Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Nyitott házasságban élők hűségesek egymáshoz vagy sem? Vagy a hűség fogalma számukra más?
Csak szex és semmi más...csak a testek játéka, érzelmek nélkül nem pedig poligámia....
A "swingerezés" és a nyitott házasság nem ekvivalens fogalmak.Sőt..., megkockáztatom, köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Egy kapcsolat szexuális életébe betekintést nyer valaki vagy harmadik-többedik szereplőként részt vesz abban, akkor az a házasság nyitottá válik, a szabályok a kivitelezés a helyszín, együtt vagy külön már csak a nyitottság mértékét határozza meg.

Nem társkereső! Időpont és helyszín egyeztetést csak priviben vagy a társkeresőben. Az ilyen bejegyzések moderálásra kerülnek.

Az eddigi hozzászólások

2013. 11. 12. kedd 22:01  #430
Demona Demona VIP Admin
Ezzel a nyitott házassággal való egyetértés vagy egyet nem értés mindig erősen szembe állítja a két tábor képviselőit...pedig nem egyet hanem megértést igényelne inkább.
Nem állíthatjuk, hogy egyik vagy másik forma minden közösség és minden egyén számára elfogadható vagy működő felállás. Előnyök és hátrányok mindig akadnak mind két oldalon.
A kérdés “csak” az, hogy tudunk-e felelősséggel, szeretettel, szabadon dönteni, vagy éppen a társadalmi rend alárendeltjeiként, kiszolgáltatottan élünk egy számunkra kevés örömet hozó rendszerben?
2013. 11. 12. kedd 18:22  #429
Nyúlmedve Nyúlmedve
Ámen. smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 11. 12. kedd 18:19), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (745787)
2013. 11. 12. kedd 18:19
Legyen így! Béke veled! smile
2013. 11. 12. kedd 18:19  #428
Legyen így! Béke veled! smile
(Ez egy válasz Nyúlmedve üzenetére (2013. 11. 12. kedd 17:37), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 12. kedd 17:37
Nem azt mondtam (másokkal ellentétben), hogy tudok mindent, hanem azt, hogy a saját tapasztalatomból indultam ki.
Észosztással ne magadból indulj ki. Én pusztán leírom a véleményemet.
Részemről a téma lezárva, mert nem akarok belemenni ovis ki az okosabb (naná, hogy ÉN smile ) játékba, sem virtuális kinek nagyobb a farka (persze, hogy nekem smile ) játékba.
Minden jót. ravasz1
2013. 11. 12. kedd 17:37  #427
Nyúlmedve Nyúlmedve
Nem azt mondtam (másokkal ellentétben), hogy tudok mindent, hanem azt, hogy a saját tapasztalatomból indultam ki.
Észosztással ne magadból indulj ki. Én pusztán leírom a véleményemet.
Részemről a téma lezárva, mert nem akarok belemenni ovis ki az okosabb (naná, hogy ÉN smile ) játékba, sem virtuális kinek nagyobb a farka (persze, hogy nekem smile ) játékba.
Minden jót. ravasz1
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 11. 12. kedd 17:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 12. kedd 17:21
Az a baj tudod, hogy tíz évvel ezelőtt pont úgy, hasonló fogalmakkal gondolkodtam, mint Te, és én is azt gondoltam, hogy már szinte mindent tudok, és Hozzád hasonlóan osztottam az észt. smile

Azt kívánom, hogy maradj meg ebben a boldog tudatlan állapotban, mert kicsit fájt a megvilágosodás. Azóta tudom, hogy alig tudok valamit, de az, amit előtte tudtam az SEMMI volt.
Csak arra gondoltam az előbb, amit a hegyi beszédben mond Jézus, hogy boldogok a tudatlanok... wink nyes
2013. 11. 12. kedd 17:21  #426
Az a baj tudod, hogy tíz évvel ezelőtt pont úgy, hasonló fogalmakkal gondolkodtam, mint Te, és én is azt gondoltam, hogy már szinte mindent tudok, és Hozzád hasonlóan osztottam az észt. smile

