Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2007. 11. 10. szombat 21:36  #260
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP

Töltött libanyak:
1 liba nyakabőre, 15 dkg libahús, 2 nagyobb főttkrumpli, 1 fej hagyma, 4 ek libazsír, só, őrölt bors.
A darált libahúst összekeverem a tört krumplival, az apróra vágott hagymával, valamint a fűszerekkel. Betöltöm a kikóserezett libanyakba. Egy lábasba teszek 1 deci vizet és 4 evőkanál libazsírt, majd beleteszem a nyakat. Először fedő alatt párolom, majd zsírján mindkét oldalát szép pirosra sütöm. finom
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 10. szombat 10:49), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 11. 10. szombat 10:49
Sziasztok!

Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....

2007. 11. 10. szombat 10:49  #259
tom1019 tom1019 VIP Admin
Sziasztok!

Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....

2007. 11. 09. péntek 21:12  #258
MmePrune MmePrune VIP Admin
egy kis fűszerkalauz:
Ánizs
Afrodiziákumként ital formájában fogyasztandó, hatása élénkítő.
Bazsalikom
Afrodiziákumként fűszer vagy tea formájában fogyasztandó, hatása izgató.
Chili
Afrodiziákumként friss vagy szárított formában fogyasszuk, hatása izgató.
Édeskömény
Afrodiziákumként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Szegfűszeg
Afrodiziákumként olaj vagy fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Gyömbér
Ahhoz, hogy afrodiziákumot nyerjünk a növényből, gyöktörzsét fogyasszuk el nyersen, vagy főzzük meg, netán forrázzuk le! Hatása izgató.
Kardamon
Afrodiziákumként fűszerként kávéba szórva fogyasszuk, hatása élénkítő.
Koriander
Már az ókorban is ismert afrodiziákumként szolgált, úgy tartották, hogy borba keverve növeli az ondótermelést.
Szerecsendió
Afrodiziákumként magát a diót, szárított héját, illetve a növényből készített olajat fogyasszuk! Bódító hatású.
Jamaicai szegfűbors (piment)
Kéjszerként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Sáfrány
Afrodiziákumként a növény szálait fogyasztják, izgató és bódító hatású.
Vanília
Afrodiziákumként oldat formájában kell fogyasztani, hatása izgató.
Fahéj
Afrodiziákumként fahéjolajjal dörzsöljük be a nemi szerveket. Hatása izgató.
2007. 11. 09. péntek 21:11  #257
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
2007. 11. 09. péntek 21:02  #256
MmePrune MmePrune VIP Admin
mustárral...hamburgert tele mindennel...módjával eszem smile ...az új kedvencem a kfc-től a fincsibe
eljen
és van egy frankó gyros-os a körtéren

eljen
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:16), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 08. csütörtök 23:16
Tényleg, hogy szeretitek a hotdogot: mustárral, ketchuppal, mindkettővel, salátalevéllel, sehogy?

És a hamburgert?

Esztek gyorskaját?
2007. 11. 08. csütörtök 23:16  #255
Törölt felhasználó (21812)
Tényleg, hogy szeretitek a hotdogot: mustárral, ketchuppal, mindkettővel, salátalevéllel, sehogy?

És a hamburgert?

Esztek gyorskaját?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:14), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 08. csütörtök 23:14
Csajoknak is hoztam valamit:


2007. 11. 08. csütörtök 23:14  #254
Törölt felhasználó (21812)
Csajoknak is hoztam valamit:


2007. 11. 08. csütörtök 23:07  #253
Törölt felhasználó (21812)








2007. 11. 07. szerda 19:39  #252
tom1019 tom1019 VIP Admin
Hoztam nektek buktát, lekváros, vigyázzatok meleg még!

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 11. 06. kedd 16:45  #251
Szoni Szoni
Egyszerü az elkeszitese....


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 11. 06. kedd 12:16  #250
tom1019 tom1019 VIP Admin
Ivás közben , de meg.......-lak!!!... finom wink nyes
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 05. hétfő 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 05. hétfő 21:47
Ne csak együnk, igyunk is!


2007. 11. 06. kedd 10:51  #249
surdapapa surdapapa
ezt így nyalnám el Rólad!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 05. hétfő 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 11. 05. hétfő 21:47
Ne csak együnk, igyunk is!


2007. 11. 05. hétfő 21:47  #248
Törölt felhasználó (21812)
Ne csak együnk, igyunk is!


2007. 11. 05. hétfő 12:32  #247
tom1019 tom1019 VIP Admin
Mai mh-i ebédem:

2007. 11. 04. vasárnap 21:13  #246
Törölt felhasználó (21812)
Ki szereti a csípőset?






2007. 11. 04. vasárnap 14:51  #245
zelli zelli
Kedves Tom!
Köszönöm válaszod!
Akkor úgy látom, hogy mindketten titkoljuk a receptjeinket! wink Hasonlóan Hozzád, sajátos "fűszerkombinációimban" élem ki Magam!
És hasonlóan a disznótoros kajához, évente max. 2x az abált, húsosabb szalonna is belefér a menümbe! circling
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 04. vasárnap 14:35), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 11. 04. vasárnap 14:35
Én, mint "szakember" (ami nem igazándiból állja meg a helyét, max. van egy kis tapasztalatom a böllérkedésben és a főzésben), elmondanám neked, hogy
kurvára utálom a disznóhúst
(főleg a szárnyasokat, abból is csirkehúst pártolom a legjobban, valamint a vadhúsokat, erősebb fűszerezéssel, halat, mindenféle tengeri herkentyűt, csigát, valamint az egzotikus állatokat, rovarokat, nővényeket és gyümölcsöket-zöldségeket szeretem), dehogy a témánál maradjunk:

Egy évben, 2-3 alkalommal megeszem a disznótoros kaját, vagy a kocsonyát, csülök-köröm pörit, marha pacalt stb. is.

Hurka: kizárólag a jó erősen majoránnás májas hurkát (vegyes töltelékkel, belsőségekkel és sok rizzsel, só, bors stb.) szeretem (a véres hurkát nem), a saját ízlésvilágomnak megfelelően, ezért a legtöbb esetben magam készítem (a boltit nem csípem, meg sem enném), hasonlóképpen, mint a

sütni való Kolbászt: amit vegyes közepesre darált disznóhúsból, magyarosan (sok szegedi v. kalocsai paprikával, só, bors, őrölt kömény, v.hagyma, fokhagyma, kicsit csípősen, de nem erősen) ízesítek.
Vannak még titkos fűszereim is a hurka-gyurka és kolbász-pisti elkészítéséhez, de az titok, mert különben nem lenne igazán tomos íze a disznóságaimnak!

A köret szinte lényegtelen, de a hagymás főt-sült petrezselymes krumplit szeretem hozzá, dinsztelt vöröskáposztával.
2007. 11. 04. vasárnap 14:35  #244
tom1019 tom1019 VIP Admin
Én, mint "szakember" (ami nem igazándiból állja meg a helyét, max. van egy kis tapasztalatom a böllérkedésben és a főzésben), elmondanám neked, hogy
kurvára utálom a disznóhúst
(főleg a szárnyasokat, abból is csirkehúst pártolom a legjobban, valamint a vadhúsokat, erősebb fűszerezéssel, halat, mindenféle tengeri herkentyűt, csigát, valamint az egzotikus állatokat, rovarokat, nővényeket és gyümölcsöket-zöldségeket szeretem), dehogy a témánál maradjunk:

Egy évben, 2-3 alkalommal megeszem a disznótoros kaját, vagy a kocsonyát, csülök-köröm pörit, marha pacalt stb. is.

Hurka: kizárólag a jó erősen majoránnás májas hurkát (vegyes töltelékkel, belsőségekkel és sok rizzsel, só, bors stb.) szeretem (a véres hurkát nem), a saját ízlésvilágomnak megfelelően, ezért a legtöbb esetben magam készítem (a boltit nem csípem, meg sem enném), hasonlóképpen, mint a

sütni való Kolbászt: amit vegyes közepesre darált disznóhúsból, magyarosan (sok szegedi v. kalocsai paprikával, só, bors, őrölt kömény, v.hagyma, fokhagyma, kicsit csípősen, de nem erősen) ízesítek.
Vannak még titkos fűszereim is a hurka-gyurka és kolbász-pisti elkészítéséhez, de az titok, mert különben nem lenne igazán tomos íze a disznóságaimnak!

A köret szinte lényegtelen, de a hagymás főt-sült petrezselymes krumplit szeretem hozzá, dinsztelt vöröskáposztával.
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 11. 04. vasárnap 13:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 04. vasárnap 13:35
Kedves Tom!
Te ott a szakácsiskolában biztos tanultál "böllértudományt" is!
Nem eszek általában sertéshúst, de évente néhány disznótoros tál belefér.(Magam részéről a színtiszta pecsenyehúst, és a véreshurkát kedvelem.) De ahány ház, annyi szokás. Ettem, illetve megnéztem a zsírosabb fajtát, de igazából a fele rizs, fele zsemlekocka, kevés zsírral, kevés porcogóval a kedvencem ebben a témában!
És a disznótoros káposzta! worship Csak ne legyen túl zsíros, és túl savanyú!
Te, mint szakember, hogy csinálod? smile
2007. 11. 04. vasárnap 13:35  #243
zelli zelli
Kedves Tom!
Te ott a szakácsiskolában biztos tanultál "böllértudományt" is!
Nem eszek általában sertéshúst, de évente néhány disznótoros tál belefér.(Magam részéről a színtiszta pecsenyehúst, és a véreshurkát kedvelem.) De ahány ház, annyi szokás. Ettem, illetve megnéztem a zsírosabb fajtát, de igazából a fele rizs, fele zsemlekocka, kevés zsírral, kevés porcogóval a kedvencem ebben a témában!
És a disznótoros káposzta! worship Csak ne legyen túl zsíros, és túl savanyú!
Te, mint szakember, hogy csinálod? smile
2007. 11. 04. vasárnap 13:07  #242
tom1019 tom1019 VIP Admin
Mai ebédem:





2007. 10. 31. szerda 13:24  #241
Törölt felhasználó (21812)
Ha a konyhában elfogyott a nasi:


/ 32