Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Nyitott házasságban élők hűségesek egymáshoz vagy sem? Vagy a hűség fogalma számukra más?
Csak szex és semmi más...csak a testek játéka, érzelmek nélkül nem pedig poligámia....
A "swingerezés" és a nyitott házasság nem ekvivalens fogalmak.Sőt..., megkockáztatom, köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Egy kapcsolat szexuális életébe betekintést nyer valaki vagy harmadik-többedik szereplőként részt vesz abban, akkor az a házasság nyitottá válik, a szabályok a kivitelezés a helyszín, együtt vagy külön már csak a nyitottság mértékét határozza meg.

Nem társkereső! Időpont és helyszín egyeztetést csak priviben vagy a társkeresőben. Az ilyen bejegyzések moderálásra kerülnek.

Az eddigi hozzászólások

2015. 01. 08. csütörtök 09:28  #490
greatom greatom
Gallyra pl. a veréb megy (száll) vagy a tűzoltó autó, amikor ónos eső után az útra dőlt fákat takarítják el. A kapcsolat inkább gajra mehet, tekintve az eredetet, ami lehet jiddis :goj, egyes nézetek szerint a gajdesz (Hadesz/halál) görög gyökereű.
Játsszunk a halmazokkal!
A házasságra nem mindenki érett (egy szimpla, papírok nélküli kapcsolatra sem, éppen úgy) akik viszont képesek egy társas kapcsolat alapszintű működtetésére, azok sem mind képesek a 'nyitott' kapcsolat speciális kihívásainak megfelelni. Sőt, akik képesek lennének, azok sem biztos, hogy egyenként, vagy mindketten igénylik az ilyen jellegű együttélést.... na, akkor hányan is lehetnek, akik per definitionem 'nyitott kapcsolatban élnek? Mekkora az egyik, mekkora a másik halmaz?

Látni kellene, hogy hova is jutottunk! Oda, hogy az emberi természet egyénenként igen eltérő, sőt, nemenként is felfedezhetők jellegzetességek ugyanazon dologgal kapcsolatban. Vagyis nincs univerzális recept, nem igaz, hogy lenne módszer, út, ami kiemelkedően sikeresebb lenne, mint más módszerek. A társas kapcsolat nem statikus helyzet, az idő múlása folyamatos értékrendi változásokat is hoz(haz) és ami tegnap elsődleges volt, az mára akár sokadlagos szemponttá silányulhat. Ami a legfontosabb: a házasság középpontja nem a szex, nem annak alapján kell definiálni és legfőképpen nem annak alávetve kell működésben tartani. Sajnálom azt, akinek nagyjából abban merül ki a házassága, hogy van egy ember, akit papír szerint is jogosult kefélni (házastársi kötelesség rulez!)
2015. 01. 08. csütörtök 01:14  #489
Törölt felhasználó (895053)
A legtöbb cikk, amit olvastam támogatta a nyitott kapcsolatokat. eljen Ha nem közhelyeket és tévedéseket ismételgetett, illetve nem ment mellékvágányra, akkor csak egyetlen dologra hívták fel a figyelmet, hogy nem mindenki érett az ilyen kapcsolatra és ezért rendkívül rázós a dolog.

No de, a rendes házasságra sem mindenki érett és azok is gyakran mennek gallyra.

Szerintem a nyitott házasság még stabilabb is lehet, mert minek válnának el a felek, amikor a házasságon belül is megkaphatnak mindent, amit a többi szerencsétlen csak a házasságon kívül.

Én például ezért nem fogok elválni soha. Ettől persze még ugyanolyan veszekedések és féltékenykedések is előfordulnak nálunk, mint bármely más "normális" házasságban.
2015. 01. 07. szerda 09:24  #488
xésy xésy
Mi is nyitott házasságban élünk,nagyon szeretjük egymást,minden jól működik köztünk,de néha jól esik egy kis változatosság,mindezt egymás tudtával,beleegyezésével tesszük,nem egymást csalva,fűvel,fával,mint ahogy ezt sok házas nő,férfi teszi,barátokkal,ismerősökkel soha lépünk intim kapcsolatba,sportot azért nem űzünk belőle,de közös nyaralásaink,hétvégi,vidéki kiruccanásaink alkalmával,ha van rá lehetőségünk,megfelelő,szimpatikus partnerrel,akkor szívesen élünk a helyzet adta lehetőségekkel.
2015. 01. 07. szerda 08:14  #487
greatom greatom
Na, ugye... vagy mégse.. vagy talán... áááá, izééé
Brit tudósok
2015. 01. 02. péntek 10:58  #486
baraband baraband
olvasnánk ,hogy miért ne!
2014. 12. 31. szerda 17:51  #485
Érvek a nyitott házasság mellett: érvek a nyitott házasság mellett.
2014. 10. 04. szombat 09:16  #484
baraband baraband
Picit unalmas igen...Mindegy minek hivod.A lényeg utána menj haza és a család az első..Ja és tudj róla beszélni a pároddal.Ö legyen az első..Vagy én látom rosszul nagyon a dolgot..
2014. 10. 03. péntek 19:20  #483
Ez most már unalmas. sniffles

Próbálom nagyon lényegre törően nehogy elvessz a részletekben:

1. Senki sem mondta, hogy a pap kedvéért házasodsz.
2. Továbbra is fenntartom, hogy a külső szexuális kapcsolat már nyitott házasságot jelent.
(Ez egy válasz greatom üzenetére (2014. 10. 03. péntek 06:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 10. 03. péntek 06:31
Nézd, nehéz érdemben beszélgetni veled bármiről, amikor az érvkészleted fő része ez 'Így van, mert én ezt mondtam!'
A házasság deklarálása meg ugye nem csak a 'varázsló' házában és végképp nem a 'varázsló' kedvéért lehet és kell.
Másrészt a gumidefinícióid... eddig ha csak szex volt külsőssel, már az is 'nyitott' házasság volt szerinted. Most viszont megjelent egy és kapcsolattal a szerelem, az érzelmi kapcsolat megosztása is. Nahát... mintha mi eddig pont ezt írtuk volna! Mindegy, most már te is beemelted a kánonba, akkor végre ez is helyre lett téve.
Arról azért lehetne vitázni, hogy az a fajta 'szabadság', ami abban testesül meg, hogy hol ebbe, hol abba a partnerba lesz valaki szerelmes, de közben egy worst case scenario formájában tart egy feleséget is a sublótfiókban, az nem inkább rabság?
Annyiból mindenképpen hasznos volt a hozzászólásod, hogy egy elegáns rúgással a vallás irányába, sikerült beletaposnod a hit-vallás-egyház definiálta térben létezőkbe és kimaxolnod az űberliberális open mind karaktert. A vélemény szabad (és helyes), ha egyezik a te álláspontoddal.

Ezen a dako84 = greatom dolgon azért még csiszolgass kicsit. Ha másképp nem megy, próbálj logikusan gondolkodni!
2014. 10. 03. péntek 06:31  #482
greatom greatom
Nézd, nehéz érdemben beszélgetni veled bármiről, amikor az érvkészleted fő része ez 'Így van, mert én ezt mondtam!'
A házasság deklarálása meg ugye nem csak a 'varázsló' házában és végképp nem a 'varázsló' kedvéért lehet és kell.
Másrészt a gumidefinícióid... eddig ha csak szex volt külsőssel, már az is 'nyitott' házasság volt szerinted. Most viszont megjelent egy és kapcsolattal a szerelem, az érzelmi kapcsolat megosztása is. Nahát... mintha mi eddig pont ezt írtuk volna! Mindegy, most már te is beemelted a kánonba, akkor végre ez is helyre lett téve.
Arról azért lehetne vitázni, hogy az a fajta 'szabadság', ami abban testesül meg, hogy hol ebbe, hol abba a partnerba lesz valaki szerelmes, de közben egy worst case scenario formájában tart egy feleséget is a sublótfiókban, az nem inkább rabság?
Annyiból mindenképpen hasznos volt a hozzászólásod, hogy egy elegáns rúgással a vallás irányába, sikerült beletaposnod a hit-vallás-egyház definiálta térben létezőkbe és kimaxolnod az űberliberális open mind karaktert. A vélemény szabad (és helyes), ha egyezik a te álláspontoddal.

Ezen a dako84 = greatom dolgon azért még csiszolgass kicsit. Ha másképp nem megy, próbálj logikusan gondolkodni!
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 10. 02. csütörtök 21:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 10. 02. csütörtök 21:29
Megint nem mondtál semmit.... shakehead csak azt, hogy szerinted mi az ami nem házasság. De ez (ti.: mi a házasság) nem is fontos. A házasság szót a szociális értelemben monogám kapcsolatra használom. A monogám kapcsolat azt jelenti, hogy csak és kizárólagosan egyetlen egy szexuális- szerelmi partner van, szociálisan pedig akkor monogám a kapcsolat, ha ezt kinyilvánították a helyi varázsló (templom) házában. bohoc

Persze a varázsló előtt történt fogadkozást is meg lehet szegni, de ha a kapcsolatot mégis fenntartják, hazudnak egymásnak (vagy tényleg nem tudnak egymás hűtlenségéről) és a külvilágnak is, a gyereknevelés együtt tartja őket, gazdaságilag egy egységben vannak... akkor ez még mindig (csak) egy monogám kapcsolat. Legfeljebb egy hazug monogám kapcsolat. buck

Ha képesek alkalmazkodni, egyben tartják a kapcsolatot gazdasági, gyermeknevelési szempontból, vannak közös célok, érdeklődés, de már megadják egymásnak a szex és (igenis kimondom) a szerelem szabadságát más külső partner felé... na akkor vált nyitottá a kapcsolat. eljen

Ami nekem még problémát jelent az az, hogy vajon elárulhatom-e a környezetünknek, hogyan élünk. Azt hiszem kénytelen vagyok hazudni, hiszen még közületek sem sokan értenek meg, pedig szinte valamennyien azért vagytok itt, mert nyitottá teszitek (akarjátok tenni) a kapcsolatotokat. confused

Dick és Nagyatom! (valószínűleg egy személy vagytok vagy igazi lelki társak) Amiket felváltva írogatsz nem vezet semmire.
2014. 10. 02. csütörtök 21:53  #481
Törölt felhasználó (69371)
Nem tudom minek Dick-ezel, lehet a fajtátoknál ez szokás. A dako még véletlenül sem a farok lenne, bár vicces, hogy lehet asszociálni belőle. Másodsorban nem vagyok annyi skizofrén, hogy magamnak írjak mondjuk privátot. Egyébként már vártam, hogy valaki mikor teszi ezt szóvá. Sok idő kellett neki. De megnyugtatlak nem egyenlő a két személy. Akár hiszed, akár nem. Szerintem sem én, sőt sem a kolléga nincs rászorulva, hogy más neveket használjon. Ami még viccesebb, hogy anno az első privát levelem greatom felé, pont az volt, hogy megírtam nagyon hasonlít egy régebbi taghoz a stílusa. alien2
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 10. 02. csütörtök 21:29), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 10. 02. csütörtök 21:29
Megint nem mondtál semmit.... shakehead csak azt, hogy szerinted mi az ami nem házasság. De ez (ti.: mi a házasság) nem is fontos. A házasság szót a szociális értelemben monogám kapcsolatra használom. A monogám kapcsolat azt jelenti, hogy csak és kizárólagosan egyetlen egy szexuális- szerelmi partner van, szociálisan pedig akkor monogám a kapcsolat, ha ezt kinyilvánították a helyi varázsló (templom) házában. bohoc

Persze a varázsló előtt történt fogadkozást is meg lehet szegni, de ha a kapcsolatot mégis fenntartják, hazudnak egymásnak (vagy tényleg nem tudnak egymás hűtlenségéről) és a külvilágnak is, a gyereknevelés együtt tartja őket, gazdaságilag egy egységben vannak... akkor ez még mindig (csak) egy monogám kapcsolat. Legfeljebb egy hazug monogám kapcsolat. buck

Ha képesek alkalmazkodni, egyben tartják a kapcsolatot gazdasági, gyermeknevelési szempontból, vannak közös célok, érdeklődés, de már megadják egymásnak a szex és (igenis kimondom) a szerelem szabadságát más külső partner felé... na akkor vált nyitottá a kapcsolat. eljen

Ami nekem még problémát jelent az az, hogy vajon elárulhatom-e a környezetünknek, hogyan élünk. Azt hiszem kénytelen vagyok hazudni, hiszen még közületek sem sokan értenek meg, pedig szinte valamennyien azért vagytok itt, mert nyitottá teszitek (akarjátok tenni) a kapcsolatotokat. confused

Dick és Nagyatom! (valószínűleg egy személy vagytok vagy igazi lelki társak) Amiket felváltva írogatsz nem vezet semmire.
2014. 10. 02. csütörtök 21:29  #480

(Ez egy válasz greatom üzenetére (2014. 09. 26. péntek 06:41), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 09. 26. péntek 06:41
Te roppant mód ragaszkodsz a definíciókhoz , amiket magad alkottál, vagy a Szilágyi féle evangélimból kimásoltál. Fontosak a definíciók, de akkor más ne álljunk meg itt, alkoss(unk) pontos definíciókat. Illetve magát a házasságot, a társas kapcsolatot, az együttélést sem ártana pontosan meghatározni.

Az (még) nem házasság ha valakivel huzamosabb ideig egy fedél alatt élünk és bizonyos tevékenységeket együtt (is) végzünk és bizonyos feladatokat megosztunk. Az nem házasság, ahol csak annyi (vagy az a legfőbb) kötelék, hogy nincs jobb (egyelőre) Aki így éli az életét, az engem valahol arra emlékeztet, mint aki folyamatosan pótkerékkel közlekedik.
Ettől persze nyilvánvalóan bőven vannak és lesznek is ilyenek, mert ez még mindig jobb, mint a semmi, a magány és ha megkérdezed őket, rögtön egybehangzóan bizonygatják, hogy nem is kell ennél több, nem is lehetne ennél optimálisabb, hiszen ez olyan mint egy klassz, divatos zakó. Hordjuk, míg végképp divatjamúlttá nem válik, amíg le nem szakad rólunk, vagy amíg valami szerencse folytán nem sikerül beújítani egy másikat. Akkor majd arra leszünk büszkék.
2014. 09. 26. péntek 06:41  #479
greatom greatom
Te roppant mód ragaszkodsz a definíciókhoz , amiket magad alkottál, vagy a Szilágyi féle evangélimból kimásoltál. Fontosak a definíciók, de akkor más ne álljunk meg itt, alkoss(unk) pontos definíciókat. Illetve magát a házasságot, a társas kapcsolatot, az együttélést sem ártana pontosan meghatározni.

Az (még) nem házasság ha valakivel huzamosabb ideig egy fedél alatt élünk és bizonyos tevékenységeket együtt (is) végzünk és bizonyos feladatokat megosztunk. Az nem házasság, ahol csak annyi (vagy az a legfőbb) kötelék, hogy nincs jobb (egyelőre) Aki így éli az életét, az engem valahol arra emlékeztet, mint aki folyamatosan pótkerékkel közlekedik.
Ettől persze nyilvánvalóan bőven vannak és lesznek is ilyenek, mert ez még mindig jobb, mint a semmi, a magány és ha megkérdezed őket, rögtön egybehangzóan bizonygatják, hogy nem is kell ennél több, nem is lehetne ennél optimálisabb, hiszen ez olyan mint egy klassz, divatos zakó. Hordjuk, míg végképp divatjamúlttá nem válik, amíg le nem szakad rólunk, vagy amíg valami szerencse folytán nem sikerül beújítani egy másikat. Akkor majd arra leszünk büszkék.
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 09. 25. csütörtök 20:20), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 09. 25. csütörtök 20:20
Érdekes... Kedves Dick, na és melyikben? confused

Szerintem ő már mindent mondott és mindennek az ellenkezőjét is... De, ahogy a mondás tartja: "Hasonló a hasonlónak örül."
2014. 09. 25. csütörtök 20:20  #478
Érdekes... Kedves Dick, na és melyikben? confused

Szerintem ő már mindent mondott és mindennek az ellenkezőjét is... De, ahogy a mondás tartja: "Hasonló a hasonlónak örül."
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 09. 25. csütörtök 11:44), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 09. 25. csütörtök 11:44
greatom pont ezt írta le, gratulálok, hogy meg tudtad ismételni. alien2
Egyébként ez így van.
2014. 09. 25. csütörtök 11:44  #477
greatom pont ezt írta le, gratulálok, hogy meg tudtad ismételni. alien2
Egyébként ez így van.
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 09. 24. szerda 22:09), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 09. 24. szerda 22:09
Na ez már tényleg érdekes kérdés: mi az ami már nem fér bele ebbe a fogalomba?

1.Szerintem nem nyitott házasság:
1.1. Titokban félrekefél. Az szimpla megcsalás.
1.2. Titokban szerelmi viszonya van. Annak még válás is lesz a vége.
2. Nyitott házasság viszont:
2.1. Ha a másik tudtával és beleegyezésével (ez fontos) van szexkapcsolat más partnerrel.
2.2. Ha a másik tudtával és beleegyezésével van baráti és vagy szerelmi kapcsolat más partnerrel.

Ha ezzel egyet lehet érteni, akkor a barátnőnél alvás vagy többes szex (gruppen szex/orgia, swinger klub látogatása) mind csak technikai részlet, mind a 2.1 pont alá esik, tehát nyitott házasság.
2014. 09. 24. szerda 22:09  #476
Na ez már tényleg érdekes kérdés: mi az ami már nem fér bele ebbe a fogalomba?

1.Szerintem nem nyitott házasság:
1.1. Titokban félrekefél. Az szimpla megcsalás.
1.2. Titokban szerelmi viszonya van. Annak még válás is lesz a vége.
2. Nyitott házasság viszont:
2.1. Ha a másik tudtával és beleegyezésével (ez fontos) van szexkapcsolat más partnerrel.
2.2. Ha a másik tudtával és beleegyezésével van baráti és vagy szerelmi kapcsolat más partnerrel.

Ha ezzel egyet lehet érteni, akkor a barátnőnél alvás vagy többes szex (gruppen szex/orgia, swinger klub látogatása) mind csak technikai részlet, mind a 2.1 pont alá esik, tehát nyitott házasság.
(Ez egy válasz Rém Rendes Család üzenetére (2014. 09. 24. szerda 08:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 09. 24. szerda 08:32
Mi is a nyitott házasság pontosan?
Ha az egyik fél, vagy mindkettő alkalmanként a másik tudtával és beleegyezésével szexuális kielégülést kap egy külsőszemélytől? Nyitott az a házasság ha titokbam csinálják ? Ha egymás előtt titkolják? Szerintem ha titokban lopva szerzik meg ezt az örömöt akkor nem inkább csalás? Mi van a többessel?
Izgalmas dolgok mind. Szerintem a titkolózás egyenlő a csalással. Ha nem csak a szex motiválja a kikacsingatást, hamem , mert olyan jó a másikkal a külsővel lenni, beszépgetni olyan dolgokról miről a páros másik tagja nem tud az is inkább a hűtlenség felé viszi el a nyitott kapcsolatot.
2014. 09. 24. szerda 21:51  #475
Akkor is ez a neve ennek a jelenségnek.

De ez csak egy szó. Mindenki olyan tartalommal tölti meg, amilyennel akarja, tudja, szereti. Nem kell félni tőle!
(Ez egy válasz greatom üzenetére (2014. 09. 23. kedd 05:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 09. 23. kedd 05:53
Nem, nem jó az összefoglalás.
A nyitott házasság nem univerzális, nem adu ász, nem jolly joker. Többen ismerik a fogalmat, mint ahányan a valóságban sikeresen valósítják meg ezt a fajta modellt.
Igen, vagy jó, vagy nem. Ez egyetlen (kettő..) tényező függvénye. A kapcsolatban élőké. Ami adott környezetben adott pár számára (a saját feltételrendszerük és értékitéletük mellett) jó az gyakorlatilag tökéletes kudarc másoknak, máshol. Az eredményes és a sikertelen próbálkozások száma szerintem a kudarcok irányába billenti a mérleg nyelvét, méghozzá gondolkodás nélkül.
Az nem ugyanaz, ha itt többen elképzelik, sőt, áhítják, mert ez milyen cool. néhány százaléka a kapcsolatoknak lehet egyáltalán adottságaiban és körülményeiben olyan, hogy alkalmas legyen ilyen formátumban létezni és akkor sem biztos, hogy egyáltalán igénylik a partnerek.
2014. 09. 24. szerda 19:36  #474
csinosszőke csinosszőke
Csak amikor külön teszem ezt.. néha megingató.
Tudod én magam is szoktam "csinálni". Persze a párom tudtával, beleegyezésével.
Néha elég komoly ordasnak érzem magam. smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 09. 24. szerda 16:15), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (915654)
2014. 09. 24. szerda 16:15
ilyenkor ketté választjuk a testiséget az érzelmektől és egy sexuális kielégülés,a vágy megélése lesz,ami a cél is.
A párodhoz viszont erős érzelmek-szerelem és kötetlen bizalom köt,ami egy jó kapcsolat alapja,
Ha közös vágy megélése is,az,amikor bevonnak egy harmadik személyt is a játszadozásban,nem megcsalás
2014. 09. 24. szerda 19:31  #473
csinosszőke csinosszőke
Több ilyen emberre volna itt szükség. Aki elmélkedik, gondolatai vannak, okos és nem okoskodik. Csak írjad... smile
(Ez egy válasz greatom üzenetére (2014. 09. 24. szerda 17:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 09. 24. szerda 17:43
Néha, ahogy olvasom a hozzászólásokat, az a furcsa érzésem támad, hogy sokak számára a házasság kb. egyet jelent szexuális élettel. Ha kettesben, akkor zárt, ha többen, akkor nyitott. Ebből számomra az is következik, hogy vannak, akik olyasmiről igyekeznek véleményt alkotni, amiről jobbára csak közvetett információkkal (vagy azzal sem) rendelkeznek. Néhol a vágyak és az elképzelések és csak nyomokban a valóság keveredését lehet érezni A házasság azért talán több, mint hosszútávú keretszerződés két ember között rendszeres és kölcsönös szexuális szolgáltatásra vonatkozóan. Bár lehet, hogy koromnál fogva nem követtem az ezen a területen, az elmúlt évtizdekben megvalósult innovációkat.
2014. 09. 24. szerda 17:43  #472
greatom greatom
Néha, ahogy olvasom a hozzászólásokat, az a furcsa érzésem támad, hogy sokak számára a házasság kb. egyet jelent szexuális élettel. Ha kettesben, akkor zárt, ha többen, akkor nyitott. Ebből számomra az is következik, hogy vannak, akik olyasmiről igyekeznek véleményt alkotni, amiről jobbára csak közvetett információkkal (vagy azzal sem) rendelkeznek. Néhol a vágyak és az elképzelések és csak nyomokban a valóság keveredését lehet érezni A házasság azért talán több, mint hosszútávú keretszerződés két ember között rendszeres és kölcsönös szexuális szolgáltatásra vonatkozóan. Bár lehet, hogy koromnál fogva nem követtem az ezen a területen, az elmúlt évtizdekben megvalósult innovációkat.
2014. 09. 24. szerda 16:15  #471
Törölt felhasználó (915654)
ilyenkor ketté választjuk a testiséget az érzelmektől és egy sexuális kielégülés,a vágy megélése lesz,ami a cél is.
A párodhoz viszont erős érzelmek-szerelem és kötetlen bizalom köt,ami egy jó kapcsolat alapja,
Ha közös vágy megélése is,az,amikor bevonnak egy harmadik személyt is a játszadozásban,nem megcsalás
(Ez egy válasz csinosszőke üzenetére (2014. 09. 24. szerda 12:51), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 09. 24. szerda 12:51
Teljesen egyet értek veled.
Én is "gyakran" hódolok a szexuális örömöknek más férfi karjai között, de soha nem csaltam meg a páromat.
Paradox helyzet de valóban így érezzük és boldogok vagyunk egymással.
/ 30