc-kal, a McDonald's alapítójával, hogy ő szállítja majd a gyorsétterem-láncnak a sült krumplit.
A milliárdost, akinek vagyonát tavaly 3,6 milliárd dollárra becsülte az amerikai Forbes magazin, neje, Esther, fiai, Scott és Don, lánya, Gay, illetve 18 unokája gyászolja.
A J. R. Simplot Company vezetője jelenleg az elhunyt milliárdos fia, Scott, aki elmondta, édesapja halála nem lesz komolyabb hatással a cég működésére.
A vállalat, amelynek világszerte 10 ezer dolgozója van, évi 3 milliárd dolláros forgalmat bonyolít.
Mesés kacsapecsenye
Hozzávalók
1 konyhakész
pecsenyekacsa
(kb. 1,4 kg)
1,5 zacskó Borsos-Mustáros Villámpác
1 alma vagy narancs
1-1,5 dl világos sör
A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, ha szükséges, a tolltokokat gondosan kihúzogatjuk belőle. Bőrét a mellénél kicsit átlósan, több he-lyen beirdaljuk. A villámpáccal kívül-belül bedörzsöljük, és letakarva, hutőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap a jól megmosott gyümölcsöt a hasüregébe rejtjük, ami arra szolgál, hogy a kacsa jellegzetes illatát tompítsa és alakját is jobban megtartsa. Lábait összekötözzük. Tepsibe fektetjük, a sörrel megkenegetjük, és alufóliával letakarva, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 20 percen át sütjük. Az alufóliát úgy borítsuk a tepsire, hogy az ne érjen a kacsa bőréhez! Közben kisülő zsírjával és a sörrel gyakorta meglocsoljuk. A sütés utolsó harmadára a fóliát levesszük, hogy a szárnyas szép pirosra süljön. Burgonyapüré és párolt káposzta illik hozzá köretnek.
Hozzávalók
1 konyhakész
pecsenyekacsa
(kb. 1,4 kg)
1,5 zacskó Borsos-Mustáros Villámpác
1 alma vagy narancs
1-1,5 dl világos sör
A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, ha szükséges, a tolltokokat gondosan kihúzogatjuk belőle. Bőrét a mellénél kicsit átlósan, több he-lyen beirdaljuk. A villámpáccal kívül-belül bedörzsöljük, és letakarva, hutőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük. Másnap a jól megmosott gyümölcsöt a hasüregébe rejtjük, ami arra szolgál, hogy a kacsa jellegzetes illatát tompítsa és alakját is jobban megtartsa. Lábait összekötözzük. Tepsibe fektetjük, a sörrel megkenegetjük, és alufóliával letakarva, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 20 percen át sütjük. Az alufóliát úgy borítsuk a tepsire, hogy az ne érjen a kacsa bőréhez! Közben kisülő zsírjával és a sörrel gyakorta meglocsoljuk. A sütés utolsó harmadára a fóliát levesszük, hogy a szárnyas szép pirosra süljön. Burgonyapüré és párolt káposzta illik hozzá köretnek.
láttam igen. lotyónak és neked is gusztusos nyelvetek van, és a szátok is szép. remélem nem csak túrórudit és epret kaptok be vele.
ne is mondj mást mert úgysem hiszem el, csak a szátok nagy!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2008. 07. 29. kedd 07:59), amit ide kattintva olvashatsz)
ne is mondj mást mert úgysem hiszem el, csak a szátok nagy!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2008. 07. 29. kedd 07:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 07. 29. kedd 07:59
azt gondolom, hogy egy ilyen lényeges receptet nem árt, ha megismétlünk többször is és a rendszeres sütögetés jó fényt vet egy nőre, attól olyan házias
megnézted lotyó epres ajkait? ott van az én túró rudim is ám
megnézted lotyó epres ajkait? ott van az én túró rudim is ám
azt gondolom, hogy egy ilyen lényeges receptet nem árt, ha megismétlünk többször is és a rendszeres sütögetés jó fényt vet egy nőre, attól olyan házias
megnézted lotyó epres ajkait? ott van az én túró rudim is ám (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 07. 29. kedd 07:55), amit ide kattintva olvashatsz)
megnézted lotyó epres ajkait? ott van az én túró rudim is ám (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 07. 29. kedd 07:55), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (233911)
VIP
Admin
2008. 07. 29. kedd 07:55
mea culpa, de nem láttam, tudod nem vagyok annyira régi fórumozó. a másik: egy újszülöttnek minden vicc új (természetesen itt nem rólam van szó!)
mea culpa, de nem láttam, tudod nem vagyok annyira régi fórumozó. a másik: egy újszülöttnek minden vicc új (természetesen itt nem rólam van szó!)
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2008. 07. 29. kedd 07:39), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2008. 07. 29. kedd 07:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 07. 29. kedd 07:39
tudtad, hogy ez a recept benne volt a nyitóhszben? jah..tudnod kellett, én gépeltem be, onnan kellett kimásolnod
és láttad, hogy lotyó szája is fent van az első oldalon?
és láttad, hogy lotyó szája is fent van az első oldalon?
tudtad, hogy ez a recept benne volt a nyitóhszben? jah..tudnod kellett, én gépeltem be, onnan kellett kimásolnod
és láttad, hogy lotyó szája is fent van az első oldalon? (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 07. 29. kedd 07:29), amit ide kattintva olvashatsz)
és láttad, hogy lotyó szája is fent van az első oldalon? (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 07. 29. kedd 07:29), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (233911)
VIP
Admin
2008. 07. 29. kedd 07:29
Torta
Hozzávalók:
1 db ennivaló férfi
1 db rugós heverő
1 db vaníliás rúd
1 db hamvas barack kimagozva
2 db tojás
2 db zsemle
Készítés módja: a férfit az ágyra fektetjük és addig szorítjuk magunkhoz, amíg a vaníliás rúd meg nem keményedik.
Ekkor egy darabig állni hagyjuk. Közben hol az egyik, hol a másik zsemlét adjuk a férfi szájába, majd a megkeményedett vaníliás rudat a barack nyílás közepébe dugjuk és addig verjük a tojás habját, amíg a krém ki nem jön belőle!
Gyors légzés és mély sóhaj jelzi, hogy kész a torta. Ha jól sikerül a torta készítése többször is meg lehet ismételni.
Különösen fiatal háziasszonyoknak ajánljuk, akik még most tanulnak sütni-főzni.
Bátran merjük ajánlani, mert rendszerint az első kísérletre beválik.
Megjegyzés: ha a vaníliás rudat a torta készítése közben valami hibásodás éri és elveszti eredeti tartósságát és netán összetöpörödne, ne dobjuk el, mert ügyes háziasszony kezében ez az összetöpörödött rudacska pár perces türelem után visszanyeri eredeti keménységét, gusztusos jóvoltát és újra élvezhetővé válik. Egyébként minden háziasszonynak ajánlatos egy tartalék vaníliás rúdról is gondoskodni, nehogy a gyakori sütögetés következtében a recept kellékének elrongálódása miatt a torta elkészítése akadályba ütközzön. Ha várakozáson felül sikerülne, akkor se vigyük túlzásba, mert a közmondás is azt tartja: Jóból is megárt a sok!
Lejárt szavatosságú rúddal ne kísérletezzünk!
Hozzávalók:
1 db ennivaló férfi
1 db rugós heverő
1 db vaníliás rúd
1 db hamvas barack kimagozva
2 db tojás
2 db zsemle
Készítés módja: a férfit az ágyra fektetjük és addig szorítjuk magunkhoz, amíg a vaníliás rúd meg nem keményedik.
Ekkor egy darabig állni hagyjuk. Közben hol az egyik, hol a másik zsemlét adjuk a férfi szájába, majd a megkeményedett vaníliás rudat a barack nyílás közepébe dugjuk és addig verjük a tojás habját, amíg a krém ki nem jön belőle!
Gyors légzés és mély sóhaj jelzi, hogy kész a torta. Ha jól sikerül a torta készítése többször is meg lehet ismételni.
Különösen fiatal háziasszonyoknak ajánljuk, akik még most tanulnak sütni-főzni.
Bátran merjük ajánlani, mert rendszerint az első kísérletre beválik.
Megjegyzés: ha a vaníliás rudat a torta készítése közben valami hibásodás éri és elveszti eredeti tartósságát és netán összetöpörödne, ne dobjuk el, mert ügyes háziasszony kezében ez az összetöpörödött rudacska pár perces türelem után visszanyeri eredeti keménységét, gusztusos jóvoltát és újra élvezhetővé válik. Egyébként minden háziasszonynak ajánlatos egy tartalék vaníliás rúdról is gondoskodni, nehogy a gyakori sütögetés következtében a recept kellékének elrongálódása miatt a torta elkészítése akadályba ütközzön. Ha várakozáson felül sikerülne, akkor se vigyük túlzásba, mert a közmondás is azt tartja: Jóból is megárt a sok!
