A francba, kiszúrták, hogy pornó...
hát végülis nagyon ideje lenne, h bekapj a konyhán egy tőlem származót!
Ilyen kesön csoki ? Nem hizlal ?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 13. szombat 22:04), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 13. szombat 22:04), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 13. szombat 22:04
Csajoknak!
Légy kívánatosan édes!
Természetesen mindenkinek más az íze... de sok függ attól is, mit eszel, vagy iszol egész nap. Bizonyos ételek képesek befolyásolni puncid ízét, ezért jól gondold meg, mit nassolsz előtte!
- A cigitől, az alkoholtól például kesernyés lesz.
- A vörös húsoktól, a spárgától, a brokkolitól, a spenóttól kicsit csípős és sós.
- A tejtermékektől, a tejtől és a sajttól sós.
- A petrezselyemtől, zeller zöldtől, amikben sok a klorofill, édeskés lesz a váladékod.
- A fahéjtól, kardamomtól, mentától, citromtól szintén édesebb lehet.
- A gyümölcsök határozottan megédesítenek! Főleg az ananász, a papaya, a dinnye, a mangó, az alma, a szőlő. Ezeknek akkora a cukortartalmuk, hogy még a cigaretta, vagy alkohol okozta kesernyés ízt is képesek semlegesíteni!
Semlegesen:
- Ha csak zöldséget eszel kivéve a káposzta rokonságába tartozókat , azaz a karfiolt, brokkolit, spárgát sőt, főképp, ha sok zellert, semleges ízed lesz.
További tuti tippek, hogy igazán finom legyél!
- Segít, ha sok vizet iszol napközben, ami kimossa a mérgeket a szervezetedből.
- Segít, ha a napi fehérje-adagodat mondjuk inkább sovány és fehér csirkehúsból állítod össze.
Egyél halat, a legjobb falat?
A halfogyasztásról megoszlanak a vélemények. Sokak szerint nem lesz tőle az embernek túl jó íze, sokak szerint pedig közömbös. Valószínűleg a halban lévő anyagok különbözőféleképp hatnak az emberekre. Ne hagyj föl azonnal a halevéssel, inkább kísérletezz! Hiszen a hal ételek, a tenger gyümölcsei rendkívül egészségesek, és afrodiziákum hatásúak!
Kerüld a gyors ételeket!
Az előre elkészített zacskós tésztákat, mikrós félkész termékeket, ezek ugyanis tele vannak vegyszerekkel, tartósítószerekkel, és azon túl, hogy egészségtelen, nem leszel tőlük kívánatos.
Légy kívánatosan édes!
Természetesen mindenkinek más az íze... de sok függ attól is, mit eszel, vagy iszol egész nap. Bizonyos ételek képesek befolyásolni puncid ízét, ezért jól gondold meg, mit nassolsz előtte!
- A cigitől, az alkoholtól például kesernyés lesz.
- A vörös húsoktól, a spárgától, a brokkolitól, a spenóttól kicsit csípős és sós.
- A tejtermékektől, a tejtől és a sajttól sós.
- A petrezselyemtől, zeller zöldtől, amikben sok a klorofill, édeskés lesz a váladékod.
- A fahéjtól, kardamomtól, mentától, citromtól szintén édesebb lehet.
- A gyümölcsök határozottan megédesítenek! Főleg az ananász, a papaya, a dinnye, a mangó, az alma, a szőlő. Ezeknek akkora a cukortartalmuk, hogy még a cigaretta, vagy alkohol okozta kesernyés ízt is képesek semlegesíteni!
Semlegesen:
- Ha csak zöldséget eszel kivéve a káposzta rokonságába tartozókat , azaz a karfiolt, brokkolit, spárgát sőt, főképp, ha sok zellert, semleges ízed lesz.
További tuti tippek, hogy igazán finom legyél!
- Segít, ha sok vizet iszol napközben, ami kimossa a mérgeket a szervezetedből.
- Segít, ha a napi fehérje-adagodat mondjuk inkább sovány és fehér csirkehúsból állítod össze.
Egyél halat, a legjobb falat?
A halfogyasztásról megoszlanak a vélemények. Sokak szerint nem lesz tőle az embernek túl jó íze, sokak szerint pedig közömbös. Valószínűleg a halban lévő anyagok különbözőféleképp hatnak az emberekre. Ne hagyj föl azonnal a halevéssel, inkább kísérletezz! Hiszen a hal ételek, a tenger gyümölcsei rendkívül egészségesek, és afrodiziákum hatásúak!
Kerüld a gyors ételeket!
Az előre elkészített zacskós tésztákat, mikrós félkész termékeket, ezek ugyanis tele vannak vegyszerekkel, tartósítószerekkel, és azon túl, hogy egészségtelen, nem leszel tőlük kívánatos.
Ea ha a tul sok zsirozs-füszeres elrontana a "hangulatodat"...Ezt kapd be :
Ja, akkor az olyan, mint amikor én krumplifőzeléket főzök úgy, hogy nincs itthon krumpli meg babérlevél...
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 10. 11. csütörtök 20:48), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 10. 11. csütörtök 20:48
én ilyet zöldbab nélkül szoktam...hagyma olajon megpirítva, bele a hús, kicsit dinsztelem, aztán ráteszek kb. két evőkanál mustárt...nagyon tuti...zöldségelem, aztán amikor majdnem kész, akkor tejszínes habarással sűrítem jah...szoktam bele csurgatott tésztát is tenni...ma is ilyesfélét kotyvasztottam...de nem volt se tárkonyom, se tejszínem itthon
én ilyet zöldbab nélkül szoktam...hagyma olajon megpirítva, bele a hús, kicsit dinsztelem, aztán ráteszek kb. két evőkanál mustárt...nagyon tuti...zöldségelem, aztán amikor majdnem kész, akkor tejszínes habarással sűrítem jah...szoktam bele csurgatott tésztát is tenni...ma is ilyesfélét kotyvasztottam...de nem volt se tárkonyom, se tejszínem itthon
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 10. 11. csütörtök 17:45), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 10. 11. csütörtök 17:45
Elmondom, hogy a hétvégi főzésre mit tervezek:
Tárkonyos pulykaraguleves zöldbabbal:
"Hagyományos" zöldbablevest készítek, de nem cukrozom, és kevesebb ecettel ízesítem, mert a tárkony is savanykás. Főzök bele csíkokra vágott pulykamellfilét is, és mivel raguról van szó, így egy kis répával és zöldséggel is "dúsítom". A végén eg kis rántással sűrítem. Az asztalnál ízlés szerint egy kis tejföllel még fenségesebbé tehető.
A második féle Húsos palacsinta lesz, saját recept szerint.
Jó sok hagymát dinsztelek, amin megpirítom a husit (nem kell színhús, a legjobb a lapocka, aki sertést szeret, baromfievőknek pedig pulyka felsőcomb-filé, vagy apróhús), majd pörköltösen-magyarosan főzöm. Tehát rendesen pirospaprikát, borsot (ízlés szerint majorannát) teszek bele. Azért jobb nagyobb darabokban feltenni főni a húst, mert amikor a hús megpuhult, akkor kiveszem a lábasból, és ledarálom (nagyobb húsdarabok-könnyebb "vadászat" a lábasban).
Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintát sütök, amibe a kihűlt darálthúst beleteszem, és erre még 1 darab sajtot is teszek, így csomagalom össze. Jó szorosra!
A visszamaradt pörköltszaftot (kicsit bővebb lével készítem) tejszínnel és 2-3 100g-os natúr krémsajttal sűrítem. Ezzel összefőzöm, hogy jó sűrű és homogén legyen, majd a palacsintákat óvatosan visszahelyezem (hogy ne nyíljanak szét), és együtt még összemelegítem.
Tálaláskor bőségesen locsoljuk meg a szósszal. Javaslok hozzá céklát!
Jó étvágyat!
Tárkonyos pulykaraguleves zöldbabbal:
"Hagyományos" zöldbablevest készítek, de nem cukrozom, és kevesebb ecettel ízesítem, mert a tárkony is savanykás. Főzök bele csíkokra vágott pulykamellfilét is, és mivel raguról van szó, így egy kis répával és zöldséggel is "dúsítom". A végén eg kis rántással sűrítem. Az asztalnál ízlés szerint egy kis tejföllel még fenségesebbé tehető.
A második féle Húsos palacsinta lesz, saját recept szerint.
Jó sok hagymát dinsztelek, amin megpirítom a husit (nem kell színhús, a legjobb a lapocka, aki sertést szeret, baromfievőknek pedig pulyka felsőcomb-filé, vagy apróhús), majd pörköltösen-magyarosan főzöm. Tehát rendesen pirospaprikát, borsot (ízlés szerint majorannát) teszek bele. Azért jobb nagyobb darabokban feltenni főni a húst, mert amikor a hús megpuhult, akkor kiveszem a lábasból, és ledarálom (nagyobb húsdarabok-könnyebb "vadászat" a lábasban).
Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintát sütök, amibe a kihűlt darálthúst beleteszem, és erre még 1 darab sajtot is teszek, így csomagalom össze. Jó szorosra!
A visszamaradt pörköltszaftot (kicsit bővebb lével készítem) tejszínnel és 2-3 100g-os natúr krémsajttal sűrítem. Ezzel összefőzöm, hogy jó sűrű és homogén legyen, majd a palacsintákat óvatosan visszahelyezem (hogy ne nyíljanak szét), és együtt még összemelegítem.
Tálaláskor bőségesen locsoljuk meg a szósszal. Javaslok hozzá céklát!
Jó étvágyat!
De kár, hogy fahéjas... Mert aztat ki nem állhatom... Mondjuk szerintem elkészíthető fahéj nélkül is. Úgy bizti finom lehet.
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 10. 04. csütörtök 08:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 10. 04. csütörtök 08:03
ilyennel még nem találkoztam valaki evett ilyent közülletek? finom?
FAHÉJAS RÁNTOTT TEJBEGRÍZ
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 dl víz, 15 dkg gríz, 1 mk. só, 2 kk. cukor; a bundázáshoz: 10 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 10 dkg morzsa; a sütéshez: bő olaj; a tetejére: 1 csapott k. fahéj, 3 ek. porcukor.
Elkészítése: A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
FAHÉJAS RÁNTOTT TEJBEGRÍZ
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 dl víz, 15 dkg gríz, 1 mk. só, 2 kk. cukor; a bundázáshoz: 10 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 10 dkg morzsa; a sütéshez: bő olaj; a tetejére: 1 csapott k. fahéj, 3 ek. porcukor.
Elkészítése: A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Elmondom, hogy a hétvégi főzésre mit tervezek:
Tárkonyos pulykaraguleves zöldbabbal:
"Hagyományos" zöldbablevest készítek, de nem cukrozom, és kevesebb ecettel ízesítem, mert a tárkony is savanykás. Főzök bele csíkokra vágott pulykamellfilét is, és mivel raguról van szó, így egy kis répával és zöldséggel is "dúsítom". A végén eg kis rántással sűrítem. Az asztalnál ízlés szerint egy kis tejföllel még fenségesebbé tehető.
A második féle Húsos palacsinta lesz, saját recept szerint.
Jó sok hagymát dinsztelek, amin megpirítom a husit (nem kell színhús, a legjobb a lapocka, aki sertést szeret, baromfievőknek pedig pulyka felsőcomb-filé, vagy apróhús), majd pörköltösen-magyarosan főzöm. Tehát rendesen pirospaprikát, borsot (ízlés szerint majorannát) teszek bele. Azért jobb nagyobb darabokban feltenni főni a húst, mert amikor a hús megpuhult, akkor kiveszem a lábasból, és ledarálom (nagyobb húsdarabok-könnyebb "vadászat" a lábasban).
Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintát sütök, amibe a kihűlt darálthúst beleteszem, és erre még 1 darab sajtot is teszek, így csomagalom össze. Jó szorosra!
A visszamaradt pörköltszaftot (kicsit bővebb lével készítem) tejszínnel és 2-3 100g-os natúr krémsajttal sűrítem. Ezzel összefőzöm, hogy jó sűrű és homogén legyen, majd a palacsintákat óvatosan visszahelyezem (hogy ne nyíljanak szét), és együtt még összemelegítem.
Tálaláskor bőségesen locsoljuk meg a szósszal. Javaslok hozzá céklát!
Jó étvágyat!
Tárkonyos pulykaraguleves zöldbabbal:
"Hagyományos" zöldbablevest készítek, de nem cukrozom, és kevesebb ecettel ízesítem, mert a tárkony is savanykás. Főzök bele csíkokra vágott pulykamellfilét is, és mivel raguról van szó, így egy kis répával és zöldséggel is "dúsítom". A végén eg kis rántással sűrítem. Az asztalnál ízlés szerint egy kis tejföllel még fenségesebbé tehető.
A második féle Húsos palacsinta lesz, saját recept szerint.
Jó sok hagymát dinsztelek, amin megpirítom a husit (nem kell színhús, a legjobb a lapocka, aki sertést szeret, baromfievőknek pedig pulyka felsőcomb-filé, vagy apróhús), majd pörköltösen-magyarosan főzöm. Tehát rendesen pirospaprikát, borsot (ízlés szerint majorannát) teszek bele. Azért jobb nagyobb darabokban feltenni főni a húst, mert amikor a hús megpuhult, akkor kiveszem a lábasból, és ledarálom (nagyobb húsdarabok-könnyebb "vadászat" a lábasban).
Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintát sütök, amibe a kihűlt darálthúst beleteszem, és erre még 1 darab sajtot is teszek, így csomagalom össze. Jó szorosra!
A visszamaradt pörköltszaftot (kicsit bővebb lével készítem) tejszínnel és 2-3 100g-os natúr krémsajttal sűrítem. Ezzel összefőzöm, hogy jó sűrű és homogén legyen, majd a palacsintákat óvatosan visszahelyezem (hogy ne nyíljanak szét), és együtt még összemelegítem.
Tálaláskor bőségesen locsoljuk meg a szósszal. Javaslok hozzá céklát!
Jó étvágyat!
A fiúknak hoztam egy kis pacalpörkűttet bennefőtt korompléval:
A lányoknak meg du.-i nassit:
A lányoknak meg du.-i nassit:
Ez de klassz! Még soha nem hallottam róla, de biztos nagyon finom.
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 10. 04. csütörtök 08:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 10. 04. csütörtök 08:03
ilyennel még nem találkoztam valaki evett ilyent közülletek? finom?
FAHÉJAS RÁNTOTT TEJBEGRÍZ
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 dl víz, 15 dkg gríz, 1 mk. só, 2 kk. cukor; a bundázáshoz: 10 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 10 dkg morzsa; a sütéshez: bő olaj; a tetejére: 1 csapott k. fahéj, 3 ek. porcukor.
Elkészítése: A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
FAHÉJAS RÁNTOTT TEJBEGRÍZ
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 dl víz, 15 dkg gríz, 1 mk. só, 2 kk. cukor; a bundázáshoz: 10 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 10 dkg morzsa; a sütéshez: bő olaj; a tetejére: 1 csapott k. fahéj, 3 ek. porcukor.
Elkészítése: A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
ilyennel még nem találkoztam valaki evett ilyent közülletek? finom?
FAHÉJAS RÁNTOTT TEJBEGRÍZ
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 dl víz, 15 dkg gríz, 1 mk. só, 2 kk. cukor; a bundázáshoz: 10 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 10 dkg morzsa; a sütéshez: bő olaj; a tetejére: 1 csapott k. fahéj, 3 ek. porcukor.
Elkészítése: A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
FAHÉJAS RÁNTOTT TEJBEGRÍZ
Hozzávalók: 1 l tej, 1,5 dl víz, 15 dkg gríz, 1 mk. só, 2 kk. cukor; a bundázáshoz: 10 dkg liszt, 1 tojás, 0,5 dl tej, 10 dkg morzsa; a sütéshez: bő olaj; a tetejére: 1 csapott k. fahéj, 3 ek. porcukor.
Elkészítése: A vízzel felhígított tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Két-három vizezett lapostányérra öntjük, ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, kb. akkorára, mint a halrudacskák, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretem a tejbepapit fahéjjal és kakaóval is! Ha kicsit sűrűbbre főzzük, a férjem még baracklekvárt is tesz rá!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 03. szerda 20:05), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 03. szerda 20:05
Kifelejtettem a tejbegrízt.
Én fahéjjal szeretem a legjobban.
Ti szeretitek? Mit tesztek rá?
Én fahéjjal szeretem a legjobban.
Ti szeretitek? Mit tesztek rá?
én is szeretem...de porcukros kakaóporral...amikor a cukros kakaó kicsit összeáll, és darabokban marad a gríz tetején
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 03. szerda 20:05), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 03. szerda 20:05
Kifelejtettem a tejbegrízt.
Én fahéjjal szeretem a legjobban.
Ti szeretitek? Mit tesztek rá?
Én fahéjjal szeretem a legjobban.
Ti szeretitek? Mit tesztek rá?
csak fahéjat de a lányom csak kakaóporral(nesquik! ) szereti
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 03. szerda 20:05), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 03. szerda 20:05
Kifelejtettem a tejbegrízt.
Én fahéjjal szeretem a legjobban.
Ti szeretitek? Mit tesztek rá?
Én fahéjjal szeretem a legjobban.
Ti szeretitek? Mit tesztek rá?