Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

Az eddigi hozzászólások

2007. 01. 25. csütörtök 15:20  #56
surdapapa surdapapa
szórakoztasd el picture barátunkat!
nekem mennem kell! wave wave wave
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 25. csütörtök 15:18), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812) VIP
2007. 01. 25. csütörtök 15:18
Játsszunk együtt - a gondolattal ;)
2007. 01. 25. csütörtök 15:19  #55
surdapapa surdapapa
azt hiszem, h Te nem igazán érted amiről írsz. attól még, h vki művi beültetésen esek keresztül attól még nem génhibás!
mindegy! elnézést a korábbi stílusomért, de attól még a véleményem fenntartom!
és megpróbálok kulturáltan reagálni arra amit írsz.

de amit írsz az is 1 fajta arja emberi faj kialakítását feltételezi.
befejeztem Veled!
2007. 01. 25. csütörtök 15:18  #54
Játsszunk együtt - a gondolattal ;)
2007. 01. 25. csütörtök 15:04  #53
Helyes, itt kellene leállni, srácok!
2007. 01. 25. csütörtök 15:02  #52
surdapapa surdapapa
azt hiszem a charlotte[VIP] #68 -as hozzászólását veszem figyelembe! és erre nem reagálok!
2007. 01. 25. csütörtök 14:54  #51
finom
de úgy emlékszem, hogy lányokat nem vesztek be harmadiknak, vagy igen?
2007. 01. 25. csütörtök 14:49  #50
biharos biharos
Csatlakozva Charlotte-hoz, MINDENKIT arra kérek tartsa meg a sapiens jellemzőit, indulatait kultúráltan ossza meg velünk.

Bár magam sem értek egyet Home fajnemesítő teorijájával, azért visszafogom magam.

Amúgy ne offoljatok. Tudod Home... amit itt korábban pedzegettél az hasonló, s nem áll távol a nácizmus által felkapott fajelméttől, csak természetesen, szerencsére sokkal szelidebb tartalommal. Arra kérnélek ne indulj el ezen az úton, illetve fordulj vissza.

Talán ha valami megkülönbözteti az embert az állat világtól az az, hogy képes a sérült társait is felvállalni, ellátni, életet biztosítani nekik szemben a kirekesztéssel, a sorsukra hagyással. De Te ezt ugyis tudod.

2007. 01. 25. csütörtök 14:18  #49
Na térjünk szépen vissza a kultúrált vélemény-nyilvánításhoz, mert ez nem méltó egyikőtökhöz sem!!! Én kérek elnézést mindenki nevében mindenkitől, csak mindenkit elragadott a hév és az indulat.
Legközelebb ilyen hevesnek csak az ágyban akarlak látni titeket!!! Szóval mindenki szereljen fel kamerát az ágya fölé, hogy ellenőrizhessem, mi történik ott!!!
vigyor5 wave
2007. 01. 25. csütörtök 13:40  #48
surdapapa surdapapa
szépen vagyunk Te osztottad az észt és Te vagy aki a stílust számon kéri? te beszélsz korcs emberekről és genetikai hibával született gyerekről!
ezt írtad: "Van emellett egy folyamat, amit természetes szelekciónak hívunk, és azt lenne hivatott szolgálni, hogy egy faj mindig az egészséges géneket örökítse tovább, és ezáltal fejlődjön ne pedig elkorcsosuljon.

Ha két ember genetikai kódja nem passzol össze, akkor következik be, hogy hiába próbálkoznak, nem akar összejönni a fogamzás. Ebben az esetben, ha tovább erőltetik, akkor nagy lesz a valószínűsége, hogy genetikailag hibás gyermekük születik."
a Te elméleted szerint pl. Beethowennek meg se lett volna szabad születnie.
én csak a Te elméleted folytattam, mikor azt írtam, h a "természetes szelekció" része az is ha jön valami betegség, pl. mandula, amit kizárólag műtéttel lehet gyógyítani. a természetes kiválasztódás esetén a műtétet nem szabad elvégezni, tahát a "korcs" mandula beteg egyed elpusztul.
térj már észhez!
osztod az észt, h nem azt olvassa az ember amit írsz!
legalább azt próbáld meg értelmezni amit írtál!!! tudom nem könnyű! meg tudlak érteni!!!
2007. 01. 25. csütörtök 12:49  #47
surdapapa surdapapa
eljen eljen eljen
(Ez egy válasz CPT üzenetére (2007. 01. 25. csütörtök 12:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 25. csütörtök 12:19
Megfogadtam magamnak, hogy nem válaszolok.
De tény korlátolt vagyok, igen. Sőt tudod mit, egyszerűen hülye. Tanulatlan, és bunkó is.

Elnézést kell kérnem tőled azért amit írtam, sőt mindenkitől elnézést kell kérnem a kirohanásomért.

De azthiszem, ettől függetlenül minden szavadat értettem.
2007. 01. 25. csütörtök 12:32  #46
CPT CPT
Viccek néha nekem is jutnak eszembe, de azoknak van poén a végén.

Nekem hál istennek nem jut rólad vicc az eszembe.

2007. 01. 25. csütörtök 12:19  #45
CPT CPT
Megfogadtam magamnak, hogy nem válaszolok.
De tény korlátolt vagyok, igen. Sőt tudod mit, egyszerűen hülye. Tanulatlan, és bunkó is.

Elnézést kell kérnem tőled azért amit írtam, sőt mindenkitől elnézést kell kérnem a kirohanásomért.

De azthiszem, ettől függetlenül minden szavadat értettem.
2007. 01. 25. csütörtök 12:12  #44
CPT CPT
Hát ez nem igaz, basszus, ennyi sületlenséget összehordani.

Mi vagy te genetikus? Nem hiszem, mert a hozzászólásaidból, a biosz hármast is nehezen tudnám elképzelni. Az mondjuk tény, hogy te egy állat vagy, de én biztos nem vagyok a fajtársad.

Sőt ilyenkor szégyellem azt is, hogy ember vagyok. Egyetértek surrdapapával. Ez a beavatkozás nem különbözik a legtöbb betegség gyógyításától.

De én inkább ha kívánni lehet, azt kívánnám neked, hogy egy olyan világban élj, ahol a számítógépeid mellett még nem találták fel az antibiotikumot se. Íszogassál dióteát, verd a billentyűzetet, jah és halj bele nyugodtan egy szar kis megfázásba, vagy influenzába:)

Na én innen léptem, nem vagyok hajlandó tovább olvasni ezt, semmi köze nincs az egésznek a témához már.

Sziasztok
2007. 01. 25. csütörtök 12:06  #43
biharos biharos
Érdekes fordulatot kezd venni a topic.

Mintha egyes hozzászólók, pl Home.. a Tajgetos efektust híányoknák a mai, technikailag modern világból.
Paradoxon az amit ma a technika lehetővé tesz a természetesnek vélt kiválasztódás, és a foggantatás, csecsemő "gyártás" között.
Hiszem, hogy a társadalom anyagi- és gazdasági gazdagodása a természetesnek vélt, ember nemesítő fasisztoid, ideológiák, módszerek ellen kell, hogy hassanak.
Az emberi nem összes hibájával egyetemben tökéletes. Legyen szó Hitlerről, Sztálinról, Szemelweiszről, Wrightékról, Scottról s Szabó vagy Kiss urakról. Morálisan sok-sok elitélendő, fel nem vállalható cselekedete van az egyénnek. De ettől az ember,az EMBERISÉG nem itélhető el.
Csak toleranciával, empátiával közelíthető meg az egyén, s ha megmérettetik s könnyünek találtatik akkor itéljünk el a morál nevében.

Minden módszer megengedett amit ma a technika, a jog és az ember vállalkozási kedve biztosítani tud azoknak akik GYEREKET szeretnének.
Lehet, hogy egy emberpár egymást nem tudja szülővé tenni, ám a fel tett kérdés az, ebben a esetben mit tennétek?
- Van aki morális okokra hivatkozva elutasítja a 3. fél bevonását, legyen az anonym, vagy ismert...
- Van aki csak a saját génjeinek a tovább örökítését tartja üdvözítőnek...
- Van aki párcserét javasol...pl. Kidmann-Cruise.

Más,... stressz nélküli világ...? Hol van ilyen? Nem kellene mégis leírom, hogy nincs lét stressz nélkül!
Ha csak a születésre gondolsz, micsoda stressz ez a gyereknek, anyának? A környezet állandóan állandó érzelmeket vált ki, félelmet, bizonytalanságot, örömöt, stb. Ennek leképzése az egyénben egyfajta stresszes állapotot vált ki. Reakcióink a környezeti hatásokra mik ha nem stresszes reakciók. Ne feledjük, vannak pozitív és negatív hatások, kérlek, hogy gondoljátok végig...
2007. 01. 25. csütörtök 11:42  #42
mari18 mari18 VIP
nos az az igazság én még a világ végére is elmennénk hogy nekem gyerekem lehessen jo nekem nincs ezel problémám mert nekem lehet de csak azt tudom neked tanácsolni meny el az orvoshoz és vizsgáltasátok ki magatokat mert lehet hogy a párodban van a hiba és nem bened ha még is forditva lenne akor vegyél részt a lombik programba ha az se segit akor fogadjatok fel béranyát de olyat akinek lehet gyereke nem akarok senkit se meg bántani de akinek lehet gyereke az álltalába mindig bántalmazzák azt a gyereket aki nem kivánatos a számukra ugye érted hogy mondom ezt
2007. 01. 25. csütörtök 10:22  #41
MmePrune MmePrune VIP
szerencsére nem vagyok érintett ebben a témában, mert itt most arról szól a dolog, hogy mit tennél meg...nekem nem kellett semmi különöset, van két gyerekem, és a lehető legjobb körülmények között és a lehető legproblémamentesebben fogantak:)
viszont az a véleményem, hogy próbáljatok meg higgadtan vitatkozni erről a dologról...nem feltétlenül értek egyet home minden gondolatával, de bemásolnék ide tőle pár mondatot:
"Természetesen nem tartozik bele a kategóriába aki születésétől fogva egészséges, és valamilyen betegség vagy baleset folyományaként nem sikerül a nemzés.
Én egész egyszerüen nem engedélyezném egyébként egészséges családoknak a művi beültetést.
Ha két ember genetikai kódja nem passzol össze, akkor következik be, hogy hiába próbálkoznak, nem akar összejönni a fogamzás. Ebben az esetben, ha tovább erőltetik, akkor nagy lesz a valószínűsége, hogy genetikailag hibás gyermekük születik."
ha egészségesek egyébként, és a génjeik nem passzolnak, akkor valószínűleg nem is lesz gyerekük, hiába próbálkoznak, sokan számtalan beültetés után sem maradnak áldott állapotban...ha meg olyan probléma van, amely orvosolható, mint például a peteérés hiánya, vagy más rendellenesség akkor azt orvosolják, mint ahogy a tüszős mandula gyulladást, vagy a rosszindulatú daganatot...biztosan van természetes szelekció, ezt alá támasztja az amikor egészségesek, még sem lehet gyerekük sokadik beültetés után sem, és akkor marad az örökbefogadás, de ettől még ők ANYÁK és APÁK...se charlotte-nál (és úgy vettem ki, hogy gombockánál sem) se surdánál nem ez volt a gond, és nekik sikerült, charlotte-ról tudom, hogy jó anya, surdánál meg gondolom, hogy jó apa
és valahol a kidman-cruise házaspár példája igazolja a természetes szelekciót...
de hozzáteszem ezek mind-mind egyedi esetek, és nem szabad a teljes ismeretük nélkül ítélkezni!
2007. 01. 25. csütörtök 09:22  #40
Hülyén hangzik, de amikor kialakult a hormonproblémám, egyszerűen nem engedhettem volna meg magamnak, hogy hónapokig egészségesen éljek, hogy helyreálljon. Ugyanis akkor fel kellett volna mondanom a munkahelyemen, mert annál stresszesebb hely nem létezett. De ha nincs munkám, miből fizetem az egészséges kaját és a futócipőt?
confused
Na, inkább ne provokálj tovább
wave
2007. 01. 25. csütörtök 09:21  #39
surdapapa surdapapa
igazad van! az emberi faj tényleg elkorcsosodik! olyan korcs barmot is a hátán hord, mint Te!

ekkora barmot! csak hazánkban több 10ezer pár él hasonló problémával! ellenzed a lombik programot?

tudod mit? a természetes kiválasztódás elvével az is ellenkezik, h gyógyszerekkel vagy műtétekkel tartsanak vkit életben!
kívánom Neked, h szükséged legyen valamelyikre! és akkor jussanak eszedbe a szavaid! hogy a természetes kiválasztódást kell, hogy válaszd! képzeld akkor el fogsz pusztulni Te görény!
2007. 01. 25. csütörtök 08:52  #38
Ismeretlen celebek életéről nem nyilatkozom, mert nem tudhatom, mi folyt a háttérben. Egyáltalán nem biztos, hogy testi összeférhetetlenség volt. Lehetett az lelki probléma is, és akkor megint nem érvényes a genetikai elméleted.
2007. 01. 25. csütörtök 08:51  #37
A betegségek nagy részét nem az okozza, hogy genetikai hibával születik az ember, hanem a rengeteg hulladék, amit magunk köré termelünk és az élet, amit élünk.
Ebben a témában nem fogunk egyet érteni, így inkább itt zárjuk le, mielőtt elfajul.
/ 8