Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

2007. 10. 16. kedd 14:24  #220
Törölt felhasználó (21812)
A francba, kiszúrták, hogy pornó...
2007. 10. 16. kedd 13:47  #219
surdapapa surdapapa
hát végülis nagyon ideje lenne, h bekapj a konyhán egy tőlem származót! hehe eplus2
2007. 10. 14. vasárnap 20:36  #218
yanek77 yanek77 VIP
smile

2007. 10. 14. vasárnap 04:57  #217
yanek77 yanek77 VIP
smile




2007. 10. 13. szombat 22:10  #216
Szoni Szoni VIP
Ilyen kesön csoki ? Nem hizlal ?
kerdes
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 13. szombat 22:04), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 13. szombat 22:04
2007. 10. 13. szombat 22:04  #215
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 13. szombat 17:57  #214
tom1019 tom1019 VIP Admin
2007. 10. 13. szombat 14:09  #213
Törölt felhasználó (21812)
Csajoknak!

Légy kívánatosan édes!

Természetesen mindenkinek más az íze... de sok függ attól is, mit eszel, vagy iszol egész nap. Bizonyos ételek képesek befolyásolni puncid ízét, ezért jól gondold meg, mit nassolsz előtte!

- A cigitől, az alkoholtól például kesernyés lesz.

- A vörös húsoktól, a spárgától, a brokkolitól, a spenóttól kicsit csípős és sós.

- A tejtermékektől, a tejtől és a sajttól sós.

- A petrezselyemtől, zeller zöldtől, amikben sok a klorofill, édeskés lesz a váladékod.

- A fahéjtól, kardamomtól, mentától, citromtól szintén édesebb lehet.

- A gyümölcsök határozottan megédesítenek! Főleg az ananász, a papaya, a dinnye, a mangó, az alma, a szőlő. Ezeknek akkora a cukortartalmuk, hogy még a cigaretta, vagy alkohol okozta kesernyés ízt is képesek semlegesíteni!


Semlegesen:

- Ha csak zöldséget eszel – kivéve a káposzta rokonságába tartozókat , azaz a karfiolt, brokkolit, spárgát – sőt, főképp, ha sok zellert, semleges ízed lesz.


További tuti tippek, hogy igazán finom legyél!

- Segít, ha sok vizet iszol napközben, ami kimossa a mérgeket a szervezetedből.

- Segít, ha a napi fehérje-adagodat mondjuk inkább sovány és fehér csirkehúsból állítod össze.


Egyél halat, a legjobb falat?

A halfogyasztásról megoszlanak a vélemények. Sokak szerint nem lesz tőle az embernek túl jó íze, sokak szerint pedig közömbös. Valószínűleg a halban lévő anyagok különbözőféleképp hatnak az emberekre. Ne hagyj föl azonnal a halevéssel, inkább kísérletezz! Hiszen a hal ételek, a tenger gyümölcsei rendkívül egészségesek, és afrodiziákum hatásúak!


Kerüld a gyors ételeket!

Az előre elkészített zacskós tésztákat, mikrós félkész termékeket, ezek ugyanis tele vannak vegyszerekkel, tartósítószerekkel, és azon túl, hogy egészségtelen, nem leszel tőlük kívánatos.
2007. 10. 13. szombat 13:04  #212
Szoni Szoni VIP
Ea ha a tul sok zsirozs-füszeres elrontana a "hangulatodat"...Ezt kapd be :


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 10. 13. szombat 11:58  #211
yanek77 yanek77 VIP
2007. 10. 12. péntek 12:28  #210
DrAnthony DrAnthony VIP Admin
Ja, akkor az olyan, mint amikor én krumplifőzeléket főzök úgy, hogy nincs itthon krumpli meg babérlevél... nyes
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 10. 11. csütörtök 20:48), amit ide kattintva olvashatsz)
MmePrune MmePrune VIP Admin
2007. 10. 11. csütörtök 20:48
én ilyet zöldbab nélkül szoktam...hagyma olajon megpirítva, bele a hús, kicsit dinsztelem, aztán ráteszek kb. két evőkanál mustárt...nagyon tuti...zöldségelem, aztán amikor majdnem kész, akkor tejszínes habarással sűrítem eljen jah...szoktam bele csurgatott tésztát is tenni...ma is ilyesfélét kotyvasztottam...de nem volt se tárkonyom, se tejszínem itthon hehe
2007. 10. 11. csütörtök 20:48  #209
MmePrune MmePrune VIP Admin
én ilyet zöldbab nélkül szoktam...hagyma olajon megpirítva, bele a hús, kicsit dinsztelem, aztán ráteszek kb. két evőkanál mustárt...nagyon tuti...zöldségelem, aztán amikor majdnem kész, akkor tejszínes habarással sűrítem eljen jah...szoktam bele csurgatott tésztát is tenni...ma is ilyesfélét kotyvasztottam...de nem volt se tárkonyom, se tejszínem itthon hehe
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 10. 11. csütörtök 17:45), amit ide kattintva olvashatsz)
DrAnthony DrAnthony VIP Admin
2007. 10. 11. csütörtök 17:45
Elmondom, hogy a hétvégi főzésre mit tervezek:

Tárkonyos pulykaraguleves zöldbabbal:

"Hagyományos" zöldbablevest készítek, de nem cukrozom, és kevesebb ecettel ízesítem, mert a tárkony is savanykás. Főzök bele csíkokra vágott pulykamellfilét is, és mivel raguról van szó, így egy kis répával és zöldséggel is "dúsítom". A végén eg kis rántással sűrítem. Az asztalnál ízlés szerint egy kis tejföllel még fenségesebbé tehető.

A második féle Húsos palacsinta lesz, saját recept szerint.
Jó sok hagymát dinsztelek, amin megpirítom a husit (nem kell színhús, a legjobb a lapocka, aki sertést szeret, baromfievőknek pedig pulyka felsőcomb-filé, vagy apróhús), majd pörköltösen-magyarosan főzöm. Tehát rendesen pirospaprikát, borsot (ízlés szerint majorannát) teszek bele. Azért jobb nagyobb darabokban feltenni főni a húst, mert amikor a hús megpuhult, akkor kiveszem a lábasból, és ledarálom (nagyobb húsdarabok-könnyebb "vadászat" a lábasban).
Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintát sütök, amibe a kihűlt darálthúst beleteszem, és erre még 1 darab sajtot is teszek, így csomagalom össze. Jó szorosra!
A visszamaradt pörköltszaftot (kicsit bővebb lével készítem) tejszínnel és 2-3 100g-os natúr krémsajttal sűrítem. Ezzel összefőzöm, hogy jó sűrű és homogén legyen, majd a palacsintákat óvatosan visszahelyezem (hogy ne nyíljanak szét), és együtt még összemelegítem.
Tálaláskor bőségesen locsoljuk meg a szósszal. Javaslok hozzá céklát!

Jó étvágyat!
2007. 10. 11. csütörtök 17:46  #208
DrAnthony DrAnthony VIP Admin
De kár, hogy fahéjas... Mert aztat ki nem állhatom... Mondjuk szerintem elkészíthető fahéj nélkül is. Úgy bizti finom lehet.
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 10. 04. csütörtök 08:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 10. 04. csütörtök 08:03
ilyennel még nem találkoztam smile valaki evett ilyent közülletek? finom? smile
FAHÉJAS RÁNTOTT TEJBEGRÍZ
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 dl víz, 15 dkg gríz, 1 mk. só, 2 kk. cukor; a bundázáshoz: 10 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 10 dkg morzsa; a sütéshez: bő olaj; a tetejére: 1 csapott k. fahéj, 3 ek. porcukor.
Elkészítése: A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.


2007. 10. 11. csütörtök 17:45  #207
DrAnthony DrAnthony VIP Admin
Elmondom, hogy a hétvégi főzésre mit tervezek:

Tárkonyos pulykaraguleves zöldbabbal:

"Hagyományos" zöldbablevest készítek, de nem cukrozom, és kevesebb ecettel ízesítem, mert a tárkony is savanykás. Főzök bele csíkokra vágott pulykamellfilét is, és mivel raguról van szó, így egy kis répával és zöldséggel is "dúsítom". A végén eg kis rántással sűrítem. Az asztalnál ízlés szerint egy kis tejföllel még fenségesebbé tehető.

A második féle Húsos palacsinta lesz, saját recept szerint.
Jó sok hagymát dinsztelek, amin megpirítom a husit (nem kell színhús, a legjobb a lapocka, aki sertést szeret, baromfievőknek pedig pulyka felsőcomb-filé, vagy apróhús), majd pörköltösen-magyarosan főzöm. Tehát rendesen pirospaprikát, borsot (ízlés szerint majorannát) teszek bele. Azért jobb nagyobb darabokban feltenni főni a húst, mert amikor a hús megpuhult, akkor kiveszem a lábasból, és ledarálom (nagyobb húsdarabok-könnyebb "vadászat" a lábasban).
Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintát sütök, amibe a kihűlt darálthúst beleteszem, és erre még 1 darab sajtot is teszek, így csomagalom össze. Jó szorosra!
A visszamaradt pörköltszaftot (kicsit bővebb lével készítem) tejszínnel és 2-3 100g-os natúr krémsajttal sűrítem. Ezzel összefőzöm, hogy jó sűrű és homogén legyen, majd a palacsintákat óvatosan visszahelyezem (hogy ne nyíljanak szét), és együtt még összemelegítem.
Tálaláskor bőségesen locsoljuk meg a szósszal. Javaslok hozzá céklát!

Jó étvágyat!
2007. 10. 11. csütörtök 16:37  #206
tom1019 tom1019 VIP Admin
A fiúknak hoztam egy kis pacalpörkűttet bennefőtt korompléval:



A lányoknak meg du.-i nassit:

2007. 10. 04. csütörtök 08:21  #205
Törölt felhasználó (21812)
Ez de klassz! Még soha nem hallottam róla, de biztos nagyon finom.
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 10. 04. csütörtök 08:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 10. 04. csütörtök 08:03
ilyennel még nem találkoztam smile valaki evett ilyent közülletek? finom? smile
FAHÉJAS RÁNTOTT TEJBEGRÍZ
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 dl víz, 15 dkg gríz, 1 mk. só, 2 kk. cukor; a bundázáshoz: 10 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 10 dkg morzsa; a sütéshez: bő olaj; a tetejére: 1 csapott k. fahéj, 3 ek. porcukor.
Elkészítése: A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.


2007. 10. 04. csütörtök 08:03  #204
yanek77 yanek77
ilyennel még nem találkoztam smile valaki evett ilyent közülletek? finom? smile
FAHÉJAS RÁNTOTT TEJBEGRÍZ
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 dl víz, 15 dkg gríz, 1 mk. só, 2 kk. cukor; a bundázáshoz: 10 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 10 dkg morzsa; a sütéshez: bő olaj; a tetejére: 1 csapott k. fahéj, 3 ek. porcukor.
Elkészítése: A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.


2007. 10. 04. csütörtök 07:05  #203
zelli zelli
Szeretem a tejbepapit fahéjjal és kakaóval is! wink Ha kicsit sűrűbbre főzzük, a férjem még baracklekvárt is tesz rá! bee1
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 03. szerda 20:05), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 03. szerda 20:05
Kifelejtettem a tejbegrízt.

Én fahéjjal szeretem a legjobban.

Ti szeretitek? Mit tesztek rá?
2007. 10. 03. szerda 20:47  #202
MmePrune MmePrune VIP Admin
én is szeretem...de porcukros kakaóporral...amikor a cukros kakaó kicsit összeáll, és darabokban marad a gríz tetején smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 03. szerda 20:05), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 03. szerda 20:05
Kifelejtettem a tejbegrízt.

Én fahéjjal szeretem a legjobban.

Ti szeretitek? Mit tesztek rá?
2007. 10. 03. szerda 20:43  #201
yanek77 yanek77
csak fahéjat de a lányom csak kakaóporral(nesquik! smile ) szereti smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 03. szerda 20:05), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 03. szerda 20:05
Kifelejtettem a tejbegrízt.

Én fahéjjal szeretem a legjobban.

Ti szeretitek? Mit tesztek rá?
/ 32