Lejárt szavatosságú rúddal ne kísérletezzünk!
Torta
Hozzávalók:
1 db ennivaló férfi
1 db rugós heverő
1 db vaníliás rúd
1 db hamvas barack kimagozva
2 db tojás
2 db zsemle
Készítés módja: a férfit az ágyra fektetjük és addig szorítjuk magunkhoz, amíg a vaníliás rúd meg nem keményedik.
Ekkor egy darabig állni hagyjuk. Közben hol az egyik, hol a másik zsemlét adjuk a férfi szájába, majd a megkeményedett vaníliás rudat a barack nyílás közepébe dugjuk és addig verjük a tojás habját, amíg a krém ki nem jön belőle!
Gyors légzés és mély sóhaj jelzi, hogy kész a torta. Ha jól sikerül a torta készítése többször is meg lehet ismételni.
Különösen fiatal háziasszonyoknak ajánljuk, akik még most tanulnak sütni-főzni.
Bátran merjük ajánlani, mert rendszerint az első kísérletre beválik.
Megjegyzés: ha a vaníliás rudat a torta készítése közben valami hibásodás éri és elveszti eredeti tartósságát és netán összetöpörödne, ne dobjuk el, mert ügyes háziasszony kezében ez az összetöpörödött rudacska pár perces türelem után visszanyeri eredeti keménységét, gusztusos jóvoltát és újra élvezhetővé válik. Egyébként minden háziasszonynak ajánlatos egy tartalék vaníliás rúdról is gondoskodni, nehogy a gyakori sütögetés következtében a recept kellékének elrongálódása miatt a torta elkészítése akadályba ütközzön. Ha várakozáson felül sikerülne, akkor se vigyük túlzásba, mert a közmondás is azt tartja: Jóból is megárt a sok!
Lejárt szavatosságú rúddal ne kísérletezzünk!
Hozzávalók:
1 db ennivaló férfi
1 db rugós heverő
1 db vaníliás rúd
1 db hamvas barack kimagozva
2 db tojás
2 db zsemle
Készítés módja: a férfit az ágyra fektetjük és addig szorítjuk magunkhoz, amíg a vaníliás rúd meg nem keményedik.
Ekkor egy darabig állni hagyjuk. Közben hol az egyik, hol a másik zsemlét adjuk a férfi szájába, majd a megkeményedett vaníliás rudat a barack nyílás közepébe dugjuk és addig verjük a tojás habját, amíg a krém ki nem jön belőle!
Gyors légzés és mély sóhaj jelzi, hogy kész a torta. Ha jól sikerül a torta készítése többször is meg lehet ismételni.
Különösen fiatal háziasszonyoknak ajánljuk, akik még most tanulnak sütni-főzni.
Bátran merjük ajánlani, mert rendszerint az első kísérletre beválik.
Megjegyzés: ha a vaníliás rudat a torta készítése közben valami hibásodás éri és elveszti eredeti tartósságát és netán összetöpörödne, ne dobjuk el, mert ügyes háziasszony kezében ez az összetöpörödött rudacska pár perces türelem után visszanyeri eredeti keménységét, gusztusos jóvoltát és újra élvezhetővé válik. Egyébként minden háziasszonynak ajánlatos egy tartalék vaníliás rúdról is gondoskodni, nehogy a gyakori sütögetés következtében a recept kellékének elrongálódása miatt a torta elkészítése akadályba ütközzön. Ha várakozáson felül sikerülne, akkor se vigyük túlzásba, mert a közmondás is azt tartja: Jóból is megárt a sok!
Lejárt szavatosságú rúddal ne kísérletezzünk!
Lányoknak egy kis vasárnapi utólagos csemege:
egy poénos konyha (kicsit most így is érzem magamat):
és egy kicsit finyomabb kajcsi a grillezés kedvelőinek:
és egy kicsit finyomabb kajcsi a grillezés kedvelőinek:
Orrpörkölt:
Ugyanúgy készül mint a körömpörkölt, csak orrból.
Finomfőzelék:
Végy egy lábos bármilyen főzeléket, és főzd nagyon-nagyon finomra.
Nyakleves:
A receptet bárkitől gyorsan megtanulhatod, elég ha odaállsz elé és leanyázod párszor az illetőt.
Kamillatea házilag:
Hívd meg egyik Kamilla nevű barátnődet, főzd ki, citrommal ízesítve rendkívül ízletes és egészséges teát nyersz belőle. Figyelem! Nem ajánlott patikában vásárolni, mert híreink szerint Józsefekből és Bélákból is hamisítják.