Azt kívánom, hogy maradj meg ebben a boldog tudatlan állapotban, mert kicsit fájt a megvilágosodás. Azóta tudom, hogy alig tudok valamit, de az, amit előtte tudtam az SEMMI volt.
Csak arra gondoltam az előbb, amit a hegyi beszédben mond Jézus, hogy boldogok a tudatlanok... wink nyes
(Ez egy válasz Nyúlmedve üzenetére (2013. 11. 12. kedd 17:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 12. kedd 17:10
Ez nagyon gyenge duma volt! smile Ám bemutatkozásodként ezer szónál többet ért... Bravo. smile
2013. 11. 12. kedd 17:10  #425
Nyúlmedve Nyúlmedve
Ez nagyon gyenge duma volt! smile Ám bemutatkozásodként ezer szónál többet ért... Bravo. smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 11. 12. kedd 16:50), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 12. kedd 16:50
Elhiszem, hogy mindent tudsz! Ne is tanulj már semmit! smile nyes
2013. 11. 12. kedd 16:50  #424
Elhiszem, hogy mindent tudsz! Ne is tanulj már semmit! smile nyes
(Ez egy válasz Nyúlmedve üzenetére (2013. 11. 12. kedd 16:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 12. kedd 16:28
Köztünk legyen szólva, nem én nem értem a másikat! smile
Nem akarok övön aluli lenni, de ÉN egy lassan két évtizede jól működő, kiegyensúlyozott házassággal a hátam mögött úgy vélhetem, tudom miről beszélek! Érveim, véleményeim az eddig tapasztaltakon alapulnak.
Én nem említek fel semmi "egyetlen dolgot" sem, mert nincs értelme tovább fűrészelni a tavaszi szellőt. smile
2013. 11. 12. kedd 16:28  #423
Nyúlmedve Nyúlmedve
Köztünk legyen szólva, nem én nem értem a másikat! smile
Nem akarok övön aluli lenni, de ÉN egy lassan két évtizede jól működő, kiegyensúlyozott házassággal a hátam mögött úgy vélhetem, tudom miről beszélek! Érveim, véleményeim az eddig tapasztaltakon alapulnak.
Én nem említek fel semmi "egyetlen dolgot" sem, mert nincs értelme tovább fűrészelni a tavaszi szellőt. smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 11. 12. kedd 09:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 12. kedd 09:15
Sajnálom, hogy nem érted! Nem is erőlködöm tovább. smile

Egyetlen dolog csak. Azért nem gondol a biztonságra, mert olyan nincs! smile Ebben az életben nem létezik biztonság számodra abban az értelemben, ami a Te aktivitásodtól független lenne. Vagy másképpen biztonságot egy adott pillanatban Te teremthetsz magadnak, ha bírsz megfelelő képességekkel, és van önbizalmad azt használni.

Még másként biztonságot csak az a tudat adhat, hogy tudod, ha reggel fölkelsz, akkor tudsz majd este enni. smile smile

Más dolog a bizalom! nyes
2013. 11. 12. kedd 09:15  #422
Sajnálom, hogy nem érted! Nem is erőlködöm tovább. smile

Egyetlen dolog csak. Azért nem gondol a biztonságra, mert olyan nincs! smile Ebben az életben nem létezik biztonság számodra abban az értelemben, ami a Te aktivitásodtól független lenne. Vagy másképpen biztonságot egy adott pillanatban Te teremthetsz magadnak, ha bírsz megfelelő képességekkel, és van önbizalmad azt használni.

Még másként biztonságot csak az a tudat adhat, hogy tudod, ha reggel fölkelsz, akkor tudsz majd este enni. smile smile

Más dolog a bizalom! nyes
(Ez egy válasz Nyúlmedve üzenetére (2013. 11. 11. hétfő 21:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 11. hétfő 21:58
g0d1v4
Pont az a lényeg, hogy egy normális párnál NINCS alá-fölérendeltség viszony!
Ne felejtsük el, hogy nem egy szerepjátékról van szó, hanem a való életről. smile Tehát ha valami nem tetszik az egyik félnek, az a természetes, hogy azt szóvá teheti, a másik ezt elfogadja.

hímbivaly
"Ha az ígerem, hogy kitartok valaki mellet, az nem azt jelenti, hogy a szabadságom egy részét átadom neki"

Pedig azzal, hogy kitartasz mellett, hogy alkalmazkodsz hozzá, bizony, a szabadságod egy részéről is lemondasz. És ezt pozitívumként éled meg!

g0d1v4
"Az én a tiéd, te az enyém számomra az egymás mellet állást fejezi ki, nem a (jobbik esetben kölcsönös) kiszolgáltatottságot."

Szerintem jóval többet! Ugyanis e megerősítéssel tudomásul veszik a felek, hogy ezután felelőséggel tartoznak a másikért, hogy jóban-rosszban (ahogyan azt szintúgy kimondják) együtt maradnak.
Egy kérdés. Miért a "kiszolgáltatottság" jut az eszedbe, és miért nem a "biztonság"?
2013. 11. 11. hétfő 21:58  #421
Nyúlmedve Nyúlmedve
g0d1v4
Pont az a lényeg, hogy egy normális párnál NINCS alá-fölérendeltség viszony!
Ne felejtsük el, hogy nem egy szerepjátékról van szó, hanem a való életről. smile Tehát ha valami nem tetszik az egyik félnek, az a természetes, hogy azt szóvá teheti, a másik ezt elfogadja.

hímbivaly
"Ha az ígerem, hogy kitartok valaki mellet, az nem azt jelenti, hogy a szabadságom egy részét átadom neki"

Pedig azzal, hogy kitartasz mellett, hogy alkalmazkodsz hozzá, bizony, a szabadságod egy részéről is lemondasz. És ezt pozitívumként éled meg!

g0d1v4
"Az én a tiéd, te az enyém számomra az egymás mellet állást fejezi ki, nem a (jobbik esetben kölcsönös) kiszolgáltatottságot."

Szerintem jóval többet! Ugyanis e megerősítéssel tudomásul veszik a felek, hogy ezután felelőséggel tartoznak a másikért, hogy jóban-rosszban (ahogyan azt szintúgy kimondják) együtt maradnak.
Egy kérdés. Miért a "kiszolgáltatottság" jut az eszedbe, és miért nem a "biztonság"?
2013. 11. 11. hétfő 14:48  #420
Nem kényszeríthető ki, mert a kikényszerítés pillanatában már meg is ölte a szerelmet.

Másrészt bárki szabadságtól való megfosztása, bármi okból, karmikus bűn.
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 11. 11. hétfő 14:20), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (857830)
2013. 11. 11. hétfő 14:20
A póráz mindig kötöttség, alá-fölérendeltségi viszony. Szimbolikusan és a valóságban is. Persze, elvileg felajánlható, vállaható effajta kötöttség, de ez szerintem annak is hatalmas (vállalhatatlan ) teher akinek a kezébe kerül a póráz vége, de előbb-utóbb annak is, aki a nyakába veszi a másik végét.
Az én a tiéd, te az enyém számomra az egymás mellet állást fejezi ki, nem a (jobbik esetben kölcsönös) kiszolgáltatottságot.
2013. 11. 11. hétfő 14:20  #419
A póráz mindig kötöttség, alá-fölérendeltségi viszony. Szimbolikusan és a valóságban is. Persze, elvileg felajánlható, vállaható effajta kötöttség, de ez szerintem annak is hatalmas (vállalhatatlan ) teher akinek a kezébe kerül a póráz vége, de előbb-utóbb annak is, aki a nyakába veszi a másik végét.
Az én a tiéd, te az enyém számomra az egymás mellet állást fejezi ki, nem a (jobbik esetben kölcsönös) kiszolgáltatottságot.
(Ez egy válasz Nyúlmedve üzenetére (2013. 11. 08. péntek 12:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 08. péntek 12:16
Én a tied, Te az enyém.

Ugye hogy ismerős? Pediglen e szavakkal egy birtokviszony jön létre. smile Amivel lehet élni, és lehet visszaélni is akár. Amit lehet pozitív és lehet negatív tényként is kezelni, pedig mint ahogyan sok egyéb minden, ez is egyénfüggő. Lásd vak komondor esete... :(
A pórázt páran említették, többségükben negatív felhanggal. Pedig az egyfajta védelmet is ad, pro és kontra.
2013. 11. 11. hétfő 12:58  #418
Sajnos nem tudok egyetérteni.

Egy párkapcsolatban, mint az életben bárhol hatalmam csak saját magamon van. Azt dönthetem el, hogy én mit akarok. Akarom-e a másikat vagy sem. És ez számon sem kérhető.

Ha az ígerem, hogy kitartok valaki mellet, az nem azt jelenti, hogy a szabadságom egy részét átadom neki, hanem azt, hogy szabad akaratomból felelősséget vállalok érte, a kapcsolatunkért, a boldogságunkért.
Az ígéret, a felelősség vállalás számonkérhető, de ezzel nem válok a tulajdonává, és különösen nem kerülök pórázra, azaz nem fosztatok meg a szabadságomtól...
2013. 11. 08. péntek 12:16  #417
Nyúlmedve Nyúlmedve
Én a tied, Te az enyém.

Ugye hogy ismerős? Pediglen e szavakkal egy birtokviszony jön létre. smile Amivel lehet élni, és lehet visszaélni is akár. Amit lehet pozitív és lehet negatív tényként is kezelni, pedig mint ahogyan sok egyéb minden, ez is egyénfüggő. Lásd vak komondor esete... :(
A pórázt páran említették, többségükben negatív felhanggal. Pedig az egyfajta védelmet is ad, pro és kontra.
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 11. 08. péntek 09:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 08. péntek 09:06
Az ún. vétó jog az nem valami féle kölcsönös birtokviszonyból fakad, hanem abból az igényből, hogy tekintetbe vegyük a társunk. Tekintetbe vegyük az igényeit, vágyait, problémáit, gátjait stb.

A gyakorlatban, azonban ha ez túl megy egy határon akkor megöli az őszinteséget, mellékutakra kényszerítve a másik felet. Ha pedig valaki hazugságra kényszerül ott már nincsenek gátak. Ott a legjobb esetben is a tekintetbe vétel a titkolózásban, illetve a konspirációban merül ki, lehetővé téve, hogy a megcsalt fél ne vegye észre, ha nem akarja. smile

A birtokviszony az biztosan megöl minden kapcsolatot. Egy emberi lényt nem lehet megfosztani a szabadságától büntetlenül!
2013. 11. 08. péntek 09:32  #416
Ohh.. igen, nagyjából ezt írtam volna én is. Egy egészséges kapcsolatban nincs se alá, se fölérendeltség, még kölcsönösen sem. A döntéseim az enyémek, amikben persze figyelembe feszem a partneremre és a kapcsoalt egészére gyakorolt hatásaikat.Lehet, hogy a 'maradiak' esetében egy félrelépés lehet válóok, de korántsem jelent determináltan kenyértörést. A nyitottság sem felhatalmazás a félrelépésre, nagyon nem.
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 11. 08. péntek 09:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 08. péntek 09:06
Az ún. vétó jog az nem valami féle kölcsönös birtokviszonyból fakad, hanem abból az igényből, hogy tekintetbe vegyük a társunk. Tekintetbe vegyük az igényeit, vágyait, problémáit, gátjait stb.

A gyakorlatban, azonban ha ez túl megy egy határon akkor megöli az őszinteséget, mellékutakra kényszerítve a másik felet. Ha pedig valaki hazugságra kényszerül ott már nincsenek gátak. Ott a legjobb esetben is a tekintetbe vétel a titkolózásban, illetve a konspirációban merül ki, lehetővé téve, hogy a megcsalt fél ne vegye észre, ha nem akarja. smile

A birtokviszony az biztosan megöl minden kapcsolatot. Egy emberi lényt nem lehet megfosztani a szabadságától büntetlenül!
2013. 11. 08. péntek 09:06  #415

(Ez egy válasz Nyúlmedve üzenetére (2013. 11. 07. csütörtök 22:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 11. 07. csütörtök 22:07
" Fura, hogy a férfiak jó része még a nagy nyitottság közepette is úgy beszél a partneréről, aki felett döntési jogkörrel rendelkezik"

Mert így van. És ugyanez visszafelé is igaz. A feleség is döntési jogkörrel (vagy ha úgy jobban tetszik, vétójoggal) bír a férje felett.
Ugyanis ha egy (házas)pár már az összeköltözés, a közös élet, a vagyonközösség, a közös utódok bevállalása mellett dönt, akkor magától értetődő az, hogy igenis van beleszólási jogkörük lesz abba, hogy mit csinál a másik. Abba meg még inkább, hogy kivel fekszik le! Mert nem csak felelőséggel tartozik a másikért, de érdeke is az, hogy a kapcsolatuk kiegyensúlyozottan működjön.
Ne felejtsük el azt, hogy a konvencionális, mondhatni "maradi" párkapcsolatokba egy cseppet sem fér bele semmiféle nyitottság, netán swingerklub, hármas vagy négyes fogat. Sőt, egy félrelépés akár válóok is lehet..
2013. 11. 07. csütörtök 22:07  #414
Nyúlmedve Nyúlmedve
" Fura, hogy a férfiak jó része még a nagy nyitottság közepette is úgy beszél a partneréről, aki felett döntési jogkörrel rendelkezik"

Mert így van. És ugyanez visszafelé is igaz. A feleség is döntési jogkörrel (vagy ha úgy jobban tetszik, vétójoggal) bír a férje felett.
Ugyanis ha egy (házas)pár már az összeköltözés, a közös élet, a vagyonközösség, a közös utódok bevállalása mellett dönt, akkor magától értetődő az, hogy igenis van beleszólási jogkörük lesz abba, hogy mit csinál a másik. Abba meg még inkább, hogy kivel fekszik le! Mert nem csak felelőséggel tartozik a másikért, de érdeke is az, hogy a kapcsolatuk kiegyensúlyozottan működjön.
Ne felejtsük el azt, hogy a konvencionális, mondhatni "maradi" párkapcsolatokba egy cseppet sem fér bele semmiféle nyitottság, netán swingerklub, hármas vagy négyes fogat. Sőt, egy félrelépés akár válóok is lehet..
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 09. 30. hétfő 12:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 09. 30. hétfő 12:28
Szerintem meg inkább azzal van probléma, hogy sokak számára a 'nyitott' egyfajta szinonímája a 'modernebb'-nek, vagy a 'jobb'-nak. Sokan hajlamosak (kényszeresen) pozícionálni magukat és természetesen följebb, előrébb és ennek egyik eszköze, ha a saját kapcsolatszervezési modelljüket univerzálisan haladóbbnak, minőségibbnek gondolni, hirdetni.
Jellemzően ők azok, akik más területeken is(itt leginkább a szexualitással kapcsolatos dolgokban jelenik meg) hajlamosak kinyilatkoztatásokra. Az egyik ilyen kedvencem volt, amikor megtudhattam, hogy a női örömök netovábbja, a non plus ultra a DP! Nos én ezzel (nem a DP-vel smile ) valahogy úgy vagyok, hogy amig egy kapcsolat összes aspektusát nem tudom összehasonlítani egy másikkal (vagy a sajátommal) addig sok értelme nincs a méricskélésnek. Utána sem, de az más történet. Sokan esküsznek erre, vagy arra, de valahogy mégis látni és olvasni, hogy emberek milliói élnek át kapcsolati válságokat, éveken át fentartott kapcsolatok hullanak szét idővel vagy éppen a korlátlan szabadságtól megcsömörlött emberek igyekeznek kétségbesetten valami stabil pontot találni, amiben megkapaszkodhatnak... az inga leng, a két végpont között.
Ezért is gondolom, hogy egy kapcsolat milyenségét meghatározza az abban résztvevők kapcsolat előtti élete is és éppen emiatt nehéz mindenki számára ízletes recepttel szolgálni. Túl sokváltozós az egyenlet, még ha a társadalmi környezet nyomását megpróbáljuk kiküszöbölni (úgysem lehet teljesen)
Ami még talán zavar ebben az egészben, az az, hogy vannak, akik számára az, hogy egy kapcsolat adott szituációban akár lemondással is járhta, már rögtön, reflex szerűen elutasítást vált ki. Rögtön korlátokat, meg szabadságot, elengedést, kisajátítást kezdenek emlegetni...
2013. 10. 27. vasárnap 23:47  #413
Törölt felhasználó (895053)
Fél éve kiderült egyik jó barátomról és a feleségéről, hogy ők is nyitott házasságban élnek. Annyira jó volt négyesben megosztani a tapasztalatainkat. Náluk a nyitottság inkább csak a férj szexuális kalandjaira és közös swinger klubozásra terjedt ki, de olyan klassz volt hallani a beszámolójukat. Ha vannak itt olyanok, akiknek vannak ilyen beszámolói, nagyon szívesen olvasnám.

Sajnos a két csaj azonnal kizárta, hogy rögtön egy négyesezéssel megünnepeljük a dolgot, pedig részünkről meg volt az igény... szomoru1

Nálunk a nyitottság úgy kezdődött, hogy párcserés hirdetésben kerestünk partnereket. Aztán szerintem a feleségem belezúgott az egyik srácba, akivel megismerkedtünk. Ő tagadta ugyan, de egy csomószor elutazott hozzá vidékre és sok titokzatos telefonja volt akkoriban. Aztán én jöttem össze az exemmel párszor. Utána pedig ez amolyan hallgatólagos dologgá vált, hogy vannak külön-külön görbe útjaink a szeretőinkkel és vannak közös görbe útjaink a swinger klubokba. alien2

A hűség pedig nekünk azt jelenti, hogy sosem költözik el egyikünk sem.

Remélem nem fog közületek senki sem sopánkodni a házasságunk miatt. Köszi jól vagyunk! eljen
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 09. 30. hétfő 12:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 09. 30. hétfő 12:28
Szerintem meg inkább azzal van probléma, hogy sokak számára a 'nyitott' egyfajta szinonímája a 'modernebb'-nek, vagy a 'jobb'-nak. Sokan hajlamosak (kényszeresen) pozícionálni magukat és természetesen följebb, előrébb és ennek egyik eszköze, ha a saját kapcsolatszervezési modelljüket univerzálisan haladóbbnak, minőségibbnek gondolni, hirdetni.
Jellemzően ők azok, akik más területeken is(itt leginkább a szexualitással kapcsolatos dolgokban jelenik meg) hajlamosak kinyilatkoztatásokra. Az egyik ilyen kedvencem volt, amikor megtudhattam, hogy a női örömök netovábbja, a non plus ultra a DP! Nos én ezzel (nem a DP-vel smile ) valahogy úgy vagyok, hogy amig egy kapcsolat összes aspektusát nem tudom összehasonlítani egy másikkal (vagy a sajátommal) addig sok értelme nincs a méricskélésnek. Utána sem, de az más történet. Sokan esküsznek erre, vagy arra, de valahogy mégis látni és olvasni, hogy emberek milliói élnek át kapcsolati válságokat, éveken át fentartott kapcsolatok hullanak szét idővel vagy éppen a korlátlan szabadságtól megcsömörlött emberek igyekeznek kétségbesetten valami stabil pontot találni, amiben megkapaszkodhatnak... az inga leng, a két végpont között.
Ezért is gondolom, hogy egy kapcsolat milyenségét meghatározza az abban résztvevők kapcsolat előtti élete is és éppen emiatt nehéz mindenki számára ízletes recepttel szolgálni. Túl sokváltozós az egyenlet, még ha a társadalmi környezet nyomását megpróbáljuk kiküszöbölni (úgysem lehet teljesen)
Ami még talán zavar ebben az egészben, az az, hogy vannak, akik számára az, hogy egy kapcsolat adott szituációban akár lemondással is járhta, már rögtön, reflex szerűen elutasítást vált ki. Rögtön korlátokat, meg szabadságot, elengedést, kisajátítást kezdenek emlegetni...
2013. 10. 01. kedd 14:02  #412
Ez esetben a birtoklás, kisajátítás, leuralás témaköre, amit a póráz jelképez... smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 10. 01. kedd 11:51), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (884496)
2013. 10. 01. kedd 11:51
Beszéljünk. Pontosan melyik részre gondolsz? (mert van pár felvetése) smile
2013. 10. 01. kedd 11:51  #411
Törölt felhasználó (884496)
Beszéljünk. Pontosan melyik részre gondolsz? (mert van pár felvetése) smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2013. 10. 01. kedd 11:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2013. 10. 01. kedd 11:46
Bocs én nem yorka teljesen átlagos értéktelen hozzászólásából indulok ki, aminek egyetlen pozitívuma, hogy bedobta a "póráz" szót.
Az erre az említésre jövő gondolat ébresztő hozzászólásra próbálok reagálni.

Számomra a póráz szimbólumnak itt sincs semmi köze ahhoz, a kontextushoz, ahogy először fölvetődött, így nincs is értelme védened se azt a hozzászólást, se az elkövetőjét, mert teljesen érdektelen!

Beszéljünk arról, amit g0d1v4 fölvetett, mert lényeges téma! smile
/ 30