Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

Az eddigi hozzászólások

2007. 01. 24. szerda 22:20  #36
Törölt felhasználó (33028)
nyes (ettől most lehet, h pontvadásznak tartanak majd, de ennyit tudok hozzáfűzni)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 24. szerda 22:17), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812) VIP
2007. 01. 24. szerda 22:17
Ezt fenyegetésnek vettem vigyor5 wave
2007. 01. 24. szerda 22:17  #35
Ezt fenyegetésnek vettem vigyor5 wave
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 24. szerda 22:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 24. szerda 22:15
nagyon köszi!
de akkor ezt most buktad, mert szavadon foglak majd... crazya nyes
egyenlőre várakozó állásponton vagyok, mert hormonprofilon voltam és még nincs eredmény... de köszi! észben tartalak ám!!!! wink
2007. 01. 24. szerda 22:15  #34
nagyon köszi!
de akkor ezt most buktad, mert szavadon foglak majd... crazya nyes
egyenlőre várakozó állásponton vagyok, mert hormonprofilon voltam és még nincs eredmény... de köszi! észben tartalak ám!!!! wink
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 24. szerda 22:09), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 24. szerda 22:09
wave
Ha bármikor bátorító szavakra van szükséged, vagy szeretnéd megosztani a problémáidat valakivel, aki keresztülment sok mindenen hasonló témában, dobj egy privit nekem!
:-)
2007. 01. 24. szerda 22:12  #33
A 20-as hsz-emben van egy url egy orvos által írt cikkhez az inszeminációról (asszisztált megtermékenyítés), aminek egy fontos mondatát most kimásolom ide:

"Vetélések, koraszülések, magzati ártalmak gyakorisága nem magasabb az átlagosnál, pontosan ugyanolyanok a kilátásaik az ily módon született gyermekeknek, mint a többieké."
2007. 01. 24. szerda 22:09  #32
wave
Ha bármikor bátorító szavakra van szükséged, vagy szeretnéd megosztani a problémáidat valakivel, aki keresztülment sok mindenen hasonló témában, dobj egy privit nekem!
:-)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 24. szerda 21:06), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 24. szerda 21:06
nagyon jót mosolyogtam!!!! de tényleg! nyes
Próféta szóljon belőled!!!!
köszi a vicces, ugyanakkor nagyon jóleső mondatokat!!!! wave
2007. 01. 24. szerda 22:08  #31
Home! Ha jól emlékszem még nincs babátok.
Ha te és imádott feleséged kerülne olyan helyzetbe, hogy sok évi próbálkozás után csak orvosi segítséggel lehetne közös babátok, másképp látnád a dolgokat. Remélem, hogy nem kell emiatt soha átértékelned a dolgokat.
2007. 01. 24. szerda 22:05  #30
Ne érts félre, nem ítélek el senkit, csak azt írtam, hogy én nem akarnék/tudnék így teherbe esni.

Amúgy én írtam azokat a sorokat, amiket idéztél a programozott szexről, szóval van némi rálátásom a "meddőnek hiszem magam" témakörre.
(Ez egy válasz biharos üzenetére (2007. 01. 24. szerda 16:14), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 24. szerda 16:14
Ez is egy megoldási módja a gyermektelenség ellen. Ám nem csak a ffi de a nő is szeretné a génjeit? tovább örökíteni. Azért a ? jel mert nem valószínű, hogy az emberekben ez így tudatosul. Inkább a más- vagy áldott állapotban lét lehet a nőknél a motiváció.
A ma létező technikák 15-30 évvel ezelött vagy nem léteztek, vagy nem voltak sokak számára könnyen elérhetőek.
Kedves Charlotte, remélem sosem kerültél olyan helyzetbe, hogy ezt a gordiuszi csomót kelljen megoldani. Mint szülő, magam is büszke vagyok arra, hogy letagdahatatlanul sajátjaim a gyerekeim.
Ám nem tudom, mi lett volna ha 30 évvel ezelött azzal kellett volna szembesülnöm, ha szembesülök egyáltalán azzal a helyzettel, hogy nem lehet gyerekem, miközben a nejem s magam is borzasztóan vágytunk rá? Ha sok sok évi probálkozás után a nejem állapotossá lett volna, a fene kutakodott volna utána. Hittem volna, hogy a gyerek, majd gyerekek tőlem vannak.

A főszempont a hit. Hinni kell. A nő számára vélhetően az a legnagyobb tragédia, már annak persze aki gyermeket akar, ha annak ellenére, hogy nála minden rendben van mégsem eshet teherbe! (nem szeretem ezt a rossz kicsengésű szót). Ha spermabank akkor nem valaki más, anonym személy gyermekét hordja ki?
Ha azonban Ő gondoskodik az apáról akkor más a helyzet? Különösen akkor ha a kiválasztott partner tudatában van annak, hogy miról szól az együttlét s ennek tudatában van együtt az asszonykával? Az asszonyka meg tudja kitól mit vitt haza, s még így is marad a bizonytalansági tényező, nem is kevés..
Az említett topikban írta az egyik beíró, a férjével tudományosan szervezett, ovulációra, órára organizált sex a végére terhes, rendkívül unalmassá vált...
Szóval igen összetett, bonyolult helyzet az ilyen nem csak fizikai de lélektani szempontból.

Nem hinnám, hogy helyes bárkit is elitélni, ha általunk nem követendő megoldást választ.
2007. 01. 24. szerda 21:21  #29
szívemből szólsz!
egyenlőre én is szenvedek amiatt, h egyáltalán nincs peteérésem... egy éve próbálkozunk, de "tanult" barátunk szerint inkább ne is próbálkozzak, mert biztosan selejt vagyok!!!!! boxer violent
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 24. szerda 20:51), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 24. szerda 20:51
A terhesség nem csak akkor nem jön létre, ha genetikailag nem passzolnak, hanem pl. akkor ha a nőnek nincs peteérése. Velem ez volt a helyzet, és azért történt így, mert a fogamzásgátló tabletta miatt felborult a hormonrendszerem. Azért ez nem olyan defektus, hogy ezért meg kellene vonni tőlem az anyaságot, nem?
2007. 01. 24. szerda 21:18  #28
nem tudom, h te hol élhetsz!!! de komolyan.
csak ámulok és bámulok!!!!
pl. azért, mert káros szenvedélyünk soha(!) nem volt, mindketten élsportolók voltunk és mégsincs bébink!!!!
leginkább amin ámultam: a stressz
ugyan mutass nekem egyetlen embert ma hazánkban, aki nem stresszel!!!!!
hogyan zárjam ki a stresszt??? zárjam magam ingerszegény környezetbe a peteérésem idejére???
vagy hogyan modelleznéd??????
hihetetlen, h ennyi ember azt hiszi, h ezek a kulcsszavak! ... na jó, lehet, h kulcsszavak, de mutasd meg, h hogyan!!!!!!
2007. 01. 24. szerda 21:06  #27
nagyon jót mosolyogtam!!!! de tényleg! nyes
Próféta szóljon belőled!!!!
köszi a vicces, ugyanakkor nagyon jóleső mondatokat!!!! wave
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 23. kedd 20:18), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 01. 23. kedd 20:18
Azért a természetes út és a béranyaság között van még néhány lépcső, amit meg lehet lépni: inszemináció, lombikbébi program.
Mi 5 évig próbálkoztunk sikertelenül, aztán amikor bejelentkeztünk a meddőségi központba és elmentünk az első konzultációra, ahol előírták nekünk, hogy milyen vizsgálatokra kell mennünk, a következő héten természetes úton megfogant a lányom.
Remélem, hogy nektek is sikerül természetes úton!
wave
2007. 01. 24. szerda 20:58  #26
mona20 mona20
valami hulye joslás( tobb is) azt mondta h nem lehet gyerekem...remélem csak hulyeség az egész...ha igaz lenne...az nagyon rossz lenne...tök használhatatlannak érezném magam a férjemmel szemben h nem tudom megajándékozni...
2007. 01. 24. szerda 20:51  #25
A terhesség nem csak akkor nem jön létre, ha genetikailag nem passzolnak, hanem pl. akkor ha a nőnek nincs peteérése. Velem ez volt a helyzet, és azért történt így, mert a fogamzásgátló tabletta miatt felborult a hormonrendszerem. Azért ez nem olyan defektus, hogy ezért meg kellene vonni tőlem az anyaságot, nem?
2007. 01. 24. szerda 16:14  #24
biharos biharos
Ez is egy megoldási módja a gyermektelenség ellen. Ám nem csak a ffi de a nő is szeretné a génjeit? tovább örökíteni. Azért a ? jel mert nem valószínű, hogy az emberekben ez így tudatosul. Inkább a más- vagy áldott állapotban lét lehet a nőknél a motiváció.
A ma létező technikák 15-30 évvel ezelött vagy nem léteztek, vagy nem voltak sokak számára könnyen elérhetőek.
Kedves Charlotte, remélem sosem kerültél olyan helyzetbe, hogy ezt a gordiuszi csomót kelljen megoldani. Mint szülő, magam is büszke vagyok arra, hogy letagdahatatlanul sajátjaim a gyerekeim.
Ám nem tudom, mi lett volna ha 30 évvel ezelött azzal kellett volna szembesülnöm, ha szembesülök egyáltalán azzal a helyzettel, hogy nem lehet gyerekem, miközben a nejem s magam is borzasztóan vágytunk rá? Ha sok sok évi probálkozás után a nejem állapotossá lett volna, a fene kutakodott volna utána. Hittem volna, hogy a gyerek, majd gyerekek tőlem vannak.

A főszempont a hit. Hinni kell. A nő számára vélhetően az a legnagyobb tragédia, már annak persze aki gyermeket akar, ha annak ellenére, hogy nála minden rendben van mégsem eshet teherbe! (nem szeretem ezt a rossz kicsengésű szót). Ha spermabank akkor nem valaki más, anonym személy gyermekét hordja ki?
Ha azonban Ő gondoskodik az apáról akkor más a helyzet? Különösen akkor ha a kiválasztott partner tudatában van annak, hogy miról szól az együttlét s ennek tudatában van együtt az asszonykával? Az asszonyka meg tudja kitól mit vitt haza, s még így is marad a bizonytalansági tényező, nem is kevés..
Az említett topikban írta az egyik beíró, a férjével tudományosan szervezett, ovulációra, órára organizált sex a végére terhes, rendkívül unalmassá vált...
Szóval igen összetett, bonyolult helyzet az ilyen nem csak fizikai de lélektani szempontból.

Nem hinnám, hogy helyes bárkit is elitélni, ha általunk nem követendő megoldást választ.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 24. szerda 15:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 24. szerda 15:32
Számomra semmiképp nem elfogadható, hogy úgy legyen mástól gyerekem, hogy a férjem azt hiszi, az övé. Sőt, ha kiderülne, hogy neki nem lehet gyerek, akkor is inkább örökbefogadáson gondolkodnánk, nem pedig azon, hogy mástól legyen gyerekem.
2007. 01. 24. szerda 15:41  #23
surdapapa surdapapa
tudod mit?
én teljesen más hülye gyerekét semmiképp sem nevelném! inkább menjen az asszony félre, de a gyerek az övé lenne, tehát legalább félig a családé a gyerek.

de ma már nem feltétlenül van így:
1. ha pár db életképes hímivarsejt van azt is le tudják tisztítani, h lombikba megtermékenyítse a petesejtet.
2. spermadonor, és akkor még félrekufirc sincs!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 01. 24. szerda 15:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 24. szerda 15:32
Számomra semmiképp nem elfogadható, hogy úgy legyen mástól gyerekem, hogy a férjem azt hiszi, az övé. Sőt, ha kiderülne, hogy neki nem lehet gyerek, akkor is inkább örökbefogadáson gondolkodnánk, nem pedig azon, hogy mástól legyen gyerekem.
2007. 01. 24. szerda 15:32  #22
(Ez egy válasz biharos üzenetére (2007. 01. 24. szerda 15:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 01. 24. szerda 15:05
Köszönöm az eddigi hözzászólásokat, sajnálattal de örömmel kell látnom, hogy a téma aktuális. Valójában arra lettem volna kiváncsi a ffi hozzászóloktól, vajon bevállalnák e a kakukk effektust, illetve hölgyektől van e aki ezen az áron is vállalna gyereket, ha már a párja erre képtelen volt eddig? Ha gondoljátok később szivesen elmondom ezzel kapcsolatos álláspontomat, mint érintett "kakukk".

kiváncsian várom további véleményeteket.

Üdv. B.
2007. 01. 24. szerda 15:24  #21
Áthozom ide az én és Enigma hsz-et a puncimba élvezel topicból, mert válasz biharos kérdésére

Mr.Enigma #242 | ma 09:31
Charlotte lő és gól.
Ha nem lehet gyderekem, akkor nekem ne valami idegen (barát meg annál inkább NE) csináljon gyereket.
Akkor inkább örökbefogadok egyet, de ahol mára már tartunk genetika, orvostudomány terén, akkor inkább lombikbébi program. Nem tudom milyen drága (ha drága egyáltalán), de inkább fizetek, minthogy egy zabigyereket neveljek. Sosem tudnám sajátomnak tekinteni ha tudom nem örökölte részben a génállományomat. Az csak egy gyerek. Azért a gyerekért nem fogok jóérzéssel felkeni éjszaka kellős közepén, mert felsír.

Most lehet mondani, hoyg konzervatív vagyok, de én úgy gondolom, belőlem csak az anyatermészet beszél. Mindenki a saját génállományát szeretné továbbörökíteni. Hát én is. Csak egy medvével ellentétben én tudom mi a génállomány a DNS és meg tudom fogalmazni egy olyan természetes ösztönömet ami mindenkiben benne van.

"Ha az a baba szerető családban nő fel, akkor más nem számít."
Na ja de nem tudom tudnám e annyira szeretni. Más ha egy olyan nővel jövök össze akinek már előző házasságból mondjuk van egy gyereke. Ott változik a leányzó fekvése. Mert egyrészt tuom, hoyg van gyereke és számolok vele. És az hoyg valakinek mástól van gyereke egy előző kapcsolatból az egyáltalán nem zavarna, mint az, hogy a feleségem akivel jóban rosszben... az ne hozzon haza senkitől porontyot. Akkor inkább költök rá, hoyg sajátom legyen.

Válasz charlotte üzenetére (240)

charlotte #240 | tegnap 20:26
Csak az a baj, hogy ha egy férfi gyerekre vágyik, akkor a saját vérére gondol, aki az ő génjeit hordozza. Szerintem a ti esetetekben inkább az volt, hogy a másik pasi nem tudott arról, hogy nem ő a vérszerinti apa. És reméljük, soha nem is tudja meg :-x

De ezt a megjegyzést nem ítélkezésnek szántam, csupán a véleményemet írtam le.

Ha az a baba szerető családban nő fel, akkor más nem számít.

Válasz biharos üzenetére (239)
2007. 01. 24. szerda 15:05  #20
biharos biharos
Köszönöm az eddigi hözzászólásokat, sajnálattal de örömmel kell látnom, hogy a téma aktuális. Valójában arra lettem volna kiváncsi a ffi hozzászóloktól, vajon bevállalnák e a kakukk effektust, illetve hölgyektől van e aki ezen az áron is vállalna gyereket, ha már a párja erre képtelen volt eddig? Ha gondoljátok később szivesen elmondom ezzel kapcsolatos álláspontomat, mint érintett "kakukk".

kiváncsian várom további véleményeteket.

Üdv. B.
2007. 01. 23. kedd 22:56  #19
Törölt felhasználó (60564)
6-os ikrek?? Nem semmi! Nem is olvastam róla... eplus2
2007. 01. 23. kedd 22:56  #18
Hat gyereked van és mindegyik első próbálkozásra fogant? Ezt nevezem!!!
2007. 01. 23. kedd 22:55  #17
/ 8