Marhasült Toldy módra:
Állj ki a markodban egy bazinagy szálfával az útra, tűzz rá egy marhát egészben (bárki lehet az), rakj alá tüzet, s forgasd amíg Laczfy hetykén, félvállról meg nem szólít.
Faragott székláb:
Ez ugyan a barkács rovathoz tartozik, de elkészítése rendkívül egyszerű, bárki kipróbálhatja: végy egy széklábat, kezdd el farigcsálni.
Tojássaláta:
Csak akkor érdemes nekilátni az elkészítésének, ha legalább 8-10 pasink van. Ja, és majonéz is kell hozzá.
Ugyanúgy készül mint a körömpörkölt, csak orrból.
Finomfőzelék:
Végy egy lábos bármilyen főzeléket, és főzd nagyon-nagyon finomra.
Nyakleves:
A receptet bárkitől gyorsan megtanulhatod, elég ha odaállsz elé és leanyázod párszor az illetőt.
Kamillatea házilag:
Hívd meg egyik Kamilla nevű barátnődet, főzd ki, citrommal ízesítve rendkívül ízletes és egészséges teát nyersz belőle. Figyelem! Nem ajánlott patikában vásárolni, mert híreink szerint Józsefekből és Bélákból is hamisítják.
Marhasült Toldy módra:
Állj ki a markodban egy bazinagy szálfával az útra, tűzz rá egy marhát egészben (bárki lehet az), rakj alá tüzet, s forgasd amíg Laczfy hetykén, félvállról meg nem szólít.
Faragott székláb:
Ez ugyan a barkács rovathoz tartozik, de elkészítése rendkívül egyszerű, bárki kipróbálhatja: végy egy széklábat, kezdd el farigcsálni.
Tojássaláta:
Csak akkor érdemes nekilátni az elkészítésének, ha legalább 8-10 pasink van. Ja, és majonéz is kell hozzá.
Vicces receptek
Rablóhús:
Kissé időigényes recept, de érdemes kipróbálni. Először is híreszteld el a környéken, hogy gazdag vagy. Éjjel várakozz feszülten. Amikor jön, kapd el a rablót, parajjal és aszaltszilvával töltheted. Vigyázat! Ha a rabló nem elég fiatal, sütés előtt ki kell klopfolni.
Madártej:
Fogj 1-2 db madarat, és csavargasd őket addig, míg fehér lé csorog belőlük. Figyelem! Kizárólag olyan madárból készíthető, melyekből intenzív csavargatás után fehér lé folyik. Ízesítsd kókuszreszelékkel, tetejére pedig kanalanként csurgass egy kis borotvahabot. Isteni.
Gesztenyekocka:
Rendkívül drága, de könnyedén elkészíthető édesség. Vegyünk fél kg kocka alakú gesztenyét, süssük meg, majd tetejét szórjuk meg porcukorral. Kizárólag eredeti, kocka alakú gesztenyéből készítik, mely elég ritkán kapható sajnos.
Kókuszgolyó:
Végy bármit, aminek golyóformája van, pl. Töltényeket, paradicsomot, az anyós fejét stb., majd hempergesd meg kókuszreszelékben.
Csiccsentett rozgony uborkás-tejszínes répamártásban:
Végy 2-3 db nagyon becsiccsentett rozgonyt, verd ki (e művelet nem függ össze a főzéssel), panírozd, majd tedd bő, forró olajba hűlni fél órára. Vegyél hozzá félkész uborkás-tejszínes répamártást, ha találsz, gratulálok hozzá.
Bambiszelet (rendkívül közkedvelt édesség):
Végy valahol egy csatosüveges Bambi üdítőt, szeleteld fel, a rétegek közé fondankrémet, vagy forró rumos meggyet tölthetünk. Vigyázat! Fogyasztás előtt érdemes lenyelnünk pár deka vattát, nehogy a szilánkok kárt okozzanak!
Rablóhús:
Kissé időigényes recept, de érdemes kipróbálni. Először is híreszteld el a környéken, hogy gazdag vagy. Éjjel várakozz feszülten. Amikor jön, kapd el a rablót, parajjal és aszaltszilvával töltheted. Vigyázat! Ha a rabló nem elég fiatal, sütés előtt ki kell klopfolni.
