Töltött libanyak:
1 liba nyakabőre, 15 dkg libahús, 2 nagyobb főttkrumpli, 1 fej hagyma, 4 ek libazsír, só, őrölt bors.
A darált libahúst összekeverem a tört krumplival, az apróra vágott hagymával, valamint a fűszerekkel. Betöltöm a kikóserezett libanyakba. Egy lábasba teszek 1 deci vizet és 4 evőkanál libazsírt, majd beleteszem a nyakat. Először fedő alatt párolom, majd zsírján mindkét oldalát szép pirosra sütöm. (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 10. szombat 10:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 10. szombat 10:49
Sziasztok!
Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....
Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....
Sziasztok!
Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....
Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....
egy kis fűszerkalauz:
Ánizs
Afrodiziákumként ital formájában fogyasztandó, hatása élénkítő.
Bazsalikom
Afrodiziákumként fűszer vagy tea formájában fogyasztandó, hatása izgató.
Chili
Afrodiziákumként friss vagy szárított formában fogyasszuk, hatása izgató.
Édeskömény
Afrodiziákumként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Szegfűszeg
Afrodiziákumként olaj vagy fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Gyömbér
Ahhoz, hogy afrodiziákumot nyerjünk a növényből, gyöktörzsét fogyasszuk el nyersen, vagy főzzük meg, netán forrázzuk le! Hatása izgató.
Kardamon
Afrodiziákumként fűszerként kávéba szórva fogyasszuk, hatása élénkítő.
Koriander
Már az ókorban is ismert afrodiziákumként szolgált, úgy tartották, hogy borba keverve növeli az ondótermelést.
Szerecsendió
Afrodiziákumként magát a diót, szárított héját, illetve a növényből készített olajat fogyasszuk! Bódító hatású.
Jamaicai szegfűbors (piment)
Kéjszerként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Sáfrány
Afrodiziákumként a növény szálait fogyasztják, izgató és bódító hatású.
Vanília
Afrodiziákumként oldat formájában kell fogyasztani, hatása izgató.
Fahéj
Afrodiziákumként fahéjolajjal dörzsöljük be a nemi szerveket. Hatása izgató.
Ánizs
Afrodiziákumként ital formájában fogyasztandó, hatása élénkítő.
Bazsalikom
Afrodiziákumként fűszer vagy tea formájában fogyasztandó, hatása izgató.
Chili
Afrodiziákumként friss vagy szárított formában fogyasszuk, hatása izgató.
Édeskömény
Afrodiziákumként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Szegfűszeg
Afrodiziákumként olaj vagy fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Gyömbér
Ahhoz, hogy afrodiziákumot nyerjünk a növényből, gyöktörzsét fogyasszuk el nyersen, vagy főzzük meg, netán forrázzuk le! Hatása izgató.
Kardamon
Afrodiziákumként fűszerként kávéba szórva fogyasszuk, hatása élénkítő.
Koriander
Már az ókorban is ismert afrodiziákumként szolgált, úgy tartották, hogy borba keverve növeli az ondótermelést.
Szerecsendió
Afrodiziákumként magát a diót, szárított héját, illetve a növényből készített olajat fogyasszuk! Bódító hatású.
Jamaicai szegfűbors (piment)
Kéjszerként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Sáfrány
Afrodiziákumként a növény szálait fogyasztják, izgató és bódító hatású.
Vanília
Afrodiziákumként oldat formájában kell fogyasztani, hatása izgató.
Fahéj
Afrodiziákumként fahéjolajjal dörzsöljük be a nemi szerveket. Hatása izgató.
mustárral...hamburgert tele mindennel...módjával eszem ...az új kedvencem a kfc-től a fincsibe
és van egy frankó gyros-os a körtéren
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:16), amit ide kattintva olvashatsz)
és van egy frankó gyros-os a körtéren
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:16), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 08. csütörtök 23:16
Tényleg, hogy szeretitek a hotdogot: mustárral, ketchuppal, mindkettővel, salátalevéllel, sehogy?
És a hamburgert?
Esztek gyorskaját?
És a hamburgert?
Esztek gyorskaját?
Tényleg, hogy szeretitek a hotdogot: mustárral, ketchuppal, mindkettővel, salátalevéllel, sehogy?
És a hamburgert?
Esztek gyorskaját? (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:14), amit ide kattintva olvashatsz)
És a hamburgert?
Esztek gyorskaját? (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:14), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 08. csütörtök 23:14
Csajoknak is hoztam valamit:
Csajoknak is hoztam valamit:
Hoztam nektek buktát, lekváros, vigyázzatok meleg még!
Egyszerü az elkeszitese....
Ivás közben , de meg.......-lak!!!...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 05. hétfő 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 05. hétfő 21:47
Ne csak együnk, igyunk is!
ezt így nyalnám el Rólad!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 05. hétfő 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 05. hétfő 21:47
Ne csak együnk, igyunk is!
Ne csak együnk, igyunk is!
Mai mh-i ebédem:
Ki szereti a csípőset?
