Szólj hozzá te is!
Ez egy válasz lesz üzenetére () Mégsem

Az eddigi hozzászólások

2007. 09. 12. szerda 16:15  #57
ghorrag ghorrag
new1 a poenok topicba irta, pedig tudomanyos kerdes:

isznak -e a halak vizet?

a valasz: attol függ

en a capakkal kapcsolatban olvastam erröl egy tanulmanyt
2fele capa van: az egyiknek a testeben levö sokoncentracio nagyobb, mint a vize, amiben uszkal, a masiknak kisebb.
amelyiknek nagyobb, az nem iszik, mert bediffundal ( lasd: ozmozisnyomas ) a bören keresztül a szervezetebe a viz...amiböl a fölösleget eltavolitja ( kiszarjahugyozza)...ezek azok a capafajok, amelyik kepesek a brakkvizben is megelni, söt egy bizonyos ideig az edesvizben is

a masik csoport iszik vizet, es a kivalasztoszervrendszeren keresztül a fölösleges sokat koncentralja, majd viszonylag kis mennyisegü folyadekkal eltavolitja ( kiszarjahugyozza )
ök edesvizben gyorsan elpusztulnak
2007. 09. 12. szerda 14:45  #56
Törölt felhasználó (21812)
És ezt a jelenséget Stephen King már megírta a Halálos árnyék c. regényében 91-ben. Nekem nagyon tetszett az a regény(e is).
(Ez egy válasz ghorrag üzenetére (2007. 09. 12. szerda 00:25), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 12. szerda 00:25
neztem este a doktor hauzt

egy kölök volt benne, aki zigota koraban összenött a testverevel, es az agyanak egy resze nem az ö dns-e, es hallucinal

meg azonban mielött a filmböl kiderült volna, en mar rajöttem, a problema okara, mert a natgeo online-on olvastam erröl...ha jol emlexem kimeraknak ( görög mitologia ) hivjak az ilyet...de most nem talalom a cikket
2007. 09. 12. szerda 00:25  #55
ghorrag ghorrag
neztem este a doktor hauzt

egy kölök volt benne, aki zigota koraban összenött a testverevel, es az agyanak egy resze nem az ö dns-e, es hallucinal

meg azonban mielött a filmböl kiderült volna, en mar rajöttem, a problema okara, mert a natgeo online-on olvastam erröl...ha jol emlexem kimeraknak ( görög mitologia ) hivjak az ilyet...de most nem talalom a cikket
2007. 09. 10. hétfő 18:11  #54
f1ck0 f1ck0
Vasárnap az M1-en lesz 09:00-kor egy tudományos ismeretterjesztő film.A címét már el is felejtettem, de stewen Hawking is fog benne beszélni a feketelyukakról + minden....kár hogy semmi esetre sem birom majd megnézni shakehead shakehead shakehead
2007. 09. 10. hétfő 17:30  #53
Törölt felhasználó (69371)

2007. 09. 10. hétfő 17:18  #52
Szupernova

Klikkelj a normál/tömörített mérethez

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
2007. 09. 10. hétfő 06:50  #51
yanek77 yanek77
persze hogy lehet de nem a mágnesekről van szó hanem olyan dolgokról mint pld a spriccelés, lovaglás, f@xverés, pisiszex, veritékezés és még mások is mert a gravitáció hiányába minden megváltozik smile gondóljatok bele az ondó vhol a kukkolózó parancsnok szemén köt ki mint első utjában eső akadályon vagy a csajszi elszáll az ürkabinban az első hoppárénál, a veriték körülöttük lebeg a pisi is tovább repked a tehetetlenség miatt smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 10. hétfő 03:12), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (48100)
2007. 09. 10. hétfő 03:12
aki akar az tud is smile vajon miert ne lehetne??? nem ket magnesrol van szo ami taszitja egymast...hmmm meredek tema smile )) persze aki itt nem dug az ott se fog smile )) hahhahahahahahha
2007. 09. 10. hétfő 03:12  #50
Törölt felhasználó (48100)
aki akar az tud is smile vajon miert ne lehetne??? nem ket magnesrol van szo ami taszitja egymast...hmmm meredek tema smile )) persze aki itt nem dug az ott se fog smile )) hahhahahahahahha
2007. 09. 09. vasárnap 23:22  #49
yanek77 yanek77
klikelj a 48-ban a lila ürszexxxxxxre smile
(Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2007. 09. 09. vasárnap 23:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 09. vasárnap 23:18
Igen dugni azt lehet smile
Kérdés az hogy a természetes megtermékenyités létre hozzható e az űrben,a sulytalanság állapotában beka2
2007. 09. 09. vasárnap 23:18  #48
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
Igen dugni azt lehet smile
Kérdés az hogy a természetes megtermékenyités létre hozzható e az űrben,a sulytalanság állapotában beka2
2007. 09. 09. vasárnap 23:13  #47
yanek77 yanek77
asszem lehet dugni az űrben csak kissé bonyodalmas smile űrszexxxxxx
jaj az űr nem semmi smile
2007. 09. 09. vasárnap 21:14  #46
f1ck0 f1ck0
Óóóóó hogy az a......!!!!!!!!!!!!!!
Pedig azt megakartam nézni!!Már pénteken beterveztem, hogy ágyból nézem majd kajával+piával!
Bassza meg!lemaradtam... shakehead
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 09. vasárnap 20:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 09. vasárnap 20:10
ezzel se jutottunk előre! még ha jártak is az űrben, mondhatták poénból, hogy majd később milyen felhajtás lesz belőle, és ebből is csak a pénzt lenyúlják!
én a holdraszállásos izében nem hiszek! meg nem is dugtak! crazya
2007. 09. 09. vasárnap 20:10  #45
ezzel se jutottunk előre! még ha jártak is az űrben, mondhatták poénból, hogy majd később milyen felhajtás lesz belőle, és ebből is csak a pénzt lenyúlják!
én a holdraszállásos izében nem hiszek! meg nem is dugtak! crazya
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 09. vasárnap 19:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 09. vasárnap 19:18
nézzétek a TV2-n a NAPLÓ-t! lesz benne egy felvétel, amit annó felvettek az űrben, és eddig soha nem beszéltek róla! egy olyan dologról, aminek nem kellett volna ott lennie!
2007. 09. 09. vasárnap 19:18  #44
nézzétek a TV2-n a NAPLÓ-t! lesz benne egy felvétel, amit annó felvettek az űrben, és eddig soha nem beszéltek róla! egy olyan dologról, aminek nem kellett volna ott lennie!
2007. 09. 09. vasárnap 18:10  #43
ghorrag ghorrag
http://hu.wikipedia.org/wiki/Big_Bang

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szupern%C3%B3va

szerintem eleg jol le van irva
2007. 09. 09. vasárnap 17:53  #42
ghorrag kicsit elvont, de nagyon értelmesnek tartom! eléggé benne van ezekben a dolgokban! régen sokat olvastam róla, de most már csak elmélkedek, és próbálok saját megfejtést találni, illetve mások véleményét meghallgatni!
(Ez egy válasz f1ck0 üzenetére (2007. 09. 09. vasárnap 17:44), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 09. vasárnap 17:44
Hát jó, de írtam ,hogy csak érdekel.
És a környezetemben senkit nem érdekelnek rajtam kívül az efféle dolgok.Én nem olvasok róla könyveket, vagy valami csak a discovery chanelt és a scients szoktam nézni.Mikor ezt láttam azt gondoltam jól megfog maradni bennem, de nem.
Azt pedig én honnan tudnám hogy mondjuk egy bolygó nem válhat szupernovává csak a csillag és ahoz is több faktornak kell összejátszania.Én még nem tartok ott hogy magamtól ilyeneket tudjak, csak ha olvastam vagy láttam.
2007. 09. 09. vasárnap 17:46  #41
f1ck0 f1ck0
Bizonyíték?Hát azt nem tudom...pedig mondott valamit.

Azt a leveses dolgot(párolgással) mondták egy példának arra ahogy az a bolygó létrejött ami "ősrobbant".Tehát magától.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 09. vasárnap 16:45), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 09. vasárnap 16:45
ezt én is tudom, de mi erre a bizonyíték??? lehet minden kitaláció! gondoltam már arra, mihez lehetne hasonlítani!

lehet tőlünk van egy sokkal nagyobb világ! leget mi egy csepp vagyunk olyan helyen, ami csepp nehezen párolog el! pl képzelj el egy levest! mi vagyunk benne az összetevő! ez mind metafórikus értelemben!
2007. 09. 09. vasárnap 17:44  #40
f1ck0 f1ck0
Hát jó, de írtam ,hogy csak érdekel.
És a környezetemben senkit nem érdekelnek rajtam kívül az efféle dolgok.Én nem olvasok róla könyveket, vagy valami csak a discovery chanelt és a scients szoktam nézni.Mikor ezt láttam azt gondoltam jól megfog maradni bennem, de nem.
Azt pedig én honnan tudnám hogy mondjuk egy bolygó nem válhat szupernovává csak a csillag és ahoz is több faktornak kell összejátszania.Én még nem tartok ott hogy magamtól ilyeneket tudjak, csak ha olvastam vagy láttam.
(Ez egy válasz ghorrag üzenetére (2007. 09. 09. vasárnap 15:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 09. vasárnap 15:21
nos..amit irtal..khmm..khmm..se füle se farka..magyarul: fingod nincs az egeszhez

neked is ajanlom figyelmedbe a pánsperma-elméletet...de azert elötte szerezd be valahonnan a mi micsoda gyerekeknek szolo ismeretterjesztö könyvsorozat modern fizika cimü peldanyat, es olvasd el benne, hogy mi a mai tudomanyos allaspont vilagegyetem keletkezeseröl

es meg egy megjegyzes: egy bolygo soha nem fog szupernovava valni..azt csillagok szoktak, de annak bekövetkeztehez is több faktornak össze kell jatszania

azert az erdeklödesed örvendetes dolog, ugyhogy ne keserdj el

ui: 15:55-kor delafrika jatszik szamoa ellen!
2007. 09. 09. vasárnap 16:45  #39
ezt én is tudom, de mi erre a bizonyíték??? lehet minden kitaláció! gondoltam már arra, mihez lehetne hasonlítani!

lehet tőlünk van egy sokkal nagyobb világ! leget mi egy csepp vagyunk olyan helyen, ami csepp nehezen párolog el! pl képzelj el egy levest! mi vagyunk benne az összetevő! ez mind metafórikus értelemben!
(Ez egy válasz f1ck0 üzenetére (2007. 09. 09. vasárnap 15:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 09. vasárnap 15:10
Hát na jó, teszek egy próbát és akkor dióhélyban:

Miért itt:Röviden:Csak! nyes
Erre nem tudom, de minden bizonnyal tényleg véletlen és mert itt lehetséges.Ha nem lenne nem bírnák most írni neked.

Szóval a miért:
Minden az ősrobbaqnással kezdődött ugye.Amikor a bazi-nagy valami felrobbant szétszóródott kissebb darabokra.Erre a legfőbb bizonyíték, hogy még mindíg távolodnak a csillagok.A bolygók teli vannak különböző anyagokkal.Ha egy bolygó felhalmozódik *xy anyaggal vagy elhal* akkor felrobban mint a supernova. Az anyagok is suétszóródnak szerte az univerzumban más bolygókra.Az anyagok léphetnek egymással valamien reakcióba.Minden bizonyal a földre is rengetek különböző anyag hullott és így elkezdődött az evolúció.

* * :erre nem emléksze pontosan.Talán mondott valami anyagot, vagy valami miatt elhal, felrobban ha felhalmozódik........nagyából vigyor5

Gondolom valami tudományosabbra számítottál, de mivel én nem vagyok tudós és a szakmámtól is messze áll, csupán szeretem az iléyeneket.Nekem ez olyan mint a vers ha nem tudod teljesen.Ilyen szó is van benne meg olyan is csak nem tudod hogy mien sorrendbe... szomoru1
2007. 09. 09. vasárnap 15:21  #38
ghorrag ghorrag
nos..amit irtal..khmm..khmm..se füle se farka..magyarul: fingod nincs az egeszhez

neked is ajanlom figyelmedbe a pánsperma-elméletet...de azert elötte szerezd be valahonnan a mi micsoda gyerekeknek szolo ismeretterjesztö könyvsorozat modern fizika cimü peldanyat, es olvasd el benne, hogy mi a mai tudomanyos allaspont vilagegyetem keletkezeseröl

es meg egy megjegyzes: egy bolygo soha nem fog szupernovava valni..azt csillagok szoktak, de annak bekövetkeztehez is több faktornak össze kell jatszania

azert az erdeklödesed örvendetes dolog, ugyhogy ne keserdj el

ui: 15:55-kor delafrika jatszik szamoa ellen!
(Ez egy válasz f1ck0 üzenetére (2007. 09. 09. vasárnap 15:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 09. vasárnap 15:10
Hát na jó, teszek egy próbát és akkor dióhélyban:

Miért itt:Röviden:Csak! nyes
Erre nem tudom, de minden bizonnyal tényleg véletlen és mert itt lehetséges.Ha nem lenne nem bírnák most írni neked.

Szóval a miért:
Minden az ősrobbaqnással kezdődött ugye.Amikor a bazi-nagy valami felrobbant szétszóródott kissebb darabokra.Erre a legfőbb bizonyíték, hogy még mindíg távolodnak a csillagok.A bolygók teli vannak különböző anyagokkal.Ha egy bolygó felhalmozódik *xy anyaggal vagy elhal* akkor felrobban mint a supernova. Az anyagok is suétszóródnak szerte az univerzumban más bolygókra.Az anyagok léphetnek egymással valamien reakcióba.Minden bizonyal a földre is rengetek különböző anyag hullott és így elkezdődött az evolúció.

* * :erre nem emléksze pontosan.Talán mondott valami anyagot, vagy valami miatt elhal, felrobban ha felhalmozódik........nagyából vigyor5

Gondolom valami tudományosabbra számítottál, de mivel én nem vagyok tudós és a szakmámtól is messze áll, csupán szeretem az iléyeneket.Nekem ez olyan mint a vers ha nem tudod teljesen.Ilyen szó is van benne meg olyan is csak nem tudod hogy mien sorrendbe... szomoru1
/ 10