Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Nyitott házasságban élők hűségesek egymáshoz vagy sem? Vagy a hűség fogalma számukra más?
Csak szex és semmi más...csak a testek játéka, érzelmek nélkül nem pedig poligámia....
A "swingerezés" és a nyitott házasság nem ekvivalens fogalmak.Sőt..., megkockáztatom, köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Egy kapcsolat szexuális életébe betekintést nyer valaki vagy harmadik-többedik szereplőként részt vesz abban, akkor az a házasság nyitottá válik, a szabályok a kivitelezés a helyszín, együtt vagy külön már csak a nyitottság mértékét határozza meg.

Nem társkereső! Időpont és helyszín egyeztetést csak priviben vagy a társkeresőben. Az ilyen bejegyzések moderálásra kerülnek.

Az eddigi hozzászólások

2014. 09. 24. szerda 12:51  #470
csinosszőke csinosszőke
Teljesen egyet értek veled.
Én is "gyakran" hódolok a szexuális örömöknek más férfi karjai között, de soha nem csaltam meg a páromat.
Paradox helyzet de valóban így érezzük és boldogok vagyunk egymással.
(Ez egy válasz Rém Rendes Család üzenetére (2014. 09. 24. szerda 08:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 09. 24. szerda 08:32
Mi is a nyitott házasság pontosan?
Ha az egyik fél, vagy mindkettő alkalmanként a másik tudtával és beleegyezésével szexuális kielégülést kap egy külsőszemélytől? Nyitott az a házasság ha titokbam csinálják ? Ha egymás előtt titkolják? Szerintem ha titokban lopva szerzik meg ezt az örömöt akkor nem inkább csalás? Mi van a többessel?
Izgalmas dolgok mind. Szerintem a titkolózás egyenlő a csalással. Ha nem csak a szex motiválja a kikacsingatást, hamem , mert olyan jó a másikkal a külsővel lenni, beszépgetni olyan dolgokról miről a páros másik tagja nem tud az is inkább a hűtlenség felé viszi el a nyitott kapcsolatot.
2014. 09. 24. szerda 08:32  #469
Rém Rendes Család Rém Rendes Család
Mi is a nyitott házasság pontosan?
Ha az egyik fél, vagy mindkettő alkalmanként a másik tudtával és beleegyezésével szexuális kielégülést kap egy külsőszemélytől? Nyitott az a házasság ha titokbam csinálják ? Ha egymás előtt titkolják? Szerintem ha titokban lopva szerzik meg ezt az örömöt akkor nem inkább csalás? Mi van a többessel?
Izgalmas dolgok mind. Szerintem a titkolózás egyenlő a csalással. Ha nem csak a szex motiválja a kikacsingatást, hamem , mert olyan jó a másikkal a külsővel lenni, beszépgetni olyan dolgokról miről a páros másik tagja nem tud az is inkább a hűtlenség felé viszi el a nyitott kapcsolatot.
2014. 09. 24. szerda 07:58  #468
Törölt felhasználó (928739)
igazad van
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 08. 31. vasárnap 15:58), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (895053)
2014. 08. 31. vasárnap 15:58
Összefoglalom a hozzászólásodat:
1. Ha egy házasság rossz, akkor javítani kell rajta, vagy fel kell számolni. heureka
2. A nyitott házasság nem jó házasság, de lehet, hogy mégis. worship
Tökre egyetértek veled. nyes
2014. 09. 23. kedd 05:53  #467
greatom greatom
Nem, nem jó az összefoglalás.
A nyitott házasság nem univerzális, nem adu ász, nem jolly joker. Többen ismerik a fogalmat, mint ahányan a valóságban sikeresen valósítják meg ezt a fajta modellt.
Igen, vagy jó, vagy nem. Ez egyetlen (kettő..) tényező függvénye. A kapcsolatban élőké. Ami adott környezetben adott pár számára (a saját feltételrendszerük és értékitéletük mellett) jó az gyakorlatilag tökéletes kudarc másoknak, máshol. Az eredményes és a sikertelen próbálkozások száma szerintem a kudarcok irányába billenti a mérleg nyelvét, méghozzá gondolkodás nélkül.
Az nem ugyanaz, ha itt többen elképzelik, sőt, áhítják, mert ez milyen cool. néhány százaléka a kapcsolatoknak lehet egyáltalán adottságaiban és körülményeiben olyan, hogy alkalmas legyen ilyen formátumban létezni és akkor sem biztos, hogy egyáltalán igénylik a partnerek.
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 08. 31. vasárnap 15:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 31. vasárnap 15:58
1. Ha egy házasság rossz, akkor javítani kell rajta, vagy fel kell számolni. heureka
2014. 09. 23. kedd 00:28  #466
Tuti, hogy soha senki sem élte át azt, amit te mondasz. rolleyes

Erre valóban nincs is kifejezés. Azért próbáljuk csak meg... hmm gonosz3 legyen házasság a vége, mert mégis csak házasságban éltek. De kell ide valami jelző, ami egy kicsit árnyalja és a szó valódi tartalmához igazítja... lássuk csak... Meg van, kitaláltam!!
NYITOTT HÁZASSÁG! alien2
Na mit szólsz? Csak addig amíg nem találunk ki valami mást.
Szinonímák: kifelé forduló/könnyen barátkozó/extrovertált frigy/viszony
Jó lesz? Csak munka elnevezés, hogy könnyebb legyen beszélned róla.

Mesélj még! Szeretitek egymást és külön-külön is vannak barátnők/barátok vagy szigorúan együtt?
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 08. 31. vasárnap 16:50), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (926509)
2014. 08. 31. vasárnap 16:50
Baraband: Nálunk is ugyan ez a helyzet. Mi sem neveznénk ezt nyitott házasságnak, mert szeretjük egymást, csak elengedjük hogyha kell. Ismerünk olyat akik nyitott házasságban élnek, ők már inkább lusták elválni szinten vannak. A mi állapotunkra még szó sincs olyan ritka szerintem.
2014. 08. 31. vasárnap 17:30  #465
hot_blood hot_blood
Ez igy van,mert mindenki maga erzeseibol/eletelvebol indul ki!!Kinek mi a jo,arrol probalja meggyozni itt a masikat!
(Ez egy válasz tintapatron üzenetére (2014. 08. 31. vasárnap 16:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 31. vasárnap 16:22
Sziasztok!
Mindenki úgy éli az életét,ahogyan akarja.Ezt senki meg nem mondhatja kinek mi és hogyan legyen jó.Aki nyitottan él,azoknak az a jó,aki a prüdériát választja,annak az a jó.Ilyen dolgokban kár osztani a képzeletbeli dolgokat,mert mindenki saját magában érzi mi jó neki és mi nem.
2014. 08. 31. vasárnap 16:50  #464
Törölt felhasználó (926509)
Baraband: Nálunk is ugyan ez a helyzet. Mi sem neveznénk ezt nyitott házasságnak, mert szeretjük egymást, csak elengedjük hogyha kell. Ismerünk olyat akik nyitott házasságban élnek, ők már inkább lusták elválni szinten vannak. A mi állapotunkra még szó sincs olyan ritka szerintem.
(Ez egy válasz baraband üzenetére (2014. 08. 18. hétfő 08:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 18. hétfő 08:00
A pár hölgy tagjaként szólnák pár szót.36éve vagyok férjnél.Elsö a család mindig ,de böven volt más férfi ill nö az évek alatt..mindig megbeszéltük de nem hivtuk nyitott házzaságnak."Megcsalás "se volt soha mert mindig tudtuk ki merre van.igaz elég furcsán hangzik..aki erre nyitott csinálja nyugodtan ,nem rossz dolog ..nálunk a hosszú kapcsolat alapja..ha van kérdés válaszolok szivesen
2014. 08. 31. vasárnap 16:22  #463
tintapatron tintapatron
Sziasztok!
Mindenki úgy éli az életét,ahogyan akarja.Ezt senki meg nem mondhatja kinek mi és hogyan legyen jó.Aki nyitottan él,azoknak az a jó,aki a prüdériát választja,annak az a jó.Ilyen dolgokban kár osztani a képzeletbeli dolgokat,mert mindenki saját magában érzi mi jó neki és mi nem.
2014. 08. 31. vasárnap 15:58  #462
(Ez egy válasz greatom üzenetére (2014. 08. 18. hétfő 06:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 18. hétfő 06:23
Pusztán egyéni habitus és tartás, erkölcsi elvek kérdése a hűség. Ha jobban belegondolsz , semmi nem indokolja , hogy meg kelljen csalni a partnert. Ha egy kapcsolat nem az elvárásoknak megfelelően működik, nem az elvártakat adja, akkor vagy 'meg kell javítani' vagy fel kell adni (fel kell számolni) A többi linkeskedés, ügyeskedés, gyengeség.

A nyitott házasság esetleg néhányak számára lehet kisérlet a megjavításra (vagy a problémák megelőzésésre), csakúgy, mint a szexuális élet terén való nyitás, a swinger szex. Szándékosan nem azt írtam, hogy megoldás. Mert a megoldás az, ami nagyban függ a kapcsolatban lévőktől, hiszen nem mindenki várja el ugyanazt egy kapcsolatban és nem mindenki húzza ugyanott a határokat.
2014. 08. 18. hétfő 08:00  #461
baraband baraband
A pár hölgy tagjaként szólnák pár szót.36éve vagyok férjnél.Elsö a család mindig ,de böven volt más férfi ill nö az évek alatt..mindig megbeszéltük de nem hivtuk nyitott házzaságnak."Megcsalás "se volt soha mert mindig tudtuk ki merre van.igaz elég furcsán hangzik..aki erre nyitott csinálja nyugodtan ,nem rossz dolog ..nálunk a hosszú kapcsolat alapja..ha van kérdés válaszolok szivesen
2014. 08. 18. hétfő 06:23  #460
greatom greatom
Pusztán egyéni habitus és tartás, erkölcsi elvek kérdése a hűség. Ha jobban belegondolsz , semmi nem indokolja , hogy meg kelljen csalni a partnert. Ha egy kapcsolat nem az elvárásoknak megfelelően működik, nem az elvártakat adja, akkor vagy 'meg kell javítani' vagy fel kell adni (fel kell számolni) A többi linkeskedés, ügyeskedés, gyengeség.

A nyitott házasság esetleg néhányak számára lehet kisérlet a megjavításra (vagy a problémák megelőzésésre), csakúgy, mint a szexuális élet terén való nyitás, a swinger szex. Szándékosan nem azt írtam, hogy megoldás. Mert a megoldás az, ami nagyban függ a kapcsolatban lévőktől, hiszen nem mindenki várja el ugyanazt egy kapcsolatban és nem mindenki húzza ugyanott a határokat.
(Ez egy válasz pinababa üzenetére (2014. 08. 17. vasárnap 18:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 17. vasárnap 18:40
Szerintem totál ember,pár,társ,kapcsolat függő a hűség!és mint tudjuk,a hűtlenséghez nem kell nyitott házasság....
2014. 08. 17. vasárnap 18:40  #459
pinababa pinababa
Szerintem totál ember,pár,társ,kapcsolat függő a hűség!és mint tudjuk,a hűtlenséghez nem kell nyitott házasság....
2014. 08. 13. szerda 15:44  #458
Gyugyu62 Gyugyu62
confused
2014. 08. 12. kedd 06:15  #457
greatom greatom
Ezt sajnálattal olvasom. Pedig pont az egyik hozzászólásod kapcsán írtam. Majd legközelebb kivastagítom a fontosabbnak gondolt részeket.
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 08. 11. hétfő 22:26), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 11. hétfő 22:26
EZZEL MIT AKARTÁL MONDANI? confused
Nekem nem jött le belőle semmi, ami a témához kapcsolódik. De persze nem zavar, ha írogatsz. ... Legalább felszínen marad a téma. hawaii
Mindenkinek szól! rolleyes
2014. 08. 11. hétfő 22:26  #456
EZZEL MIT AKARTÁL MONDANI? confused
Nekem nem jött le belőle semmi, ami a témához kapcsolódik. De persze nem zavar, ha írogatsz. ... Legalább felszínen marad a téma. hawaii
Mindenkinek szól! rolleyes
(Ez egy válasz greatom üzenetére (2014. 08. 09. szombat 17:14), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 09. szombat 17:14
Nézzétek meg az "Izgat ha megdugják a feleségemet " topikot! Mindenki azt magyarázza a másiknak, hogy imádja a feleségét, ahogy mással kefél.

Ezren írják (és áll a farkuk) és kb tizen valósítják meg, ebből öten meg is bánják... szóval azért összetettebb dolog ez, mint ami a felszínes szemlélődés alapján lejön a topicból, de továbbraa is tartom, hogy a swinger maximum a testiség szintjén nyitott kapcsolatot jelent (ha mindenképpen nyitottnak akarják egyesek bélyegezni) és ha valaki hosszan tartó párkapcsolatban szeretne maradni, akkor elég jól meghatározott szabályok mentén szervezi az együttléteit.
Más kérdés, hogy ismerek olyat, aki kuuurva jól ellavírozik a 'kapcsolatában', néha bedobja anyut a közösbe, anyu megteszi, mert apu akkor vesz neki ezt-azt, meg hova is menne szegény két gyerekkel... apu meg játsza a az űberkúl lazafaszit, aki csak azért kúr le minden picsát, akit rá bír venni, mert ez olyan trendi és felvilágosult életvitelt sugall. Anyu meg persze gondját viseli, főz-mos-vasal... biznisz ez a javából, nem kapcsolat. Együtt vannak, de nem a nyitott szexuális élet segít együtt maradniuk. Ezt anyu mesélte el, (no persze picit becsomagolva) egy swingeres bulin, amikor már hajnalban mindenki csak kornyadozott, ő meg úgy volt, hogy összebarátkoztunk és egy egyébként nem is rossz kefélés után a leki bánatát is megosztja...Soha többet nem dugtunk smile ))) pedig utána is láttam őket párszor.
Ja... elkalandoztam... didergo! Igen, a kapcsolatok nagyon sokfélék lehetnek, és elég nehéz tipizálni, mert egyrészt nehéz a szereplők valódi motivációit feltárni és még azonos(nagyon hasonló) kiindulási paraméterek mellet is nagyon sokféle megoldás/életvetile módot találni.
Azért én úgy vagyok ezzel, hogy a kapcsolat (azon belül a szexualitás) egy út, valahonnan, valahová. Személyiségfejlődéssel egybekötve. Sokan szeretnének szakaszokat kihagyva nagy bakugrásokkal rohanni a cél (vagy a képzelt cél) felé, aztán csak köpködik a port, amikor már sokadjára esnek pofára.
2014. 08. 09. szombat 17:14  #455
greatom greatom
Nézzétek meg az "Izgat ha megdugják a feleségemet " topikot! Mindenki azt magyarázza a másiknak, hogy imádja a feleségét, ahogy mással kefél.

Ezren írják (és áll a farkuk) és kb tizen valósítják meg, ebből öten meg is bánják... szóval azért összetettebb dolog ez, mint ami a felszínes szemlélődés alapján lejön a topicból, de továbbraa is tartom, hogy a swinger maximum a testiség szintjén nyitott kapcsolatot jelent (ha mindenképpen nyitottnak akarják egyesek bélyegezni) és ha valaki hosszan tartó párkapcsolatban szeretne maradni, akkor elég jól meghatározott szabályok mentén szervezi az együttléteit.
Más kérdés, hogy ismerek olyat, aki kuuurva jól ellavírozik a 'kapcsolatában', néha bedobja anyut a közösbe, anyu megteszi, mert apu akkor vesz neki ezt-azt, meg hova is menne szegény két gyerekkel... apu meg játsza a az űberkúl lazafaszit, aki csak azért kúr le minden picsát, akit rá bír venni, mert ez olyan trendi és felvilágosult életvitelt sugall. Anyu meg persze gondját viseli, főz-mos-vasal... biznisz ez a javából, nem kapcsolat. Együtt vannak, de nem a nyitott szexuális élet segít együtt maradniuk. Ezt anyu mesélte el, (no persze picit becsomagolva) egy swingeres bulin, amikor már hajnalban mindenki csak kornyadozott, ő meg úgy volt, hogy összebarátkoztunk és egy egyébként nem is rossz kefélés után a leki bánatát is megosztja...Soha többet nem dugtunk smile ))) pedig utána is láttam őket párszor.
Ja... elkalandoztam... didergo! Igen, a kapcsolatok nagyon sokfélék lehetnek, és elég nehéz tipizálni, mert egyrészt nehéz a szereplők valódi motivációit feltárni és még azonos(nagyon hasonló) kiindulási paraméterek mellet is nagyon sokféle megoldás/életvetile módot találni.
Azért én úgy vagyok ezzel, hogy a kapcsolat (azon belül a szexualitás) egy út, valahonnan, valahová. Személyiségfejlődéssel egybekötve. Sokan szeretnének szakaszokat kihagyva nagy bakugrásokkal rohanni a cél (vagy a képzelt cél) felé, aztán csak köpködik a port, amikor már sokadjára esnek pofára.
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 08. 09. szombat 12:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 09. szombat 12:07
Az már egy nyitott kapcsolat, ha swingereztek. Én csak annyit mondok, hogy aki csinált már párcserét, az már nyitotta a kapcsolatát egyfajta módon. Amit te nevezel nyitott kapcsolatnak (mindenki külön utakon jár) az már inkább csak névleges kapcsolat, mert közönyösek egymás iránt.

A nyitott kapcsolatban is lehet szerelem, szex és szenvedély. Nézzétek meg az "Izgat ha megdugják a feleségemet " topikot! Mindenki azt magyarázza a másiknak, hogy imádja a feleségét, ahogy mással kefél. Ez korbácsolja fel a férj szenvedélyét és sokszor utána azonnal magáévá teszi a frissen megkefélt asszonyát. Ők is nyitott kapcsolatban élnek, de szeretik egymást.
2014. 08. 09. szombat 14:49  #454
Törölt felhasználó (891303)
Keresnénk valakit aki a feleségemet megdugná és én végignézném.
Érdeklődni priviben.
2014. 08. 09. szombat 12:59  #453
Törölt felhasználó (866441)
Szia!
Teljes mértékben igazad van,mi is így gondoljuk,egyetértünk veled!
(Ez egy válasz X üzenetére (2014. 08. 09. szombat 12:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 09. szombat 12:07
Az már egy nyitott kapcsolat, ha swingereztek. Én csak annyit mondok, hogy aki csinált már párcserét, az már nyitotta a kapcsolatát egyfajta módon. Amit te nevezel nyitott kapcsolatnak (mindenki külön utakon jár) az már inkább csak névleges kapcsolat, mert közönyösek egymás iránt.

A nyitott kapcsolatban is lehet szerelem, szex és szenvedély. Nézzétek meg az "Izgat ha megdugják a feleségemet " topikot! Mindenki azt magyarázza a másiknak, hogy imádja a feleségét, ahogy mással kefél. Ez korbácsolja fel a férj szenvedélyét és sokszor utána azonnal magáévá teszi a frissen megkefélt asszonyát. Ők is nyitott kapcsolatban élnek, de szeretik egymást.
2014. 08. 09. szombat 12:07  #452

(Ez egy válasz greatom üzenetére (2014. 08. 06. szerda 15:55), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 06. szerda 15:55
1. A fogalmak sosem ekvivalensek, hanem rokonértelműek vagy szinonímák.

A rokonértelmű lényegében a szinoníma magyarul smile
Amúgy meg: a házasság/párkapcsolat/élettársi közösség azért némileg több, mint, hogy két ember csak egymással szexel. A swinger életmód (szvsz kicsit nagyképű szóösszetétel) meg egyszerre több és kevesebb mint a nyitott házasság. Szerintem az együtt megélt szexuális élmények színesíthetik, változatossá tehetik a párkapcsolaton belül élők szexuális életét, ha közös elhatározásból fakadnak és mindkét fél többnek, jobbnak érzi ilyen formában a szexet. Viszont ezek az élmények közösek (térben időben együtt) kell legyenek és a partnerek kiválasztása is valamiféle konszenzuson alapul valamint vannak előre lefektetett szablyok.
A nyitott kapcsolat ezek után igazából fából vaskarika és kötve hiszem, hogy mindkét fél egyformán pozitív egyenleggel rendelkezne. Az, hogy mindketten időnként egy fedél alatt térnek nyugovóra, esetleg van közös gyerek is, és együtt járnak a Penny marketbe de egyébként egyik vagy mindkét fél a másik számára nem feltétlenül ismert utakon jár és nem feltétlenül ismert partnerekkel szexel... hát erősen vitatható, hogy van-e hosszú távon értelme fenntartani, energiát fektetni a kapcsolat menedzselésébe, mert nagy valószínűséggel előbb-utóbb totálisan széthullik. (míg a swingeres kalandozások segítenek bizonyos feszültségek levezetésében és értelmes intelligen partnereket feltételezve méginkább kiteljesíthetik a kapcsolatot szexuális téren. )
Azért ehhez piszok sok mázli, nagyon hasonló habitus és elvárások szükségeltetnek, főleg, ha hosszabb távon próbálnak így élni. Ahogyan én a szűkebb-tágabb környezetemet elfigyelgetem, azt kell mondjam, nagyon-nagyon ritka az ilyen szerencsés pár. Annyi sok komponens szükségeltetik (szükséges, de nem elégséges) szinkronban, hogy a legtöbben már nagyon az elején elbuknak és még jobban szétgányolják az amúgy is dűledező kapcsolatukat.
Nem olyan ez, mint azt sokan elképzelik (itt fantáziálgatva a GG-n, Gyere cipó, hamm, bekaplak!) és sokan jobban tennék, ha először mérlegelnék, mit is kockáztatnak.
2014. 08. 06. szerda 18:30  #451
csajombi csajombi
Úgy gondolom h a kapcsolatunk van olyan mély és tartalmas h ezt megengedje. télleg nagyon szeretjük egymást és bármit megadunk a másiknak. a szex terén mostanában egyre nyitottabbak vagyunk ami fantasztikus. mindig próbálunk ki újdonságokat de ez most amit a két szememmel láttam ez semmihez nem volt fogható. Kb 1 hónapja mondhatta először h ő amúgy érdeklődik egy picit a nők iránt is testileg de nem próbálja ki csak ha ne adj isten nem leszünk már együtt. egyébként biztos vagyok benne h el fogja mondani mivel az eset után a lelkére kötöttem h bármi is van arról tudnom kell és el kell mesélnie a részleteket. ismerem annyira és tisztel szeret annyira h ez így is lesz...a hármas szexről egyelőre csak álmodni merek. mióta megláttam őket smárolni nagyon beindított ez a hármas dolog. persze eddig is érdekelt de nem a saját barátnőmmel akivel 2 éve együtt vagyunk de most már nagyon is érdekel. bármi is lesz mindenképpen leírom majd ide. smile köszönöm a válaszokat smile
(Ez egy válasz greatom üzenetére (2014. 08. 06. szerda 16:08), amit ide kattintva olvashatsz)
2014. 08. 06. szerda 16:08
A kapcsolatba minden belefér, amit az abban élők közös akaratból elfogadnak (mindegy, milyen érdek munkál a háttérben) Amíg ez így van, addig működhet a dolog. Bármi. Megint más kérdés, hogy rövid vagy hosszú távon, de működhet. A kapcsolat (még a házasság is) dinamikus, időről időre átíródhatnak bizonyos szabályok és elvárások, amik újra és újra arra kényszerítik a feleket, hogy mérlegeljenek. Megéri, vagy sem?

Egyébként (ha már gondolatkísérletezünk...ugye) meg lehet, hogy a két lány együtt bújik ágyba, de te soha nem fogsz harmadikként beférni smile és be kell érned a fantáziálással, hogy vajon mit is csináltak... vagy bármi egyéb is kisülhet.
Egy biztos... ha valósak és erősek a partnered ilyen irányú vágyai, akkor úgysem tudsz az útjába állni. Meg fogja próbálni, át fogja élni, legfeljebb, ha nagyon bele akarsz szólni, akkor tudtod nélkül esetleg úgy, hogy elhagy. Joga van hozzá.
/ 30