Kedves Tom!
Köszönöm válaszod!
Akkor úgy látom, hogy mindketten titkoljuk a receptjeinket! Hasonlóan Hozzád, sajátos "fűszerkombinációimban" élem ki Magam!
És hasonlóan a disznótoros kajához, évente max. 2x az abált, húsosabb szalonna is belefér a menümbe! (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 04. vasárnap 14:35), amit ide kattintva olvashatsz)
Köszönöm válaszod!
Akkor úgy látom, hogy mindketten titkoljuk a receptjeinket! Hasonlóan Hozzád, sajátos "fűszerkombinációimban" élem ki Magam!
És hasonlóan a disznótoros kajához, évente max. 2x az abált, húsosabb szalonna is belefér a menümbe! (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 04. vasárnap 14:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 04. vasárnap 14:35
Én, mint "szakember" (ami nem igazándiból állja meg a helyét, max. van egy kis tapasztalatom a böllérkedésben és a főzésben), elmondanám neked, hogy
kurvára utálom a disznóhúst
(főleg a szárnyasokat, abból is csirkehúst pártolom a legjobban, valamint a vadhúsokat, erősebb fűszerezéssel, halat, mindenféle tengeri herkentyűt, csigát, valamint az egzotikus állatokat, rovarokat, nővényeket és gyümölcsöket-zöldségeket szeretem), dehogy a témánál maradjunk:
Egy évben, 2-3 alkalommal megeszem a disznótoros kaját, vagy a kocsonyát, csülök-köröm pörit, marha pacalt stb. is.
Hurka: kizárólag a jó erősen majoránnás májas hurkát (vegyes töltelékkel, belsőségekkel és sok rizzsel, só, bors stb.) szeretem (a véres hurkát nem), a saját ízlésvilágomnak megfelelően, ezért a legtöbb esetben magam készítem (a boltit nem csípem, meg sem enném), hasonlóképpen, mint a
sütni való Kolbászt: amit vegyes közepesre darált disznóhúsból, magyarosan (sok szegedi v. kalocsai paprikával, só, bors, őrölt kömény, v.hagyma, fokhagyma, kicsit csípősen, de nem erősen) ízesítek.
Vannak még titkos fűszereim is a hurka-gyurka és kolbász-pisti elkészítéséhez, de az titok, mert különben nem lenne igazán tomos íze a disznóságaimnak!
A köret szinte lényegtelen, de a hagymás főt-sült petrezselymes krumplit szeretem hozzá, dinsztelt vöröskáposztával.
kurvára utálom a disznóhúst
(főleg a szárnyasokat, abból is csirkehúst pártolom a legjobban, valamint a vadhúsokat, erősebb fűszerezéssel, halat, mindenféle tengeri herkentyűt, csigát, valamint az egzotikus állatokat, rovarokat, nővényeket és gyümölcsöket-zöldségeket szeretem), dehogy a témánál maradjunk:
Egy évben, 2-3 alkalommal megeszem a disznótoros kaját, vagy a kocsonyát, csülök-köröm pörit, marha pacalt stb. is.
Hurka: kizárólag a jó erősen majoránnás májas hurkát (vegyes töltelékkel, belsőségekkel és sok rizzsel, só, bors stb.) szeretem (a véres hurkát nem), a saját ízlésvilágomnak megfelelően, ezért a legtöbb esetben magam készítem (a boltit nem csípem, meg sem enném), hasonlóképpen, mint a
sütni való Kolbászt: amit vegyes közepesre darált disznóhúsból, magyarosan (sok szegedi v. kalocsai paprikával, só, bors, őrölt kömény, v.hagyma, fokhagyma, kicsit csípősen, de nem erősen) ízesítek.
Vannak még titkos fűszereim is a hurka-gyurka és kolbász-pisti elkészítéséhez, de az titok, mert különben nem lenne igazán tomos íze a disznóságaimnak!
A köret szinte lényegtelen, de a hagymás főt-sült petrezselymes krumplit szeretem hozzá, dinsztelt vöröskáposztával.
Én, mint "szakember" (ami nem igazándiból állja meg a helyét, max. van egy kis tapasztalatom a böllérkedésben és a főzésben), elmondanám neked, hogy
kurvára utálom a disznóhúst
(főleg a szárnyasokat, abból is csirkehúst pártolom a legjobban, valamint a vadhúsokat, erősebb fűszerezéssel, halat, mindenféle tengeri herkentyűt, csigát, valamint az egzotikus állatokat, rovarokat, nővényeket és gyümölcsöket-zöldségeket szeretem), dehogy a témánál maradjunk:
Egy évben, 2-3 alkalommal megeszem a disznótoros kaját, vagy a kocsonyát, csülök-köröm pörit, marha pacalt stb. is.
Hurka: kizárólag a jó erősen majoránnás májas hurkát (vegyes töltelékkel, belsőségekkel és sok rizzsel, só, bors stb.) szeretem (a véres hurkát nem), a saját ízlésvilágomnak megfelelően, ezért a legtöbb esetben magam készítem (a boltit nem csípem, meg sem enném), hasonlóképpen, mint a
sütni való Kolbászt: amit vegyes közepesre darált disznóhúsból, magyarosan (sok szegedi v. kalocsai paprikával, só, bors, őrölt kömény, v.hagyma, fokhagyma, kicsit csípősen, de nem erősen) ízesítek.
Vannak még titkos fűszereim is a hurka-gyurka és kolbász-pisti elkészítéséhez, de az titok, mert különben nem lenne igazán tomos íze a disznóságaimnak!
A köret szinte lényegtelen, de a hagymás főt-sült petrezselymes krumplit szeretem hozzá, dinsztelt vöröskáposztával.
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 11. 04. vasárnap 13:35), amit ide kattintva olvashatsz)
kurvára utálom a disznóhúst
(főleg a szárnyasokat, abból is csirkehúst pártolom a legjobban, valamint a vadhúsokat, erősebb fűszerezéssel, halat, mindenféle tengeri herkentyűt, csigát, valamint az egzotikus állatokat, rovarokat, nővényeket és gyümölcsöket-zöldségeket szeretem), dehogy a témánál maradjunk:
Egy évben, 2-3 alkalommal megeszem a disznótoros kaját, vagy a kocsonyát, csülök-köröm pörit, marha pacalt stb. is.
Hurka: kizárólag a jó erősen majoránnás májas hurkát (vegyes töltelékkel, belsőségekkel és sok rizzsel, só, bors stb.) szeretem (a véres hurkát nem), a saját ízlésvilágomnak megfelelően, ezért a legtöbb esetben magam készítem (a boltit nem csípem, meg sem enném), hasonlóképpen, mint a
sütni való Kolbászt: amit vegyes közepesre darált disznóhúsból, magyarosan (sok szegedi v. kalocsai paprikával, só, bors, őrölt kömény, v.hagyma, fokhagyma, kicsit csípősen, de nem erősen) ízesítek.
Vannak még titkos fűszereim is a hurka-gyurka és kolbász-pisti elkészítéséhez, de az titok, mert különben nem lenne igazán tomos íze a disznóságaimnak!
A köret szinte lényegtelen, de a hagymás főt-sült petrezselymes krumplit szeretem hozzá, dinsztelt vöröskáposztával.
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 11. 04. vasárnap 13:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 04. vasárnap 13:35
Kedves Tom!
Te ott a szakácsiskolában biztos tanultál "böllértudományt" is!
Nem eszek általában sertéshúst, de évente néhány disznótoros tál belefér.(Magam részéről a színtiszta pecsenyehúst, és a véreshurkát kedvelem.) De ahány ház, annyi szokás. Ettem, illetve megnéztem a zsírosabb fajtát, de igazából a fele rizs, fele zsemlekocka, kevés zsírral, kevés porcogóval a kedvencem ebben a témában!
És a disznótoros káposzta! Csak ne legyen túl zsíros, és túl savanyú!
Te, mint szakember, hogy csinálod?
Te ott a szakácsiskolában biztos tanultál "böllértudományt" is!
Nem eszek általában sertéshúst, de évente néhány disznótoros tál belefér.(Magam részéről a színtiszta pecsenyehúst, és a véreshurkát kedvelem.) De ahány ház, annyi szokás. Ettem, illetve megnéztem a zsírosabb fajtát, de igazából a fele rizs, fele zsemlekocka, kevés zsírral, kevés porcogóval a kedvencem ebben a témában!
És a disznótoros káposzta! Csak ne legyen túl zsíros, és túl savanyú!
Te, mint szakember, hogy csinálod?
Kedves Tom!
Te ott a szakácsiskolában biztos tanultál "böllértudományt" is!
Nem eszek általában sertéshúst, de évente néhány disznótoros tál belefér.(Magam részéről a színtiszta pecsenyehúst, és a véreshurkát kedvelem.) De ahány ház, annyi szokás. Ettem, illetve megnéztem a zsírosabb fajtát, de igazából a fele rizs, fele zsemlekocka, kevés zsírral, kevés porcogóval a kedvencem ebben a témában!
És a disznótoros káposzta! Csak ne legyen túl zsíros, és túl savanyú!
Te, mint szakember, hogy csinálod?
Te ott a szakácsiskolában biztos tanultál "böllértudományt" is!
Nem eszek általában sertéshúst, de évente néhány disznótoros tál belefér.(Magam részéről a színtiszta pecsenyehúst, és a véreshurkát kedvelem.) De ahány ház, annyi szokás. Ettem, illetve megnéztem a zsírosabb fajtát, de igazából a fele rizs, fele zsemlekocka, kevés zsírral, kevés porcogóval a kedvencem ebben a témában!
És a disznótoros káposzta! Csak ne legyen túl zsíros, és túl savanyú!
Te, mint szakember, hogy csinálod?
Mai ebédem:
Ha a konyhában elfogyott a nasi: