Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2007. 11. 21. szerda 20:54  #280
tom1019 tom1019 VIP Admin
én imádom az MM cukorkákat, magyar megfelelőjét a francia drazsét, mint édességet és mint szexuális tevékenységet is...
elkezdem leszegetni a hátadról, majd a végén...
finom
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 21. szerda 20:23), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 21. szerda 20:23
Ezt felpakolni is elég jó lehetett, de még jobb annak, aki leeszegeti onnan
smile


2007. 11. 21. szerda 20:23  #279
Törölt felhasználó (21812)
Ezt felpakolni is elég jó lehetett, de még jobb annak, aki leeszegeti onnan
smile


2007. 11. 21. szerda 15:38  #278
tom1019 tom1019 VIP Admin
Sajnos én is öregszem, de az ismétlés a tudás anyja, vagy apja...fax tudja, már erre sem igazán jól emlékszem tökéletesen,
viszont az vigasztal, hogy amennyiben pinát látok azonnal felrémlenek a régi szép emlékek-vágyaim, és azonnal tudom mit kell tennem...! eplus2
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 11. 21. szerda 14:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 21. szerda 14:17
Te lüke szenilis dög!

eccer má betetted ezt a receptet!

onnét tudom, h má meg is csináltuk! finom
2007. 11. 21. szerda 14:17  #277
surdapapa surdapapa
Te lüke szenilis dög!

eccer má betetted ezt a receptet!

onnét tudom, h má meg is csináltuk! finom
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 21. szerda 14:08), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 11. 21. szerda 14:08
Ím egy recipe /ha lenne fél kila tököm, azonnal nekiállnék!/ eplus2

Bakonyi kakastöke galuskával

Hozzávalók:
50 dkg kakashere (ha nincs, pulykahere is jó!)
20 dkg gomba, (lehetőleg erdei gombát válasszunk!)
olaj,
2 fej hagyma,
só,
liszt,
paprika,
3 dl tejföl.

A heréket előkészítem és hártyázom, ha kell. Sózom, lisztbe forgatom, majd forró olajban gyorsan pirosra megsütöm mindkét oldalát, utána félreteszem. A hagymát apróra vágom és kevés olajon aranysárgára párolom. Megszórom paprikával és hozzáadom a felszeletelt gombát. Kevés vizet adok hozzá. Fedő alatt puhára párolom, sózom és besűrítem a kevés liszttel elkevert tejföllel. Beleteszem a sültherét, újra felforralom. Juhtúróval kevert, vagy frissen kifőzött galuskával tálalom.






2007. 11. 21. szerda 14:08  #276
tom1019 tom1019 VIP Admin
Ím egy recipe /ha lenne fél kila tököm, azonnal nekiállnék!/ eplus2

Bakonyi kakastöke galuskával

Hozzávalók:
50 dkg kakashere (ha nincs, pulykahere is jó!)
20 dkg gomba, (lehetőleg erdei gombát válasszunk!)
olaj,
2 fej hagyma,
só,
liszt,
paprika,
3 dl tejföl.

A heréket előkészítem és hártyázom, ha kell. Sózom, lisztbe forgatom, majd forró olajban gyorsan pirosra megsütöm mindkét oldalát, utána félreteszem. A hagymát apróra vágom és kevés olajon aranysárgára párolom. Megszórom paprikával és hozzáadom a felszeletelt gombát. Kevés vizet adok hozzá. Fedő alatt puhára párolom, sózom és besűrítem a kevés liszttel elkevert tejföllel. Beleteszem a sültherét, újra felforralom. Juhtúróval kevert, vagy frissen kifőzött galuskával tálalom.






2007. 11. 20. kedd 20:50  #275
MmePrune MmePrune VIP Admin
2007. 11. 20. kedd 08:31  #274
Törölt felhasználó (21812)
A megunhatatlan eper+tejszínhab. Bocs, hogy "belerondítok" a szexmentes övezetbe
hehe


Klikkelj a normál/tömörített mérethez



Klikkelj a normál/tömörített mérethez



Klikkelj a normál/tömörített mérethez



Klikkelj a normál/tömörített mérethez



Klikkelj a normál/tömörített mérethez



Klikkelj a normál/tömörített mérethez



Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 11. 20. kedd 06:33  #273
MmePrune MmePrune VIP Admin
ez tényleg ilyen volt: eljen eljen eljen

a kérdésre a válasz: sajnos még nem piknikeltem extra helyen:( nagyon sekélyes és sivár életem volt/van/lesz hehe
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 18. vasárnap 10:59), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 18. vasárnap 10:59
ez a videó zseniális!!!

eljen nyes

Aki nagyon vizuális, az egyik résznél rosszul érezheti magát, de hát nem szabad túlságosan belegondolni.

wink
2007. 11. 20. kedd 00:15  #272
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 11. 18. vasárnap 10:59  #271
Törölt felhasználó (21812)
ez a videó zseniális!!!

eljen nyes

Aki nagyon vizuális, az egyik résznél rosszul érezheti magát, de hát nem szabad túlságosan belegondolni.

wink
2007. 11. 18. vasárnap 09:43  #270
Törölt felhasználó (21812)
Érdekes konyha/étkező...

Ettetek/piknikeztetek már nagyon fura, különleges helyen?


2007. 11. 17. szombat 23:31  #269
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 16. péntek 13:30  #268
Törölt felhasználó (21812)
Megnézzük, van-e itthon minden alapanyag:


(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 16. péntek 12:43), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 11. 16. péntek 12:43
Hú, a mai ebéded isteni!!!



Juhtúróval töltött palóc lángos

Hozzávalók:

- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 1 kávéskanál só

Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk.
(Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi! finom




2007. 11. 16. péntek 12:43  #267
tom1019 tom1019 VIP Admin
Hú, a mai ebéded isteni!!!



Juhtúróval töltött palóc lángos

Hozzávalók:

- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 1 kávéskanál só

Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk.
(Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi! finom




(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 11. 16. péntek 10:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 16. péntek 10:35
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 11. 16. péntek 10:35  #266
Szoni Szoni
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 11. 13. kedd 15:10  #265
tom1019 tom1019 VIP Admin
hót hulla jöhet, de csak ha nagyon éhes vagyok (végszükség esetén, és mustárral)

hambi: csirkés, sok zöldséggel és sajttal, majonézzel

gyorséttermi szarokat én sem kedvelem, nagyon ritkán baxok ott el pénzt, gazdagítsa őket az amarikai jó qurva édesunokatesóim!
(saját főztömet ezerszer különbnek tartom! minden nagyképűség nélkül)

viszont hoztam nektek egy kis szalámit uzsira... hehe


aki nem szereti, annak:



és hozzá jól megy rá a békabor!



eplus2
2007. 11. 13. kedd 10:09  #264
surdapapa surdapapa
hót dög?

kizárólag mustárral! sokkal!
neeeemmmm! rengeteggel!
a lényeg, h a belseje jól meglegyen pirulva!

gyorséttermi szart sosem eszek! az ottani hammbit meg nem enném! (bár lehet a teljes palettát nem is kóstoltam! a mekié nekem egy fos /volt 90 körül/, a nagykörúton a blahánál is van egy /fax se tuggya melliké/ no az picit jobb volt de nem bejövős!)

általában nem eszem hambit, de ha mégis akkor puffancsból, megpirítva, sok salátával ,hagymával kevés kecsöp, sok mustárral.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:16), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 08. csütörtök 23:16
Tényleg, hogy szeretitek a hotdogot: mustárral, ketchuppal, mindkettővel, salátalevéllel, sehogy?

És a hamburgert?

Esztek gyorskaját?
2007. 11. 12. hétfő 16:54  #263
tom1019 tom1019 VIP Admin
Márton után egy kis zöldség a vegeteriánusoknak:

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 11. 11. vasárnap 09:47  #262
Törölt felhasználó (94621)
Márton-napi libapecsenye

Hozzávalók:

2 fél libamell

A páchoz:

2 dl száraz vörösbor
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
1 fej felkarikázott hagyma (vagy 2 teáskanál hagymakrém)
2 gerezd fokhagyma darabokra vágva (vagy 1–2 teáskanál fokhagymakrém)
Ízlés szerint őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom

Libazsír a sütéshez
1/2 dl konyak
2 alma szeletekre vágva

Elkészítés:

A libamellen a bőrt kockásra bevagdossuk, a húst besózzuk. (Ha a páchoz hagymakrémet és/vagy fokhagymakrémet használunk, óvatosabban sózzuk, mert ezek önmagukban is sósak!) Elkészítjük a páclevet a felsorolt hozzávalókból, a húsra öntjük, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húst mindkét oldalán egyenként 6–8 percig libazsíron átsütjük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a libamelleket szintén kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Egy hőálló edénybe sorban lerakjuk a húst és az almát, a sütésből visszamaradt zsírral leöntjük, az egészet meglocsoljuk kevés konyakkal, és sütőben (vagy mikrohullámú sütőben) összesütjük. Körete krumplipüré vagy párolt rizs.


2007. 11. 10. szombat 22:45  #261
tom1019 tom1019 VIP Admin
Libák Márton napon

Márton nem vágyott a püspöki rangra. Inkább elbújt rajongói elől, remete szeretett volna lenni. A polgárok azonban mindenfelé keresték. Végül a libák közé menekült az istállóba. Ahogyan azonban a libák meghallották az emberek közeledését, gágogni kezdtek. Erre az emberek kinyitották az istállóajtót, a libák pedig elárulták Márton rejtekhelyét. Így ő is belenyugodott a közakaratba, s a libák közbenjárásával elfogadta a püspöki széket.

November 11-én, Márton napján szokták a hizlalt ludakat levágni és megsütni. Szent Márton napja valaha az óév utolsó ünnepe volt. Ekkorra már hordókba került az újbor, bezsákolták a kamrákba a lisztet, a betakarított terményt. Véget értek a mezőgazdasági munkák, elszámoltak uraiknak a jobbágyok, megfogadták az új pásztorokat. A házasemberek a disznótorokra, a kisgyermekek pedig a tél örömeire készülődtek, mert a népi hagyomány úgy tartja, rendszerint ilyenkor esik le az első hó.
Hagyományok

Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész esztendőben bőven ehessenek, ihassanak. Úgy tartották, minél többet isznak, annál több erőt és egészséget isznak magukba. Ilyenkor már le lehet vágni a tömött libát. "Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik" - tartották. A liba csontjából az időjárásra jósoltak: ha a liba csontja fehér és hosszú, akkor havas lesz a tél, ha viszont barna és rövid, akkor sáros. Az aznapi időből is jósoltak: "Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható." Egy kalendáriumi regula szerint: "Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál." "A bornak szent Márton a bírája" - tartja a mondás, azaz ilyenkor iható az újbor, más jelentése szerint az őszi időjárás dönti el, hogy milyen lesz a bor.

/ 32