Madártej:
Fogj 1-2 db madarat, és csavargasd őket addig, míg fehér lé csorog belőlük. Figyelem! Kizárólag olyan madárból készíthető, melyekből intenzív csavargatás után fehér lé folyik. Ízesítsd kókuszreszelékkel, tetejére pedig kanalanként csurgass egy kis borotvahabot. Isteni.
Gesztenyekocka:
Rendkívül drága, de könnyedén elkészíthető édesség. Vegyünk fél kg kocka alakú gesztenyét, süssük meg, majd tetejét szórjuk meg porcukorral. Kizárólag eredeti, kocka alakú gesztenyéből készítik, mely elég ritkán kapható sajnos.
Kókuszgolyó:
Végy bármit, aminek golyóformája van, pl. Töltényeket, paradicsomot, az anyós fejét stb., majd hempergesd meg kókuszreszelékben.
Csiccsentett rozgony uborkás-tejszínes répamártásban:
Végy 2-3 db nagyon becsiccsentett rozgonyt, verd ki (e művelet nem függ össze a főzéssel), panírozd, majd tedd bő, forró olajba hűlni fél órára. Vegyél hozzá félkész uborkás-tejszínes répamártást, ha találsz, gratulálok hozzá.
Bambiszelet (rendkívül közkedvelt édesség):
Végy valahol egy csatosüveges Bambi üdítőt, szeleteld fel, a rétegek közé fondankrémet, vagy forró rumos meggyet tölthetünk. Vigyázat! Fogyasztás előtt érdemes lenyelnünk pár deka vattát, nehogy a szilánkok kárt okozzanak!
Vicces receptek
Pekingi kacsa:
Ugyanúgy készül mint a lekváros bukta, csak kacsából, és Pekingben.
Csörögefánk:
Végy pár darab 1-2 hónapos fánkot, tedd egy fémedénybe, fedd le, majd füledhez emelve kezdd el rázogatni, s figyelj: csörög-e?
Budapest lepény:
Kérd meg Godzillát, hogy tegyen pár lépést szép fővárosunkban.
Anyámasszony becsinált:
Nahát!
Kinderguanó:
Rendkívül ízletes csokoládészelet gyermekeknek, melynek minden szelete 2 dl tejből, sok-sok szeretetből és denevérszarból készül.
Tejföl (házilag):
Hozzávalók: 1 liter tej, 1 szekrény. A tejet hűtött állapotban helyezd a szekrény tetejére. Helyben fogyasztható.
Kígyórétes:
Vegyünk 1-2 méter hosszú királykobrát, adjunk hozzá 4-5 tojást (azt igen szereti), lisztet, cukrot, tejet, dolgozzuk össze, nyújtódeszkán jól gyúrjuk ki, tetejét kenjük meg tojássárgájával. Túróval, meggyel, egérrel, rágcsálókkal tölthetjük. Ha kihűlt, fogyasztás előtt porcukorral szórjuk meg, de minden tányér mellé tegyünk figyelmeztető feliratot: Vgyázz, a rétes harap! (Készítés előtt tanácsos kikérni orvosa, gyógyszerésze véleményét.)
Pekingi kacsa:
Ugyanúgy készül mint a lekváros bukta, csak kacsából, és Pekingben.
Csörögefánk:
Végy pár darab 1-2 hónapos fánkot, tedd egy fémedénybe, fedd le, majd füledhez emelve kezdd el rázogatni, s figyelj: csörög-e?
Budapest lepény:
Kérd meg Godzillát, hogy tegyen pár lépést szép fővárosunkban.
Anyámasszony becsinált:
Nahát!
Kinderguanó:
Rendkívül ízletes csokoládészelet gyermekeknek, melynek minden szelete 2 dl tejből, sok-sok szeretetből és denevérszarból készül.
Tejföl (házilag):
Hozzávalók: 1 liter tej, 1 szekrény. A tejet hűtött állapotban helyezd a szekrény tetejére. Helyben fogyasztható.
Kígyórétes:
Vegyünk 1-2 méter hosszú királykobrát, adjunk hozzá 4-5 tojást (azt igen szereti), lisztet, cukrot, tejet, dolgozzuk össze, nyújtódeszkán jól gyúrjuk ki, tetejét kenjük meg tojássárgájával. Túróval, meggyel, egérrel, rágcsálókkal tölthetjük. Ha kihűlt, fogyasztás előtt porcukorral szórjuk meg, de minden tányér mellé tegyünk figyelmeztető feliratot: Vgyázz, a rétes harap! (Készítés előtt tanácsos kikérni orvosa, gyógyszerésze véleményét.)
egy kis poén néha ide sem árt: